Everton F.C.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 07 jun 2016, 18:45

Napokon...novi menadzer EvertonFC je R. Koeman, bivsi menadzer Saintsa (soton). Potvrda svaki momenat (ili bar u nekih 24h) :clap:
A sad pocinje vasar kraj Bereka-price polaznika "ringisplilske skole, hukaci smjer". Europa next sezona aBd :opaopa:

COYB
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

Cooper
Kontakt:

Post Postao/la Cooper » 07 jun 2016, 20:54

Ne bih rekao baš tako lahko. Konkurencija vrlo oštra, što se tiče četvorke a posebno EL. Spursi, Čekićari, Sveci, eventualno one season wonder ime, ne aludirajući na Leicester, Arsenal, Chelsea, ManU, City i Liverpool.

Pred holandezom je vrlo nezgodna misija. Poželih mu sreću, i nadam se, mada vrlo teško - ostanak udarnih Stonesa i Lukakua. :think:

Btw, ne upratih situaciju s McGeadyjem... Kako prođe u Wednesdayju? Upratih finale, i ne vidjeh ga uopšte na spisku. Da li je ozljeda u pitanju, ili što već? Lično vrlo simpatičan igrač, ponajviše zbog legendarnih nastupa za Celtic. Nakon odlaska u Moskvu katastrofalan pad forme. Šteta. :roll:

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 08 jun 2016, 08:38

Maa frenede dragi, ovo se je napisalo u nekom "napadu euforije" kad sam -ipak maalkoo prije nego SS.ba-saznao da je trakavica od "ko je sljedeći menadžer EFC" završena sa ,hajmo reći, dobrim rezultatom....RK je radio čuda sa Svetcima , sa budžetom ispodprosječnim od onog što je mjesto na tabeli pokazivalo (ruku na srce, radio je to svojedobno i Moyes, ali nikad nije niti jedan "veliki tim " pobjedio kod njih kući!!) . No, naravno da sam svjestan i da će konkurencija biti puuuno puno veća i žešća nego što je bila u prošloj sezoni-eee pa u tome i jeste čar cijelog ovog cirkusa :thumbup:

Što se tiće "ostanka" Stonesa i Lukaku-a, hmmm, malo ču ti ovo objasniti.
Stones -apsolutno bih volio da ostane-no, ako želi ići-uzeti pare. Teška srca, ali uzeti pare :roll:
Lukaku-želim mu što bolji nastup na EP i da mu cijena pravo poraste, a onda ga prodati, bez imalo "what if!?" ...marš glavonja-niko nije veči od kluba i dresa! Nakon nekih izjava nedavnih, postao je samo" izložbeni primjerak-kvarljiva roba" (prodati što prije i uložiti novac u jačanje ekipe)
Aiden McG... :? :roll: :eh: ...po meni, nema što tražiti kod Koemana-prodati ga nekom Championship klubu ili u škotsku premijer ligu (povratak u Celtic??! :hmmmmm: ;) ) i to na obostrano zadovoljstvo-tim korakom će si spasiti karijeru , a i Everton povratiti kakav takav novac.

Hmm, gdje si samo našao sve koje treba prodati :clap:
....ee sad pošto nije krenulo "zaprave" u EPL-uživajmo u ljetu, vrelu suncu, hladnoj pivi i skorašnjem EP.

pozdrav i ljepo da si svratio na Everton temu (a koji su "tvoji"-taj šal mi je ono "tifozo italiana" :lol: )

COYB

Cooper
Kontakt:

Post Postao/la Cooper » 08 jun 2016, 16:42

Shvatih poentu. :mrgreen: Identično k'o što nedavno Celtic predstavi Rodgersa. Euforija sama od sebe porasla, željno se iščekivaju PO mečevi CL a i konačni takmičarski Old Firm. :cool:

Huh, tek pročitah to glede Lukakua, lično baš i nisam bio upoznat s tim. O kakvim se alternativama piše? Maybe zemljak Batshuayi? Fizičkim predispozicijama vrlo sličan profil napadača, možda čak i apgrejd? Ili eventualno Pelle, koji se već spominje kao akvizicija? :think:

Stonesa će uprava vrlo teško nadomjestiti, bar tako mislim. Trenutačno u Premiershipu ne postoji kvalitetniji a mlađi branič. Bar sezonu, ili dvije da ostane, dok se ekipa stabilizira jer Martinez je učinio opšti kaos. :roll:

McGeadyja spomenuh pošto je nastupao za slavni škotski klub, gdje je pružao vrhunske partije. Šteta što je stagnirao, o vrhunskom potencijalu se radilo, baš me zanima čemu razlog naglog pada u karijeri? Ogroman refresh mu je potreban, i u Wednesdayju vrlo niska minutaža. :facepalm:

Baš tako što kažeš, čekam petak da osvane, već miriše na Euro. Bodriti otočke repke. :cool:

Posjeti nekad i pdf "ostale fudbalske lige", već uredno izvještavam o najnovijim dešavanjima vezanim za Celtic, čiji, što ti kažeš avatar i koristim. :cool:

Cheers!

BKwizard
Kontakt:

Post Postao/la BKwizard » 08 jun 2016, 17:27

Koeman nije losa opcija ipak je Southampton uspio dovesti do 6 mjesta, mada moja zelja je bila Unai Emery...navodno ce za transfere imati 100 mil i sta se zaradi od prodaje lukakua....
uprava radi na produzenju ugovora Barkleyu i Stonesu kojeg navodno zele zadrzati u ekipi :opaopa: ,

COYB
NK Bratstvo Bosanska Krupa
Nottingham Forest FC

"Gudison Park jе njihova tvrđava, njihov dom. Nе trеba im vеći, jеr imaju ono što su nеki olako ispustili – osеćaj pripadnosti nеčеmu što trajе 122 godine. Trajaćе i daljе."

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 12 jun 2016, 12:42

Iskreno me je rastužila vijest da su Ossie, Hibbo i Peanuts postali "višak" i pokazali im vrata. Mislim, iskreno se nadam da će Ossie i Hibbo biti "tu negdje" oko kluba i u klubu , ono treneri nižih uzrasta,nešto, jer ipak su oni "djeca Evertona". Ok, igrački su "završena priča" , no i to nije baš taćno, jer svaki put kad se neki od njih našao na terenu bljesnuli bi tim nekim iskustvom i sabranošću što nam je nedostajala kroz cijelu sezonu, no-šta je tu je.
Želim im sve najbolje , i kako rekoh, da su tu uvjek negdje. :salut:
I naravno sve najbolje Stevenu Pienaaru-Peanuts, koji je jedno vrijeme bio nenedjebivi dio ubojica sa ljeve strane-u tandemu sa Baines-om unosio pomutnju među protivnike sa njihovom "tika-takom-1-2" uz aut liniju :thumbup: (svaki put kad bi krenuli, več je to bilo pola gola!)

HVALA i sve najbolje momčine.

P.s.
žao mi je što nije bilo toliko željenog haosa da je Hibbo dao gol-"When Hibbo Scores-We Riot!" :lol: :njanjanja: :bow:

COYB

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 12 jun 2016, 12:47

slika

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 05 jul 2016, 13:49

Stekelenburg potpisao. Jako blizu potpisa Witsel i Mata. Pakleno Koeman poceo, a izgleda da je novi vlasnik ozbiljan bio.

BKwizard
Kontakt:

Post Postao/la BKwizard » 02 avg 2016, 18:16

slika
kao sljedeci spominju se Ashley Williams iz Swansea i José Fonte iz Southamptona :hmmmmm:
Nottingham Forest FC

"Gudison Park jе njihova tvrđava, njihov dom. Nе trеba im vеći, jеr imaju ono što su nеki olako ispustili – osеćaj pripadnosti nеčеmu što trajе 122 godine. Trajaćе i daljе."

BKwizard
Kontakt:

Post Postao/la BKwizard » 09 avg 2016, 12:51

John Stones presao u Man City za 47 miliona funti , sad nam trebaju dva stopera za uzeti ,a kako je krenulo necemo nikoga dovoditi :kafa:
Nottingham Forest FC

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 09 avg 2016, 17:36

Sve nesto nude a nikoga da dovedu.

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 09 avg 2016, 21:29

Valjda nece stati na Williamsu i Bolasiu. Volio bih se rijesiti Lukakua, ako je istina, za Begovica , Remy-a i kes.

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 10 avg 2016, 13:36

Rugani bi bio pun pogodak.

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 13 avg 2016, 15:51

Počinje još jedna sezona. Nadam se bolja-puno bolja.
Tim pohaban i nekompletan, no opet s druge strane-obečavajuće promjene su izvršene.

Idemo sad.

COYB

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 13 avg 2016, 18:15

Bod.
:think: Netko napiše "...bod sa teškog gostovanja" a u slučaju Evertona je "...težak bod na svome terenu"-Goodison nije više tvrđava, več breme/teret. :wtf:
Još dvije sedmice do kraja prelaznoga roka. Nešto se mora dogoditi pozitivno ipak.
Gana (Idrissa Gueye) je odlična kupovina...odlična. Mume če imati veliki problema naći "svoje mjesto" kad se vrati ponovo na teren. :problem:
Igra-malo baca na "taktika i plan A" pod Martinezom. Nakon pogodtka mi stanemo (ili u slučaju Deulofeua promašaja mrtve šanse-nam se vrati kao bumerang).
Ali, ALI, "miriše" na nešto puno bolje nego što bijaše u prošle dvije sezone. Ovo još daleko je od "gotovog proizvoda"...ima RK još da teše, brusi, čupa i ugrađuje u ovaj tim. Ali pozitivni znakovi su tu.
Idemo sad....WBA sljedeće sedmice. 3 boda?! Razmišljanja??

COYB

unhallowed
Kontakt:

Post Postao/la unhallowed » 14 avg 2016, 01:44

Napokon se dočeka i ova nova sezona nakon prošlogodišnje agonije pod palicom slatkorječivog Martineza.

Rezultat rekao bih očekivan i realan, prvo poluvrijeme smo zaslužili tri a drugo niti jedan bod, valjda je to zbog činjenice da je ekipa kako Kuman kaže na 70% fitness-a pa smo pali u drugom poluvremenu strahotično. Doduše svi osim Gueye-a, tačno mi miriše na novog Kante-a. Generalno sam zadovoljan viđenim, mnogo direktnije i sigurnije nazad a to je falilo ranije. Fali nam jedan igrač da poveže redove i nadam se još jednom kvalitetnom pojačanju pored Bolasie-a u ofanzivnoj zoni. Deulofeu me nervirao kako zna biti glup, a Barkley i Mirallas su mi kao drugi igrači pod Kumanom. Ima materijala da se igra kvalitetan i borben nogomet, što me podsjeća malo na ono što igra Atletico Madrid pod Simeone-om.

i pod hitno da se riješi pitanje napadača, ako već neće Lukaku ima ko hoće jer fali oštrija završnica. Sve u svemu, glavu gore idemo dalje.

ps. Jel do mene ili me danas Baines na par momenata podsjetio na najbolje dane?

COYB!!

BKwizard
Kontakt:

Post Postao/la BKwizard » 14 avg 2016, 10:35

prvo poluvrijeme je bilo odlicno, ocekivano fizicki pali u drugom (70%), ja sam prezadovoljan sa igrom jos kad Williams upadne u prvu postavu sigurno ce odbrana biti sigurnija.. dobra formacija ista kao protiv Man utd. Gueye kako samo pokriva teren :salut: ,sa njim da je upariti Besica ispred njih Barkley :bale:,

citam da je Yannick Bolasie sigurno nas igrac, treba nam rezervni napadac, jucer mi je pozlilo kad sam vidio da Kone ulazi u igru :sick:

COYB
Nottingham Forest FC

BKwizard
Kontakt:

Post Postao/la BKwizard » 15 avg 2016, 14:57

slika

jos jednog stoera i klasinu "desetku" ....

Joe Hart
:hmmmmm:
Nottingham Forest FC

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 16 avg 2016, 11:18

BKwizard je napisao/la:slika

jos jednog stoera i klasinu "desetku" ....

Joe Hart
:hmmmmm:

Dobrodosao Yannick, sad dobro zavezi te pertle na kopackama i na posao...unjeti haos u defanzivne redove protivnika.

I veliko NE za J. Hart-a..."naseg" Asmira mozemo dovesti za upola para i isto, ako ne i bolji nego J. Hart

COYB

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 18 avg 2016, 12:47

http://www.101greatgoals.com/news/rumou ... n-instead/

Nisam ovo htjeo na EPL temu zaljepiti...ne bi mogi zivjetj od goonersa i komentara :rol: :stop:

Samo kazem...kad bi to tako bilo...maa previse i za optimistu :D

COYB

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Fuerza i 7 gostiju.