Emir Spahić
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Emir Spahić
Realno; ovo je nesto sto dosta sudija ne svira, a ima ih i koji sviriaju, a ovi zadnji svakako kad je nad njima veliki pritisak.
To je moj kratki rezime.
A sto se tice davanja krivice Spahicu, to nije bas i naj realnije.
U ovoj situaciji radi se u djelic sekunde. Nema tu puno razmisljanja. Svak ko je jednom igrao nogomet zna to sam. Bilo je vise solucija: mogo je nabit u korner, mogo je Nasrija i pustiti sa loptom kad mu se vec oteo, a mogo je i da ga zaustavi. Odlucio se Spaha za zadnju variantu.
Zaustavio ga je, a Nasri nije da je pao u 16erac nego se ubacio u njega. I sudija svrio taj ciganski penal.
Sta reci, nego da je cigania se provukla opet na hinjski nacin.
Da se jos jednom vratim na ono izbijanje u korner u famoznoj situaciji. Nije problem izbiti loptu, to i djete zna, nego je Spaha najvjerovatnije isao na to da smiri situaciju i da prosljedi loptu prema napred sa kontrolisanim pasom, ko sto je to radio i cjelu utekmicu i s time je dosta ublazavao pritisak francuza.
U tim 90min, bio sam jednom absolutno euforican a i skroz "smlacen". Ali nisam razocaran.
Ipak svojoj repci a i svojim sunavijacima i svojim bosancima cestitam.
Idemo dalje.
To je moj kratki rezime.
U ovoj situaciji radi se u djelic sekunde. Nema tu puno razmisljanja. Svak ko je jednom igrao nogomet zna to sam. Bilo je vise solucija: mogo je nabit u korner, mogo je Nasrija i pustiti sa loptom kad mu se vec oteo, a mogo je i da ga zaustavi. Odlucio se Spaha za zadnju variantu.
Zaustavio ga je, a Nasri nije da je pao u 16erac nego se ubacio u njega. I sudija svrio taj ciganski penal.
Da se jos jednom vratim na ono izbijanje u korner u famoznoj situaciji. Nije problem izbiti loptu, to i djete zna, nego je Spaha najvjerovatnije isao na to da smiri situaciju i da prosljedi loptu prema napred sa kontrolisanim pasom, ko sto je to radio i cjelu utekmicu i s time je dosta ublazavao pritisak francuza.
U tim 90min, bio sam jednom absolutno euforican a i skroz "smlacen". Ali nisam razocaran.
Ipak svojoj repci a i svojim sunavijacima i svojim bosancima cestitam.
Idemo dalje.
E ako si trenirao fudbal, onda znas da stoper ne razmislja puno u ovim trenutcima, posebno u Parizu gdje sudija steli sve zivo, ovdje nema razmisljanja i ovo se izbija van stadiona a ne u korner.edoA je napisao/la:Realno; ovo je nesto sto dosta sudija ne svira, a ima ih i koji sviriaju, a ovi zadnji svakako kad je nad njima veliki pritisak.
To je moj kratki rezime.
Cuva Bog Zelju svog!
Nemam se šta stiditi. Želim mu sve najgore, za djelić sekunde je uprskao sve ono za šta su njegove kolege ginule. Opet je proradila njegova idiotska narav, ne znam ni kako bih to nazvao. Ne znam koji je ovo penal po redu što je on skrivio. U onakvoj situaciji se previše ne razmišlja, lopta ide van stadiona, a ne van terena. Pored njega je najopasniji protivnički igrač, dakle, nema kalkulisanja.mandraX je napisao/la:Ovo sam mogao očekivat od nekog drugog forumaša, al' od tebe??? Čime je to zaslužio Bogati?Virtu4l je napisao/la:Emire, želim ti sve najgore u životu.
Stidite se svi koji ovako mislite, sramota!
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- NoName
- Kontakt:
Spaha jeste loše odigrao u onoj situaciji, činjenica je da je trebao izbijati. Ali, očito je do one situacije već bio dobro izmoren, praktično je vukao noge a i bio je fauliran od strane Nasria. Ne trebamo mu suditi previše, Sušić treba lijepo porazgovarati s njim da više ne postupa na onaj način ali mu ne trebamo psovati ovdje. Na kraju krajeva, svi znamo kako je kad njega nema u timu, stoga...
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
A sve ono što je dosad dao za reprezentaciju, što je u svakoj **** tekmi ginuo, ostavljao srce na teren, kad su se ostali vukli po terenu kao **** prebjene mačke, Emir je kapitenski igrao, ginuo za dres, ili ces mi sada reci da nije tako? Jedan **** usrani penal (ako je ikako i bio), koji je više sviran iz nekih "većih" razloga, a ne zbog navodnog "prekršaja", treba da, sve ovo što sam ti gore nabrojao, zaboravimo? Da mu sad svi kolektivno ovdje **** mater i pričamo tako kao ti?Virtu4l je napisao/la: Nemam se šta stiditi. Želim mu sve najgore, za djelić sekunde je uprskao sve ono za šta su njegove kolege ginule. Opet je proradila njegova idiotska narav, ne znam ni kako bih to nazvao. Ne znam koji je ovo penal po redu što je on skrivio. U onakvoj situaciji se previše ne razmišlja, lopta ide van stadiona, a ne van terena. Pored njega je najopasniji protivnički igrač, dakle, nema kalkulisanja.
Ponavljam, STIDI SE, i ti i svaki koji tako misli!!!
Izgleda da vi još niste svjesni šta je kapiten sinoć uradio.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- NoName
- Kontakt:
Itekako druže, samo ga ne treba sada staviti na lomaču. Ali, zapamti, da nije bilo te situacije bila bi neka druga, sudija je jednostavno morao da odradi zadatak. Pogriješio jeste ali sigurno nije namjerno, svi su željeli najbolje.Virtu4l je napisao/la:Izgleda da vi još niste svjesni šta je kapiten sinoć uradio.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Ti izgleda uopste nisi gledao utakmicu.Virtu4l je napisao/la:Izgleda da vi još niste svjesni šta je kapiten sinoć uradio.
Ako nista uzmi vecu dioptriju i pogledaj ponovo.A to je da penal nije bio ni u ludilu.Da ne govorimo o nepostojecem zutom.
Fakat si se znaci sam otkrio,e pa Avdo Avdicu nije mi bas drago da smo se upoznali.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Daj bola, pa jesi ti svjestan šta pričaš? Ok, na stranu sve to što ono možda nije bio penal nikako, trebao je bolje reagovat, izbiti loptu negdje u pi*ku materinu...al' to opet nije razlog da kazes:Virtu4l je napisao/la:Izgleda da vi još niste svjesni šta je kapiten sinoć uradio.
Nemogu da vjerujem, zaista ne mogu...Virtu4l je napisao/la:Emire, želim ti sve najgore u životu.
Ma ne zanima me šta je on želio ili nije želio. Koštao nas je direktnog plasmana na EURO i to je činjenica. Ovi moralisti iznad neka morališu na drugom mjestu. Čovjek je napravio neviđenu glupost, prosuo sve za šta se CIJELA ekipa borila. Ne zanimaju me njegovi dobijeni dueli, to mu je posao i treba da ga radi kako treba. Još jedna šansa je prokockana isključivo našom greškom, da ON nije pogriješio danas bi TEMA svih razgovora bila SJAJNA igra Bosne i Hercegovine, ali ne, nađe se jedan bezobraznik koji će ponovo uzimati stvari u svoje ruke, kao da mu do sad nije bilo dosta...NoName je napisao/la:Itekako druže, samo ga ne treba sada staviti na lomaču. Ali, zapamti, da nije bilo te situacije bila bi neka druga, sudija je jednostavno morao da odradi zadatak. Pogriješio jeste ali sigurno nije namjerno, svi su željeli najbolje.Virtu4l je napisao/la:Izgleda da vi još niste svjesni šta je kapiten sinoć uradio.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
manite se proklinjanja spahe, da ga nije bilo sad bi gledali bjelorusiju u barazu ili ko zna koga, covjek jeste sinoc pogriejsio, ali pali smo bilo i da nije bio penal uvaljali bi nam nekako ljudi golVirtu4l je napisao/la:Ma ne zanima me šta je on želio ili nije želio. Koštao nas je direktnog plasmana na EURO i to je činjenica. Ovi moralisti iznad neka morališu na drugom mjestu. Čovjek je napravio neviđenu glupost, prosuo sve za šta se CIJELA ekipa borila. Ne zanimaju me njegovi dobijeni dueli, to mu je posao i treba da ga radi kako treba. Još jedna šansa je prokockana isključivo našom greškom, da ON nije pogriješio danas bi TEMA svih razgovora bila SJAJNA igra Bosne i Hercegovine, ali ne, nađe se jedan bezobraznik koji će ponovo uzimati stvari u svoje ruke, kao da mu do sad nije bilo dosta...NoName je napisao/la:Itekako druže, samo ga ne treba sada staviti na lomaču. Ali, zapamti, da nije bilo te situacije bila bi neka druga, sudija je jednostavno morao da odradi zadatak. Pogriješio jeste ali sigurno nije namjerno, svi su željeli najbolje.Virtu4l je napisao/la:Izgleda da vi još niste svjesni šta je kapiten sinoć uradio.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Ne znamo mi to druže. Ostalo je još veoma malo vremena, Francuzi su bili nemoćni.Romariooo je napisao/la:manite se proklinjanja spahe, da ga nije bilo sad bi gledali bjelorusiju u barazu ili ko zna koga, covjek jeste sinoc pogriejsio, ali pali smo bilo i da nije bio penal uvaljali bi nam nekako ljudi gol
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Spaha je oduvijek znao napraviti ovako neki veliki kiks,ali je godinama spasavao nemoguce.Spaha halal ti bilo.Ljut sam sto nismo dobili,ali nisam ljut na vas ,ljut sam na **** srecu,ljut sam jer faul nije bio u 16.Ljut sam jer cemo opet dobiti najtezeg protivnika u barazu.Ali momcima svaka cast nikada bolje nisu izgledali na terenu i sretno u barazu.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
A jesi naivan u pm.Sto kaze @romario da nije bilo fakat njega nebi uopste dosao u situaciju da se boris za direktno prvo mjesto.Nego bi se guzeljali sad k'o Albanija.Virtu4l je napisao/la:Ma ne zanima me šta je on želio ili nije želio. Koštao nas je direktnog plasmana na EURO i to je činjenica. Ovi moralisti iznad neka morališu na drugom mjestu. Čovjek je napravio neviđenu glupost, prosuo sve za šta se CIJELA ekipa borila. Ne zanimaju me njegovi dobijeni dueli, to mu je posao i treba da ga radi kako treba. Još jedna šansa je prokockana isključivo našom greškom, da ON nije pogriješio danas bi TEMA svih razgovora bila SJAJNA igra Bosne i Hercegovine, ali ne, nađe se jedan bezobraznik koji će ponovo uzimati stvari u svoje ruke, kao da mu do sad nije bilo dosta...NoName je napisao/la:Itekako druže, samo ga ne treba sada staviti na lomaču. Ali, zapamti, da nije bilo te situacije bila bi neka druga, sudija je jednostavno morao da odradi zadatak. Pogriješio jeste ali sigurno nije namjerno, svi su željeli najbolje.Virtu4l je napisao/la:Izgleda da vi još niste svjesni šta je kapiten sinoć uradio.
Uostalom svoj si karakter pokazao kad si rekao da kad vidis da ce Pape da napravi sa ekipom makar blizu kao Ciro da ces ga pohvaliti.
Naravno to nisi ucinio iako je Pape cak i vise bodova osvojio od Cire.
Ljudi ce te poceti podilaziti zbog tih stvari.Zasto ti to najbolje znas.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Spaha je odigrao pravo i sinoć kapitenski, nije bilo lako čuvati napadače francuske i izmorio se... pogriješio jeste ali on je čovjek od krvi i mesa, ne treba ga sad razapinjati, volio je i on nego iko da se ono nije desilo...
Greška jeste ali šta sad...????? Moramo živjeti sa tim... i veliki Baggio je promašio penal u finalu svjetskog pa šta...?????
Spaha hvala ti za sve, pogriješio jesi ali to se moglo desiti bilo kome...
Greška jeste ali šta sad...????? Moramo živjeti sa tim... i veliki Baggio je promašio penal u finalu svjetskog pa šta...?????
Spaha hvala ti za sve, pogriješio jesi ali to se moglo desiti bilo kome...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Jesam trenirao sam, i to bas na toj poziciji. I zato samo ovo i napisao.mirzza je napisao/la:E ako si trenirao fudbal, onda znas da stoper ne razmislja puno u ovim trenutcima, posebno u Parizu gdje sudija steli sve zivo, ovdje nema razmisljanja i ovo se izbija van stadiona a ne u korner.edoA je napisao/la:Realno; ovo je nesto sto dosta sudija ne svira, a ima ih i koji sviriaju, a ovi zadnji svakako kad je nad njima veliki pritisak.
To je moj kratki rezime.
Bilo je tu vise solucija, ko sto sam vec napisao, slobodno jos jednom procitaj. Ti uzeo boldirati sta tebi pase, al to je samo polu istina.
Znaci jos jednom, ali iz pocetka.
Pandja izbija loptu nekontrolisano, preuzeo tu poso Spha, koji tako ne kontrolisazno ne izbija lopte. To se desilo jer cjela ekipa stoji staticno kad drzimo loptu.
Prebacuje se lopta u spic, gdje bjezi Nasri a Spaha za njim. Narsi prvi do lopte, prebacuje loptu i tu Spaha stane na nju. U tom trenutku ga Nasri gura sa lejda i Spaha gubi ravnotezu, tako da vise nema loptu pod kontrolom. E sad Spaha iz refleksa zaustavlja Nasrija, jel su jos van 16erca. A Nasri jos u trku uskace u 16erac.
Ovo ti je analiza toga.
Znaci nema tu razmisljana. Nemas kontrolu nad loptom da je ti dirigujes kako tebi pase. Nista ja ovde pogresno ne vidim sa strane Spahe, samo tragiku vidim. Jer sto je i Begovic sam rekao (covjek stojo par metara od desavanja) a i vidi se u vido bio je prvo faul na Spahu. To je ono, sto sam gore napiso, kad Nasri gura Spahu sa ledja. Tad sudija uzima pistu u usta, al ipak ne svira taj faul, nesto se predomisli.
Nego svi znamo sta je sviro.
- SaLL/ihovic
- Kontakt:
Virtu4l je napisao/la:Emire, želim ti sve najgore u životu.

Virtual,Virlual

SLOBODA do groba .
Iz pepela se dižemo, historiju pišemo.❶❾❽❼
Iz pepela se dižemo, historiju pišemo.❶❾❽❼
Slazem se NoName, ali me strah da se opet ovo ne ponovi. On ima problem u glavi samodokazivanja uvijek i komplikovanja situacija. Ne treba ga na lomacu ali jedan razgovor i izvinjenje naciji bi bilo OK.NoName je napisao/la:Spaha jeste loše odigrao u onoj situaciji, činjenica je da je trebao izbijati. Ali, očito je do one situacije već bio dobro izmoren, praktično je vukao noge a i bio je fauliran od strane Nasria. Ne trebamo mu suditi previše, Sušić treba lijepo porazgovarati s njim da više ne postupa na onaj način ali mu ne trebamo psovati ovdje. Na kraju krajeva, svi znamo kako je kad njega nema u timu, stoga...
Ipak nas je svojom gluposcu izbacio sa EP.
Cuva Bog Zelju svog!
Izbaciomirzza je napisao/la:Slazem se NoName, ali me strah da se opet ovo ne ponovi. On ima problem u glavi samodokazivanja uvijek i komplikovanja situacija. Ne treba ga na lomacu ali jedan razgovor i izvinjenje naciji bi bilo OK.NoName je napisao/la:Spaha jeste loše odigrao u onoj situaciji, činjenica je da je trebao izbijati. Ali, očito je do one situacije već bio dobro izmoren, praktično je vukao noge a i bio je fauliran od strane Nasria. Ne trebamo mu suditi previše, Sušić treba lijepo porazgovarati s njim da više ne postupa na onaj način ali mu ne trebamo psovati ovdje. Na kraju krajeva, svi znamo kako je kad njega nema u timu, stoga...
Ipak nas je svojom gluposcu izbacio sa EP.

-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
spahiceva greska sinoc dogodila se u najboljoj namjeri, cijelu utakmicu igrao je maestralno, posto pratim barcu primijetio sam kako je spaha sinoc igrao kao odbrambeni igraci barce, sa dobrom kontrolom lopte, finim lijepim iznosenjima od kojih se i stvaraju nasi napadi, mogao je spaha svaku loptu sinoc nabijati samo dalje od gola, ali nije, i zato smoi onako i lijepo igrali, kad odbrana fino iznosi loptu mozes se i nadati nekim prilikama, sve je to fino i funkcionisalo do te kobne greske, da su nasi samo nabijali lopte, francuzi bi imali puno vise napada, ovako ocigledno je da pape forsira tu neku barcinu igru, da nasi imaju loptu i neka je tako, ljepse je i za oko, a ne moze se reci da nemamo rezultate s takvom igrom
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.