FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Interista di cuore
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la Interista di cuore » 23 dec 2010, 13:51

vidjet cemo kako ce se snac,ja sam ubijedjen da nece bit los...

ovaj zadnji dio se donekle slazem s tobom,trebalo se prije sezone uradit remont ekipe ( prodat Maicona,pa mozda i Milita) a dovest mlade igrace zeljne uspjeha...nije tu trebala revolucija,al 2,3 dobra igraca da su dosla vjerujem da bi i rumeni imo dosta bolje rezultate. nije sve do njega bilo,al opet imo je najbolju ekipu u Italiji,a on je gubio od Chieva i slicnih.

valjda ce Leu dovest koga. Ranocchia je izvjestan,spominju se i Kaka i Alexis Sanchez (valjda je vec odrzan neki sastanak sa Udineseom u vezi njega ),pa cemo vidjet na sto ce sve izac...
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 dec 2010, 13:52

Nisam ovo ocekivao, bez obzira na slab start Intera ove sezone. Za mene je ovaj potez uprave smijesan i cudan, te mi sve ovo mirise na onaj period kada se svaka 3-4 mjeseca mijenjao trener najvruce klupe u Evropi. Benitez je morao bolje, to je istina, ali je takodjer istina da nije on jedini krivac za ovakvo stanje u i oko Intera. Pa izuzet Eto'a, niko nije u formi, a to se u CL i Serie A ne oprasta.

Sto se tice novog trenera, mislim da je Leonardovo dovodjenje takodjer los potez. Prije svega, sa Milanom je uvijek igrao jednu te istu formaciju, tako da...Valjda ce se ipak neko drugi naci na ovoj uzarenoj klupi; neko ko ce moci ovu razjarenu masu odrzati i postaviti stvari na pravo mjesto. Po meni, to nije Leonardo.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

amell
Kontakt:

Post Postao/la amell » 23 dec 2010, 13:54

http://www.inter.it/aas/news/reader?N=50787&L=it
sada i potvrda otkaza za debelog rumenka sa naocarima koji se mnogo znoji,nisam siguran da je ovo dobar potez morattia,dolaze teske utakmice u LP i u domacem prvenstvu,mislim da je promjena trenera jos jedan korak unazad za ekipu ako je uopste i mogla ici unazad obzirom da je rumenko doveo nas do samoga dna,ali bolje je ostati na dnu nego otici u ponor koji nas ceka ako moratti imenuje leonarda za trenera,mislim da nije patron tolika budala da napravi takvu gresku,siguran sam da tata ima nekog jakog keca u rukavu cim se usudzuje mjenjati trenera u ovom nezahvalnom terminu,dali je to spaleti,capelo,leonardo,mozda trapatoni ili neko drugi nemozemo znati,sa tatom se nikada nezna,kao sto je u stanju dovesti najboljeg trenera na svjetu tako isto me nebih iznenadili i da dovede najgoreg na svjetu a za mene je leonardo taj,alikako god bude bitno je da mi izbacimo bavarske masone pa ko god sjedio na klupi neka to bude i vratislav gresko :idea: :mrgreen:
prvak Italije,prvak Evrope,prvak svih svjetova,dunjaluka,ahireta i vasione FC INTERNAZIONALE MILANO

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 dec 2010, 14:00

CURVA SUD je napisao/la:
Interista di cuore je napisao/la:nije Rafa covjek za Inter,to se pokazalo...bilo ko da dodje tesko ce mu bit da bude gori od ovog,tako da Leo kao rjesenje i nije los,meni je on sasvim ok trener...

vidjet cemo kako ce se on pokazat,jer prosle godine je imo vise nego solidne rezultate sa Milanom koji je dosta slabiji od ovog Intera...

upravo se tu grijesi ,njegova postavka igre i nacin razmisljanja da je idealna formacija nepromjenjiva i da je ona iz 82 brazila najbolja ali najveca greska je sto ljudi misle da je on uradio neznam ni ja kakav posao sa milanom , jedino sto je dinho da svu slobodu i ova je ima super sezonu ,ali ako se pogledaju da pored intera i rome mi smo bili najblizi tom trecem mjestu ,juve bio katastrofa ,fiorentina igrala lp ,doria onako prosjecna ekipa lazio jedva opstao ,palermo prosjek ,tako da je najmanje sto je moga jest 3 mjesto a kad se jos zna da smo od printera izgubili 4 0 od uniteda 4 0
itd i svaku utakmucu na kontre primali po najmanje 2 komada onda nema sta se tu pricati,,mislim da je vas najveci problem zasicenost i starost i najveca je sto morati ne zeli vise da trosi ogromne pare.
+1
Leonardo jos uvek zivi u 1982oj godini, i dalje se divi Tele Santani i njegovom Brazilu. To je bila najofanzivnija ekipa ikada, sa stoperima koji su imali tehniku srednjaka. Sa druge strane, tukla ih je Italija igrajuci totalni cattenacio sa Gentile-om kao glavnim igracem (Zica faulirao 20ak puta i pocepao mu dres - danas ne bi mogao da igra ni pola sata, po sadasnjim kriterijumima sudjenja).
Milan je tesko izgubio od Manchestera i 2x od Intera i sve na istu foru - kontre koje nisu branili.
Jednostavno, Leo je isao sistemom:
1) visoka odbrana
2) napadacki bekovi
3) smanjenje prostora sredini, da bi se manje kretali
4) trojka u napadu, da bi se pokrila neaktivnost sredine
To je rezultiralo lepim fudbalom, ali je Milana mogao svako da dobije na kontre.
U Interu taj sistem pod Benitezom nije prosao, ne znam zasto su se odlucili da idu u ekstremniju varijantu toga.
Samo licna osveta Berlusconiju ili zelja da se podmladi tim (Leo je bio najbolji skaut za J.Ameriku)? :D

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 23 dec 2010, 14:03

možda griješim ali čini mi se da ovo morati radi radi neke svoje lične osvete berlusconiju, hajd sedorf, šimić i pirlo su bili davno, al onda vieri, pa ronaldo, pa sad ibra je prelilo masimu čašu i sad on dovodi nekog bivšeg milanistu čak i po cijenu da bude veliki promašaj(a sve su šanse da će leo to i biti).
nevidim nijedan drugi zdravorazumski razlog za taj potez, trener bez nekog iskustva, bez rezultata, nije baš omiljen navijačima, pored barem 10 bivših interista koji se bave trenerskim poslom a imaju ili bolje ili u najgorem slučaju iste reference kao leonardo on se odlučuje za leonarda :?: :?:
čudno, da ga hebeš čudno.
a kaku da dovede je druga stvar to bi bilo pojačanje sigurno, iako ga odavno nema na terenu nemože takav majstor zaboraviti igrati fudbal
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 23 dec 2010, 14:04

MaGiCa je napisao/la:Leonardo jos uvek zivi u 1982oj godini, i dalje se divi Tele Santani i njegovom Brazilu. To je bila najofanzivnija ekipa ikada, sa stoperima koji su imali tehniku srednjaka. Sa druge strane, tukla ih je Italija igrajuci totalni cattenacio sa Gentile-om kao glavnim igracem (Zica faulirao 20ak puta i pocepao mu dres - danas ne bi mogao da igra ni pola sata, po sadasnjim kriterijumima sudjenja).
Milan je tesko izgubio od Manchestera i 2x od Intera i sve na istu foru - kontre koje nisu branili.
Jednostavno, Leo je isao sistemom:
1) visoka odbrana
2) napadacki bekovi
3) smanjenje prostora sredini, da bi se manje kretali
4) trojka u napadu, da bi se pokrila neaktivnost sredine
To je rezultiralo lepim fudbalom, ali je Milana mogao svako da dobije na kontre.
U Interu taj sistem pod Benitezom nije prosao, ne znam zasto su se odlucili da idu u ekstremniju varijantu toga.
Samo licna osveta Berlusconiju ili zelja da se podmladi tim (Leo je bio najbolji skaut za J.Ameriku)? :D
trenutno je to Ariedo Braida :mrgreen:
sretno s kosonjom
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 23 dec 2010, 14:06

nije nikakva osveta MM,on je i dok je Leo bio trener Milana govorio da mu se svidja ko trener i kao covjek...cinjenica koja mu se najvise svidjela je da se Leo suprostavio Berlusconiu,da nije dao da mu se mjesa u poso,s cim je pokazo karakter i kupio MM-a...

ponavljam,najvaznija stvar je da je rumeni otiso...za dalje cemo lako :mrgreen:
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 23 dec 2010, 14:07

Super Cup i Fifa World Cup s Interom nije dovoljno , a katastrofalan ucinak u Serie A na 7 poziciji i Champ . League prolazak na jedvite jade primorao je Morattija da potrazi novog managera.. trazio je Benitez 100 mil. za dovodjenje 4 - 5 kvalitetnih pojacanja za izgradnju ekipe koja ce moci podnijeti teret osvajanja trofeja :o .. a radi se o skoro istoj ekipi koja je proslih sezona bila dominantna u domacem prvenstvu i osvajacem Ch. League za proslu sezonu . za Inter najbolje moguce rjesenje odlazak Beniteza , a sto se njega licno tice mislim da ce morati ponovo da ispocetka gradi svoj trenerski autoritet i ime (slicno J . de Ramosu ) .
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 dec 2010, 14:18

robovi88 je napisao/la: trenutno je to Ariedo Braida :mrgreen:
sretno s kosonjom
Vidim, potpisao bi Milan Pata, Kaku i TSilvu da nije bilo Leonarda. :roll:

VELA
Kontakt:

Post Postao/la VELA » 23 dec 2010, 14:29

Taman vam onaj kreten Mourinho napravio ekipu Morrati je razyeba jos ce vam Milan uzeti primat u ligi a o nekim rezultatima u LP mozete samo sanjati
IN WEED WE TRUST!!!

Justice has never been done But their memory will carry on There'll be glory round the Fields of Anfield Road.

Kum sa stalnim ugovorom.

CURVA SUD
Kontakt:

Post Postao/la CURVA SUD » 23 dec 2010, 14:29

MaGiCa je napisao/la:
robovi88 je napisao/la: trenutno je to Ariedo Braida :mrgreen:
sretno s kosonjom
Vidim, potpisao bi Milan Pata, Kaku i TSilvu da nije bilo Leonarda. :roll:
izvini buraz ,sa vecinom tvojih postova se slazem i mislim da se razumijes u fudbal i italijane , ali to sto je leo doveo kaku je istina ali za silvu je orvi urgirao braida a pata je licno on 3 mjeseca pratio i skoro 20 dana je molio pare za njegovo dovodenje ,sad ja znam da je leo imao jako veliki uticaj na te brazilske igrace ali ipak ovaj braida je jako necijenjen iako je vrhunski skaut ,evo sad je pronaso lamelu a i prije nekih pola godine i gansa .

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 23 dec 2010, 14:36

Dakle, kako se i očekivalo Rafa je službeno Interova prošlost.

Mislim da se čovjek jednostavno nije snašao u Interu i da je on sam , kada je uvidio da Italija nije Engleska gdje treneri imaju velike ovlasti , isprovocirao raskid saradnje sa Interom jer je dobro znao da nakon onakvog "prozivanja " Presidentea nije bilo mogućnosti za nastavak saradnje njih dvojice.

Neću komentirati njegovog nasljednika jer sam kod Rafe pogriješio i nadam se samo jačem i boljem Interu...

Iako je Presidente škrtario tokom ljeta uzdam se u njega....

FORZA INTER

amell
Kontakt:

Post Postao/la amell » 23 dec 2010, 14:46

VELA je napisao/la:Taman vam onaj kreten Mourinho napravio ekipu Morrati je razyeba jos ce vam Milan uzeti primat u ligi a o nekim rezultatima u LP mozete samo sanjati
ima nam ko rec pogledaj sebe i svoj klubcic gdje se nalazi :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen:
prvak Italije,prvak Evrope,prvak svih svjetova,dunjaluka,ahireta i vasione FC INTERNAZIONALE MILANO

VELA
Kontakt:

Post Postao/la VELA » 23 dec 2010, 14:54

No hard feelings :!: Napola sezone mijenjati trenera je suludo. Ne znam zakaj se odmah fatas Liverpoola niste ni vi u boljoj situaciji 8-)
IN WEED WE TRUST!!!

Justice has never been done But their memory will carry on There'll be glory round the Fields of Anfield Road.

Kum sa stalnim ugovorom.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 dec 2010, 15:02

CURVA SUD je napisao/la: izvini buraz ,sa vecinom tvojih postova se slazem i mislim da se razumijes u fudbal i italijane , ali to sto je leo doveo kaku je istina ali za silvu je orvi urgirao braida a pata je licno on 3 mjeseca pratio i skoro 20 dana je molio pare za njegovo dovodenje ,sad ja znam da je leo imao jako veliki uticaj na te brazilske igrace ali ipak ovaj braida je jako necijenjen iako je vrhunski skaut ,evo sad je pronaso lamelu a i prije nekih pola godine i gansa .
Nisam to sve pomno ispratio, ali znam da je Pata Leo video na utakmici Internacional-Barcelona i odusevio se. Za TSilvu sam siguran da je Leo dao zavrsnu rec, jer je Milan birao izmedju Alexa Silve, Thiago Silve i Mirande. Ali dobro, neka bude Braida tu sef. Videcemo koga ce sad potpisati kad nema Leonarda.
Prilicno sam siguran da ce mladi Brazilci sad da idu u Inter.

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 23 dec 2010, 15:17

MaGiCa je napisao/la:
CURVA SUD je napisao/la: izvini buraz ,sa vecinom tvojih postova se slazem i mislim da se razumijes u fudbal i italijane , ali to sto je leo doveo kaku je istina ali za silvu je orvi urgirao braida a pata je licno on 3 mjeseca pratio i skoro 20 dana je molio pare za njegovo dovodenje ,sad ja znam da je leo imao jako veliki uticaj na te brazilske igrace ali ipak ovaj braida je jako necijenjen iako je vrhunski skaut ,evo sad je pronaso lamelu a i prije nekih pola godine i gansa .
Nisam to sve pomno ispratio, ali znam da je Pata Leo video na utakmici Internacional-Barcelona i odusevio se. Za TSilvu sam siguran da je Leo dao zavrsnu rec, jer je Milan birao izmedju Alexa Silve, Thiago Silve i Mirande. Ali dobro, neka bude Braida tu sef. Videcemo koga ce sad potpisati kad nema Leonarda.
Prilicno sam siguran da ce mladi Brazilci sad da idu u Inter.
kod koga ce tamo ici kod Leonarda ili u Milano gdje je Ronaldinho Pato Silva ;)

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 23 dec 2010, 15:29

Ti si moj drug malo ''outdated'', Ronaldinjo je već na izlaznim vratima Milana, a u Interu imaš Maicon-a, Lucio-a, Cesara i dosta drugih Brazilaca. Uostalom prije će neko potpisati za klub u kojem mu više odgovara trener.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 23 dec 2010, 15:35

ja sam par puta pisao na ovoj temi o rafi i bio sam u pravu.
ako se vrati u liverpool nikad vam necu oprostiti :D :D :D
You are someone else I am still right here

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 23 dec 2010, 15:43

suntu jeu je napisao/la:Ti si moj drug malo ''outdated'', Ronaldinjo je već na izlaznim vratima Milana, a u Interu imaš Maicon-a, Lucio-a, Cesara i dosta drugih Brazilaca. Uostalom prije će neko potpisati za klub u kojem mu više odgovara trener.
Vjerovatno će ti mladi fudbaleri birati Trofejniji klub 8-)
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 23 dec 2010, 15:44

svakom treneru pa tako i benitezu je bilo tesko sjesti na klupu intera poslije onakve sezone , otezavajuca okolnost za beniteza je i ta sto je jos iz vremena engleske lige cesto bio u sukobu sa mourinhom ,
igraci intera su stvorili prisan odnos sa mourinhom i bilo je tesko ocekivati da bilo sta slicno u pogledu odnosa imaju i sa benitezom , dakle greska je bila dovesti beniteza kao nasljenika mourinha , puno bolje bi bilo da su stavili nekog svog trenera iz omladinskih kategorija koji bi nastavio isti sistem i formaciju ili dovesti zengu za koga je mourinho govorio jos kad se nije znalo da ce napustiti inter da je njegov nasljednik , medjutim kad je vec dosao u inter onda je benitez nailazio na opstrukcije cijelo vrijeme , mourinho ako mu je inter vec ostao toliko u srcu nije trebao konstantno praviti pritisak svojim izjavama a takodjer i odredjeni igraci koji su govorili i poslije odlaska mourinha o njemu u superlativima i napominjali koliko im nedostaje , predslednik sa druge strane nije doveo odredjene igraci kako je bilo planirano , svjestan sam da su benitezove zelje bili masckerano i kyut , maskerano mi nije bila dobra opcija jer je cambiaso bolji igrac od njega i sasvim nam je neophodan takav profil igraca , a sto se tice kyta problem je bila previsoka odstete koju je liverpool trazio smatrajuci da ce moratti platiti bilo koju cifru da ispuni treneu zelje , kao sto je u proslosti redovno radio ,
Ali kad vec nisu dosli ti igraci onda se pogrijesilo sto nisu dovedeni neki drugi igraci koji bi mogli pomoci ekipi.
Kad se birao novi trener poslije mourinha , morattije htio trenera koji ce igrati sasvim drugaciju filozofiju fudbala , da ekipa ima velik posjed lopte da kontrolise tekmu i igra ofanzivno , a kad sagledamo sve problema sa kojima se benitez suocavao od atmosfere , mourinha koji lebdi u zraku do povrada i potpunog promjena sistema , formacije , filozofije fudbala i nije moglo bolje , mada ostaje gorcina za neke poraze ili remije sa ekipama donjeg doma u SERIA A .
o novom treneru ce napisati svoj stav kad saznomo tko je a po svemu sudeci je to leonardo , i na prvu mi se to cini kao greska ali i ako vec bude trener treba dobiti podrsku od svih i pokazati da mozda moze i napraviti kvalitetan pomak naprijed

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.