Postao/la Samozdravlje » 05 jul 2018, 20:29
Samo dvije titule priznam 66/67 i 84/85 da nevoljno priznam i komsije su zasluzeno slavile.Ove titule od 95 ne priznam nikome pa ni FKS.Prve dvije titule FKS su osvojila ako ne sarajevska"djeca"onda sigurno bh"djeca".Malo je bilo fudbalera iz drugih republika(drzava).Bh fudbal je u zadnjih 20 g. iskolovao 20-akfudbalera, a u periodu 1965-85 g.,ja znam barem 300(tristo)od toga 20-ak vrhunskih.Od tih 300,200 je iz FKS i NKZ.Tad je bio sistem "ne prije 28 g. u inostranstvo",to sada ne ide ,ali ide ugovor na 5 g..Fol je samo prepoznati kvalitet i dobro ga nagraditi.
Kakav bolan Tatomirovic(izvini Tatko borbeni),ali da si valjao bio bi kapiten u OFK-i ili Vozdovcu.Kakav Velkoski (Izvini pasa,ali ces izdati, ko si ti da ismijavas nase sportske "neprijatelje"i onda te nigdje,teren nevalja,a njima valja,srca vi nemate).Jedan je Said:"Ako ne pobjedimo,ostavljam fudbal"i pobjedi.Said,Said,Said Husejinovic....Kako me ovaj dobri papak 3x ucinio sretnim i ponosnim(Kone 2:2 , Kone 1:0 i Bugari).Sta je bilo poslije povratka ne znam,ima tu svasta.Necu nikom da vjerujem,navijaci se znaju praviti bitnim.Izvinite mala digresija.
Navijac kako to gordo zvuci.80 % vas je braca(tako je to moderno sad reci),18% je zalutalo na stadion(samo da se vidi i huliganizam,furka) i 2% nazovi navijacem,ljiga,suga,uhljupa koji su se okoristili ili imaju namjeru da se okoriste o FKS.
kako cu ja znati ko je D.Selimovic,kad nism blizu izvora info. Da li je on u 2% ili su oni koji ga uz nasu pomoc smjenise? Ja sam samo levat(tako mi zena kaze),koji je kupio 6 karti protiv SB,pet mi citavih stoji u sehari.(mogu dokazati).Imam clansku iz 1974 i 2015(sad sam sprijecen,a malo doslo iz g..... u glavu).Da se vratim "nasoj djeci".Evo vam paralele Hadzibegic-Comor .Prve godine oba su imala slican odnos navijaca(gledali ste Comora ,ako niste Hadziju).Milak je bio omiljeniji.Da poentiram treneri(Visnjevac,Fazlagic ili sl. je istrpio Hadzibegica i napravi karijeru,bio uporan i radan Hadzija).Znam da je Comor bare-ba sa Hodzicem.Pozdravljam i postujem sve Pitare i HZ(nema pravih ILI JESI ILI NISI).
No sad je vrijeme ovih 2% , valjda nece dugo (uzdat se u Boga)-
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.