Nogometni savez BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- 4ever alone?
- Lokacija: In the butterfinger solar system (instead of the milky way)
- Kontakt:
Re: Nogometni savez BiH
Pada li vama nesto napamet? Ako da, predlozite nesto.
predlagali smo 15 godina i vise valjda je ovo najbolje sto se moglo desiti da nas suspenduju da bi imali nove ljude u savezu koji nece krasti i rusiti sve sto je bosansko i hercegovacko ja mislim da je to najbolje za nas trenutno sto se moglo dogoditi za ovih 15tak godina....4ever alone? je napisao/la:Pada li vama nesto napamet? Ako da, predlozite nesto.
hrpa 17-ogodisnjaka koja po citav dan sjedi za compom i gleda amateur clips ccc 2/3 vas nikada nije ni bilo na utakmici repke. jos imate obraza uzeti u usta BHF. nisam clan ni ljubitelj ali ono sto su oni prosli vi necete nikada u vasem virtualnom svijetu!!!
4-IN-A-ROW
- 4ever alone?
- Kontakt:
To sam i predpostavljao da ce neko napisati, sto potvrdjuje da se nalazimo izmedju dvije vatre. Uvijek ce jedni biti za nogomet, drugi za politiku. Nikada se necemo sloziti, pa makar se radilo o najbanalnijim stvarima.hare30 je napisao/la:predlagali smo 15 godina i vise valjda je ovo najbolje sto se moglo desiti da nas suspenduju da bi imali nove ljude u savezu koji nece krasti i rusiti sve sto je bosansko i hercegovacko ja mislim da je to najbolje za nas trenutno sto se moglo dogoditi za ovih 15tak godina....4ever alone? je napisao/la:Pada li vama nesto napamet? Ako da, predlozite nesto.
-
Braco_vrbanjusa
- Kontakt:
prvo imam duplo vise godina. A drugo nabijem na kitu vise i ovaj BHF...Zadnjih utakmica dolazim da navijam za reprezentaciju a tamo cijelu utakmicu se samo navija "savez napolje"..ebo ih savez u dupe...treba otjerati sada i ove smecare iz BHF....emir_ je napisao/la:hrpa 17-ogodisnjaka koja po citav dan sjedi za compom i gleda amateur clips ccc 2/3 vas nikada nije ni bilo na utakmici repke. jos imate obraza uzeti u usta BHF. nisam clan ni ljubitelj ali ono sto su oni prosli vi necete nikada u vasem virtualnom svijetu!!!
- Megamon
- Kontakt:
Jedna od najomiljenijih, najautoritativnijih i najcjenjenijih sportskih ličnosti u BiH Sergej Barbarez kaže kako nije izneneđen što Nogometni savez BiH nije prihvatio novi Statut, te samim tim izglasao suspenziju FIFA-e i UEFA-e.
"Očekivao sam ovakav rasplet. Dakako, vidjelo se i na predhodnim Skupštinama da pojedinci ne žele da se usvoji. Kad su mi javili šta se događalo rekao sam da bi me više iznenadilo da je scenarij bio drugačiji“, kaže za Sarajevo-x.com bivši kapiten bh. reprezentacije.
Upozorava da krovna kuća svjetskog nogometa nikada ne odustaje od svojih zahtjeva.
"FIFA ima autoritet i oni neće promijeniti svoj stav, mada neki misle da će pružiti još jednu priliku. Svim ljudima koji vole nogomet sada je sve crno, ali sam ubijeđen da će se naći rješenje. Ipak, ne treba ni sumnjati da će Savez biti suspendovan 1. aprila“, rekao je popularni Barba.
Na pitanje šta će biti sa državnim timom, odgovara:
"Naredna utakmica je u junu. U ovom trenutku ne znam šta će se do tada dešavati. Vjerujem da su predstavnici FIFA-e već unaprijed smislili neki drugi plan, jer je sve nagovještavalo da će doći do ovoga“.
Na kraju smo ga pitali da li bi danas stvari bile drugačije da se istrajalo u incijativi da se pojedinci smjene još 2008. godine. Podsjetimo tada je odigrana humanitarna utakmica: Spasimo bh. nogomet – “Kodro, Bola i prijatelji”. Barbarez je na to samo kratko odgovorio:
“I tada je postojalo drugo rješenje. Sad smo došli do zida”.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!
ajde procitaj sta si napisao bolan, idi sad navijaj koilko oces!!!Braco_vrbanjusa je napisao/la:prvo imam duplo vise godina. A drugo nabijem na kitu vise i ovaj BHF...Zadnjih utakmica dolazim da navijam za reprezentaciju a tamo cijelu utakmicu se samo navija "savez napolje"..ebo ih savez u dupe...treba otjerati sada i ove smecare iz BHF....emir_ je napisao/la:hrpa 17-ogodisnjaka koja po citav dan sjedi za compom i gleda amateur clips ccc 2/3 vas nikada nije ni bilo na utakmici repke. jos imate obraza uzeti u usta BHF. nisam clan ni ljubitelj ali ono sto su oni prosli vi necete nikada u vasem virtualnom svijetu!!!
4-IN-A-ROW
Savez napolje se navija samo kad reprezentacija gubi kako sam ja cuo dok sam gledao utakmicu...Braco_vrbanjusa je napisao/la:prvo imam duplo vise godina. A drugo nabijem na kitu vise i ovaj BHF...Zadnjih utakmica dolazim da navijam za reprezentaciju a tamo cijelu utakmicu se samo navija "savez napolje"..ebo ih savez u dupe...treba otjerati sada i ove smecare iz BHF....emir_ je napisao/la:hrpa 17-ogodisnjaka koja po citav dan sjedi za compom i gleda amateur clips ccc 2/3 vas nikada nije ni bilo na utakmici repke. jos imate obraza uzeti u usta BHF. nisam clan ni ljubitelj ali ono sto su oni prosli vi necete nikada u vasem virtualnom svijetu!!!
da se primjetiti da imas vise godina hahah ne budi smijesanBraco_vrbanjusa je napisao/la:prvo imam duplo vise godina. A drugo nabijem na kitu vise i ovaj BHF...Zadnjih utakmica dolazim da navijam za reprezentaciju a tamo cijelu utakmicu se samo navija "savez napolje"..ebo ih savez u dupe...treba otjerati sada i ove smecare iz BHF....emir_ je napisao/la:hrpa 17-ogodisnjaka koja po citav dan sjedi za compom i gleda amateur clips ccc 2/3 vas nikada nije ni bilo na utakmici repke. jos imate obraza uzeti u usta BHF. nisam clan ni ljubitelj ali ono sto su oni prosli vi necete nikada u vasem virtualnom svijetu!!!
Internet hooliganu jako si opasan ...i mislim da si ti fulio te tekme ili si bio na momente gluh pa si cuo samo ono Savez Napolje ... ako nista imam ti par klipova predloziti pa ces vidjeti kako se navija
do pisanja al mislim da ih vise nece biti s likovima kao ti
-
Braco_vrbanjusa
- Kontakt:
Ja nisam nikakav sugavi BHF ali bio sam na najmanje 30 utakmica reprezentacije od njenog osnivanja, sto domacih sto gostujucih, ukljucujuci i onu prvu u Ze protiv Albanije..Stoga mi i ti i BHF mozete lagano hladiti jaja, nabijem vas na mlohonju
-
Sta hoces.ba ?
- Kontakt:
molim vas prestanite vise ponavljanje imena Osima i Halihodzica. Osim ima 71. godinu, covjek je imo zdravstvenih problema, nema sanse da preuzme bilo kakvu funkciju u savezu. Zasto bi Halihodzic sjebo svoju trenersku karijeru?
Imamo mi masu sposobnih ljudi, al Osim i Halihodzic nisu realni.
Sirotinji i pas qrac pokazuje...
- 4ever alone?
- Kontakt:
Sve sto mi obicni ljudi, tastatura huligani mislimo, BHF kazu na svakoj utakmici, zanemarimo trenutno to sto su uvijek uz nase momke i pruzaju potporu koja je neopohodna da uspijemo. Oni su trenutno nase ogledalo, u skupini dokazuju da se i mi znamo boriti protiv lopova i kriminalaca. Pricaju sa igracima, zahtjevaju da pruze maksimum, kada gubimo pa i kada vodimo... Glupo mi je u ovoj bezizlaznoj situaciji krivicu svaljivati na sve i svakoga, pa cak i na grupu navijaca koja se spominje na dugacko i na siroko.
-
Braco_vrbanjusa
- Kontakt:
i ebo te onaj mucavi Sejfo....Sta hoces.ba ? je napisao/la:molim vas prestanite vise ponavljanje imena Osima i Halihodzica. Osim ima 71. godinu, covjek je imo zdravstvenih problema, nema sanse da preuzme bilo kakvu funkciju u savezu. Zasto bi Halihodzic sjebo svoju trenersku karijeru?
Bravo, Osim jedino može povest ove ljude da rade u savezu i povući veze i vezice da se to što prije okonča a da on bude, ne mislim. Tu bi trebali bit Barba, Bolić, Kodro itd itd...Sta hoces.ba ? je napisao/la:molim vas prestanite vise ponavljanje imena Osima i Halihodzica. Osim ima 71. godinu, covjek je imo zdravstvenih problema, nema sanse da preuzme bilo kakvu funkciju u savezu. Zasto bi Halihodzic sjebo svoju trenersku karijeru?
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
- Capt_Billy
- Kontakt:
STA SADA TREBA??; DA SE MEDUSOBNO OPTUZUJEMO!!! KOJI VAM JE VRAG??? BH-FANATICOS SU UVIJEK BILI TU ZA REPREZNTACIJU I UVIJEK SU JE PODRZAVALI GDJE GOD JE IGRALA. A STA SADA TREBA, KOD NASIS DOMACIH NAVIJACA, DA SE POREDIMO KOGA SU VISE PUTA HAPSILI NA NEKIM PROTESTIMA??? DAJTE BA LJUDI
PUSTITE SE TE MALOLJETNICKE FORE
JA SAM ZA PROTESTE, ALI DA SVI VISE IDEMO!!! NE TREBA NAMA, 10 PITARA, 10 MANIJAKA, 10 ROBIJASA, 10 RED ARMY, itd... NAMA TREBAJU SVI U OVOME TRENUTKU. SADA SMO OPET NA NIVOU KADA PROSIMO??? A TO SU NAPRAVILI NACIONALISTICKI LJUDI, STO JE DOKAZ, DA SE OVDJE VISE NE MOZE NISTA RIJESITI MIRNIM PUTEM, JER OCIGLENO NEKO UVIJEK IMA DA SABOTIRA. DA IH JE BOGDO TITO SVE POBIO NA GOLOM OTOKU
JA SAM ZA PROTESTE, ALI DA SVI VISE IDEMO!!! NE TREBA NAMA, 10 PITARA, 10 MANIJAKA, 10 ROBIJASA, 10 RED ARMY, itd... NAMA TREBAJU SVI U OVOME TRENUTKU. SADA SMO OPET NA NIVOU KADA PROSIMO??? A TO SU NAPRAVILI NACIONALISTICKI LJUDI, STO JE DOKAZ, DA SE OVDJE VISE NE MOZE NISTA RIJESITI MIRNIM PUTEM, JER OCIGLENO NEKO UVIJEK IMA DA SABOTIRA. DA IH JE BOGDO TITO SVE POBIO NA GOLOM OTOKU
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!
- 4ever alone?
- Kontakt:
Onda ti nisi za proteste vec demonstracije. 
Prvi zadatak bit će formiranje Komiteta za normalizaciju koji će brojati devet članova. Trojica njih bit će stranci koje će instalirati FIFA i UEFA, dok će šestorica biti iz domaćih redova. Ono što je bitno, u Komitetu za normalizaciju neće moći biti niko iz aktuelnog rukovodstva Savez, odnosno iz Izvršnog odbora i Skupštine N/FS BiH. Njima je definitivno, sa krajem današnje Skupštine odzvonilo i više neće moći kreirati «fudbalsku politiku» u BiH.
'Glavni' će biti iz FIFA/UEFA, a njihov zadaka bit će da riješe statutarno pitanje, a njihov prvi mandat trajat će 60 dana. Na funkciju će stupiti u prvom tromjesečju aprila mjeseca. Također, imat će ingerencije u vođenju Saveza, odnosno takmičenja (prvenstva i Kupa BiH).
Prema informacijama do kojih smo došli, a koje su nam prenijeli ljudi bliski FIFA-i i UEFA-i očekuje se da sva pitanja budu riješena do kraja maja, čime bi klubovi mogli biti prijavljeni za nastupe u evropskim takmičenjima. Također, u tom slučaju reprezentacija bi nastavila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.
Rudi Zavrl, posmatrač FIFA i UEFA bio je začuđen onim što se dešavalo u Holiday Innu. No, nije želio davati bilo kakve komentare uz obrazloženje da su mu to sugerisali nalogodavci iz Ciriha i Nyona.
E sad koliko je ova priča tačna to je drugo pitanje
'Glavni' će biti iz FIFA/UEFA, a njihov zadaka bit će da riješe statutarno pitanje, a njihov prvi mandat trajat će 60 dana. Na funkciju će stupiti u prvom tromjesečju aprila mjeseca. Također, imat će ingerencije u vođenju Saveza, odnosno takmičenja (prvenstva i Kupa BiH).
Prema informacijama do kojih smo došli, a koje su nam prenijeli ljudi bliski FIFA-i i UEFA-i očekuje se da sva pitanja budu riješena do kraja maja, čime bi klubovi mogli biti prijavljeni za nastupe u evropskim takmičenjima. Također, u tom slučaju reprezentacija bi nastavila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.
Rudi Zavrl, posmatrač FIFA i UEFA bio je začuđen onim što se dešavalo u Holiday Innu. No, nije želio davati bilo kakve komentare uz obrazloženje da su mu to sugerisali nalogodavci iz Ciriha i Nyona.
"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
"Riješio Chielini da i večeras nešto ubode, mislim na terenu"
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich
"Riješio Chielini da i večeras nešto ubode, mislim na terenu"
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich
- Budi sam na ulici
kakva su vasa ocekivanja za dalji tok raspleta situacije?
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!
FIFA će postavit svoje ljude, 2-3 i nekoliko naših, usvojiti statu i sve što treba i onda krenut u pravljenja NORMALNOG saveza. ( to su moje želje :/ )Budi sam na ulici je napisao/la:kakva su vasa ocekivanja za dalji tok raspleta situacije?
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
- Capt_Billy
- Kontakt:
Makar je nesto pozitivno!!!!am333 je napisao/la:Prvi zadatak bit će formiranje Komiteta za normalizaciju koji će brojati devet članova. Trojica njih bit će stranci koje će instalirati FIFA i UEFA, dok će šestorica biti iz domaćih redova. Ono što je bitno, u Komitetu za normalizaciju neće moći biti niko iz aktuelnog rukovodstva Savez, odnosno iz Izvršnog odbora i Skupštine N/FS BiH. Njima je definitivno, sa krajem današnje Skupštine odzvonilo i više neće moći kreirati «fudbalsku politiku» u BiH.
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!