Valencia Club De Futbol

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Adi_Zepce
Kontakt:

Re: Valencia Club De Futbol

Post Postao/la Adi_Zepce » 16 avg 2013, 14:18

juznjak> je napisao/la:Pa,dobro . Nije neko fensi ,zvucno pojacanje, ali igrac je koji ima predispozicije da postane "igracina".
Znamo ga iz Betisa gdje je igrao u drugoj polovini sezone i zabio 8 golova i upisao 5 asistencija !!

Nije mu dakle bilo potrebna nikakava adaptacija na ligu . Mlad je ,25 god,brz igrac ,ima solidnu tehniku ,i za razliku od Soldada on nije klasicna devetka ...mnogo je raznovrsniji igrac u smislu da moze igrati iza napadaca i na obje strane krila,zabija dosta cesto golove i izvan sesnaesterca za razliku od Soldada.
Ne trebas se bedirati onako na prvi pogled zato sto nije atraktivna zamjena za Soldada, nije ni Soldado bio kada je dolazio kao zamjena za Villu 8-) .

Valencia ima odlicne navalne igrace , Jonas, Postiga, Pabon, Canales, Viera, Feghouli . Sve ce to Djuka posloziti kako treba ;) mada bi ja doveo jos Eberta a Vieru poslao negdje na posudbu . Nije mi jasno zasto ta igracina nije napustilla Valladolid. Ne znam sta cekaju u Atleticu :roll:
Slazem se.Na njegovom je potpisu insistirao Djukic jer ga podsjeca,kako kaze na El Piojo Lopeza.Daj Boze da Đuka pogodi s ovim Kolumbijcem :D .Konkretno sad ce Valencia imati 4 klasicna napadaca,Paca,Postigu,Jonasa i Pabona.Uz to Jonas i Pabon mogu igrati i na krilima,ali i kao poluspicevi.Sto se tice Viere ja ga ni posto ne bi dao na posudbu.Uz Banegu najbolji igrac na pripremama je bio :mrgreen:
Henderson je napisao/la:Znači ipak Aly dolazi u Liverpool na posudbu. Hajde, nadam se da će oba kluba imati koristi od tog transfera.
Hvala Bogu pa i to da bude rijeseno.Aly je veliko razocarenje,a mozda u L'poolu proradi,tko ce ga znati :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

bijeligolub
Kontakt:

Post Postao/la bijeligolub » 17 avg 2013, 23:27

Michel vec zuti karton...
Volim te Željo!

Damian
Kontakt:

Post Postao/la Damian » 17 avg 2013, 23:31

Mestalla puna :P
RIP CITY!

Dok dišem ja ću živjeti za Modree!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 18 avg 2013, 01:12

Damian je napisao/la:Mestalla puna :P
Pa nije bas puna,35.000 je bilo :mrgreen:
Inace,jako teska utakmica protiv vrlo defanzivne Malage,no sve u svemu jako bitna su tri boda.
P.S Do utorka Dorlan Pabon potpisuje za Valenciu 8-)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

bijeligolub
Kontakt:

Post Postao/la bijeligolub » 18 avg 2013, 06:04

nisam gledo tekmu, zaspah, al evo citam da je Valencia puno bolja bila, dominantija, da je Malaga imala par prijetnji preko Diega Alvesa, sve u svemu, tri boda se pišu. Costa, kapiten kapitenski ;)
Volim te Željo!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 18 avg 2013, 19:37

Predsjednik Amadeo Salvo potvrdio posudbu Cissokha u Liverpool.Na kraju ce Englezi imati pravo da ga otkupe za 5 miliona eura plus milion sto ce platiti njegovu posudbu ;) .

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 24 avg 2013, 13:54

slika

Mislim da ova rekonstrukcija Mestalle daje neke indikacije da se u skorije vrijeme na planiraju neki radovi na Novoj Mestalli . Nadam se da grijesim . :? Sta je s Pabonom ?
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

mcmanaman
Kontakt:

Post Postao/la mcmanaman » 25 avg 2013, 13:10

I mene zanima zasto Pabon nije igrao sinoc, nisam u toku..Jel povreda il' sta

pride_of_merseyside
Kontakt:

Post Postao/la pride_of_merseyside » 25 avg 2013, 20:11

Pabon je ja mislim morao putovati u Kolumbiju kako bi završio nešto oko procedura u vezi transfera, a trebao bi biti u sastavu za slijedeću utakmicu, protiv Barcelone.
Inače igra očajna sinoć. :roll: Valjda će se nešto popraviti u narednom periodu, uz neke izmjene u prvoj postavi, mada se od ove ekipe ne može ni očekivati puno bolja igra. Tužno na šta je spala Valencia. :|

amadeus21
Kontakt:

Post Postao/la amadeus21 » 25 avg 2013, 23:25

Pabon stize tek u utorak, i nije sigurno da ce biti u kombinaciji za susret s Barcelonom...
AMUNT VALENCIA!
1Domenech 2Correia 3Lato 4Mangala 5Paulista 6Ferro 7Guedes 8Soler 9Gameiro 10Oliva 11Cutrone 12Diakhaby 13Cillessen 14Gaya 15Guillamon 16Blanco 17Cheryshev 18Wass 19Racic 20Lee 21Vallejo 22Maxi 23Jason 25Rivero 30Musah

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 26 avg 2013, 02:23

pride_of_merseyside je napisao/la:Pabon je ja mislim morao putovati u Kolumbiju kako bi završio nešto oko procedura u vezi transfera, a trebao bi biti u sastavu za slijedeću utakmicu, protiv Barcelone.
Inače igra očajna sinoć. :roll: Valjda će se nešto popraviti u narednom periodu, uz neke izmjene u prvoj postavi, mada se od ove ekipe ne može ni očekivati puno bolja igra. Tužno na šta je spala Valencia. :|
Polako,sve ce doci na svoje.
Cim sjasu ovi lesinari iz engleske koji nebi bili u stanju sastavit ekipu bez miliona i miliona funti.I koji evo,vec tradicionalno,kupuju najbolje igrace Primere.Jbg ustvari tako i moraju,svoje nemaju.(vidimo kakva im je repka)
Uprkos tome "losi i ne zanimljivi" spanci iz godine u godinu sastavljaju ekipice koje su u stanju da oderu i 5 puta bogatije od sebe.Al jbg,opet po nosioce te igre dodju englezi.I tako u krug.
Polako,sve ce doci na svoje.
Cim sjasu ovi lesinari iz Spanije koji zele da uzmu sve za sebe.Kojima nije dovoljno kada bi sami sebi cekove pisali.
Eto kazu da ce za par godina doci do raspodjele tv prava.Kazu.
Nadam se da je istina i nadam se da za par godina nece biti odgadjanje za iduce dvije-tri.
Valencia je uvijek bila klub koji sam gotivio jos od finala LP,gdje su zbog izostanka srece ostali bez trofeja.
Doci ce valjda opet ti dani.

pride_of_merseyside
Kontakt:

Post Postao/la pride_of_merseyside » 26 avg 2013, 15:01

Milioni su učinili svoje, kako u ostalim ligama, tako i u Primeri, i ovo što se dešava sve manje se može nazvati fudbalom. :roll:
Valencia je prošla kroz mnoge promjene, zatim neigranje u LP, sve će se to odraziti na kvalitet ekipe i na rezultate. Al' nadajmo se da će se opet pojaviti bar jedan fudbaler u ovom timu koji će nas pozitivno iznenaditi i nositi igru Valencije, kao što se dešavalo prethodnih godina. Nažalost, takvi igrači se ne mogu zadržati na kraju sezone, ali navodno za 2-3 godine Valencia će biti u boljoj finansijskoj situaciji, pa neće morati prodavati najbolje igrače. Al' bez obzira na to, znamo koliko je "običnim" ekipama teško zadržati najbolje igrače pored svih ovih miliona koji se vrte.

Meni je Valencia oduvijek najdraža ekipa u Evropi, poslije Liverpoola, i zaista je bilo mnogo ljepše gledati ih prije par godina, dok su mogli parirati i Realu i Barceloni, ali i najvećim evropskim klubovima. Uz ovakav igrački kadar teško je to ponovo očekivati, bar ne u skorije vrijeme.

amadeus21
Kontakt:

Post Postao/la amadeus21 » 27 avg 2013, 00:22

svi se nadamo da cemo se izvuc iz ovih go**na u kojima smo jos iz vremena Solera...tesko je, zalosno je da se cijela primera temelji na borbi reala i barce, mnogo zanimljivije je bilo prije 7-8 godina...al Boze moj, tako je trebalo da bude...
AMUNT VALENCIA!
1Domenech 2Correia 3Lato 4Mangala 5Paulista 6Ferro 7Guedes 8Soler 9Gameiro 10Oliva 11Cutrone 12Diakhaby 13Cillessen 14Gaya 15Guillamon 16Blanco 17Cheryshev 18Wass 19Racic 20Lee 21Vallejo 22Maxi 23Jason 25Rivero 30Musah

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 01 sep 2013, 22:24

Uz ovakav mekusasti pristup igraca iz zadnje linije,tesko bi prosli protiv Getafea a ne Farse.
Treba im se Djuka obavezno nahebati mamice u svlacionici ,pogotovo Ramiu . Sredina terena kao da ne postoji .
Micel i Fuego slabu cuvaju leđa Banegi , kada on vodi loptu umjesto da mu zatvaraju prostor,oni idu ispred njega, pa kada je Banega izgubi ,to je odmah mat pozicija za Barcu . Usto bez visoke obrane, presinga, i da dva zadnja vezna konstantno love Messija , nema dobrog rezultata protiv njih . Haj valjda na kraju bude neki pozitivan rezultat za Valenciu . :?
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 19 sep 2013, 21:03

vidim bijele maramice po tribinama Mestalje, da li će Đukić napustiti klupu Valencije :? zadnje cetiri tekme Valensije cetiri poraza od po tri gola najmanje u mrezi šišmiša, i to od Espanjola, Betisa, Barcelone i slag na kraju je Swansea koji po meni postaje jedna od najozbiljnijih ekipa na otoku. Valensija tri suta ka golu za cijelu tekmu :roll:

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 19 sep 2013, 21:34

Ako misle Djukicu davati otkaz trebaju definitivno pozuriti da ne bude prekasno za Valenciu.Ovo ne ide nikako,a nije sam ni Djuka kriv.Igraci ko curice igraju,a igracki smo slabiji u odnosu na proslu sezonu.

www.valencia-balkan.net

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 19 sep 2013, 22:44

imam osjecaj da se Valensija zeli kutarisat Evropa lige, da kako pregura sezonu, pa da se tek prica dalje, pojacanja i tako to...

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 19 sep 2013, 23:03

sonik24 je napisao/la:imam osjecaj da se Valensija zeli kutarisat Evropa lige, da kako pregura sezonu, pa da se tek prica dalje, pojacanja i tako to...
Ma oni zele k*rac brate da izvines.
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 20 sep 2013, 06:11

evo jedan portal objavljuje

Mediji u Španiji bruje o porazu koji je Valensija doživela na startu grupne faze Lige Evrope. "Slepi Miševi" su sa igračem manje primili tri "komada" od Svonsija pa je odmah nakon meča Miroslav Đukić upitan da li se plaši za svoju budućnost u klubu.

"Ne bojim se otkaza, bojim se samo da smo večeras poslali očajnu sliku o sebi i ukaljali imidž kluba" rekao je Đukić.

Predsednik Valensije održao je sastanak sa igračima po završetku utakmice a Đukić je dodao da što pre mora da se zaboravi na večerašnji meč i da se krene od nule.

"Ja sam u istoj poziciji kao i igrači, odgovoran sam za ono što oni rade. Moramo što pre da ohladimo glave i krenemo od nule" poručio je Đukić.

Srpskom stručnjaku dobrano se drma pozicija u Valensiji jer posle pet takmičarskih mečeva na startu nove sezone "Slepi Miševi" imaju četiri poraza i samo jedan trijumf.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 20 sep 2013, 12:03

Adi_Zepce je napisao/la:Ako misle Djukicu davati otkaz trebaju definitivno pozuriti da ne bude prekasno za Valenciu.Ovo ne ide nikako,a nije sam ni Djuka kriv.Igraci ko curice igraju,a igracki smo slabiji u odnosu na proslu sezonu.
Krivci su jasni . Braulio i jbeni novi predsjenik . Prvi je pravio poprilicne fule u transferima koji nisu kostali malo para da se razumjemo , sada ispada da su to sve losi poslovi ,od Victora Ruzia (koji je placen oko 12 miliona ,a vecu flopinu nisam vidjeo u zivotu),Canales nista, Barragan, Piatti , pojacanja koja su vrlo skupa a na kraju ispala totalno neproduktivna ,sto zbog manjka kvaliteta, stava ili oboje zajedno ,krajnji rezultat je losa transfer politika koja su vodili ljudi u klubu iako je klub godinama igrao LP,nije bilo uopste potrebe da se prodaju Soldado i jos neki igraci ,ajde uzela se dobra para za njega,ali zamjene Pabon i Postiga :? To su dobri igraci da se razumjemo,ali ako vec prodajes najboljeg igraca za veliku svotu navijaci ocekuju da njegova zamjena bude jednako zvucno pojacanje . Bar 20 od tih 30 miliona moglo se uloziti u nekog napadaca tipa Chicarito ,s cime bi navijaci bli zadovoljni . Na kraju ne treba zaboraviti cinicno kritiziranje Salva na racun Ljorentea zbog njegovog nacina upravljanjem kluba , prije nego je postao predsjednik ,cim je postao ,sta je uradio uradio isto sto i Ljorente prodao najboljeg igraca , nije komunicirao konkretno svoj ​​projekt na najjasniji nacin ,na kraju u taj projekat nije vjerovao ni Soldado ,a cini se da je lagao u nekim stvarima i ostale igrace pa zbog toga pruzaju partije kakve pruzaju . Bez obzira na taj stav igraca i odnos premu dresu je u najmanju ruku zabrinjavajuci ,o cemu se tu radi ne znam,ali Djuka je najmanji krivac. On treba odstraniti iz ekipe sve pojedince koji ne pruzaju maksimum i ubaciti klince iz cantere ako treba. Gledam svako kolo ovog malog Gila iz Elchea,pa lik je pljunuti David Silva ,s tim da ima neke stvari koje ce ga uciniti boljim igracem od Silve u nekim segmentima, pa se pitam zasto nije dobio priliku umjesto recimo Jonasa :roll: I ,mislim da Valencia ne smije napraviti gresku tako sto ce otpustiti tako rano Djukic ,treba vremena njegovim ekipama da se naviknu na njegov stil koji se kasnije pokaze kao odlican u smislu da njegove ekipe igraju odlican fudbal . Treba mu pruziti jos malo sansu ,neozbiljno je otpustati trenera nakon 5 odigranih kola. :?

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.