Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

bhsport
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la bhsport » 18 dec 2012, 13:08

maximusdecimus je napisao/la:
bhsport je napisao/la: Eto kada vodi 20 razlike sta tada cuva, sto mu ne da 5 minuta da odigra, ili kada vec gubi 20, siguran poraz, moze se i sam skinuti i zaigrati opet isto.
Sve sto je @merdanovic rekao stoji.
zato što,kad bi mu dao 5 minuta da igra ti bi se pitao što mu nije dao 10. kad skontaš da strani klubovi ne služe za razigravanje bh reprezentativaca biće ti lakše.Jusuf će dobiti onoliko koliko zasluži, ništa manje,ništa više.ako mu je do minutaže treb'o je doći u propalu Bosnu,a ne u Cedevitu.samo što onda plata ne bi bila redovna.još je on klinac, ima vremena za njega...
Jarane otkud ti znas sta bih se ja pitao, kod Maljkovica je igrao vise, pa ne vidim razlog sto ne moze i kod Petrovica.
Jasno mi je da mu ne daju da igra 15 minuta, ali opet ti ponavljam ako je kod Maljkovica mogao igrati 4,5 minuta, zasto mu Petrovic protiv Sirokog ne daje to isto?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 18 dec 2012, 13:58

ne znam,pitaj Acu,on radi s njim i gleda ga na treninzima.kod Maljkovića je od 9 utakmica u ABA ligi samo u dvije dobio priliku da igra,pa ne znam zašto se sad toliko kuka što nije dobio ni minute protiv Širokog.kod Ace je od 3 utakmice u dvije dobio priliku da zaigra,također i u Euroligi...tako da ti je promašena priča kako ga je Maljković forsirao i davao mu minute, a Aco ne.na kraju krajeva,Aco nije tu da bi razvijao Jusufa i ostale mlade igrače nego da ostvari rezultat....

konobar23
Kontakt:

Post Postao/la konobar23 » 18 dec 2012, 15:29

maximusdecimus je napisao/la:ne znam,pitaj Acu,on radi s njim i gleda ga na treninzima.kod Maljkovića je od 9 utakmica u ABA ligi samo u dvije dobio priliku da igra,pa ne znam zašto se sad toliko kuka što nije dobio ni minute protiv Širokog.kod Ace je od 3 utakmice u dvije dobio priliku da zaigra,također i u Euroligi...tako da ti je promašena priča kako ga je Maljković forsirao i davao mu minute, a Aco ne.na kraju krajeva,Aco nije tu da bi razvijao Jusufa i ostale mlade igrače nego da ostvari rezultat....
kod Maljkovica Jusuf nije od pocetka bio registriran, Maljkovic ga je sustavno poceo uvodit u utakmice i kad je bio na terenu igrao je igru kakvu treba

Aco nikad nije znao koristit mlade igrace, a najmanje od svega centre. Dovoljno je pogledat Bilana sad i kod Maljkovica
.......................................................
inace ovde mozete naci par zanimljiih imena koje bi vas savez mogao kontaktirati osim decki iz Sparsa

http://www.euroleague.net/events/nike-i ... nt-rosters" onclick="window.open(this.href);return false;

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 18 dec 2012, 15:42

maximusdecimus je napisao/la:ne znam,pitaj Acu,on radi s njim i gleda ga na treninzima.kod Maljkovića je od 9 utakmica u ABA ligi samo u dvije dobio priliku da igra,pa ne znam zašto se sad toliko kuka što nije dobio ni minute protiv Širokog.kod Ace je od 3 utakmice u dvije dobio priliku da zaigra,također i u Euroligi...tako da ti je promašena priča kako ga je Maljković forsirao i davao mu minute, a Aco ne.na kraju krajeva,Aco nije tu da bi razvijao Jusufa i ostale mlade igrače nego da ostvari rezultat....
Cuj ja pricam da ga je Maljkovic forsirao, ako igra 3,4,5 minuta to je forsiranje?
Aco mu je i sredio da dodje u Cedevitu i ta prica da ostvari rezultat ti je totalno promasena, a to sam ti objasnio.
Ako vodis 20+ razlike znaci da si dobio i ako uvede i tebe takvog kakav jesi, opet ce dobiti a ne Jusufa, isto kada gubi 20 razlike, poraz je poraz. Bolje da momak skuplja minute u takvim trenutcima nego da sjedi na klupi.
Kako si kreno, prisit ces mi da pricam da Jusuf moze preokrenuti tekmu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 18 dec 2012, 15:55

Ljudi kontajte neke stvari dobro ovaj lik kaže Aco ga je "pogurao" u Cedevitu.I sad kad je trener Cedevite nedaje mu mnogo šansi,a tvrdi da je vanserijski talenat.Ja opet govorim Nurkić ne može dobiti priliku kad je 20 razlike a igra se obična utakmica domaceg prvenstva kod Petrovica,dok Milutivnov u Partizanu dobija šansu kad se rješava sudbina prolaska u TOP16.Zamislite da je Aco bio na mjestu Vujoševića i da je ostao bez centara da li bi Nurkiću dao šansu?Sudeći prema svemu predloženom i da na -20 protiv Kahe Laboral neda Nurkiću da do kraja odigra 4.četvrtinu iako su "iskusni" igrači sve već uprskali jasno je da Aco jednostavno mu je dao i ono malo minutaže tek da se može reći da je Nurkić igrao.I normalno sad statistički to dobro izgleda kako vidim pišu igrao 2 utakmice od 3 al kako je to u praksi to je katastrofalno.
Zašto ga je uzela Cedevita onda,da ga upropasti ?

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 18 dec 2012, 20:39

Gledam spiskove kadetske repke bih i igrace koje vi pominjete po forumu niko da spomene nekog igraca Okk slobode tuzla imaju nevjerovatnu kadetsku ekipu tu zjapi od talenata prvi sastav ovako ide:
PG:Mirza Berbic(on je mozda i najlosiji od svih navedenih ali odlicno obavlja svoj posao na terenu)
SG:Safer Custovic(takvog sutera svaki trener zeli u svojoj ekipi ima 15 god. a pogadja trice sa preko 8 metara za pobjedu sa zvukom sirene svaku utakmicu je dvocifren)
SF:Dado Pavic(predobar igrac sigurno drugi najbolji igrac u ekipi pametan sa loptom ne srlja igra odlicnu odbranu a jos bolji je u napadu)
PF:Jasmin Jakupovi(sigurno najbolji kadet u drzavi bez premca trebate ga gledati jednu utakmicu i ostat cete bez daha)
C:Sanjin Aljukic(momak koji ima 15god ima 210cm i 100 kg ogroman gradjom ,raspon ruku ogroman odlican u igri ledjima prema kosu)
svi momci su 97 godiste i odlicini su kosarkasi ako oni ne uspiju od tuzlanske djece nikad niko uspjet nece :)

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 19 dec 2012, 00:54

merdanovic je napisao/la:Zamislite da je Aco bio na mjestu Vujoševića i da je ostao bez centara da li bi Nurkiću dao šansu
Dao mu je u repki protiv Gruzije u baš takvoj situaciji i to kad ga praktično nije ni poznavao.Kad ostaneš na jednom centru onda tu nema izbora

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 dec 2012, 01:22

levat je napisao/la:
merdanovic je napisao/la:Zamislite da je Aco bio na mjestu Vujoševića i da je ostao bez centara da li bi Nurkiću dao šansu
Dao mu je u repki protiv Gruzije u baš takvoj situaciji i to kad ga praktično nije ni poznavao.Kad ostaneš na jednom centru onda tu nema izbora
Isto tako,treba reci da se niko u regionu ne moze porediti sa Duletom,jer je on u Partizanu ikona i nema teorije da se on smijeni,osim ako sam ne ode,kako je to vec i uradio...Kad imas takav background i znas da ti 'iznad glave nije sjekira',mnogo je lakse davati priliku mladjim igracima...Aco nema taj kredibilitet u Cedeviti!

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 19 dec 2012, 17:24

levat je napisao/la:
Protiv Gruzije nije bila takva situacija jedino je bila bitna pobijeda za 1.mjesto,a sa pobijedom i u zadnjem kolu imali bi 5-3,sjeti se Srbija je prošla sa 4-4 omjerom.Al dobro jeste mu dao šansu nakon velike izmorenosti ostalih igrača(samo razlika je to što to nije bilo u kljucnim momentima koliko se sjecam).Vidicemo da li ce Nurkic biti u kombinacijama za Europsko.Stoji da Dule ima u Partizanu sta hoce a ovaj u Cedeviti nema kredibilitet ali taj kredibilitet treba i steći,a Aco je bio glavni faktor prelaska Nurkića u Cedevitu kao bivši i sadašnji trener tog kluba sam je sebi postavio obavezu da od Nurkića nešto napravi.To je moje mišljenje.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 dec 2012, 22:42

Muumii je napisao/la:Gledam spiskove kadetske repke bih i igrace koje vi pominjete po forumu niko da spomene nekog igraca Okk slobode tuzla imaju nevjerovatnu kadetsku ekipu tu zjapi od talenata prvi sastav ovako ide:
PG:Mirza Berbic(on je mozda i najlosiji od svih navedenih ali odlicno obavlja svoj posao na terenu)
SG:Safer Custovic(takvog sutera svaki trener zeli u svojoj ekipi ima 15 god. a pogadja trice sa preko 8 metara za pobjedu sa zvukom sirene svaku utakmicu je dvocifren)
SF:Dado Pavic(predobar igrac sigurno drugi najbolji igrac u ekipi pametan sa loptom ne srlja igra odlicnu odbranu a jos bolji je u napadu)
PF:Jasmin Jakupovi(sigurno najbolji kadet u drzavi bez premca trebate ga gledati jednu utakmicu i ostat cete bez daha)
C:Sanjin Aljukic(momak koji ima 15god ima 210cm i 100 kg ogroman gradjom ,raspon ruku ogroman odlican u igri ledjima prema kosu)
svi momci su 97 godiste i odlicini su kosarkasi ako oni ne uspiju od tuzlanske djece nikad niko uspjet nece :)
Jel ovo tačno ili ovaj pretjeruje :?: :?: Tuzla je uvijek davala dobre košarkaše, moguće da ima talenta :roll:
Zapade mi za oko ovaj 15 godina 210 visok 8-)

Molim upućenije koji prate (Target,Slatinhas,neno#4) imal istine u ovome :?: :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 19 dec 2012, 23:32

Ooo legendo odkud tebe ? :D
nisam ti ja bas upucen u ove kadete al ti opet sa sigurnoscu tvrdim da pretjeruje ovaj lik,trice sa zvukom sirene se desavaju jednom u 20 utakmica,ovaj je to napisao kao da se dogodi svaku,Teletovic opali 2-3 po tekmi sa 8 metara a da neko dijete od 15 godina puca toliko i jos redovno pogadja ne vjerujem...Uglavnom,skeptican sam na ovaj post,ponajvise jer su ovdje svi talenti sa 15 godina,prvi tim,kapiteni ovo ono a kasnije nista..Irfan Hodzic,Mirsad Pilavdzic(ovaj jos ima sanse) Halilovic truli u Zagrebu,Bradvic u Austriji studira,sve igracine sa stipendijom od 1.srednje,minutama u prvom timu od 2-3. zvijezde kadetskih uspjeha Slobode a kad treba igrat nigdje nikog...Jedino mi poznat ovaj Dado Pavic,mislim da je trebao ici u Sloveniju al onaj Dado sto ga ja znam igra 4-5 ne vjerujem da je neki SF kao sto se navodi..Playa ovog "znam",gledao sam ga par puta,nista specijalno,jos jedno nafurano dijete,igra isto Mrsic,guzicom prema kosu a suta nigdje,nema od njega nista...
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 20 dec 2012, 19:50

dobro ja nisam ni rekao da svaku utakmicu da pogadja tricu u zadnjoj minuti ja sam rekao da je svaku utakmicu dvocifren, al kad god treba odlucit utakmicu on uzima odgovornost na sebe,taj dado na kojeg ti mislis se preziva stipanovic i otisao je u sloveniju i igra 4 i 5 al eto ti si tuzlak idi na utakmicu kadeta al kad bude neki jak protivnik pa se uvjeri kako djeca igraju,a i ja sam sam reka za pleya da nije nesto posebno al sve u svemu poslusaj me idi na tekmu neces se pokajat :) a vidit ces da ces nakon utakmice hvalit jakupovica na sav glas momak je toliko dobar da nije normalno igra za ekipu nikad ne solira al vidi se bas da je vodja na terenu :)

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 20 dec 2012, 22:03

Muumii je napisao/la:dobro ja nisam ni rekao da svaku utakmicu da pogadja tricu u zadnjoj minuti ja sam rekao da je svaku utakmicu dvocifren, al kad god treba odlucit utakmicu on uzima odgovornost na sebe,taj dado na kojeg ti mislis se preziva stipanovic i otisao je u sloveniju i igra 4 i 5 al eto ti si tuzlak idi na utakmicu kadeta al kad bude neki jak protivnik pa se uvjeri kako djeca igraju,a i ja sam sam reka za pleya da nije nesto posebno al sve u svemu poslusaj me idi na tekmu neces se pokajat :) a vidit ces da ces nakon utakmice hvalit jakupovica na sav glas momak je toliko dobar da nije normalno igra za ekipu nikad ne solira al vidi se bas da je vodja na terenu :)
A kad ce to biti neki jak protivnik,Falconsi,Magic mozda ?Bas zbog ovoga sto nema jakih protivnika u mladjim uzrastima i kazem da ovo sve sto ti govoris mozda i nije tolika istina...Drzavnom prvenstvu,osim ako se ne bude igralo u Tuzli necu prisustvovati,mozda kvalifikacijama za isto,gdje uvijek Sloboda prodje,osim jedne godine Falconsi juniori kad su isli...tako da na djelu necu vidjeti ove igrace u jakim utakmicama,nazalost...no to me plaho i ne interesuje,nisu moja godista,omladinska,pogotovo kadetska kosarka je poprilicno nezanimljiva tako da me ovo sve bas plaho i ne interesuje,nego sam samo na pocetku odgovorio na tvoj post jer je takvih talenata kakve ti sad navodis,pa i vecih bilo u Slobodi,i bit ce al samo do prelaska u prvi tim,neki i u juniorima nestanu tako da...
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 25 dec 2012, 10:19

sehic u zadnjoj utakmici imao 22 poena i 24 skoka, ekipa mu je porazena sa 63-60

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 25 dec 2012, 10:45

" onclick="window.open(this.href);return false;

sejo12
Kontakt:

Post Postao/la sejo12 » 26 dec 2012, 19:35

Muumii je napisao/la:dobro ja nisam ni rekao da svaku utakmicu da pogadja tricu u zadnjoj minuti ja sam rekao da je svaku utakmicu dvocifren, al kad god treba odlucit utakmicu on uzima odgovornost na sebe,taj dado na kojeg ti mislis se preziva stipanovic i otisao je u sloveniju i igra 4 i 5 al eto ti si tuzlak idi na utakmicu kadeta al kad bude neki jak protivnik pa se uvjeri kako djeca igraju,a i ja sam sam reka za pleya da nije nesto posebno al sve u svemu poslusaj me idi na tekmu neces se pokajat :) a vidit ces da ces nakon utakmice hvalit jakupovica na sav glas momak je toliko dobar da nije normalno igra za ekipu nikad ne solira al vidi se bas da je vodja na terenu :)
Ta tvoja Sloboda sa puno talenata je u RKS ( Ligi mladih ) vec izgubila 2 utakmice kako ja znam od falkonsa jedno 30 razlike i KK Milleniuma Zivinice 10-ak razlike... =D

NG1
Kontakt:

Post Postao/la NG1 » 26 dec 2012, 19:48

i od Kalesije 20 razlike

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 dec 2012, 21:02

Samo da izadje sve na dobro sa malim Djedovicem. Ja nikada bagri ne vjerujem koja pokusava da otme igraca. Nikada. Trebalo bi sve biti uredu i onda ako Bog da na ljeto napad na A diviziju.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 26 dec 2012, 23:05

Ne branim slobodu ali moram vam reci dvije stvari pioniri Slobode igraju za kadete u toj ligi a kadeti za juniore.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 27 dec 2012, 19:04

Evo link ako nekog zanimaju Sparsi: http://live.euroleague.net/gamesjsuleb. ... 162&l=nijt" onclick="window.open(this.href);return false;

Buza u 1/4 10 pts.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Febo123 i 12 gostiju.