muhamedhulk je napisao/la:Hadzic ima puno veza sa stranim menadzerima, puno je transfera nasih bh igraca 'zavrsio' u neke strane klubove. Ako to iskoristi u dobrom smislu za Sarajevo, onda mozemo puno dobiti u oba pravca - dovodjenjem i prodajom vani. A ako odluci da svake sezone dovodi i raskida ugovore - ustvari nema od toga nista, zna da bi bio otjeran za sekundu.
Milosevicu i dalje treba dati sansu da bude glavni skaut (jer je Hadzic SD samo se ne zove tako) dok ovaj Slavisa je enigma velika. Slusao ga jednom na bht i nije mi dobro sjeo. Moguce da sam to samo ja..

Uglavnom mislim da nije steta ako ne bude u Klubu.
Malom Saricu brz i uspjesan oporavak!
Ovo je bila tvoja izjava :
"Nikako da skontate da je SD nebitan jer se ne pita puno"
Sada je postao bitan ? Ili je Hadzija postavljen kao zrtveno jare kada sve opet propadne ?
@Revolt
Jedini nacin da mi saznamo sta se dogadja je FB ili Insta ili nesto slicno. To je koristio i Semjon da objasni situaciju u klubu a sada i Slavisa. Sta bi ti da Sabra jedina obavjestava i nas i Tana kako ona hoce i kreira svoju "istinu". Pljuvalo se Husrefa jer "nije izasao javno i rekao sta se radi u klubu". Sada kada to neko uradi opet ne valja.
Ko je kompetentna osoba u klubu da kaze sa sportskog aspekta da Slavisina ili Semjonova vizija kluba nije najbolja ? Ovo je lakrdija stoljeca.
Slavisa se "brani" jer se sa njim ocigledno razgovaralo reda radi da se smire navijaci a ne iz ozbiljnih namjera. Pa nigdje nema specificirano ni koji su kriteriji i zahtjevi pozicije. Takodje ako neko sa puno slabijim renomeom dobije poziciju time se ugled ostalih degradira i postavlja ispod osobe koja je izabrana. Zato je Slavisa objasnio da njegova ponuda nije bila "slabija" vec da nije dobio ni sansu da je prezentira profesionalno.
Na kraju pricalo se o SD a ponudjena pozicija je KOORDINATOR. Ta je pozicija par nivoa ispod odgovornosti pozicije Sportskog Direktora, vise kao asistent. Hadzija treba poboljsati "komunikaciju" i koordinaciju izmedju dijelova kluba. Ova nova zenska ce da poveca "transparentnost". Sve velike rijeci a velika suplja i nigdje supstance. Sto bi se reklo BS. Naredna rijec (keyword) moze biti ili bezbjednost ili terorizam - nek proberu.
I dalje nemamo vrhovnu osobu odgovornu za sportski segment - nema direktora kao vodece osobe. Hadzija ce povezati sporske dijelove u klubu i to je to. Nece njegova biti zadnja ali je javno prihvatio odgovornost ako se ostvare losi rezultati. Zato je valjda i dobio poziciju.
"Nije mi to uredu prema ljudima koji su mu ipak htjeli ponuditi nesto." - Sta hoces reci da se on treba sageti i popusiti Sabri jer mu je ONA ponudila ipak nesto. Nije on balija i ne treba njemu sadaka. Htio je covjek uraditi ozbiljne stvari a ne treba mu sadaka velikog maga Sabre.