FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Fudbaleri Želje: Spisak od 20 imena bit će dodatno reduciran
Foto: Arhiv
"Plavi" u potrazi za pojačanjima
Trener Osim nezadovoljan fizičkom pripremljenošću igrača kojima raspolaže...
02.07.2009. 10:00
Dvadesetorica fudbalera Željezničara otputovala su jučer u Međugorje, nekada standardnu Željinu destinaciju, koju je trener Amar Osim ponovo odabrao kao najpogodniju za održavanje prvog dijela priprema.
Prvih pet dana nakon prozivke 26. juna "Plavi" su radili na Grbavici. Stručni štab je želio da iskoristi to vrijeme kako bi se uvjerio koliko ko uopće zaslužuje da se smatra istinskim fudbalerom te je odlučio ko od 32 igrača može, ako ništa drugo, konkurirati za mjesto u prvom timu.
- Većina fudbalera došla je na pripreme apsolutno nespremna. Na prvom treningu neki se sa dušom nisu mogli sastaviti. Za Međugorje smo odabrali njih 20, ali kada se vratimo, još će ih nekoliko otpasti iz konkurencije. Realno, u ovom trenutku samo za četvoricu igrača mogu reći da koliko-toliko valjaju.
Nakon svega što sam vidio, nema nam druge nego da dovedemo nekoliko pojačanja - kazao je Osim nakon posljednjeg treninga u Sarajevu i podužeg razgovora sa igračima koje je otpisao sa spiska.
Nekima od njih preporučio je da naredni period provedu na posudbi u jednom od niželigaša, konkretno u hrasničkom Famosu, koji je zainteresiran za većinu.-+-----****
Foto: Arhiv
"Plavi" u potrazi za pojačanjima
Trener Osim nezadovoljan fizičkom pripremljenošću igrača kojima raspolaže...
02.07.2009. 10:00
Dvadesetorica fudbalera Željezničara otputovala su jučer u Međugorje, nekada standardnu Željinu destinaciju, koju je trener Amar Osim ponovo odabrao kao najpogodniju za održavanje prvog dijela priprema.
Prvih pet dana nakon prozivke 26. juna "Plavi" su radili na Grbavici. Stručni štab je želio da iskoristi to vrijeme kako bi se uvjerio koliko ko uopće zaslužuje da se smatra istinskim fudbalerom te je odlučio ko od 32 igrača može, ako ništa drugo, konkurirati za mjesto u prvom timu.
- Većina fudbalera došla je na pripreme apsolutno nespremna. Na prvom treningu neki se sa dušom nisu mogli sastaviti. Za Međugorje smo odabrali njih 20, ali kada se vratimo, još će ih nekoliko otpasti iz konkurencije. Realno, u ovom trenutku samo za četvoricu igrača mogu reći da koliko-toliko valjaju.
Nakon svega što sam vidio, nema nam druge nego da dovedemo nekoliko pojačanja - kazao je Osim nakon posljednjeg treninga u Sarajevu i podužeg razgovora sa igračima koje je otpisao sa spiska.
Nekima od njih preporučio je da naredni period provedu na posudbi u jednom od niželigaša, konkretno u hrasničkom Famosu, koji je zainteresiran za većinu.-+-----****
- RK Gradacac
- Kontakt:
Treba imati u vidu da je jako tesko dovesti kvalitetnog igraca. Svi prvo traze inozemne angazmane, a ako ne uspiju tek onda dolazi opcija domaca liga...
010 ISN'T JUST A CODE
Ma u našoj ligi igrači se traže većinom koji nemaju ugovor i onda papire u ruke i pravac novi angažman, koliko ih je samo iz Zvijezde ove sezone otislo po tom pitanju. Tako da Željo malo bolju plati da igraču on će da leti u Sarajevo...
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
To jest, ili se sporazumno sa klubom raskine ugovor... Prava je rijetkost da jedan klub kupi igraca iz drugog kluba i da im kesira npr. 80. 000 KM...Knele je napisao/la:Ma u našoj ligi igrači se traže većinom koji nemaju ugovor i onda papire u ruke i pravac novi angažman, koliko ih je samo iz Zvijezde ove sezone otislo po tom pitanju. Tako da Željo malo bolju plati da igraču on će da leti u Sarajevo...
ZELJEZNICAR LJUBAVI MOJA !
Ma nasa ti je liga takva mozes kvalitetnog igraca uzet za 30.000 milja...
Sta ces kad nam i drzava nema para

Sta ces kad nam i drzava nema para

Evo recimo da je Alimanović (jedan od boljih Zvijezdinih igrača) otišao u Zadar uz obeštećenje od 30 hiljada eura, ma daj molim te, pa to nije nikakva para...Ja sam mislio tu se radi baš o finim svotama, i onda kažu ne mogu isplatit igrače, još imaj na umu da na ulaznicama ne dobivaju ništa, ono po 3-5 KM što dođe max. par hiljada ljudi...HARIS XXL je napisao/la:To jest, ili se sporazumno sa klubom raskine ugovor... Prava je rijetkost da jedan klub kupi igraca iz drugog kluba i da im kesira npr. 80. 000 KM...Knele je napisao/la:Ma u našoj ligi igrači se traže većinom koji nemaju ugovor i onda papire u ruke i pravac novi angažman, koliko ih je samo iz Zvijezde ove sezone otislo po tom pitanju. Tako da Željo malo bolju plati da igraču on će da leti u Sarajevo...
E tu smo mi daleko ispod ovih ostalih evropskih zemalja...
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
- RK Gradacac
- Kontakt:
5KM X 3000 X 15 = 225.000KM od ulaznica (nije to "bas nista" moj Knele)
btw. mi se ravnamo sa ligama u okruzenju a ne nekakvim evropskim ligama... a glavni izvor priliva sredstava su sponzori...
Nego sta se to desava sa Zvijezdom, napisi nesto na temi NK Zvijezda da ne idemo ovdje u offtopic...
btw. mi se ravnamo sa ligama u okruzenju a ne nekakvim evropskim ligama... a glavni izvor priliva sredstava su sponzori...
Nego sta se to desava sa Zvijezdom, napisi nesto na temi NK Zvijezda da ne idemo ovdje u offtopic...
010 ISN'T JUST A CODE
ewo i dynamo nudi dosta za stilica...idel ista zelji od tog transfera ako se desi?!
Na koje sve tekme si ti doso prottekle sezone??
RK gradacac
RK gradacac

- eliminator
- Kontakt:
ja mislim 5%neOX je napisao/la:ewo i dynamo nudi dosta za stilica...idel ista zelji od tog transfera ako se desi?!
- RK Gradacac
- Kontakt:
That's not your business!nime_tm87 je napisao/la:Na koje sve tekme si ti doso prottekle sezone??
RK gradacac
010 ISN'T JUST A CODE
DA,DA IDI GLEDAJ MUĆKE!!!NEĆU DA SPAMAM SAMO TI PREDLAZEM

- eliminator
- Kontakt:
kako si ti naporan lik ako nemas sta da napises nemoj ni pisat i ugasi caps locknime_tm87 je napisao/la:DA,DA IDI GLEDAJ MUĆKE!!!NEĆU DA SPAMAM SAMO TI PREDLAZEM![]()
![]()
rAJOVIC,COLIC,KUDUZOVIC,MESNOVIC OTISLI NA PRIPREME SA PLAVIMA!SA MATKOM,PANDŽOM I HRGOVICEM SE PREGOVARA>!! JEDAN LIK CUO OD NEKOG IGRACA 

- el-fighter
- Kontakt:
Koliko je ovo tačno neznam, ali bi ovi igrači dobro došli Želji.nime_tm87 je napisao/la:rAJOVIC,COLIC,KUDUZOVIC,MESNOVIC OTISLI NA PRIPREME SA PLAVIMA!SA MATKOM,PANDŽOM I HRGOVICEM SE PREGOVARA>!! JEDAN LIK CUO OD NEKOG IGRACA
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
- bistrikboy
- Kontakt:
Prestanite prenositi gluposti sa fkz.com,sreca pa je kinone dobronamjeran pa ne ukida ove komentare na textove
Sta tebe nime boli qrac na koliko je neko utakmica otisao,djete drago okreni se sebi...

Sta tebe nime boli qrac na koliko je neko utakmica otisao,djete drago okreni se sebi...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
bistrik devvo jedna pitam samo zato sto ziviv u gradaccu

koji to ba pandza? nije valjda Boris
a za kuduzovica rajovica colica ima mjesta u ekipi dok bi hrgovic kako ja cujem uskoro trebao parafirati 

- RK Gradacac
- Kontakt:
Dijete drago ne zivim u Gradaccu! A uostalom to nije tvoja briga, gledaj svog posla...nime_tm87 je napisao/la:bistrik devvo jedna pitam samo zato sto ziviv u gradaccu![]()
![]()
Izvinjavam se za offtopic!
010 ISN'T JUST A CODE