FC Bayern München
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Volio bih da dijelim optimizam o laganom prolasku, možda je to s neutralne strane i realno gledište, ali ovaj je dvomeč još u potpunosti otvoren, ima Real itekakvih aduta u uzvratu. Par puta su nestvarno lako došli u priliku za gol, kontre doveli do savršenstva (pogotovo kad vidiš kako smo ih mi izvodili), i da nije bilo fenomenalnog Neuera mogao je rezultat biti i drugačiji.
Naravno ima i kod nas prostora za napredak, Kane nije bio ni blizu nivoa iz ove sezone, ako za 7 dana bude na 100%, i Diaz bude na nivou, šanse nam uvelike rastu. I dalje me najviše Upe strah, jer on je i sinoć sasvim dobar bio do onog kiksa, i onda zamračenje uma. Isto tako Davies kad je ušao, i ne samo sinoć, nekakav pogubljen izgleda, odmah je i gol pao sa te strane. Neka mu Kompany diže formu u buli, a Laimera unutra kad su ove biti/ne biti utakmice.
Naravno ima i kod nas prostora za napredak, Kane nije bio ni blizu nivoa iz ove sezone, ako za 7 dana bude na 100%, i Diaz bude na nivou, šanse nam uvelike rastu. I dalje me najviše Upe strah, jer on je i sinoć sasvim dobar bio do onog kiksa, i onda zamračenje uma. Isto tako Davies kad je ušao, i ne samo sinoć, nekakav pogubljen izgleda, odmah je i gol pao sa te strane. Neka mu Kompany diže formu u buli, a Laimera unutra kad su ove biti/ne biti utakmice.
- Centre forward
- Kontakt:
@diego, od svega. Ima tu fine akumulacije a i nije da mu je baš dvadeset i pet što kae Samardžić.
Znači, eto Bitlsa na ljeto sa ponudom od 170 Milki plus Cvijetin za Olisea.
Bayernu treba vrhunski defanzivac, i to što prije.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Tarik Muharemovic! Kako bi to bilo dobro 
Naši defanzivci prave ove greške zbog stila i filozofije. Pogledaj Barsu ili City, potpuno isti slučajevi, nema veze ko igra. Prevelik je pritisak na defanzivce ako igraš visoko u polju. Kad igraš ovako onda moraš profilirati defanzive u brze (niske) i tehnički potkovane, a to ti pravi problem kad su druge stvari u pitanju, branjenje prekida, branjenje nisko... to je jednostavno rizik koji danas zahtjeva ovi moderni nogomet. Možeš ti igrati i sigurno u odbrani ali igraj onda ko ateltiko madrid, tri napada po tekmi i broj šuteva obje ekipe po 5.Centre forward je napisao/la: ↑08 apr 2026, 12:11@diego, od svega. Ima tu fine akumulacije a i nije da mu je baš dvadeset i pet što kae Samardžić.
Nema veze koji stil igraš kad imaš igrača poput Upamecana koji je sklon kiksevima u važnim utakmicama.Sinoć je Neuer spašavao njegove glupe ispade.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Itekako ima veze, jer braniš 30m prostora protiv super brzih i tehničkih igrača. To je nevjerovatan pritisak na odbrambenog igrača.
Odbrana je uvijek pod pritiskom a najvažnija stvar da kad si sa loptom u nogama ne stvaraš šanse protivniku,kao što je sinoć uradio Upamecano kad je gurno Viniciusa 1 na 1 sa Neuerom.Nekoliko je puta ispadao kao iz voza u 16m to je jednostavno nedopustivo na ovom nivou.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Pozicija stopera u Bayernu jeste nezahvalna, i kako rekoh Upa je do one greške bio odličan. Ali je nakon toga potonuo i nastavio griješiti i u situacijama koje nisu bile trka za napadačem na brisanom prostoru. A i u onom kiksu je mogao bolje reagovati, bio je bliži lopti i mogao se drugačije postaviti.
Nemam protiv momka ništa, naš je kakav je god i stotinu puta sam sinoć rekao bravo Upa, ali tko god prati Bayern zna da mu ovo nije ni prvi ni zadnji put, a plata Bogovska.
Zato kažem da me je njega najviše strah, nekog glupog penala, crvenog, a znam da je 100% prvi izbor kod Kompanija.
Nemam protiv momka ništa, naš je kakav je god i stotinu puta sam sinoć rekao bravo Upa, ali tko god prati Bayern zna da mu ovo nije ni prvi ni zadnji put, a plata Bogovska.
Zato kažem da me je njega najviše strah, nekog glupog penala, crvenog, a znam da je 100% prvi izbor kod Kompanija.
-
Bundesliga
- Kontakt:
Ono sinoć i nebrojeno puta prije nije imalo nikakve veze sa filozofijom igre, već sa činjenicom da je Upamecano mentalno nestabilan igrač. Uvijek bio, uvijek će i biti. Nije ganjao igrača Reala na brisanom prostoru, već mu je jednu rutinsku loptu gurnuo u for da ovaj zabije zicer. To nije do filozofije, ni do brisanog prostora, već je do njega. Jel i do filozofije što on sa 2 metra ne zna poslati loptu u praznu mrežu? Ili što ne prati Mbappea koji mu ulazi iza leđa i posprema loptu u mrežu. Osnovno pravilo u defanzivnom fudbalu prilikom ubačaja je da stojiš ispred igrača i da ga do kraja pratiš, on je stojao ispred, a opet nije do kraja ispratio igrača, i lopta je prošla pored njega.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 6 gostiju.