FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
belosevic28
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Niko ne govori da treba dijete od 16 godina staviti na gol.. ali od 18 svakako da. A ovog od 16 sad potpusati na 5 godina.
Previse akademski odgovarate na postove, ono sa visine, puni sebe.
Previse akademski odgovarate na postove, ono sa visine, puni sebe.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
Testo je napisao/la:sa koliko godina je donarumma počeo braniti u milanu ?
kasiljas ?
šta mi imamo od pavlovića sad kad ode? nit' smo šta osvojili sa njim, nit' šta možemo zaraditi
Istina da golmana kad stane, to je problem, al stajalo je i Pavlovića prečesto. Stajalo je i Bandovića prije toga, stalo je Karijusa u finalu Lige prvaka. Jednostavno moramo prihvatit rizik. Mujakić je bukvalno stasao uz tri različita štopera. Ko će da ga "pokriva i gura" kad nijedan od njegovih partnera nije bio štoper? On je na kraju pokrivao Stanojevića pa i Adukora jer je Adukor prečesto izlazio naprijed i kao štoper. Šofranac bio tu svega par utakmica. Ko ne riskira, ne profitira.
Slažem se da je za Dizdarevića prerano al nije za Kovačevića, a ni za ove momke za 2 godine neće bit prerano. Hadžiahmetović iz Vase je sa 18 prekuc'o ligu, prod'o se odmah vani. Godine nisu bitne ako igrač zna.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Najveća prednost Akademije je što su oni svi zajedno 24/7. Dizdarević je predobar golman. On već sutra treba imati ugovor do 2024. 
Ako momka od 18 stane sta mislis da li on ima mentalnu snagu da se vrati vec ili se to stice godinama?? Brata mi svi licence imate , nema izgleda mi najgluplji brate na svijetu, svi ispade stavljaju djecu od 18 u prvu ekipu(ne megatalente) znaci regularne juniore stave u prvi sastav i kao hajmo igrat....niko to ne radi , vratite se 2 stranice Mamic vam objasnjava sta je potrebno za Modrica da postane Modric, nije odmah igrao u Dinamu, nego ga slao po posudbama da igra a to je jbni MODRIC...al zna pitar bolje od Mamica.....experti...skoroalen je napisao/la:Testo je napisao/la:sa koliko godina je donarumma počeo braniti u milanu ?
kasiljas ?
šta mi imamo od pavlovića sad kad ode? nit' smo šta osvojili sa njim, nit' šta možemo zaraditi![]()
Istina da golmana kad stane, to je problem, al stajalo je i Pavlovića prečesto. Stajalo je i Bandovića prije toga, stalo je Karijusa u finalu Lige prvaka. Jednostavno moramo prihvatit rizik. Mujakić je bukvalno stasao uz tri različita štopera. Ko će da ga "pokriva i gura" kad nijedan od njegovih partnera nije bio štoper? On je na kraju pokrivao Stanojevića pa i Adukora jer je Adukor prečesto izlazio naprijed i kao štoper. Šofranac bio tu svega par utakmica. Ko ne riskira, ne profitira.
Slažem se da je za Dizdarevića prerano al nije za Kovačevića, a ni za ove momke za 2 godine neće bit prerano. Hadžiahmetović iz Vase je sa 18 prekuc'o ligu, prod'o se odmah vani. Godine nisu bitne ako igrač zna.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
a gdje ćeš ga slati na posudbu ? u bosnu visoko ? tamo nam je 20 talenata propalo.DenchiNL je napisao/la:Ako momka od 18 stane sta mislis da li on ima mentalnu snagu da se vrati vec ili se to stice godinama?? Brata mi svi licence imate , nema izgleda mi najgluplji brate na svijetu, svi ispade stavljaju djecu od 18 u prvu ekipu(ne megatalente) znaci regularne juniore stave u prvi sastav i kao hajmo igrat....niko to ne radi , vratite se 2 stranice Mamic vam objasnjava sta je potrebno za Modrica da postane Modric, nije odmah igrao u Dinamu, nego ga slao po posudbama da igra a to je jbni MODRIC...al zna pitar bolje od Mamica.....experti...skoroalen je napisao/la:Testo je napisao/la:sa koliko godina je donarumma počeo braniti u milanu ?
kasiljas ?
šta mi imamo od pavlovića sad kad ode? nit' smo šta osvojili sa njim, nit' šta možemo zaraditi![]()
dinamo ima lokomotivu u istoj diviziji i jos dinamo 2, lako mi je za mamića.
vjerovatno smo trebali i mujakića na posudbu poslati, a nek igra novaković
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“
To se treba rjesiti i zato je Emir tu....nije rjesenje toga prebaciti djecu iz juniora u seniore jer ih nemas gdje posuditi...Testo je napisao/la: a gdje ćeš ga slati na posudbu ? u bosnu visoko ? tamo nam je 20 talenata propalo.
Nek naprave dobre odnose evo Celika, Olimpika, i sl.
Novakovic je mogao igrati mjesto Adukora , Stanojevica i bio bi bolji garantujem al "sta je tu je"...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Svaka cast momci!
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
nije bitan novaković, naveo sam njega samo kao primjer.
pitanje je da li bi mujakić uopšte dobio šansu da nije bilo povreda u rosteru, u tome je glavni problem.
pitanje je da li bi mujakić uopšte dobio šansu da nije bilo povreda u rosteru, u tome je glavni problem.
Slazem se buraz, ali na dvije pozicije vec sad momke iz OP smatram ekonomicnijim i nista losijim opcijama.DenchiNL je napisao/la:To se treba rjesiti i zato je Emir tu....nije rjesenje toga prebaciti djecu iz juniora u seniore jer ih nemas gdje posuditi...Testo je napisao/la: a gdje ćeš ga slati na posudbu ? u bosnu visoko ? tamo nam je 20 talenata propalo.
Novakovic je mogao igrati mjesto Adukora , Stanojevica i bio bi bolji garantujem al "sta je tu je"...
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Kod hurefa ne , pogotovo da su mu doveli Ofosua, obradovica i stopera kojeg je htjeo...tj. Da je imao veci budzet...ali ni to nije problem ako mozes momka poslati u Celik da igra stalno....Testo je napisao/la:nije bitan novaković, naveo sam njega samo kao primjer.
E jbg sad, to je sistem rada uredjen i pravilan i to navijaci(i ja) uvijek spominju i traze, a ovo sto mi radimo je u hodu rjesavanje problema....nekad ce ispast dobro ali nekad i nece...trebamo gledat da smo organizovaniji bolje generalno...zbog par igraca koji ce zaigrat imas problem da objasnis zasto neko moze igrat u prvom timu a duplo talentovaniji mora na posudbu jer trenutni sistem ide daj gdje skripi juniora...koji mozda nije ni najbolji igrac u juniorima....Sabinho je napisao/la:Slazem se buraz, ali na dvije pozicije vec sad momke iz OP smatram ekonomicnijim i nista losijim opcijama.DenchiNL je napisao/la:To se treba rjesiti i zato je Emir tu....nije rjesenje toga prebaciti djecu iz juniora u seniore jer ih nemas gdje posuditi...Testo je napisao/la: a gdje ćeš ga slati na posudbu ? u bosnu visoko ? tamo nam je 20 talenata propalo.
pa svi bi mi voljeli da postoji sistem, problem je što mi nemamo baš dobre relacije sa drugim klubovima, pa da možemo da im pošaljemo naše igrače da ih razigravaju.
sad kad posudiš igrača, nema garancije da će igrati ...
anđušić jeste igrao redovno u čeliku, ali čelik je u tom trenutku bio u krizi, i gledali su da skrpe kakav takav tim za opstanak...
ne znam koji klub bi trenutno htio da bude naš " čelik ."
sad kad posudiš igrača, nema garancije da će igrati ...
anđušić jeste igrao redovno u čeliku, ali čelik je u tom trenutku bio u krizi, i gledali su da skrpe kakav takav tim za opstanak...
ne znam koji klub bi trenutno htio da bude naš " čelik ."
Ne bi valjalo sve omladince gurnut. Ima tu Mujakić, Šabanović, Mustafić. Priključit sad na pripremama još dva i dosta. Zasad. Dovest još 4,5 iskusnija igrača gdje nam škripi i to je to. Golman, lijevi bek, lijevo krilo i napadač.
Ove momke pustit na miru nek odrade LP i onda vidjet koga priključit slijedeću sezonu.
Ove momke pustit na miru nek odrade LP i onda vidjet koga priključit slijedeću sezonu.
Posto svi vidimo da ima kvaliteta u mladim kategorijama i ako se uzme da u jednoj krupi i radniku igraju 90% djecaci godina nasih juniora a na tabeli malo zaostaju za nama plus nas pobjede na kosevu, onda klub mora donijet dejtonski sporazum da svake godine 3 juniora moraju bit medzu 18 igraca u seniorskom takmicenju. Uz aneks da MINIMALNO JEDAN MORA BIT STARTER U PRVI 11. A da ova dvoica imaju po 500-1000 minuta u toku sezone minimu. Ako husref **** palac nece da pristane da bude trener po pravilu dejtonskig sporazuma i uz anekse koje mu ponudimo trazit nekog ko hoce.
Dosta ovih juniora danas sto su igrali protiv partizana su isti ili cak malo bolji od bekica2, hodzica halilovica
Vratit kovacevica nek bude rezerva pavlovicu i davat mu utakmice u kupu i utakmice u prvenstvu koje se rijese do 70 minute. Sledece ljeto otjerat staronju pavlovica Dizdarevica stavit kao rezervu a kovacevic na go. Zapravo nek se potuku benjo i kovacevic pa ko bude bolji na go.
Sa pavlovicem bekucem i hodzicem mi nikad nista necemo osvoit to i ptice na grani znaju, a platu jedan od njih ima ko cjela akademija i uscuplic zajedno.
Dejtonski sporazum
Dosta ovih juniora danas sto su igrali protiv partizana su isti ili cak malo bolji od bekica2, hodzica halilovica
Vratit kovacevica nek bude rezerva pavlovicu i davat mu utakmice u kupu i utakmice u prvenstvu koje se rijese do 70 minute. Sledece ljeto otjerat staronju pavlovica Dizdarevica stavit kao rezervu a kovacevic na go. Zapravo nek se potuku benjo i kovacevic pa ko bude bolji na go.
Sa pavlovicem bekucem i hodzicem mi nikad nista necemo osvoit to i ptice na grani znaju, a platu jedan od njih ima ko cjela akademija i uscuplic zajedno.
Dejtonski sporazum
Treba sa olimpikom ili nekom ekipom iz SARAJEVSKOG kantona koja dobro kotira u 2goj ligi podpisat saradnju o razumjevanju i dat im nesto i love a i ugovor da 4-5 juniora godisnje igraju za njih al da ima ugovor da bar 3 budu uvjek starteri.
Kad mi uzmemo sta nam treba prodamo ono sto nemozemo da zadrzimo oni nek biraju recimo 2 igraca a mi da im damo 2 koje mi hocemo.
Kad mi uzmemo sta nam treba prodamo ono sto nemozemo da zadrzimo oni nek biraju recimo 2 igraca a mi da im damo 2 koje mi hocemo.
- HordashBistrik
- Kontakt:
Koji je ovo trol ybt, prvo pise da ostavimo pavlovica...pa 2 recenice iza da s njim nikad nista necemo osvojiti. nek moderator mene opominje kad iznosim cinjenice a ovog trola trpe svi vec 3 godine
Kaze mi jedan da Petar Kunic je gotov. i ovi dana ce potpisati ugovor. ako to bude istina ima ce dobru platu sto sam video ugovor koji je kukesi nudio mu.
- ThrillerHz
- Kontakt:
Moze PetarZukanovic je napisao/la:Kaze mi jedan da Petar Kunic je gotov. i ovi dana ce potpisati ugovor. ako to bude istina ima ce dobru platu sto sam video ugovor koji je kukesi nudio mu.
1946~
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Šta je - tu je!FrancescoTotti je napisao/la:bolje on nego Sanin Klaric pajel
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Trenutno korisnika/ca: Ghost67, Laganini1986, nedimmmm1337 i 47 gostiju.