aleksandar_veliki je napisao/la:
Sudijske, troskove delegata i kontrolora placaju klubovi, nikakav sponzor. Beze sam tebe citirao, mislim da znas o cemu govorim. Dakle, klubovi od BH Telcoma nisu dobili ni helera, odnosno 56.000 KM koje su klubovi dobili je deponovano u Savezu, pa isti od tih para isplacuje sluzbena lica, a od tih para se placaju i kazne, dok ne predje cifru od 56.000. Ovo govorim da ne bi bilo zabune jer ispade Telecom dobrocinitelj, a kada se sve sabere koliko je dobio za tih 56.000 mozemo reci da su klubovi dobrano osteceni, pogotovo ovi malo popularniji.
Tocno tako, a dok nije bilo Telecoma klubovi su sudije isplacivali odmah na ruke. Znam da su kod nas u Zepcu cesto bile svadje sa sudijama u smislu 'mi vam nikad duzni nismo ostali, a vi nas je*ete kod kuce, drugi put cete ostat bez para' i slicne price

. Znam da juniori i kadeti nisu par puta isli Romaniji jer su ovi bili suspendirani radi dugovanja sudijama. A prijevoz, hranu i slicno placa Savez. Moguce da Savez poslije naplati od klubova, al to sudije dobiju iz ruku Saveza.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!