FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

braco
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 02 apr 2018, 15:29

Široki bez 3 važna igrača protiv nas (Menalo, Zlomislić i Čabraje kojeg već duže nema). Ne znači da će biti lagano, ali sigurno je da su dosta oslabljeni. Biće interesantno vidjeti hoće li Adžem dati prednost Ramoviću ili Blagojeviću ako bude spreman. Također je upitnik hoće li Adžem opet ukazati povjerenje Mehremiću koji se vraća nakon suspenzije ili će opet Hadžić biti u prvih 11. Kartona treba da se paze Ramović, Ubiparip te Kemo i Zec koji će vjerovatno na klupi biti.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 apr 2018, 19:32

Virtu4l je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Do kada Bogi ima ugovor? :lol:
Do 2024. sa opcijom produženja još jednu deceniju.
Malo je to, trebamo se bolje osigurati :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 apr 2018, 20:38

Raonffa je napisao/la:Malo je to, trebamo se bolje osigurati :D
Ma on bi svakako trebao ostati u klubu, kao trener mlađih selekcija. To je bio dogovor kad se vratio i to su mu obećali pa su ga onda naš htjeli šutnuti, veoma loš potez pojedinaca iz kluba. Valjda je sad sve ok, da se ne brineš, gledaćeš ga još veoma dugo u klubu. :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 02 apr 2018, 21:24

Gdje nam je to @Nea, umro? :mrgreen:
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 02 apr 2018, 22:13

Zeljo92 je napisao/la:Gdje nam je to @Nea, umro? :mrgreen:
Čeka da osvojimo titulu.. :mrgreen:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 apr 2018, 22:34

braco je napisao/la:Široki bez 3 važna igrača protiv nas (Menalo, Zlomislić i Čabraje kojeg već duže nema). Ne znači da će biti lagano, ali sigurno je da su dosta oslabljeni. Biće interesantno vidjeti hoće li Adžem dati prednost Ramoviću ili Blagojeviću ako bude spreman. Također je upitnik hoće li Adžem opet ukazati povjerenje Mehremiću koji se vraća nakon suspenzije ili će opet Hadžić biti u prvih 11. Kartona treba da se paze Ramović, Ubiparip te Kemo i Zec koji će vjerovatno na klupi biti.
Hadžiću je to neprirodna pozicija, kontra noga, vidljiv ofanzivni limit na toj poziciji. Mislim da je Mehremić bolja opcija pa kakav god da je.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

AirMike
Kontakt:

Post Postao/la AirMike » 02 apr 2018, 23:12

braco je napisao/la:Široki bez 3 važna igrača protiv nas (Menalo, Zlomislić i Čabraje kojeg već duže nema). Ne znači da će biti lagano, ali sigurno je da su dosta oslabljeni. Biće interesantno vidjeti hoće li Adžem dati prednost Ramoviću ili Blagojeviću ako bude spreman. Također je upitnik hoće li Adžem opet ukazati povjerenje Mehremiću koji se vraća nakon suspenzije ili će opet Hadžić biti u prvih 11. Kartona treba da se paze Ramović, Ubiparip te Kemo i Zec koji će vjerovatno na klupi biti.
Jel kup posle sirokog?Ako jest onda to treba ocistit od kartona da za ligu svi budu spremni
Ako ne mozes pobjediti protivnika,pridruzi mu se - Kevin Durant -

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 02 apr 2018, 23:24

Raonffa je napisao/la:
Hadžiću je to neprirodna pozicija, kontra noga, vidljiv ofanzivni limit na toj poziciji. Mislim da je Mehremić bolja opcija pa kakav god da je.
Da, to je očigledan problem u Hadžićevom slučaju. Mislim da ni on po prirodi nije neki ofanzivni bek čak i kad igra na desnom beku, više je defanzivno orijentisan bek. Ako se sjećaš one zayebancije oko glasa Istre, on je za njih rekao da je skoro čitav omladinski staž odradio na štoperskoj poziciji.

AirMike je napisao/la:Jel kup posle sirokog?Ako jest onda to treba ocistit od kartona da za ligu svi budu spremni

07.04. Željezničar-Široki
11.04. 1/2 Kupa
14.04. Sarajevo-Željezničar
18.04. 1/2 Kupa
21.04. Krupa-Željezničar
28.04. Željezničar-Zrinjski
02.05. Finale kupa
05.05. Radnik-Željezničar
09.05. Finale Kupa
13.05. Široki-Željezničar

Maxi
Kontakt:

Post Postao/la Maxi » 02 apr 2018, 23:31

07.04. Željezničar-Široki
11.04. 1/2 Kupa
14.04. Sarajevo-Željezničar
18.04. 1/2 Kupa
21.04. Krupa-Željezničar
28.04. Željezničar-Zrinjski
02.05. Finale kupa
05.05. Radnik-Željezničar
09.05. Finale Kupa
13.05. Široki-Željezničar

Uh, kakav raspored. Sretno momci!
Plavo je srce u meni!
FKŽ 1921 🔵⚪

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 apr 2018, 23:34

braco je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Da, to je očigledan problem u Hadžićevom slučaju. Mislim da ni on po prirodi nije neki ofanzivni bek čak i kad igra na desnom beku, više je defanzivno orijentisan bek. Ako se sjećaš one zayebancije oko glasa Istre, on je za njih rekao da je skoro čitav omladinski staž odradio na štoperskoj poziciji.
Ma dobro za našu ligu svakako ispadne bitnije da je dobar defanzivno, kod nas nema bekova koji su dobri u oba smjera, mislim da se takvi mogu nabrojati na prste dvije ruke od kako se igra ova liga, pa tako uvijek biramo defanzivno jače bekove, u napadu će svakako neko drugi uraditi nešto.

Mada meni je Mehremić ofanzivno osvježenje, još od Urdinova i Kvesića (mada nije baš Kvesić bio tako dobar nakon povrede) jedini lijevi bek koji zna nešto uraditi preko centra, jeste da to ima za posljedicu promahu u odbrani, al' kao što već rekoh teško je naći kvalitetnog beka u oba smjera.

Tako da bezveze mi je forsirati desnog beka na poziciji lijevog, nije bitno je l' to Hadžić ili Stevanović, nijedan od njih ne može odigrati kvalitetno u ofanzivi jer im je to neprirodna pozicija, isto kao što nije mogao ni Memija kad ga je Slavko gurao tu.

Jedni igrač koji je sa 'kontra nogom' igrao na poziciji lijevog beka, a da je znao odigrati nešto u napadu, je Stanić. Mada Stana je stari univerzalac, nema šta nije igrao :D

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 03 apr 2018, 00:00

Raonffa je napisao/la: Ma dobro za našu ligu svakako ispadne bitnije da je dobar defanzivno, kod nas nema bekova koji su dobri u oba smjera, mislim da se takvi mogu nabrojati na prste dvije ruke od kako se igra ova liga, pa tako uvijek biramo defanzivno jače bekove, u napadu će svakako neko drugi uraditi nešto.

Mada meni je Mehremić ofanzivno osvježenje, još od Urdinova i Kvesića (mada nije baš Kvesić bio tako dobar nakon povrede) jedini lijevi bek koji zna nešto uraditi preko centra, jeste da to ima za posljedicu promahu u odbrani, al' kao što već rekoh teško je naći kvalitetnog beka u oba smjera.

Tako da bezveze mi je forsirati desnog beka na poziciji lijevog, nije bitno je l' to Hadžić ili Stevanović, nijedan od njih ne može odigrati kvalitetno u ofanzivi jer im je to neprirodna pozicija, isto kao što nije mogao ni Memija kad ga je Slavko gurao tu.

Jedni igrač koji je sa 'kontra nogom' igrao na poziciji lijevog beka, a da je znao odigrati nešto u napadu, je Stanić. Mada Stana je stari univerzalac, nema šta nije igrao :D
Ma inače dobri bekovi u današnjem fudbalu vrijede ko suho zlato. Mislim glupo mi je sada stavljati našu ligu u kontekst tog evropskog fudbala jer je to druga dimenzija, ali stvarno nije lako naći ni jačim evropskim ekipama dobre bekove jer ih nema puno kvalitetnih kao što ima veznjaka ili krila na bacanje.

Tako da se i mogu s tobom složit da su i kod nas u ligi ti bekovi manje više u 5 deka Po dobroj ofanzivi bih od bekova u našoj ligi spomenuo Stojkića, Stanića, Dinu Ćorića i igrača koji se rijetko spominje, a to je Nikodijević iz Krupe koji je skupio 5 asistencija. Spomenuo bih i Todorovića ali on kod Petrovića igra desno krilo. Siniša se također popravio prema naprijed što me raduje. Jedino u tom Kvesićevom prajmu u Želji nije bilo ni približno kvalitetnog beka kao što je on u ligi, ono što je on pokazivao je za definitvno veći level od ove lige.

Baš mi je žao recimo tog Memijinog pada u njegovoj posljednjoj sezoni u našem dresu, mada tu je bilo raznih faktora što je i kako stagnirao. Ali on je bukvalno imao karakteristike jednog modernog beka, već se tad pričalo da bi mogao nasljediti Mujdžu u repki kako igra.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 apr 2018, 00:30

E sad nam slijedi cirkus, pet utakmica u 14 dana. Imamo sve igrače na raspolaganju, veoma dobar roster i po prvi put mislim da možemo iznijeti teret oba takmičenja. Mislim da je Šabanadžovića dosta čuvao i da će ga sad baciti u vatru, tereni će biti bolji, ulog mnogo veći, treba nam apsolutno sve što imamo.

Prije početka Lige za prvaka sam pisao da bih bio prezadovoljan sa 10 bodova iz ove 4 utakmice, i ostao je još Široki Brijeg da ispunimo taj cilj. Široki dolazi oslabljen, ali to je Široki, najnezgodniji protivnik za nas od postanka lige. Moramo biti pravi, Ado mora odabrati pravu ekipu, svakako je na slatkim mukama. Svaka naredna pobjeda nas približava cilju i ostavlja nam prostor za eventualni kiks, koji poznavajući nas, mora doći.

Dolazi nam i lijepo vrijeme, tako da je vakat da i Dolina zablista u punom sjaju. Imamo tri domaće utakmice do kraja, dolaze nam tri najbolje ekipe u državi, pa valjda je to razlog da i navijači isprate sjajne rezultate. Svaka naredna nam je finale.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 03 apr 2018, 00:39

Virtu4l je napisao/la:E sad nam slijedi cirkus, pet utakmica u 14 dana. Imamo sve igrače na raspolaganju, veoma dobar roster i po prvi put mislim da možemo iznijeti teret oba takmičenja. Mislim da je Šabanadžovića dosta čuvao i da će ga sad baciti u vatru, tereni će biti bolji, ulog mnogo veći, treba nam apsolutno sve što imamo.

Prije početka Lige za prvaka sam pisao da bih bio prezadovoljan sa 10 bodova iz ove 4 utakmice, i ostao je još Široki Brijeg da ispunimo taj cilj. Široki dolazi oslabljen, ali to je Široki, najnezgodniji protivnik za nas od postanka lige. Moramo biti pravi, Ado mora odabrati pravu ekipu, svakako je na slatkim mukama. Svaka naredna pobjeda nas približava cilju i ostavlja nam prostor za eventualni kiks, koji poznavajući nas, mora doći.

Dolazi nam i lijepo vrijeme, tako da je vakat da i Dolina zablista u punom sjaju. Imamo tri domaće utakmice do kraja, dolaze nam tri najbolje ekipe u državi, pa valjda je to razlog da i navijači isprate sjajne rezultate. Svaka naredna nam je finale.
Još ako se plasiramo u finale kupa, bukvalno ćemo samo između Krupe i Zrinjskog imati 7 dana odmora, ostatak svaka 3-4 dana igramo. Šaban će morati sad dobiti minutažu jer je tempo ubitačan, rotiranje je neophodno što zbog umora i eventualnih suspenzija i povreda.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 03 apr 2018, 00:51

Novi klip. Vrijedi pogledati
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 apr 2018, 12:31

braco je napisao/la:
Raonffa je napisao/la: Ma dobro za našu ligu svakako ispadne bitnije da je dobar defanzivno, kod nas nema bekova koji su dobri u oba smjera, mislim da se takvi mogu nabrojati na prste dvije ruke od kako se igra ova liga, pa tako uvijek biramo defanzivno jače bekove, u napadu će svakako neko drugi uraditi nešto.

Ma inače dobri bekovi u današnjem fudbalu vrijede ko suho zlato. Mislim glupo mi je sada stavljati našu ligu u kontekst tog evropskog fudbala jer je to druga dimenzija, ali stvarno nije lako naći ni jačim evropskim ekipama dobre bekove jer ih nema puno kvalitetnih kao što ima veznjaka ili krila na bacanje.

Tako da se i mogu s tobom složit da su i kod nas u ligi ti bekovi manje više u 5 deka Po dobroj ofanzivi bih od bekova u našoj ligi spomenuo Stojkića, Stanića, Dinu Ćorića i igrača koji se rijetko spominje, a to je Nikodijević iz Krupe koji je skupio 5 asistencija. Spomenuo bih i Todorovića ali on kod Petrovića igra desno krilo. Siniša se također popravio prema naprijed što me raduje. Jedino u tom Kvesićevom prajmu u Želji nije bilo ni približno kvalitetnog beka kao što je on u ligi, ono što je on pokazivao je za definitvno veći level od ove lige.

Baš mi je žao recimo tog Memijinog pada u njegovoj posljednjoj sezoni u našem dresu, mada tu je bilo raznih faktora što je i kako stagnirao. Ali on je bukvalno imao karakteristike jednog modernog beka, već se tad pričalo da bi mogao nasljediti Mujdžu u repki kako igra.
Slažem se za Memiju, on je mogao biti moderan bek koji može odigrati u oba pravca. Njegova nesreća je bila što se nije prodao nakon Ferencvarosa i Standarda, ostao ovdje još jednu sezonu, koja je bila jedna od najlošijih u zadnjih 10ak godina, pa je sigurno i to uticalo psihički na njega.

Mada je meni Memija, konkretno za Želju, uvijek bolje partije pružao na krilu nego na beku, nekako mi je bio klimav u defanzivi za jednog beka.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 03 apr 2018, 12:36

Heli vrjedan kup titule.

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 03 apr 2018, 13:12

Jel sutra izvlacenje parova kupa?
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 apr 2018, 13:16

ackeey je napisao/la:Jel sutra izvlacenje parova kupa?
Jeste.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 03 apr 2018, 18:43

Hoćemo Zvijezdu da im juniori ogade loptu!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 03 apr 2018, 21:22

Svi u Stanišiće! :kafa:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Napapijri i 13 gostiju.