Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

zare
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la zare » 30 mar 2011, 08:06

e, ne znam ko je upratio ali ns ima 24 predstavnika iz reda bošnjaka

22 glasa za
1 čovjek nije došao, nije navedeno čiji predstavnik

znači, najmanje 1 balija je glasao protiv uvođenja novog statuta.

e vjerovatno zato se prozivalo čolakovića ;)

Braco_vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la Braco_vrbanjusa » 30 mar 2011, 08:23

eto ode i savez napolje..Barem necemo na utakmicama slusati vise ono "savez napolje"....fanaticosi su pobijedili, cestitam im.....No sad je pitanje sta ce biti sljedece sto im nece valjati...Oni imaju iskrivljenu sliku o desavanjima u Bosni a BIH zamisljaju kao neku modernu, pravnu drzavu, a kod nas bas nista ne funkcionise....No eto pobijedili su savez pa je sad pitanje sta je sljedece.....

Nema vise utakmica reprezentacije...Ove klubove je i trebalo pogasiti, i ovu smijesnu ligu, tome sam se jako obradovao..no zao mi sto nam ugasise reprezentacije, nemam cemu da se radujem vise....Ebem i savez i fanatikose i fifu i uefu....

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 30 mar 2011, 08:26

Nije sve tako crno nakon što se fudbalska bulumenta narugala UEFA -i i FIFA -i i odbila ponuđeni statut. Istina, od jučer je bh. nogomet u izolaciji, ali nadajmo se ne zadugo. Ustvari, priželjkujemo sankcije. Ne, to je blaga riječ, očekujemo doživotnu diskvalifikaciju za one anonimuse i mešetare koji su odbili statut.

Rudi Zavrl, Slovenac i predstavnik UEFA -e i FIFA - e nije želio komentirati farsu od skupštine, niti nagađati šta bi se moglo desiti sa reprezentacijom. Nakon skupštine otišao je u sobu, spakovao "stenogram", pokupio stvari i odletio za Ljubljanu. Prije toga, poslao je svojim šefovima u Cirih i Ženevu kratki referat sa sarajevske skupštine. Marcel Benc, Eva Paskije, koji su najviše radili na usklađivanju statuta, kao da su očekivali ovakav rasplet.

No, šta je sa reprezentacijom i klubovima, kakva je sudbina klupskog, a kakva budućnost reprezentativnog nogometa? Pitanje bez odgovora. Barem danas niko nije mogao ponuditi pouzdan odgovor.

NSBiH je od jučer suspendiran, ni reprezentacija ni klubovi ne smiju igrati prijateljske međunarodne utakmice do daljnjeg. Šta znači do daljneg? Dok se ne usvoji statut. Ipak, za reprezentaciju i klubove ima nade. Saznajemo iz pouzdanih izvora, kako će uskoro iz Ciriha i Ženeve prema Sarajevu krenuti uefini i fifini ljudi, specijalci za ovakve situacije. Njihova je prvenstvena zadaća formiranje Komiteta za normalizaciju. Po jednoj varijanti on bi bio mješovit, sastavljen od eksperata iz UEFA -e i FIFA -e, te od domaćih ljudi. "San" je nedavno objavio imena nekih kandidata koji bi se mogli naći u Komitetu. To su, između ostalih; Ivica Osim, Sergej Barbarez, Muhamed Konjić, Elvir Bolić, Admir Smajić, Predrag Pašić, te još neki sportski radnici iz BiH. U Komitetu će biti predstavnici renomiranih bh. klubova, ali niko ko je na bilo koji način svih ovih godina opstruirao, odbijao suradnju sa UEFA -om i FIFA -om, neće biti kandidiran niti na jednu poziciju.

Dakle, odzvonilo je Čolakoviću, Čeki i kompaniji. Njihov je pješčani sat istekao. Prvi korak Komiteta bit će stvaranje uvjeta za uspostavljanje svojevrsnog "kriznog štaba" unutar samog Komiteta, koji će najviše raditi na skidanju sankcija sa reprezentacije i klubova. Saznajemo kako će to biti prvi korak eksperata iz Ciriha i Ženeve, kao znak dobre volje, koji bi trebao odobrovoljiti ljude iz cijele BiH da rade na formiranju Saveza sa jednim predsjednikom.

- Nije cilj FIFA -i da bilo koju reprezentaciju drži u izolaciji, niti da je isključi usred takmičenja. Ova prijetnja je bila ciljana kao sredstvo pritiska ne bi li delegati shvatili moguće posljedice. Sankcije, i to drastične će se odnositi na Izvršni odbor, na članove skupštine, a posebno na Predsjedništvo. Bh. reprezentacija će sigurno nastaviti kvalifikacije utakmicom sa Rumunijom 3. juna u Bukureštu. Ide nam na ruku i što bi suspenzijom naše reprezentacije bila oštećena Francuska, kojoj bi bila oduzeta tri boda koja su Francuzi zaradili u meču sa BiH. Za dva mjeseca će se kompletna klima u bh. nogometu promijeniti i reprezentacija i klubovi će igrati na internacionalnoj sceni - izjavio je naš izvor.

S. S.
:D :D
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 30 mar 2011, 09:12

kakav Osim..kakav Barbarez... :roll: ...kakva uefa-fifa....jestel vi normalni... :roll: ...vidjet cemo sve za koji dan...neki su zaboravili da je mjesanje politike i interesa itekako moguce...sjetite se Jelica :? .....jesul to ovi iz uefe aminovali bez problema-jesu....neki zaboravljaju rijeci tih slina iz evrope...a idu otprilike ovako
dont dream dreams
pustice nas da se koprcamo u sopstvenom mulju i blatu pa dok kome ne dotuzi....jasno je ko dan da srbi i hrvati rade na opstrukciji svega sto ima prefiks bosansko a samim tim sto navijaju za osvoje repke mogu da se udaraju u guzicu od srece jer su ovdje Bosnjaci jedini ispusili pravo
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

zare
Kontakt:

Post Postao/la zare » 30 mar 2011, 09:44

a jel? to nisam znao, kako neko nije bio verifikovan, ko je to, zašto nije bio verifikovan?
:lol:

mrtvi kralju,

da li ti indirektno braniš sulejmana čolakovića?
on je gori od ovih što su nas sahranili, jer je on bio teoretski onaj koji je imao uticaj i moć da to spasi, a to nije uradio, nego se vodio po onoj imal mene tu iđe čitavo vrijeme.

nemoj molim te, sve su to ista ****. i ona dvojica što su ga napali danas, isti su ko i on, možda je neukusno da se šalim s prezimenom nekog čovjeka, ali jednom je prezime banda :lol: , drugi je ubojica trbović i povezan sa keljmendijima i ostalim sarajevskim šošonima, i naserom orićem. pika je prijeratni mostarski kokošar koji je inače dobra osoba ali toliko glupa da se ponekad čini da je zao.

nadu mi daje samo optimističnost sušića, ne bi to trebalo biti bez pokrića.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 30 mar 2011, 09:46

ali najinteresantnije od svega je to kako se usanovic provuko , svi udaraju po colakovicu a uske je sve zamjesio i nesto :mrgreen:
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

4ever alone?
Lokacija: In the butterfinger solar system (instead of the milky way)
Kontakt:

Post Postao/la 4ever alone? » 30 mar 2011, 09:51

nick je napisao/la:ali najinteresantnije od svega je to kako se usanovic provuko , svi udaraju po colakovicu a uske je sve zamjesio i nesto :mrgreen:
Naravno, on ce i dalje ostati glavni krivac za sve.

Sta hoces.ba ?
Kontakt:

Post Postao/la Sta hoces.ba ? » 30 mar 2011, 09:55

zare je napisao/la:a jel? to nisam znao, kako neko nije bio verifikovan, ko je to, zašto nije bio verifikovan?

mrtvi kralju,

on je gori od ovih što su nas sahranili, jer je on bio teoretski onaj koji je imao uticaj i moć da to spasi, a to nije uradio, nego se vodio po onoj imal mene tu iđe čitavo vrijeme.

nemoj molim te, sve su to ista ****. i ona dvojica što su ga napali danas, isti su ko i on, možda je neukusno da se šalim s prezimenom nekog čovjeka, ali jednom je prezime banda :lol: , drugi je ubojica trbović i povezan sa keljmendijima i ostalim sarajevskim šošonima, i naserom orićem. pika je prijeratni mostarski kokošar koji je inače dobra osoba ali toliko glupa da se ponekad čini da je zao.

Ne razumijem ovo. Dodikovi **** su od pocetka bili protiv jednog predsjednika, kako je tu Colakovic ista mogao uraditi ? Ponavljam, Suljo je lopov, kreten, nesposoban al' nije on kriv sto su dodikovi **** glasali protiv. Ko nije skonto da iza ovog stoji Dodik i zohari poput Rajka "guznog mikrofona" Vasica njemu ce se Srebrenica kad tad ponoviti, nazalost.
Zadnja izmjena: Sta hoces.ba ?, dana/u 30 mar 2011, 09:59, ukupno mijenjano 1 put.
Sirotinji i pas qrac pokazuje...

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 30 mar 2011, 09:58

Nije mi jasno sto se ljudi toliko raduju suspenziji i misle da ce njome rastjerati tek tako postojece ljude. Te nekakve optimisticne izjave tipa "sad ce doci UEFA/FIFA da nam srede situaciju"mi lice na to kao kad malom dijetu ispricas da ce mu djed mraz donijeti poklon, pa se ono jadno obraduje.

LJudi, nemojte se dzaba zavaravati. To sto je FIFA/UEFA SUSPENDOVALA savez ne znaci da ga je za sva vremena razrijesila duznosti. Neka se oni za 10 dana dogovore i usvoje statut, stranci ce nas primiti nazad. Da, iste te ljude!

S druge strane, ne mogu reci da garantujem, ali sam vise nego siguran da stranci nece doci ovdje i na svoju ruku praviti saveze, uplitati se u neke interne probleme (kojih je more) i dodatno talasati ionako vec uzburkanu situaciju u zemlji. Nisu oni budale. Ostavice nas jednostavno da "truhnemo" dok nam ne dodje iz guzice u glavu. A oformiti "paralelni" savez na drzavnom nivou za vrijeme (formalnog) postojanja ovog postojeceg je posebna prica i nosi sa sobom svoje probleme i nedoumice.

Inace, smijesni smo mi ljudi. Pade mi vezano za ovu pricu jedan slucaj koji sam nedavno imao:

Jedna nasa firma razvlaci dug prema austrijskoj god i pol dana. Dug iznosio 2000 markica. Nije placen jer je direktoru nase firme bilo tesko da od ociju odvoji tu cifru, nego je slao austrijancima polupismene mailove tipa "ej ljudi, vodje recesija, de sacekajte malo dok se mi saberemo, ovo ono..." Na kraju ga podudlaju na sudu i plate taj iznos plus € 2000 sudskih troskova. Dakle, skuplja pita nego tepsija...

E tako se i ovi nasi hajvani prave pametni, ispipavaju situaciju, kontaju "hajd ba, pustice oni nas" i tako dalje. A nema na zapadu ni zajebancije niti milosti,hajvani moji... Sutnuce nas u rupu i ostaviti da tu camimo...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

zare
Kontakt:

Post Postao/la zare » 30 mar 2011, 10:01

kralj_je_mrtav je napisao/la:
zare je napisao/la:a jel? to nisam znao, kako neko nije bio verifikovan, ko je to, zašto nije bio verifikovan?

mrtvi kralju,

Da li je igdje napisah da branim nekog. Nisi upoznat sa situacijom i pricas gluposti, no moze ti se, imas comp i znas se registrovati na forum. Teoretski, spasit su nas mogli delegati sa jucerasnje skupstine i niko vise i sve ostalo su suplje. Vidis, taj Banda je novi delegat i on je odgovoran za ovo kao ti i ja i nemoj vise molim te, kada budes baratao sa malo vise konkretnih informacija, onda cemo diskutovati.
upitah te da li indirektno braniš nekog, da si to napisao i ja bih postavio drugačije pitanje.
ne spuštaj me na nivo većine ljudi koji diskutuju po forumima, ja inače izbjegavam da pišem baš zbog takvih, ali vjeruj mi da sam dovoljno "star" da se sjećam kad si prije početka sezone, ove ili prošle spominjao čini mi se karadžu kao pojačanje slobode, ili tako nešto.

teoretski za delegate si u pravu, u praksi čolaković je imao dovoljno prljavog veša i od dominikovića i od bevande i od ostalih "mentora", i morao je da se vodi makijavelističkim principima da bi ovdje izvojevao pobjedu, jer su se ostali vodili njima pri ovom procesu potencijalnog rušenja države. ali, to nije uradio baš zbog toga što je u suštini isti kao i oni, i što je bio saučesnik u svim tim sranjima koje su uradili u zadnje vrijeme.

ako već imaš informacije, šta se tačno desilo, ko je "blokirao" pušinu, šta će se desiti u budućnosti, i tako dalje, i ne želiš ih iznositi na forumu, zamolio bih te da ukoliko je to moguće pošalješ iste meni privatno.

zare
Kontakt:

Post Postao/la zare » 30 mar 2011, 10:03

Sta hoces.ba ? je napisao/la: Ne razumijem ovo. Dodikovi **** su od pocetka bili protiv jednog predsjednika, kako je tu Colakovic ista mogao uraditi ? Ponavljam, Suljo je lopov, kreten, nesposoban al' nije on kriv sto su dodikovi **** glasali protiv. Ko nije skonto da iza ovog stoji Dodik i zohari poput Rajka "guznog mikrofona" Vasica njemu ce se Srebrenica kad tad ponoviti, nazalost.
dodikovi **** su samo plaćenici. u izboru između poslušnosti dodiku ili spasa svoje guzice, ni jedan ne bi izabrao prvo, s tim da smo načisto.

Budi sam na ulici

Post Postao/la Budi sam na ulici » 30 mar 2011, 10:12

je li otislo sve u pm?
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!

Sta hoces.ba ?
Kontakt:

Post Postao/la Sta hoces.ba ? » 30 mar 2011, 10:15

zare je napisao/la:
Sta hoces.ba ? je napisao/la: Ne razumijem ovo. Dodikovi **** su od pocetka bili protiv jednog predsjednika, kako je tu Colakovic ista mogao uraditi ? Ponavljam, Suljo je lopov, kreten, nesposoban al' nije on kriv sto su dodikovi **** glasali protiv. Ko nije skonto da iza ovog stoji Dodik i zohari poput Rajka "guznog mikrofona" Vasica njemu ce se Srebrenica kad tad ponoviti, nazalost.
dodikovi **** su samo plaćenici. u izboru između poslušnosti dodiku ili spasa svoje guzice, ni jedan ne bi izabrao prvo, s tim da smo načisto.
Ti ko' da si ovde od jucer. Kako to da srpski narod u RS - u konstantno glasa za Dodika ? Pogledaj koliko je nezaposlenih u RS -u , koliko je firmi bankrotiralo prosle godine a oni opet glasaju za Dodika. Pogledaj kako Dodik otvoreno krade, daje sinovima kredite a neko nema ni za kore kruha, a opet glasaju za njega. A znas li zasto je to ? Zato sto im je Dodik obeco' nezavisnu republiku RS. Isti **** je i sa delegatima.
Velikosrbi(ne, ne vrijedjam sve Srbe) ce jesti korjenje samo da im Dodik rasturi drzavu.
Sirotinji i pas qrac pokazuje...

emir_

Post Postao/la emir_ » 30 mar 2011, 10:18

Pitam ja vas: Hocemo li nastaviti pricati u prazno ovdje ili cemo djelovati????
4-IN-A-ROW

Braco_vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la Braco_vrbanjusa » 30 mar 2011, 10:19

Budi sam na ulici je napisao/la:je li otislo sve u pm?

i dalje jarane...nema nas nigdje do daljnjeg...(jedino sto ne stima u svemu je ova moja zadnja rijec, ne zna je li se ispravno pise ovo daljnjeg)... :D

Braco_vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la Braco_vrbanjusa » 30 mar 2011, 10:25

No ja vjerujem da ce se nesto pozitivno desiti. Razlog su mi u zadnje vrijeme sve cesca pojavljivanja Halihodzica i Osima u medijima u vezi desavanja oko reprezentacije. Mislim da ta klapa (Susic, Halihodzic, Osima i jos neki) preko svojih bliskih veza u vrhu FIFE i UEFE znaju mnogo vise nego mediji pa i sami mi ovdje na forumu...Nesto ce se desiti, kada i sta, ostaje nam da vidimo..Do tada ove vec bivse duznosnike treba samarati po ulicama i javno prozivati, treba ih obiljeziti.....

4ever alone?
Lokacija: In the butterfinger solar system (instead of the milky way)
Kontakt:

Post Postao/la 4ever alone? » 30 mar 2011, 10:26

emir_ je napisao/la:Pitam ja vas: Hocemo li nastaviti pricati u prazno ovdje ili cemo djelovati????
Refreshuj stranicu na facebooku, mozda naleti neki attending.

Braco_vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la Braco_vrbanjusa » 30 mar 2011, 10:28

4ever alone? je napisao/la:
emir_ je napisao/la:Pitam ja vas: Hocemo li nastaviti pricati u prazno ovdje ili cemo djelovati????

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

a sta ce sada Fanaticosi da rade? Hoce se i oni ugasiti? Mozda ce sad poceti da navijaju za Malmo... :D :D

doci
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la doci » 30 mar 2011, 10:32

Braco_vrbanjusa je napisao/la:
4ever alone? je napisao/la:

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

a sta ce sada Fanaticosi da rade? Hoce se i oni ugasiti? Mozda ce sad poceti da navijaju za Malmo... :D :D

jako si duhovit :) :) nema dalje ;)
mogao bi i ti malo da mrdnes svojim guzom i da se prodje BHFanaticosa ;)

bosanac723
Kontakt:

Post Postao/la bosanac723 » 30 mar 2011, 10:33

I ja sam uvjeren da ce Neko nesta uradit, a ja cu sjedit za racunarom i pravit se pametan :roll: 8-)
When my time on earth is gone, and my activities here are passed, I want them to bury me upside down, and my critics can kiss my ass!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: budzak, NebeskaSila96, Vaya i 46 gostiju.