Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

Cigri
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la Cigri » 04 maj 2014, 19:59

Ljudi EPL je NBA :lol: :urnebes:

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 04 maj 2014, 20:00

Aaaaa dosli smo do cuvenog mita zvanog prodani dresovi :lol: :lol: :lol: To su oni isti mentoli sto su pusili pricu kao Ronaldov transfer ce vratiti od dresova, samo ih zajebala cinjenica da na dresovima zaradjuje proizivodjac opreme koji te placa :lol: :lol: :lol:

Cuj imaju jake sponzore, pa jace ugovore ima United ali eto Real i Barcelona ce u slucaju gubitka tih 90 miliona od tv prava da se sprovodi pravedna raspodjela to sve nadomjestiti sami ce sponzori doci i dace jos vise novca jedva cekaju :mrgreen: Ali snasli bi se Barcelona i Real nema sumnje, sigurno je da bi se u slucaju takvog scenarija prodali arapima, rusima ili kinezima.
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 04 maj 2014, 20:01, ukupno mijenjano 1 put.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 maj 2014, 20:01

Sigurno će i Balea otplatiti kroz prodaju dresova. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 04 maj 2014, 20:01

Primera = koledzi u Americi. Stvaraju te talente koji idu u NBA=Englesku.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 04 maj 2014, 20:03

soxx je napisao/la:Primera = koledzi u Americi. Stvaraju te talente koji idu u NBA=Englesku.
slika
:kafa:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 04 maj 2014, 20:14

Sumnjam da se NBA sastoji od 2kluba koji imaju para da dovedu igrace.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 04 maj 2014, 23:12

Samo je cudo da koledzi dominiraju, a NBA nigdje nema :lolno:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Cigri
Kontakt:

Post Postao/la Cigri » 04 maj 2014, 23:53

BigBigBang je napisao/la:Aaaaa dosli smo do cuvenog mita zvanog prodani dresovi :lol: :lol: :lol: To su oni isti mentoli sto su pusili pricu kao Ronaldov transfer ce vratiti od dresova, samo ih zajebala cinjenica da na dresovima zaradjuje proizivodjac opreme koji te placa :lol: :lol: :lol:

Cuj imaju jake sponzore, pa jace ugovore ima United ali eto Real i Barcelona ce u slucaju gubitka tih 90 miliona od tv prava da se sprovodi pravedna raspodjela to sve nadomjestiti sami ce sponzori doci i dace jos vise novca jedva cekaju :mrgreen: Ali snasli bi se Barcelona i Real nema sumnje, sigurno je da bi se u slucaju takvog scenarija prodali arapima, rusima ili kinezima.
:crazy: :facepalm: :facepalm: :lol:

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 14 maj 2014, 23:55

Henderson je napisao/la:Chelsea osvaja LP a Benfica EL. :zviz:
Henderson je napisao/la:I opet nijedan trofej neće stići u Primeru. :nene:
:bow:

Morao sam 'odža, halali. :lol:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 maj 2014, 23:58

Nije Rizina godina nikako, prvo Brendan pa sad i Primera :rol:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 15 maj 2014, 09:30

mandraX je napisao/la:

Čovjek je vizionar. :bow:
Hans J. Watzke - jamac jakog BVB-a

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 15 maj 2014, 10:16

mandraX je napisao/la:

Lahko je Sevilli osvojiti LE kada posuđuju igrače iz Premiershipa i Championshipa. :tralala:

Stvarno ne bih volio biti navijač Benfice. Ljudi su ukleti. :hmmmmm:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 11 avg 2014, 12:28

Španjolci zasad potošili 450 milja.

Sad kaj je zanimlivo: S tim da su to potrošili samo 7 klubova ili bolje rečeno, 13 preostalih zasad je potrošilo SAMO 13 milja! Još treba reči da su od tih 450 Real Barca i Atl. Mad potrošili 373 milje. Prvi veći potrošač iza njih je Valencia 28...

Talijani su potrošili 240, niko neš preveč ne odskače, no ima i čudnih stvari i ne znaš ko tu koga. Npr dva primjera sam našo: Immobile se vodi kao da je kupljen za 9 milja od Torina pa ga je Torino prodo za 18 i sad tih 8 milja otpada na potrošnju što je debilno....isto tak transfer itrrubea maže oči jer piše da ga je verona platila 15 milja pa roma uzela za 22. takve ostale pizdarije mi nisu pale u oči a možda ih ima još, pa je ova brojka po pitanju potrošnje dosta manja, a ne kao što se takva prikazuje.

Uvijek se mora reči da ce podaci sa TM DE uzimaju kao 90% točno pa neš ide par postotaka gore dole, dok je ovakav način prikazivanja transfera kod talijana neš sasvim drugo i stvarno se "laže"....

Bundesliga je stepla 220 milja, najveći transfer je Lewandovski koje free, pa sad kaj god to značilo. Velim to samo iz razloga kad Roma uzme A.Colea za 0kn, a Kusen Wendella za 6 milja, ispada da je Kusen više potrošio, ali ne znači da se bolje pojačao ili da je dofuro veće ime, kao što si je Juve puknul Evru. Takvi transferi su ove godine kod BL klubova izostali. Švabi su dosta umjereno trošili i dosta se raspodjelilo to na više klubova. Od BvB-a koji je stepo 45 milja pa sve do freiburga koji je potrošio oko 12.

Kod talijana uvelike štekaju Milan i Inter koji posuđuju i hapaju free igrače, dok se isto tako u švabiji koji miljnček više od Schalkea i wolfsburga i tak...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

muamerc
Kontakt:

Lige petice

Post Postao/la muamerc » 21 avg 2014, 11:04

Volio bih da znam razloge zbog kojih, cini mi se, engleski i Italianski igraci (bar ovi bolji) ne prave ili skroz rijetko prave transfere van svoje maticne drzave. Da li je to precjenjenost, nekvaliteta u ocima drugih ili nesto drugo?

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 21 avg 2014, 11:42

muamerc je napisao/la:Volio bih da znam razloge zbog kojih, cini mi se, engleski i Italianski igraci (bar ovi bolji) ne prave ili skroz rijetko prave transfere van svoje maticne drzave. Da li je to precjenjenost, nekvaliteta u ocima drugih ili nesto drugo?
Kod Engleza je stvar precijenjenosti. Nema mnogo Engleza koji mogu igrati za Bayern, Barcu, Real.
@anton 1983
Sto se tice trosnje iz Primere za Valenciu nije stvarna slika. Sami Rodrigo i Gomes su placeni skupa 45 miliona eura, ali su zbog FFP stigli u Valenciu kao posuđeni nogometasi iz Benfice :angel: . A jos za pojacanje Valencia ima spremnih 50 miliona.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 avg 2014, 12:37

Adi_Zepce je napisao/la: Kod Engleza je stvar precijenjenosti. Nema mnogo Engleza koji mogu igrati za Bayern, Barcu, Real.
Pa logično da neće ići jer im klubovi u Premu mogu ponuditi bolje uslove od većine drugih klubova (ne od tih što si ti pobrojao), tako da žive u svojoj zemlji i primaju dobru platu. Ne vidim razlog da idu.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 21 avg 2014, 14:00

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la: Kod Engleza je stvar precijenjenosti. Nema mnogo Engleza koji mogu igrati za Bayern, Barcu, Real.
Pa logično da neće ići jer im klubovi u Premu mogu ponuditi bolje uslove od većine drugih klubova (ne od tih što si ti pobrojao), tako da žive u svojoj zemlji i primaju dobru platu. Ne vidim razlog da idu.
Precijenjenost. Vecina Engleza koja igra za neke osrednje engleske timove nama sta da trazi recimo u osrednjim timovima iz Primere ili BL.

www.valencia-balkan.net

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Lige petice

Post Postao/la JoseMourinho » 21 avg 2014, 14:23

Bgm nebi se složio, mogu oni igrati u osrednjim timovima i primere i bundeslige, ali u engleskoj imaju 2-3 puta veću platu i ludi bi bili da idu ;)

Adi_Zepce
Kontakt:

Re: Odg: Lige petice

Post Postao/la Adi_Zepce » 21 avg 2014, 15:31

JoseMourinho je napisao/la:Bgm nebi se složio, mogu oni igrati u osrednjim timovima i primere i bundeslige, ali u engleskoj imaju 2-3 puta veću platu i ludi bi bili da idu ;)
Da, da mogu garant. Pa zato engleski timovi traze pojacanja po Francuskoj ili 2 ili 3 ligi Španjolske :mrgreen:

www.valencia-balkan.net

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 avg 2014, 15:34

Adi_Zepce je napisao/la: Precijenjenost. Vecina Engleza koja igra za neke osrednje engleske timove nama sta da trazi recimo u osrednjim timovima iz Primere ili BL.
Nije to precijenjenost, nego imaju veće prihode i samim time moraju i više plaćati igrače (a obzirom da i homegrown pravilo tu dolazi do uticaja, onda pogotovo ovi veći klubovi moraju plaćati više talentovane domaće igrače), ne znam šta je tu toliko teško shvatiti :roll:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.