Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Jack777Pott
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Jack777Pott » 07 avg 2012, 21:57

aleksandar_veliki je napisao/la:
Sudijske, troskove delegata i kontrolora placaju klubovi, nikakav sponzor. Beze sam tebe citirao, mislim da znas o cemu govorim. Dakle, klubovi od BH Telcoma nisu dobili ni helera, odnosno 56.000 KM koje su klubovi dobili je deponovano u Savezu, pa isti od tih para isplacuje sluzbena lica, a od tih para se placaju i kazne, dok ne predje cifru od 56.000. Ovo govorim da ne bi bilo zabune jer ispade Telecom dobrocinitelj, a kada se sve sabere koliko je dobio za tih 56.000 mozemo reci da su klubovi dobrano osteceni, pogotovo ovi malo popularniji.
Tocno tako, a dok nije bilo Telecoma klubovi su sudije isplacivali odmah na ruke. Znam da su kod nas u Zepcu cesto bile svadje sa sudijama u smislu 'mi vam nikad duzni nismo ostali, a vi nas je*ete kod kuce, drugi put cete ostat bez para' i slicne price :lol: . Znam da juniori i kadeti nisu par puta isli Romaniji jer su ovi bili suspendirani radi dugovanja sudijama. A prijevoz, hranu i slicno placa Savez. Moguce da Savez poslije naplati od klubova, al to sudije dobiju iz ruku Saveza.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

Rios

Post Postao/la Rios » 09 avg 2012, 22:56

Nastupi nasih najboljih klubova u Europi ove godine (a manje vise i prethodnih) je pokazala da je PL BiH potpuno zasluzeno van 100 najboljih..Dosada su za nas nesavladive prepreke bile ekipe iz zapadnih zemalja a evo od ove godine su to postale ekipe iz naseg okruzenja i to iz drzava u kojima fudbal i nije bas sport broj 1 :| ..Zar je moguce da je ova liga toliki jad i cemer? :o
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 09 avg 2012, 23:27

Rios je napisao/la:Nastupi nasih najboljih klubova u Europi ove godine (a manje vise i prethodnih) je pokazala da je PL BiH potpuno zasluzeno van 100 najboljih..Dosada su za nas nesavladive prepreke bile ekipe iz zapadnih zemalja a evo od ove godine su to postale ekipe iz naseg okruzenja i to iz drzava u kojima fudbal i nije bas sport broj 1 :| ..Zar je moguce da je ova liga toliki jad i cemer? :o
Jeste moguce je, ako ti se ne svidja eno ti spanske, engleske i opleti buraz. Haj vozdra

Rios

Post Postao/la Rios » 09 avg 2012, 23:30

nime_tm87 je napisao/la:
Rios je napisao/la:Nastupi nasih najboljih klubova u Europi ove godine (a manje vise i prethodnih) je pokazala da je PL BiH potpuno zasluzeno van 100 najboljih..Dosada su za nas nesavladive prepreke bile ekipe iz zapadnih zemalja a evo od ove godine su to postale ekipe iz naseg okruzenja i to iz drzava u kojima fudbal i nije bas sport broj 1 :| ..Zar je moguce da je ova liga toliki jad i cemer? :o
Jeste moguce je, ako ti se ne svidja eno ti spanske, engleske i opleti buraz. Haj vozdra
Halo patriota,postedi me takvih komentara :arrow: :arrow:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 09 avg 2012, 23:35

Znači sada smo u rangu Crnogorske lige, već sljedeće godine ćemo biti prestignuti...
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

rock87
Kontakt:

Post Postao/la rock87 » 10 avg 2012, 00:56

Sta vam je pa jel uocavate ta liga organizacijski napreduje da klubovi jacaju da se potpisuje minimalno na 2 godine ugovori sa igracima,da se na strani moze igrat kao i kod kuce, da se sudjenje popravlja,infrastruktura napreduje,liga organizacijski se podigla na veci nivo itd.Najlakse je krivit ligu kad klubovima neide u evropi a niko negleda stanje u klubovima,odnos igraca prema klubu,igre koje oni pruzaju.Najbolje je da se vrate Munib i Iljo pa da opet gledamo domacinsko sudjenje i da utakmice mozemo pratiti samo na teletexu.Savez nam vode legende BH fudbala,BH velikani se vracaju na stare staze,svako kolo bude prenos minimalno jedne utakmice ovo po meni pokazuje da smo napredujemo a ne nazadujemo.

mirza_rd
Kontakt:

Post Postao/la mirza_rd » 10 avg 2012, 01:36

rock87 je napisao/la:Sta vam je pa jel uocavate ta liga organizacijski napreduje da klubovi jacaju da se potpisuje minimalno na 2 godine ugovori sa igracima,da se na strani moze igrat kao i kod kuce, da se sudjenje popravlja,infrastruktura napreduje,liga organizacijski se podigla na veci nivo itd.Najlakse je krivit ligu kad klubovima neide u evropi a niko negleda stanje u klubovima,odnos igraca prema klubu,igre koje oni pruzaju.Najbolje je da se vrate Munib i Iljo pa da opet gledamo domacinsko sudjenje i da utakmice mozemo pratiti samo na teletexu.Savez nam vode legende BH fudbala,BH velikani se vracaju na stare staze,svako kolo bude prenos minimalno jedne utakmice ovo po meni pokazuje da smo napredujemo a ne nazadujemo.
nerazumiju ti oni to druze vidjet ces za koje kolo dok im klub nanize koju pobjedu onda ce opet sve bit po starom. za ispadanje Sarajeva krivi su iskljucivo igraci i strucni stab pa jbt oni nemaju ideje u napadu. i za razliku od ostalih godina liga pomalo napreduje

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 10 avg 2012, 09:38

rock87 je napisao/la:Sta vam je pa jel uocavate ta liga organizacijski napreduje da klubovi jacaju da se potpisuje minimalno na 2 godine ugovori sa igracima,da se na strani moze igrat kao i kod kuce, da se sudjenje popravlja,infrastruktura napreduje,liga organizacijski se podigla na veci nivo itd.Najlakse je krivit ligu kad klubovima neide u evropi a niko negleda stanje u klubovima,odnos igraca prema klubu,igre koje oni pruzaju.Najbolje je da se vrate Munib i Iljo pa da opet gledamo domacinsko sudjenje i da utakmice mozemo pratiti samo na teletexu.Savez nam vode legende BH fudbala,BH velikani se vracaju na stare staze,svako kolo bude prenos minimalno jedne utakmice ovo po meni pokazuje da smo napredujemo a ne nazadujemo.
Organizacijski je liga dosta napredovala, baš se primjeti, samo neznam što se tiče kvalitete.Ove godine iza su dosta unazadile naš fudbal, trebaće dosta da se oporavi.Crnogorska liga je izgleda jača od naše trenutno, mislim da smo zadnji na Balkanu po kvaliteti nažalost, neznam samo Albanija.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 10 avg 2012, 10:19

Liga je napredovala definitivno u svim segmentima, od organizacije, suđenja, kriterija za licence, kazni, regularnosti itd.
Samo je problem što su drugi napredovali troduplo više, tako da smo sad iza i crnogoraca, slovenaca, albanaca i koga sve ne...
Tuga ali živa istina...

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 12 avg 2012, 20:53

Ako Jamak ne bude suspendovan na najmanje 3 utakmice odustajem od praćenja naše lige.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

veteran II
Kontakt:

Post Postao/la veteran II » 12 avg 2012, 22:53

Premijer liga nastavlja po starom. Ofirno šiljenje selji na večerašnjoj utakmici.
Namjerno nisam ulazio u polemiku oko gola jer ugao iz kojeg je snimano nemoze nista potvrditi sta ako je lopta u letu od precke do linije na travi presla cijelim obimom

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 12 avg 2012, 23:02

veteran II je napisao/la:Premijer liga nastavlja po starom. Ofirno šiljenje selji na večerašnjoj utakmici.
boli jelde :lol: velikanima se uvijek pomagalo,a do tad sanjajte o jednom golu protiv Željezničara 8-)
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 12 avg 2012, 23:04

LBJ MVP je napisao/la:Ako Jamak ne bude suspendovan na najmanje 3 utakmice odustajem od praćenja naše lige.
Ako ce se drzati pravila tri bi trebale biti minimalne...ovo govorim jel je Beslija dobio 5 utakmica za gazenje igraca,a realno ovo udaranje u odnosu na to gazenje je ozbiljnija stvar i veci bezobrazluk
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

veteran II
Kontakt:

Post Postao/la veteran II » 12 avg 2012, 23:15

old school je napisao/la:
veteran II je napisao/la:Premijer liga nastavlja po starom. Ofirno šiljenje selji na večerašnjoj utakmici.
boli jelde :lol: velikanima se uvijek pomagalo,a do tad sanjajte o jednom golu protiv Željezničara 8-)
Kada se moj klub zadnji put susreo sa vama dao vam je dva komada (dobr, i primili smo dva).
Namjerno nisam ulazio u polemiku oko gola jer ugao iz kojeg je snimano nemoze nista potvrditi sta ako je lopta u letu od precke do linije na travi presla cijelim obimom

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 12 avg 2012, 23:21

veteran II je napisao/la:
old school je napisao/la:
Kada se moj klub zadnji put susreo sa vama dao vam je dva komada (dobr, i primili smo dva).
A inače, ko ti drma kavez?
uzivaj ljepoto,dupla 8-)
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 12 avg 2012, 23:26

Vec poslije dva kola se jos jednom potvrdjuje da mi nismo organizacijski , mentalno , sigurnosno i politicki spremni da organizujemo navijack gostovanja. Iditski potez saveza ovo treba samo onome tko zeli stanje haosa i neartikulisanoj omladini zeljnjoj ferijalnih putovanja..
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 12 avg 2012, 23:55

LBJ MVP je napisao/la:Ako Jamak ne bude suspendovan na najmanje 3 utakmice odustajem od praćenja naše lige.
slažem se s tobom, al' ja ću ipak nastavit' da pratim ligu :mrgreen:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

ASUS
Kontakt:

Post Postao/la ASUS » 12 avg 2012, 23:58

Ma UEFA MAFIA! 8-)
Banjaluka - Novi Sad, jedna dusa - jedan grad!

http://www.youtube.com/watch?v=1W0L-v2NlRk

Luka
Kontakt:

Post Postao/la Luka » 13 avg 2012, 00:10

Ma onako gledajuci ovu nasu premijer ligu na tv pomisli osam kako se popravila i sve to..dok nije se moj klub plasirao u tkz elitu bh fudbala ,mislim na ofk gradinu srebrenik..necu puno duljit,ovdje sam samo da napomenem greske il neznanja ili namjerne greske glavnog sudca na utkamici Gradina - Olimpik,a to cete vidit svi sutra na snimci koju je gresku napravio ja mislim vise namjeru jer bio je u blizini i sve je to pomno pratio,cist penal su napravili igraci olimpika,ja misli mskaljic igra rukom kako lopta ne bi dosla do smjalovica,koji je ostao sam ispred golmana ...NA OVAKVE SITUACIJE TREBA REAGOVAT ,JA NE PSIEM SAMO U IME OFK GRADINE NEGO U IME ISVIH SPTALIH TIMOVA KOJI SU SOTECENI NA BILO KOJI NACIN,OVAKVE STVARI KOJE SUDIJA NAPRAVI TREBA SANKCIONISAT LICNO NJEGA OD STRANE SAVEZA..NEK SE SAVEZ SRAMI I KOMITET STA IM SUDIJE RADE I ODLUCUJU NA UTKAMICAMA..
MOdric..MOdric..MOdric..

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 13 avg 2012, 00:32

hoćeš da kažeš da je bolje u prvoj federalnoj nego u PL ? :roll:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Bing [Bot], mnon46 i 20 gostiju.