staragarda je napisao/la:
zavresno je sve sa RTV Slon oko dzinglova i najava Slobodinih tekmi..radi se i na fan shopu..nije to tako lako i jednostavno..treba vremena i strpljenja...kljucno je bilo da se proda ovih 500 sezonskih..na zalost to se nije odradilo zato sto je marketing sluzba 0...znaci NULA....ja idem sutra po sezonsku i ima jos ljudi koji ce je uzet danas,sutra... i ovo sezonskih sto je prodano je ODLICNO s obzirom kolko je izreklamirano...gdje su BILBORDI sa pozivom da se bude dio nove price..sta je sa standa...mi sad moramo organizacijski da prebolimo djecije bolesti a klub jednom kad stane na zdrave noge niko ga vise nece moc srusit....i najbitnije...SJEVER SE DIZE

vjerujes iznenadio bi se koliko ima ljudi koji imaju biznise svoje male, ili su skolovani za marketing(da krenem od sebe eto) koji vole Slobodu i koji bi radili i osmislili taj marketing plan za 5 dana samo da im se pridje i da im se da prilika i "ovlastenje". Marketing plan koji ne ukljucuje ni 500 maraka investicija moze se smislit zacas samo treba ljude skolovane okupit. Na onoj grupi na fb samo recimo iznenadio bi se koliko se takvih javi i kometarise a znam da bi pomogli momci. Ne voli se samo na sjeveru Sloboda

..dalje bilbordi su preskupi, veci trosak nego zarada za nas, a stand mogu organizovat ko sto rekoh ti ljudi. Prodaji karte, majice, dresove, reklamiraj Slobodu. Prodaju te "kupone" za sjever od 2 ili 3 KM. Ko nama para za kartu nek radi na standu 2-3 sata, al kulturne momke , kulturnu raju zovnut ne pojedince sto su na losem glasu u gradu...ljudi su x puta pokusali pomoc prije da bi ih bar budala odbilo il im kaze imas marku da mi das, sad te ljude treba vratit pokazat im daje drugacije i uradit ce marketing plan udruzenja (ne moraju kluba) za 5 dana bez marke potrebne. ima citava nauka o pribavljanju sredstava za sportske kolektive a kad nemas pocetni kapital....ljudima koji rade svaka cast i bore se stvarno ali moraju skontat da ce sad slabo ko sam pric i rec eto i mene poslije stvari koje su se desavale(nestanu pare, neko sebi uzme itd itd). Sad moras bubam ti @staragarda ako vec radite oko toga i jos neko pric momku"ej care mi radimo tako i tako, znam da volis slobodu, nije ko sto je prije bilo sad radimo drugacije postone bil ti mogao opet pomoc". iznenadio bi se koliko ljudi bi pomoglo sa idejama ako nista.
sto se tice fan shopa, Fan shop se savresno dobro moze raditi preko interneta na nasem nivou za sad. Nemamo mi kapaciteta da to bude prostor, placaj radnika, placaj dadzbine- veci trosak nego zarada. Ovako super izreklamirat preko neta, kao sto Fukare shop radi. Telefon, internet , nac se u gradu i preuzet. Polako onda povecavat kapacitete kad se razvije sve, ja mislim da bi sutra fan shop na korzou bubam da se otvori vise minusa pravio nego zarade. Polako pocet , sve se moze preko neta i ovako preko standova u gradu i onda rast kako i klub bude rastao....
nisu samo dresovi( iskreno dresova imam vec 3), al nemam privjeska za kljuceve, majice, mirisa za auto, jastuka onih, solje, upaljaca, zastavice za auto itd itd a sve to treba.