Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Kawhi
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Kawhi » 16 jan 2014, 16:23

iVar je napisao/la:
anonimni je napisao/la:Ima malo RAM-a, danas je 1 GB minimum za korištenje mobitela bez problema, a više je naravno i bolje :mrgreen:
kod mene tablet ima 512 MB a pokreće 4.2.2 Jelly Bean. Zamisli patnje drug, instaliraš li 5-6 app..kreće se k'o voz po livadi
Kod mene fontele s 512MB radi sve normalno. :mrgreen:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

anonimni
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la anonimni » 16 jan 2014, 16:53

iVar je napisao/la:
anonimni je napisao/la:Ima malo RAM-a, danas je 1 GB minimum za korištenje mobitela bez problema, a više je naravno i bolje :mrgreen:
kod mene tablet ima 512 MB a pokreće 4.2.2 Jelly Bean. Zamisli patnje drug, instaliraš li 5-6 app..kreće se k'o voz po livadi
Znam, imao sam i ja nekad mobitel s 512 MB RAM-a :mrgreen:

Savjet: ako ima na XDA, instaliraj KitKat, trebao bi ti raditi bolje od Jelly Beana...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

KrajPrice
Kontakt:

Post Postao/la KrajPrice » 16 jan 2014, 17:00

ŠB_Fidelis je napisao/la:S4 ima realno bolju kameru. HTC-ova prednost ima jedino pod losim osvijetljenjem, a sad, ne znam za tebe, al ja vecinu svojih slika pravim po danu ili u dobrim svjetlosnim uvjetima.
No, to svakako nije faktor koji je odlucio.
Nisi onda nikada imao HTC one kada tako pricas , kamera u htc je barem 2x bolja od s4 , druga stvar je kuciste koje je radjeno od aluminija i ulozeno je dosta truda u telefon , treca stvar izgled telefona je 10 puta bolji , da ne pricam o jacini zvucnika i ostalim stvarima , samsung svaki od plastike , skripi ko poklopac od takovo eurokrema.

Kawhi
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Kawhi » 16 jan 2014, 17:04

anonimni je napisao/la:
iVar je napisao/la:
Znam, imao sam i ja nekad mobitel s 512 MB RAM-a :mrgreen:

Savjet: ako ima na XDA, instaliraj KitKat, trebao bi ti raditi bolje od Jelly Beana...

Eh vidiš to mene zanima.Kako da KitKat instaliram? :mrgreen:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 16 jan 2014, 17:50

S tim ja načisto nisam jer se gubi garancija s instaliranjem neoficijelnog softvera, a + možda nije dostupan za tvoj mobitel, no reći ću ti što znam :D
Na XDA forumu ( http://forum.xda-developers.com/" onclick="window.open(this.href);return false; ) se okupljaju developeri koji rade ROM-ove, načine roota itd., na tebi je da nađeš temu za svoj mobitel, pogledaš koji ti ROM najbolje odgovara i kako se instalira (nisam stručan tu, priznajem :mrgreen: ) i počneš raditi, no da još jednom napomenem, gubiš garanciju s tim!

Naravno, možeš je vratiti tako što vratiš stock ROM od svog mobitela, no to je druga priča :mrgreen:

Kapiten Blue Traina

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 16 jan 2014, 17:59

Pitanje za one koji se razumije u smartphonove bolje od mene:

Isplati li mi se uzeti LG L5 II za poprilicno povoljnu cijenu (sumnjivo su jeftiniji od konkurencije :? ) ili dodati jos finu cifru i uzeti Xperiu M?

Hvala

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 16 jan 2014, 18:01

Kolika je ta fina cifra? Xperia je nesumnjivo bolja, no ne znam je l' ti isplativo, nisi otkrio sve detalje :mrgreen:

Kapiten Blue Traina

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 16 jan 2014, 18:17

anonimni je napisao/la:Kolika je ta fina cifra? Xperia je nesumnjivo bolja, no ne znam je l' ti isplativo, nisi otkrio sve detalje :mrgreen:
Oko 250 KM za LG a oko 100 vise za Sony....
Pazi, kao prvo ne razumijem se bas dobro u ovu najnoviju mobilnu tehnologiju, ovo ce mi biti prvi smartfone, i nije mi tesko izdvojiti jos 100 KM za kvalitetu, ali je problem sto mi se ovaj LG ucinio ne bas toliko losijim da bude skoro upola jeftiniji...

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 16 jan 2014, 18:46

Ako ti nije toliki problem,daj i tih 100 KM,xperia je puno jaca i puno vise moze "povuci".
Posto i sam kazes da si laik sto se tice toga,da ti ne objasnjavam detalje,ali npr.xperia ti ima prednju kameru,dok LG nema i xperia ima puno bolje "hvatace signala" (da se ovako izrazim),hvatat ce ti wifi na vecem dometu,dok ces se sa LGem svaki put je'bavat ako je ruter malo dalje.

Za ovu raspravu oko HTC One,samo da kazem da je to meni jedan od,ako ne i najljepsi smartphone.Pogotovo bijeli.
Skoro sam ga koristio i ta pozadina od aluminija ne ulijeva nesto puno povjerenja,ima osjecaj plastike vise...
Jedina mana je,s obzirom na godiste mobitela,trajanje baterije u odnosu na mobitele istog ranga.
I taj fazon s HTCovim pixelima nikako ne kontam,trazio sam i objasnjenja po netu,ali nigdje nisam nasao sta zapravo znaci 4 ultrapixela,tako da mislim da je to samo neki HTCov marketinski trik.
Kamera Onea i S4 se ne moze porediti nikako.Cak i S3 ima bolju kameru od HTC One.

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
Zadnja izmjena: schweinsteiger, dana/u 16 jan 2014, 18:50, ukupno mijenjano 1 put.
#miasanmia

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 16 jan 2014, 18:49

schweinsteiger je napisao/la:Ako ti nije toliki problem,daj i tih 100 KM,xperia je puno jaca i puno vise moze "povuci".
Posto i sam kazes da si laik sto se tice toga,da ti ne objasnjavam detalje,ali npr.xperia ti ima prednju kameru,dok LG nema i xperia ima puno bolje "hvatace signala" (da se ovako izrazim),hvatat ce ti wifi na vecem dometu,dok ces se sa LGem svaki put je'bavat ako je ruter malo dalje.
OK. Hvala na savjetu.. Jos nesto... LG RAM 512mb, Xperia RAM 1g... Da li je razlika zaista tako velika sto se te vuce tice?

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 16 jan 2014, 18:54

Razlika jeste velika,ali po meni sto pravi najvecu prevagu je dual-core 1GhZ Krait Qualcomm Snapdragon S4 Plus procesor kod xperie.
Sa snapdragon procesorima se niko ne moze porediti i mislim da niko ni ovde na ovoj temi nece reci da postoje bolji procesori za mobitele od snapdragona :)

#miasanmia

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 16 jan 2014, 18:58

schweinsteiger je napisao/la:Razlika jeste velika,ali po meni sto pravi najvecu prevagu je dual-core 1GhZ Krait Qualcomm Snapdragon S4 Plus procesor kod xperie.
Sa snapdragon procesorima se niko ne moze porediti i mislim da niko ni ovde na ovoj temi nece reci da postoje bolji procesori za mobitele od snapdragona :)

OK. Znaci na duze staze Xperia obavezno? Jer mislim uzet jedan koji ce biti dugorocnije rjesenje, pa se bojim da ne uzmem neko smece koje ce biti neupotrebljivo za 2 mjeseca

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 16 jan 2014, 19:07

Da, ne zali tu stoju, procesor i RAM su svakako ogromna razlika u korist Xperie

Kapiten Blue Traina

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 16 jan 2014, 19:41

SlevinKelevra je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la:Razlika jeste velika,ali po meni sto pravi najvecu prevagu je dual-core 1GhZ Krait Qualcomm Snapdragon S4 Plus procesor kod xperie.

OK. Znaci na duze staze Xperia obavezno? Jer mislim uzet jedan koji ce biti dugorocnije rjesenje, pa se bojim da ne uzmem neko smece koje ce biti neupotrebljivo za 2 mjeseca
Neces se pokajat s xperiom,samo pazi da te ne izlevate,taj mobitel mozes kupiti nov za 300 KM,a ti kako sam shvatio,ces platiti nekih 350. :D
#miasanmia

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 16 jan 2014, 20:36

KrajPrice je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:S4 ima realno bolju kameru. HTC-ova prednost ima jedino pod losim osvijetljenjem, a sad, ne znam za tebe, al ja vecinu svojih slika pravim po danu ili u dobrim svjetlosnim uvjetima.
Nisi onda nikada imao HTC one kada tako pricas , kamera u htc je barem 2x bolja od s4 , druga stvar je kuciste koje je radjeno od aluminija i ulozeno je dosta truda u telefon , treca stvar izgled telefona je 10 puta bolji , da ne pricam o jacini zvucnika i ostalim stvarima , samsung svaki od plastike , skripi ko poklopac od takovo eurokrema.
Nisam, kupim. Po svim recenzijama jest u uvjetima lose svjetlosti, no u normalnim uvjetima je kamera od S4 realno bolja, sto je logicno. HTC se svjesno kockao s tim ultrapixel marketingom i 4 MP.
O ostalom nije rijec, prica se strogo o kameri. No svejedno nije losa, dapace, i dalje je to flagship, tu se radi cisto eto ''moramo odluciti koja je bolja'', to je samo jedan segment. Taman da stavis Ferrari i Lambo na usporedbu.
...Život za Široki...

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 16 jan 2014, 21:38

KrajPrice je napisao/la:
nisam ni ja imao priliku testirati oba uporedo, ali S4 ima bolju kameru sto se tice slikanja po danu, a kod htc,a je bolja samo kod slabije svjetlosti, znaci ima nesto jasniju sliku, ali opet zrnasta, s dosta suma, bar sto se tice slikanja, dok kod video snimanja je bolji htc1, ima OIS i rich recording od nokije
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... -913p8.php

svi oni imaju dosta uciti od Nokije, jedva cekam nasljednika Nokie 808 pureview i lumie 1020

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 16 jan 2014, 22:46

Koristim internet na mobitelu preko kartice,i užasno je spor,ne mogu gledati video,učitavaju mi se stranice 5 sati.Gore u padajućem izborniku imam ikonicu sa velikim slovom H,rijetko kada bude 3G.Postoji li šansa da ga ubrzam?
Keep walking.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 17 jan 2014, 21:45

od druga sestra ( 8 godina ) grijesila puno puta onu sifru na mobitelu ( xperia s ) i sad mi trazi onaj gmail racun a ja se ne mogu sjetit nema teorijske sanse,sta cu ?

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 17 jan 2014, 23:00

Moze li se, i koliko je komplikovano, zamjeniti ovaj zuti dio?

slika

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 17 jan 2014, 23:04

Interesuje me koji je najbolji mobitel koji se može uzeti do 300KM nov u Sarajevu?
🔵⚪

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: StevieG8 i 25 gostiju.