Tuzlanski Chat

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

slusalica
Kontakt:

Re: Tuzlanski Chat

Post Postao/la slusalica » 23 avg 2020, 02:48

Slobodas je napisao/la:
21 avg 2020, 13:48
SDP je u Tuzli ono sto je SDA na visim nivoima , zato bi ja da se promjeni malo dosta je bilo vise 20 godina frajer vlada
lajkam te
tz tz tz tz tz tz

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 avg 2020, 16:54

ASD je napisao/la:
20 avg 2020, 21:56
Slobodas je napisao/la:
18 avg 2020, 18:47
Sariel1987 je napisao/la:
18 avg 2020, 17:54
Druze osnovni postulat demokrstskih izbora. Pobjednik izbora je onaj sa 50%+..
Sve ostalo su dogovori koalicije dilovi.
Ukoliko je koalicija neprincipijelna onda i ne treba ulaziti u vlast.
Pa neće više nikad ni imati mogućnost ulaska u vlast. Nikšić je pokopao SDP :rol:
Ne samo Nikšić, i SDA ubačeni elementi su odradili svoje.
Nije ni čudo da SDA želi dati podršku SD kandidatima u Tuzli i Gradačcu.
Priča se da će u nekim drugim gradovima u kantonu SD biti bez kandidata kako bi podržali SDA načelnike.
Ovo je jako povezano s Tuzlom gdje SDA podržava SD kandidata.

U Banovićima je očigledno da će SD podržati SDA Načelnika Begu Gutića, a DF neće imati kandidata ali ne daje podršku nikome.
Isto će biti i u drugim gradovima. SD(A)

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 31 avg 2020, 16:21

fukaratz je napisao/la:
31 avg 2020, 14:42
TaRgEt_ je napisao/la:
31 avg 2020, 14:34
Ja bih vas molio da ovo zadnje bude o Jasminu, Kurti i Murti a da se okrenemo temi FK Sloboda.... Za šuplju i teorije zavjere imate temu za to... Hvala
samo mi reci sta je kod mene suplje? sto sam objasnio komplet proceduru prodaje zemljista i demantovao kojekakve gluposti oko Jasmina i Azmira. ako se moze poklanjati zemljiste sto Azmir ne dobije zemljiste za stadion? Jasmin je gradonacelnik - izvrsna vlasti, vijece je zakonodavna vlasti. Jasmin upucuje prijedloge vijece donosi odluke. jedni bez drugih ne mogu to je i polupismenim ljudima jasno. ali hajd odjava s foruma do nekih boljih vremena.
Fukara je to detaljno objasnio, ko iole prati desavanja u gradu zna da je Azmir vec jednom kiksao na tom zemljistu.
Jednostavno ona prica o davanja zemljista Azmiru (visemilionsko zemljiste) kao protuusluga Slobodi za pola miliona otpisa duga je ispala smijesna i treba to priznati. A onda se vaditi na karikiranje (ni karikirati ne mozes na taj nacin) i izjaviti "ubijedjen sam" sto govori da ne znas, nego pretpostavljas i sebe si ubijedio u nesto.
Nista licno protiv Slusalice, zna to i on, ali ne trebaju se ovdje siriti dezinformacije jer to onda ide dalje i siri se neistina bespotrebno.

Jasno je svima da su moguci neki interni dogovori dvije strane, prijateljski ustupci, pomaganja pa da kasnije stranke guraju jedna drugu dizanjem ruke i koalicijama, ali to ne znaci da ce jedan iskusni politicar, Jasmin Imamovic, dati zemljiste tako jeftino i ispasti tolila budala zbog Slobode. On Slobodi daje godisnju transu, uplacuje reprogram i tu je on cist pred svima nama, mrzili ga ili volili.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 31 avg 2020, 16:24

Ma pocele kampanje i po forumu.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 09 sep 2020, 11:34

:salut:
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 11 sep 2020, 00:14

Zasto svako Tuzlansko pivo ima kao da je iz limenke. Prvo je krenulo sa plastikom pa onda i sa staklom.
Svako ima okus kao da sam kupio limenku. Prvo sam mislio da je do radnje. Pa onda do roka trajanja odnosno koliko je ostalo do isteka istog.
I na kraju sam poceo testirati druge i odlučio da izbor pada na Ožujsko. Nakon gotovo 30 godina odustajem TZ i prebacujem se na Ozujsko.
A vi pravite nagradne igre p.m.
& $ ?

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 11 sep 2020, 08:29

U zadnje vrijeme i ja kupujem Ozujsko, one male boce od 0,25 u kartonskim pakovanjima.
Ali nisam odustao od 0,33 staklenog Tuzlaka niti planiram iako jeste ukus ofiran. 😂

075 ❤

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 11 sep 2020, 13:39

A ja u posljednje vrijeme se baš na tuzlaka prebacio i to limenku.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 11 sep 2020, 16:41

Ma kakvo ozujsko , ja kad vidim da neko kupuje Pan Ozujsko ili onaj Tuborg meni se kosa na glavi digne , nista Tuzlansko nije losije od tih bara mozda je i bolje. Ako vam ne godi Tuzlansko onda uzmite pravo neko njemacko pivo. Ja kombinujem Tuzlanso i Paulaner (Samo skup 2 KM limenka) al je zato beton.

slika
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 11 sep 2020, 17:17

Ja generalno otkako znam za sebe pijem Tuzlansko 0,33 ili Heineken staklenu bocu. Tek zadnjih par mjeseci uzmem Ozujsko staklenku 0,25 u frizider smjestim, ali i dalje ostajem vjeran gore navedenim, naravno.
Limenku i plasticnu bocu ne gotivim i cini mi se nikad necu, pa cak ni Tuzlaka ili Heineken.

075 ❤

merak
Kontakt:

Post Postao/la merak » 12 sep 2020, 10:47

Slobodas je napisao/la:
11 sep 2020, 16:41
Ma kakvo ozujsko , ja kad vidim da neko kupuje Pan Ozujsko ili onaj Tuborg meni se kosa na glavi digne , nista Tuzlansko nije losije od tih bara mozda je i bolje. Ako vam ne godi Tuzlansko onda uzmite pravo neko njemacko pivo. Ja kombinujem Tuzlanso i Paulaner (Samo skup 2 KM limenka) al je zato beton.

slika
Zanimljivo zimus kad sam bio bas u posjeti u Minhenu pricajuci sa njima o pivu ja im spomenem Paulaner na sta se oni zgrozise, kazu mozda najgore pivo u Njemackoj ponudi.

Kod piva je najbitnije da je hladno Tuzlak 0.33 samo dobro ohladiti inace boljeg od Karlovackog nema
samo Sloboda

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 12 sep 2020, 16:21

Procitah sad ovo i morao sam kopirati: 😁

NOGOMETNA NOSTALGIJA KAD JE LOPTA BILA SVE
Ulični nogomet je vjerojatno obilježio djetinjstvo starijih generacija. Neprepoznatljiva lopta , betonsko igralište bez crta, golovi od kamenja i nezaboravne izjave i situacije poput sljedećih:
– Nije gol, prešla je preko stative.
– Čist gol, unutrašnja je bila.
– Penal je dosuđen tek kada povrijeđeni psuje sve po spisku.
– Nema sudaca.
– Igra se dok svi ne popadaju od umora.
– Najdeblji i najmlađi je uvijek na golu.
– 3 kornera penal.
– Mlađi su mogli ili na gol ili donositi vodu
– Vi ste jači, naša prva lopta.
– Biraju 2 najbolja na igralištu.
– Šutirao i prošla je oko stative: Ako si jači gol je, ukoliko nisi onda nije gol.
– Tko šutira loptu, ide po nju.
– Tko da sljedeći gol, taj je pobjednik.
– Utakmica se završava u slučaju kad se naljuti onaj čija je lopta i ode kući.

075 ❤

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 12 sep 2020, 20:27

Beduin je napisao/la:
12 sep 2020, 16:21
Procitah sad ovo i morao sam kopirati: 😁

NOGOMETNA NOSTALGIJA KAD JE LOPTA BILA SVE
Ulični nogomet je vjerojatno obilježio djetinjstvo starijih generacija. Neprepoznatljiva lopta , betonsko igralište bez crta, golovi od kamenja i nezaboravne izjave i situacije poput sljedećih:
– Nije gol, prešla je preko stative.
– Čist gol, unutrašnja je bila.
– Penal je dosuđen tek kada povrijeđeni psuje sve po spisku.
– Nema sudaca.
– Igra se dok svi ne popadaju od umora.
– Najdeblji i najmlađi je uvijek na golu.
– 3 kornera penal.
– Mlađi su mogli ili na gol ili donositi vodu
– Vi ste jači, naša prva lopta.
– Biraju 2 najbolja na igralištu.
– Šutirao i prošla je oko stative: Ako si jači gol je, ukoliko nisi onda nije gol.
– Tko šutira loptu, ide po nju.
– Tko da sljedeći gol, taj je pobjednik.
– Utakmica se završava u slučaju kad se naljuti onaj čija je lopta i ode kući.
:urnebes: :urnebes:
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Bombardier
Kontakt:

Post Postao/la Bombardier » 13 sep 2020, 10:54

klma1 je napisao/la:
11 sep 2020, 00:14
Zasto svako Tuzlansko pivo ima kao da je iz limenke. Prvo je krenulo sa plastikom pa onda i sa staklom.
Svako ima okus kao da sam kupio limenku. Prvo sam mislio da je do radnje. Pa onda do roka trajanja odnosno koliko je ostalo do isteka istog.
I na kraju sam poceo testirati druge i odlučio da izbor pada na Ožujsko. Nakon gotovo 30 godina odustajem TZ i prebacujem se na Ozujsko.
A vi pravite nagradne igre p.m.
Zavisi gdje ga drže. Zna nekada biti užeglo.

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 14 sep 2020, 08:51

zanimljiva rasprava u vezi piva :bale:
...

Karambeu
Kontakt:

Post Postao/la Karambeu » 14 sep 2020, 13:43

Tuzlak 0.33 je od prije 3-4 godine do unazad godinu bio ubjedljivo najbolje pivo u regionu..koliko sam cuo, kupili su bili neki recept tada, platili bas dobro, koliko znam onaj Nasko sto ima bazene i pumpe oko Gracanice im je dao neku pozajmicu i to pivo je eksplodiralo na trzistu, najbolje pivo koje sam ikada pio.

To je uradjeno s ciljem da se sa trona skine Pan jer smo dopustili da Pan u to vrijeme dominira Tuzlom, nije bilo kafica niti ugostiteljskog objekta u kojem nije bilo pana, cak su se i na trgu pile panove bambuce sto me uzasno nerviralo, a tuzlansko je bilo odron u to vrijeme.

Nakon kupovine tog recepta ponovo su se vratili na tron. Medjutim, izgleda da kad je RK Invest prodao svoj udio, nisu produzili tu licencu pa su presli na drugi recept i to se vec uveliko osjeti kod raje i mogu reci prava steta, bas sam zadnjih godina uzvao u tuzlaku 0.33. ali sad je i vise nego ocito da su promjenili recept.

Neko je spomenuo ozujsko, rade strasnu komercijalu na nasem prostoru opcenito, karlovacko i pan su prestigli odavno, samo je pitanje da li ce TZ pivara dopustiti da im se u Tuzli ponovo desi Pan, a tome su vrlo blizu. I nije im prvi put, sjeca li se neko prije nekih 10-tak godina kako je Preminger dominirao Tuzlom, do te mjere da niko skoro nije pio tuzlansko, tad im je cini mi se Berba kameleon vodio komercijalu za ovaj kraj. Steta da tuzlansko to sebi dopusta u svom gradu, a ni mi nismo realno neke velike lokalpatriote sto se toga tice.

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 14 sep 2020, 13:54

Karambeu je napisao/la:
14 sep 2020, 13:43
...

Nakon kupovine tog recepta ponovo su se vratili na tron. Medjutim, izgleda da kad je RK Invest prodao svoj udio, nisu produzili tu licencu pa su presli na drugi recept i to se vec uveliko osjeti kod raje i mogu reci prava steta, bas sam zadnjih godina uzvao u tuzlaku 0.33. ali sad je i vise nego ocito da su promjenili recept.

...
Interesantno. Na stranu lokal patriotizam i ostalo ali baš se osjeti razlika u okusu. Pazio sam da kupujem u razlicitim trznim, u razlicitim ambalazama i flašice 0,33 su jos par mjeseci imale onaj fantastični okus a nakon toga i kod njih se promjenilo. Palo mi je na pamet da nije do Pivarinih skladišta. Mislim da bi Heller mogao dati pravi odgovor ali je haman na hlađenju
& $ ?

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 sep 2020, 14:11

Fakat jedno vrijeme je Preminger harao i nije bio los ukus i onda samo nestao s trzista, ukus odron.
Istina da je Tuzlak izgubio onaj odlican ukus, mada sam ja uvijek i pio iz 0,33 boca, i drago mi je da nisam jedini to primijetio jer sam mislio da je do mene. Ali opet nekako njega najvise gotivim uz Heineken.

075 ❤

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 14 sep 2020, 14:57

to sve sto ste nabrojali skoro, radi se o istom pivu, pilsnerima, sa ponekim lagerom.
recept tuzlanskog o kome prica vjerovatno misli na vracanje na originalni recept po ceskom pivu. opet rijec je o pilsu, tuzlanski pilsner.
fazon je u vodi i fuseru.kao i o skladistenju. vecina tih skladista su neklimatizirana, limeni pokrovi,pregrije i pivo, prije no sto i dodje do polica
najbolje pivo je svjeze pivo :)
kad god mogu pijem lokalno pivo, po mogucnosti, direktno u pivarama,(znaci u tuzli toceno nefiltrirano) ,svjeze . ako ne nije problem ni u boci staklenoj, pa tek onda limenci. hladno naravno
plastiku izbjegavam kad god mogu.

minhenski "tuzlak" je augustiner jedna od 4 velike pivare ujedno i najstarija, pored paulanera ,hb, lowenbrau i zaboravi koje jos. bilo ih je 6 pa su udruzivanjem ostale 4...iako imaju jos svoje pive. mislim lowenbrau i spaten i jos neko zaboravi..
recimo za oktober fest najpoznatiji pivski festival, prave posebnu sezonsku pivu , po zadatom receptu zna se tacan procenat slada i alkohola. pa vi izvolte probajte sve redom i donesite sud ,sto sam i uradio vise puta jelte, pa sam donio svoj neki sud o minhenskim pivama.
paulaner kao vjerovatno i najmladji medju njima sa svojim svijetlim lagerom i alkoholnim procentom oko cca 6% su NENADJEBIVE!
ejlovi,bekovi, goldeni, belgijski trapovi,vaki naki ceski lageri. svabin recept uzor i svjetlo na kraju pivskog tunela meni kao laiku...

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 14 sep 2020, 15:50

Kupujte tuzlansko pivo i nemojte glumiti prevelike stručnjake za pivo. Kvalitet tuzlanskog piva prilikom izlaska iz reaktora po svim parametrima i njemačkom receptu je vrhunski i sami ukus piva je zadovoljavajući, na ukus piva najviše utiče oksidacija i odležavanje.
Prilikom proizvodnje piva, ono treba da odleži određeni broj dana zbog fermentacije i dozrijevanja piva. Međutim, zbog velike količine narudžbi piva i zbog skučenog prostora naše pivovare u centru grada, tuzlanska pivovara nema mjesta da odleži te količine piva na optimalnom broju dana, pa se nekad piva pretakaju i ranije i generalno se radi na skraćivanju tog procesa.

Što se tiče oksidacije, ona utiče isto na pojavljivanje okusa koje ne želimo u pivu, jer se poveća količina rastopljenog kisika i skrati mu se vijek trajanja i još kad se skladišti u plastičnim bocama, koje su od PET-a i smatraju se zrakopropusnim, onda pivo često može promijeniti okus i može podsjećati na okus mokrog kartona ili imati nekako kiselkasto-slatkasto-gorki okus višnje itd., a najbolje ćete vizuelno prepoznati pokvareno pivo, što se meni lično desilo najviše kada sam imao priliku piti Karlovačko i Ožujsko pivo u plastičnim bocama, jer ono se puni u Karlovcima odnosno u Zagrebu i dugo stoji u lošim uslovima dok ne bude otvoreno i otprilike oksidirano pivo vam izgledao kao ova lijeva čaša na slici ispod, dok je desna čaša normalna boja piva:
slika
Eh sad, otvorite bilo koje tuzlansko pivo nećete vidjeti ovu tamnu boju, jer je pivo svježe, toči se u našem gradu i najbrže se troši odnosno kupuje. Također oksidiranje može nastati prilikom pretakanja, ali vjerujem da i to rješavaju u našoj pivovari.

Eh sada, u slučaju da ste iz Tuzle ili sa područja TK i ne volite tuzlansko pivo, ja to poštujem, ali ne podržavam priču okolo kako je Tuzlak odvratan i neke nebuloze da je najgore pivo, jer su sva tržišna piva u Bosni i Hercegovini u 5% razlike u kvaliteti. Dopustili smo da PAN pivo više voli Tuzlu i KK Slobodu jer je dio Carlsberga i jer više ima novca od naše pivovare koja ne može da se marketinški takmiči sa njima, a ni sa Ožujskim pivom koje također hara po lokalima. A mene sad da neko pita šta ćeš prije žrtvovati gašenje FK Sloboda Tuzla ili gašenje Pivare Tuzla, ja bih rekao odmah ugasite nam FK Slobodu, jer ćemo mi osnovati drugu kad tad, a pivnica ako nam se ugasi u današnjem vaktu je nećemo više pokrenuti, jer jednom kada koroziraju mašine i kada se porazbijaju stakla na prozorima tu je kraj.
Srećom imamo Bingo, koji je omogućio da se tuzlansko pivo može kupiti u svakom dijelu države Bosne i Hercegovine, što je izuzetno vrijedan potez i to nijedna od tri aktivne pivnice u Bosni i Hercegovini nema, osim tuzlanske.

Živjeli!
slika

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: antisisoja1919 i 11 gostiju.