Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

anonymousHD
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la anonymousHD » 30 mar 2011, 13:35

Osim, Barbarez, Ristić... preuzimaju N/FS BiH

Komitet za normalizaciju, između ostalih, trebali sačinjavati Ivica Osim, Sergej Barbarez, Aleksandar Ristić..., a još tri mjesta su otvorena. Navodno, ljudi iz FIFA i UEFA već su obavili razgovore sa našim legendama i oni bi poslu trebali pristupiti već početkom narednog mjeseca.

Samim time klubovi bi imali pravo nastupa u evropskim takmičenjima, a reprezentacija bi nastavila takmičenje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine!

Ovo je odlično.. ;)

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 30 mar 2011, 13:38

jubitubi je napisao/la:.....A sto je najsmjesnije,jedan predsjednik ce biti,milom ili silom,krovne organizacije fudbala ce formirati protektorat,uz pomoc njega formirati novi savez,i adio majstori.

Shvatate li sta zelim reci?1 predsjednik-lopovi se pokoravaju,nastavljaju toviti guzice.Ili 1 predsjednik-svi su otjerani redom,i potpisali sebi otkaze.

E to meni nikako ne ide u glavu...
Do ove tacke ih je doveo kriminal, a od te tacke se aktuelno ukljucuje politika i dovodi do konacne suspenzije.
Jedno je upleteno u drugo.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 30 mar 2011, 13:40

Kad sam ja to napisao, mislim na takvu formu rijesenja problema, pa to se vidjelo iz aviona kada je UEFA produzlila rok za 31. mart. Niko mi ne moze reci da to nece biti tako jer od 31. marta pa do sledece utakmice rep. i nasih ekipa u evropi ima vise nego dovoljno vremena za normalizaciju saveza. Pa to je sve smisljeno unaprijed. 8-)

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 30 mar 2011, 13:48

Protiv usvajanja novog Statuta u utorak je glasalo 20 delegata Fudbalskog saveza Republike Srpske i osam hrvatskih delegata županijskih fudbalskih saveza, potvrdio je za MONDO, generalni sekretar FSRS Rodoljub Petković.

On je istakao da su delegate iz RS ostali pri svom ranijem stavu, koji je ujedno i stav Skupštine entitetskog saveza, ali odbacio tvrdnje da je FSRS krivac za eventualnu suspenziju FSBiH.

"Upozoravali smo na probleme, nije čak ni predsednik niti predsedništvo toliki problem, trebalo je biti ovde posle skupštine, pa videti kakav je konflikt nastao između delegata iz Federacije BiH, koji su jedne druge optuživali. FSRS ne može biti nikakav krivac, pogotovu što je protiv Statuta glasala većina na skupštini FSBiH, ne FSRS, nego većina, znači i RS i županijski savezi", rekao je za MONDO Petković.

On je svjestan da FSBiH sada očekuju sankcije, ali ističe da je vreme da se neke stvari u BiH "Kući fudbala" konačno reše.

"Očekujemo sada sankcije, videćemo kako će reagovati FIFA i UEFA, ali stanje u FSBiH konačno se mora definisati i Savez se mora organizovati na pravi način. To je Savez koji od 60 miliona KM za deset godina uloži 200.000 KM u RS, pa zar mi trebamo takav savez podržati?", istakao je Petković.

"Biće verovatno neka privremena uprava od koje se očekuje da konsoliduje situaciju, ali videćemo šta će biti", dodao je gensek FSRS.

Ako je tacno sto kaze ovaj gen. sek. FSRS da je ovaj savez za 10 god. toliko dao FSRS od 60 miliona onda je i logicno zasto nisu glasali za statut, pa zar bi vi glasali da ostanu ti isti ljudi koji vas kradu i trose vase pare za razvoj fudbala? JA NEBI NIKAD!!!!

husein veličanstveni
Kontakt:

Post Postao/la husein veličanstveni » 30 mar 2011, 13:52

jubitubi je napisao/la:Znate sta mene kopka,na stranu to,vasi-nasi,nema tu vasih nasih,svi smo u istim g.ovnima,da prostite,ali kopka me to,zasto bi lopovi iz saveza koji su glasali protiv usvajanja statuta,bukvalno sami sebi presudili da nikad vise ne mogu krociti,ne u savez,vec u kompletan fudbal BiH?Dakle,ja gledam to ovako,postojale su dvije opcije:

Prva je bila-usvajanje statuta vecinom,ili jednoglasno,nije ni bitno,uglavnom usvajanje,prihvatanje toga sto je UEFA/FIFA naredila,lopovi cuvaju svoje fotelje,ostaju na bitnim funkcijama,svi nastavljaju krasti,samo pod jedim predsjednikom,a ne tri.Manje vise,sto se njih tice,ne mjenja se nista.

Druga opcija,koja se i desila-statut se NE usvaja,na Skupstini opsti haos.Slijedi suspenzija,i po izjavama ljudi iz Evrope,niko,ama bas NIKO iz sadasnjeg(bivseg) saveza NIKAD vise nece moci krociti u savez,niti imati bilo kakve veze s njim.A sto je najsmjesnije,jedan predsjednik ce biti,milom ili silom,krovne organizacije fudbala ce formirati protektorat,uz pomoc njega formirati novi savez,i adio majstori.

Shvatate li sta zelim reci?1 predsjednik-lopovi se pokoravaju,nastavljaju toviti guzice.Ili 1 predsjednik-svi su otjerani redom,i potpisali sebi otkaze.

E to meni nikako ne ide u glavu...
Možda kontaju da će se ovako lakše izvući i neodgovarati za štetu koju su pričinili a drugima ostaviti dugove da vraćaju. Ko će ga znat.
Čovjek je najsavršenije biće na svijetu, kojega svaka budala može napraviti!
Vlatko Glavaš "Lako je biti navijač i aplaudirati kada se dobro igra, ali treba biti navijač i kada ne ide"

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 30 mar 2011, 13:53

SrdjanBL je napisao/la:Protiv usvajanja novog Statuta u utorak je glasalo 20 delegata Fudbalskog saveza Republike Srpske i osam hrvatskih delegata županijskih fudbalskih saveza, potvrdio je za MONDO, generalni sekretar FSRS Rodoljub Petković.

On je istakao da su delegate iz RS ostali pri svom ranijem stavu, koji je ujedno i stav Skupštine entitetskog saveza, ali odbacio tvrdnje da je FSRS krivac za eventualnu suspenziju FSBiH.

"Upozoravali smo na probleme, nije čak ni predsednik niti predsedništvo toliki problem, trebalo je biti ovde posle skupštine, pa videti kakav je konflikt nastao između delegata iz Federacije BiH, koji su jedne druge optuživali. FSRS ne može biti nikakav krivac, pogotovu što je protiv Statuta glasala većina na skupštini FSBiH, ne FSRS, nego većina, znači i RS i županijski savezi", rekao je za MONDO Petković.

On je svjestan da FSBiH sada očekuju sankcije, ali ističe da je vreme da se neke stvari u BiH "Kući fudbala" konačno reše.

"Očekujemo sada sankcije, videćemo kako će reagovati FIFA i UEFA, ali stanje u FSBiH konačno se mora definisati i Savez se mora organizovati na pravi način. To je Savez koji od 60 miliona KM za deset godina uloži 200.000 KM u RS, pa zar mi trebamo takav savez podržati?", istakao je Petković.

"Biće verovatno neka privremena uprava od koje se očekuje da konsoliduje situaciju, ali videćemo šta će biti", dodao je gensek FSRS.

Ako je tacno sto kaze ovaj gen. sek. FSRS da je ovaj savez za 10 god. toliko dao FSRS od 60 miliona onda je i logicno zasto nisu glasali za statut, pa zar bi vi glasali da ostanu ti isti ljudi koji vas kradu i trose vase pare za razvoj fudbala? JA NEBI NIKAD!!!!
Ako je ovo istina, onda stvarno donekle i mogu razumiti FSRS :roll:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 30 mar 2011, 13:55

200.000 km za 10 godina. Hmm i sada ga zbog toga kao ne podrzavaju.
A dosad im nije smetalo? :lol:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 30 mar 2011, 13:56

SrdjanBL je napisao/la: Ako je tacno sto kaze ovaj gen. sek. FSRS da je ovaj savez za 10 god. toliko dao FSRS od 60 miliona onda je i logicno zasto nisu glasali za statut, pa zar bi vi glasali da ostanu ti isti ljudi koji vas kradu i trose vase pare za razvoj fudbala? JA NEBI NIKAD!!!!
Ako je tacno, ali vidi sad ovo, u tom savezu nisu bili samo Bosnjaci i Hrvati, vec i Srbi, znaci oni sami sebi nisu ulagali pare u RS...
Celik!3,2,2.

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 30 mar 2011, 13:57

Principatus druze cijenim tvoje misljenje na ovom forumu, ali mogu ti reci da ne pratis dovoljno desavanja u BIH fudbalu, do sada je X puta FSRS upozoravao na lose funkcionisanje F/NBIH i X puta bio protiv istog, samo sto mediji iz federacije to komentarisu kao rusenje BIH kao drzave. :roll: :roll:

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 30 mar 2011, 13:57

:roll: Ako je to i tacno a mozda jeste (zasto se sutilo o tome) znaci svi su u dogovoru i na kraju nije juce pri usvajanju statuta bila prilika da se takve stvari rasciste i prekinu...razvodnjujes temu lizalom za narodne mase(srpske) a pravi razlog za ono juce svak pametan zna. :oops:
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 30 mar 2011, 13:59

AllGunsBlazing je napisao/la:
SrdjanBL je napisao/la: Ako je tacno sto kaze ovaj gen. sek. FSRS da je ovaj savez za 10 god. toliko dao FSRS od 60 miliona onda je i logicno zasto nisu glasali za statut, pa zar bi vi glasali da ostanu ti isti ljudi koji vas kradu i trose vase pare za razvoj fudbala? JA NEBI NIKAD!!!!
Ako je tacno, ali vidi sad ovo, u tom savezu nisu bili samo Bosnjaci i Hrvati, vec i Srbi, znaci oni sami sebi nisu ulagali pare u RS...
Pa i to je tacno i to stoji.
To je jedan od razloga zasto je doslo do raskola izmedju clanova FSRS i srpskih clanova u N/FSBIH.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 30 mar 2011, 14:02

Bas tako @allgunsblazing.

Covjek bi skoro pa mogao da povjeruje u ovo, kad nebih razmisljao. ;)

Kao i u ono, da je Kristic na utakmici BiH:Rumunija pozivao navijace da gadjaju sudiju sa tvrdim predmetima.
I da su huligani (citaj BHF) bacali baklju na nase navijace.

Neka hvala na vijestima iz RSa, radije cu citati New North Korea Times ili Lukasenko News. :D

@Srdjane
, jednostavno nemogu u to da vjerujem, jer se informisem i oko drugih stvari (politika&Co) iz stranih medija i mogu da ih uporedim sa tim sta cujem na TV ili novinama RSa. To je da se covjek uhvati za glavu. Kao sto sam vec jednom rekao: Pojedini nisu svjestni u kakvoj medijskoj blokadi zive. Jednostavno perverzno.

Sam vidis da odluke ne donosi Bosnjak, nego sa njim i Hrvat i Srbin. 200.000km dakle nije Bosnjak im poturio, nego ako vec onda zajedno sa drugim. A to im bas sad aktuelno zasmetalo, kao i Bevandi? A 10 godina je bilo ok? :roll:

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 30 mar 2011, 14:06

Vidis da ne pratis, ne mogu ti sada traziti novinske clanke o tome kako se prije 3-4 god. FSRS zali kako ne dobija dovoljna srdstva od F/NSBIH, ali vijeruj mi postoje sigurno. A protiv clanci su ti tipa nezavisnih "novinara", kako na ovom sajtu ima sijaset, parafraziracu; oni su protiv F/NSBIH i protiv drzave BIH i cilj im je da uniste drzavu BIH, a ja kazem da to nije ni blizu istini, ja prvi nisam za to....

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 30 mar 2011, 14:06

Ma dobro znali smo i ranije da nas kradu, mislim svejedno gdje su tih 60 miliona??? pa ni u federaciji ih nema, kao ni u RS-u ... Jednostavno sto se mene tice moze bilo koji Srbin/Hrvat doci na poziciju predsjednika ukoliko je strucan i hoce da radi i da fudbal napreduje, pa ljudi vi ne morate smatrati ovom drzavom svojom, ali je vasa sve dok tu zivite i sve sto uradite i napravite pravite sebi a ne sigurno meni, ja cu sebi aBd napraviti i uraditi..
Celik!3,2,2.

FIFA/UEFA
Kontakt:

Post Postao/la FIFA/UEFA » 30 mar 2011, 14:07

BegAx je napisao/la:
SrdjanBL je napisao/la:Protiv usvajanja novog Statuta u utorak je glasalo 20 delegata Fudbalskog saveza Republike Srpske i osam hrvatskih delegata županijskih fudbalskih saveza, potvrdio je za MONDO, generalni sekretar FSRS Rodoljub Petković.

ma pusti suplju

nisu im ovi dali da kradu pa se sad zale xD

cuj 200.000 znaci ako samo ima 20 uposlenika u FS-RS-u to znaci da svaki od njih ima godisnju platu od 1000KM
tj. svaki od njih ima mjesecnu platu od 83.3 KM :lol:

a svi znamo da nije 20 ljudi nego vise

laze ko pas taj lopov
treba nam jos igraca iz BiH

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 30 mar 2011, 14:07

A inace ostalih 59 800 000 KM ulozili u federaciju, pa pogledaj samo stadione, ebo katar kakvi su u federaciji. Il je mozda munib u restoranu bosna popio toliko :roll:

To su sve zesce nebuloze i izvlakushe koje potpaljuju raju, koliko je kriv fsrs toliko su i ovi ovde krivi i tacka. Sve zajedno banovat uz zabranu rada u sportu od 100 godina sa prenosom kazne na minimalno dva koljena
nema potpisa

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 mar 2011, 14:10

BegAx je napisao/la:

Ja imam osjecaja neki delegati i funkcioneri u ovoj drzavi zive u zabludi da ljudi nemaju internet i da ce povjerovati svakave gluposti. Naravno kada najveci svijetski fudbalski savez DFB bez velikog takmicenja godisnje zaradi 35 miliona eura, a mi 60 miliona KM. :D :D
Ako je mislio da je u deset godina zaradjeno 60 miliona KM onda ja povlacim tezu koju sam gore napisao, ali opoet se postavlja pitanje gdje su onda otisle te pare i da bi neko trebao odgovarati bez obzira ukoliko dozivotno bude izbacen iz fudbala. Za 7 miliona KM su mogli napraviti preheben trening-kamp reprezentacije da boli glava.
Nadam se da je ovo istina oko formiranja novog saveza i da ce ljudi znati raditi svoj posao u sta nesumnjam, ali opet treba sacekati petak i konacnu odluku.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 30 mar 2011, 14:10

ja vjerujem da je to za 200.000 tačno, ali zašto nam ne kaže i zbog čega je tako.
pa većina novca (koji lopovi ne pokupe u svoje džepove) troši se na REPREZENTACIJU BiH, a ona nije pod ingerencijom FSRS. također, ni premijer liga BiH nije pod FSRS. Zašto nam gospodin nije rekao i koliko para je stiglo u savez Federacije BiH. nego bi entitetski savez da se takmiči sa državnim. pa niste u istoj ligi, drugovi.

Također, značajan dio novca uložen je u uređenje stadiona na kojima igra reprezentacija. DA LI BI TI SRĐANE VOLIO DA SE OBNOVIO STADION BORCA UMJESTO BILINOG POLJA, PA DA REPKA IGRA U BANJALUCI? ja bih bio oduševljen i odmah bih potpisao da sve pare idu u Banjaluku.

nego hoćete neke pare od BiH, ali da njima ne gradite BiH. pa normalno da ne može to.
Zadnja izmjena: cikac, dana/u 30 mar 2011, 14:12, ukupno mijenjano 1 put.

bosanac723
Kontakt:

Post Postao/la bosanac723 » 30 mar 2011, 14:11

@Srdjane...slazem se u potpusnosti s tobom ako je to istina u vezi para, jer to je stvarno bruka. Ali ja licno mislim da je to ovako izgledalo..prati matematiku.... 60 miliona km......50 miliona podjeljeno izmedju lopova...9,8 miliona federaciji i 200.000 FSRS. jer zaista nevjerujem da je vecina tih para ulozena u sport/fudbal u Federaciji jer da jeste stvari bi dosta bolje u tom entitetu izgledale nego sto su sada. Moje licno misljenje je da sada se krivica prebacuje s jedne strane na drugu jer ta stoka nezna nista drugo nego da laze. Nadam se da mozemo prevazici ove nacionalne barijere, jer u fudbalu nema nacionalnosti. Imas dobro fudbalera i loseg, tako isto u savezu imas kvalifikovanog/pametnog i hajvana.
When my time on earth is gone, and my activities here are passed, I want them to bury me upside down, and my critics can kiss my ass!

Nebitno
Kontakt:

Post Postao/la Nebitno » 30 mar 2011, 14:11

Kao prvo, u potpunosti podržavam sve one delegate koji su glasali protiv predloženog ustava. Ovakav Savez nikome nije odgovarao, nisu mi samo jasni likovi koji godina ovdje pišu a na stadionu skandiraju "Savez napolje" a sad nešto kukaju: Pa šta zapravo hoćete - Da Savez ostane ili da ide napolje?

Kao što je nekada bila situacija da se sve slijeva u Beograd, iako je tada bilo kakve - takve ravnopravnosti, danas se sve slijeva u Sarajevo. Ovo što navodi Srdjan ne znam da li je istina, ali vjerovatno u tome ima dosta istine.

Preskačete jednu bitnu stvar: Finansije. Ovaj Savez je prezadužen, da nije bilo ove suspenzije, sigurno bi u skorije vrijeme došlo do toga da se proglasi stečaj. Koliko mogu da zaključim, kroz istupe srpskih i hrvatskih članova se želi skinuti odgovornost za djelovanje koje je uzrokovalo ovakvo finansijsko stanje. Ovdje opravdavam delegate iz FSRS jer i nisu imali svog udjela u tome, dok su hrvatski predstavnici bili itekako involvirani u ta dešavanja.

Neizglasavanje ustava, suspenzija, komitet za normalizaciju = jedan sasvim novi Savez, sa stručnim ljudima = dobrobit fudbala u BiH.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], DeeWa, FerdinandF, General505, Sveti i 22 gosta.