Moto GP

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Koji vozač po vama osvaja titulu ove godine:

Marquez
34
43%
Rossi
20
25%
Lorenzo
3
4%
Vinales
5
6%
Pedrosa
0
Nema glasova.
Dovizioso
8
10%
Iannone
4
5%
neko drugi
6
8%

Ukupno glasova: 80

Italia
Kontakt:

Re: Moto GP

Post Postao/la Italia » 30 mar 2025, 22:39

KennyKFCLofton je napisao/la:
30 mar 2025, 22:31
Pretjerao je Marc. I u Argentini i ovdje je plesao na ivici, nekoliko puta blizu padu bio i moralo se kad tad desit.
Radi upravo ono što je u jednom intervjuu rekao da ne treba da radi a to jest da napada od starta do finiša, već da treba da napadne posljednjih par krugova jer je u tih par krugova šansa da se pogriješi mala.
A fluidne staze s brzim krivinama poput Argentine i Texasa su baš rizične.
Imam EON ali sam utrku gledao na nekakvom streamu gdje je komentator bio Erceg.
Erceg je stari Rossijevac i ne trebaju mu onakve stvari, da u prenosu ponavlja da Marca samo pad može da zaustavi, u podcastu priča da je titula daleko od sigurne jer još jedan pad s onom rukom može da znači kraj karijere...
Ružno je da jedan komentator npr kaže "Đokovića od rekordnog slema može da spriječi samo povreda ili pad aviona".
Daj bolan, covjek je istinski fan sporta kakav ne postoji. Otkad ga pratim i kroz sve ove razlicite ere, nikad nije imao preferencijalni status i prema kome, osim prema autsajderima i omladincima. Zato i jeste najbolji komentator (meni) u bilo kojem sportu, jer osim emocije, znanja, tonaliteta i svime onim sto pravi show od prenosa, covjek je mrtvi neutralista - barem za one objektivne posmatrace sporta.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

KennyKFCLofton
Kontakt:

Post Postao/la KennyKFCLofton » 30 mar 2025, 22:51

Ma on je Rossijevac 99%, vidjelo se u analizi nakon Sepanga 2015 kad je pro Rossi stranu zauzeo🙂 A onaj Aleksandar Džakić koji je griješio 20x u toku prenosa je 120% Rossijevqc,da je mogao fizički bi se s Marcom obračunao onaj dan 😀

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 30 mar 2025, 22:53

Pretjerao je Marc. I u Argentini i ovdje je plesao na ivici, nekoliko puta blizu padu bio i moralo se kad tad desit.
Radi upravo ono što je u jednom intervjuu rekao da ne treba da radi a to jest da napada od starta do finiša, već da treba da napadne posljednjih par krugova jer je u tih par krugova šansa da se pogriješi mala.
Erceg je stari Rossijevac i ne trebaju mu onakve stvari, da u prenosu ponavlja da Marca samo pad može da zaustavi, u podcastu priča da je titula daleko od sigurne jer još jedan pad s onom rukom može da znači kraj karijere...
Ružno je da jedan komentator npr kaže "Đokovića od rekordnog slema može da spriječi samo povreda ili pad aviona".
Pa čovjek je bio u pravu , on bolan živi taj sport , već sam pisao kako je jučer najavio da će se Marc itekako napatiti u trci jer je bio preumoran na sprintu ...

Pa i to za ruku je u pravu , ništa ne laže jer Marca je do 8 titula upravo taj beskompromisan stil doveo , ne može on sad da tek tako promjeni u taj stil , ako želi titulu .

Bitno je da nema povrede , jedina šteta što nije mogao nastaviti da dođe do 3-4 poena . Padaće i Banjaja , vraća se Žvaljo Martin ( jedva čekam ) , jedina mi je misterija Alex i dokle će ovako fantastično da vozi .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 30 mar 2025, 22:56

Italia je napisao/la:
30 mar 2025, 22:39
Daj bolan, covjek je istinski fan sporta kakav ne postoji. Otkad ga pratim i kroz sve ove razlicite ere, nikad nije imao preferencijalni status i prema kome, osim prema autsajderima i omladincima. Zato i jeste najbolji komentator (meni) u bilo kojem sportu, jer osim emocije, znanja, tonaliteta i svime onim sto pravi show od prenosa, covjek je mrtvi neutralista - barem za one objektivne posmatrace sporta.
Nista pogresno covjek nije rekao, i komentatori na hrvatskom SK su isto rekli, cak su citirali nekog vozaca "jedini nacin da pobjedis Marca u Texasu je da ga pustis da vodi i nadas se da ce pasti, u svakom drugom scenariju ce pobjediti"

sto se tice Dzankica tacno mi nedostaje s obzirom koliko je ova njegova zamjena Pivljanin ocajan

ali sad svakako to nije vazno, to bi bilo to od Ercega i MotoGP prenosa, nakon skoro 20 god, ako zbrojimo i onih par sezona na Eurosportu
Don't believe the hype.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 30 mar 2025, 22:59

Unofficialpage je napisao/la:
30 mar 2025, 22:28
Italia je napisao/la:
30 mar 2025, 22:25
VensanKasel je napisao/la:
30 mar 2025, 22:23
Šta sada , kako dalje bez Srđana ...
Bukvalno, sport se poceo pratiti uz njega i potpuno je druga dimenzija od svega i motogp i f1. Da ne povjerujes da je trajalo 17 godina… Nadam se da ce negdje drugo prenositi, ne zvuci mi kao oprostaj - vise kao oprostaj od SK?
I meni je ovo na kraju više tako izgledalo ali samo ne može to da kaže javno. Nadam se da ide na AS. Koliko god i Paja bio dosadan nekad čudno će i F1 biti gledati bez njega a kamoli bez Srđana i F1 a pogotovo MogoGP.
Ma Srđan je tata MOTO GP-a , imaš osjećaj kao da si na stazi . Prije par sezona , neka je trka ne mogu da sjetim i MM93 je iza 10-og mjesta , Srđan samo izvali trka je riješena jer je MM93 upravo skinuo 3 sekunde u zadnjem krugu i tako bi na kraju , kasnije gledao hrvate snimak trebalo im 10 krugova da to isto skontaju :rol:

E sad za Arenu , kažu da baš podržava studente tako da kurko . Nemam Instagram i ostale fazone , je li se tamo šta oglasio ?

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 30 mar 2025, 23:21

30 mar 2025, 22:23
Šta sada , kako dalje bez Srđana ...
Ako znas engleski IPTV i gledaj trke na TNT

Zadnji put pogledao trku na SK prije 4-5 god.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 31 mar 2025, 00:50

30 mar 2025, 22:51
Ma on je Rossijevac 99%, vidjelo se u analizi nakon Sepanga 2015 kad je pro Rossi stranu zauzeo🙂 A onaj Aleksandar Džakić koji je griješio 20x u toku prenosa je 120% Rossijevqc,da je mogao fizički bi se s Marcom obračunao onaj dan 😀
Pa to je razlika, bas taj Dza(n)kic je bio mrtvi Rossijevac koji to i u prenosu nije mogao sakriti, a dok za Ercega mozemo samo spekulisati. Evo i ovih zadnjih par sezona, puna su mu usta Marqueza u kontekstu pohvala (danas bi neko pomislio da je njegov favorit), dok generalno Rossijevci ne podnose Marqueza. To je poenta - covjeku je sport daleko iznad pojedinca, sto mi se jako svidjelo, pa i mene navelo da ove automoto sportove ne gledam kroz prizmu “moj favorit -> mrzim sve ostale”. Navijao sam za Dovija. Jedine sanse za titulu mu je uskratio tadasnji (vjerovatno jedan od najboljig ikada upravo Marquez), i sada trebao da hejtam, mrzim Marca jer je pobjedio “mog favorita”. Ne, naprotiv, iako nema titule najvece pamcenje ce ostati onih njihovi brojni dueli i zadovoljstvo mi je da sam imao priliku to da pratim i svjedocim.

A kod nas je uvijek neka parola imam svog i mrzim Hamiltona, Verstapena, umjesto da “krisom” uzivao u takvim umjetnicima i majstorima.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 31 mar 2025, 02:11

30 mar 2025, 22:59
Unofficialpage je napisao/la:
30 mar 2025, 22:28
Italia je napisao/la:
30 mar 2025, 22:25

Bukvalno, sport se poceo pratiti uz njega i potpuno je druga dimenzija od svega i motogp i f1. Da ne povjerujes da je trajalo 17 godina… Nadam se da ce negdje drugo prenositi, ne zvuci mi kao oprostaj - vise kao oprostaj od SK?
I meni je ovo na kraju više tako izgledalo ali samo ne može to da kaže javno. Nadam se da ide na AS. Koliko god i Paja bio dosadan nekad čudno će i F1 biti gledati bez njega a kamoli bez Srđana i F1 a pogotovo MogoGP.
Ma Srđan je tata MOTO GP-a , imaš osjećaj kao da si na stazi .
E sad za Arenu , kažu da baš podržava studente tako da kurko . Nemam Instagram i ostale fazone , je li se tamo šta oglasio ?
Mozda i predje na Arenu, recenica mu je glasila "poslednji nas prenos na Sportklubu"
Don't believe the hype.

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 31 mar 2025, 10:31

Šteta, lik je legenda jbt, najjači komentator ikad za moto sportove.
Tragedija bi bila da ne pređe na Arenu i ne radi Formulu i MotoGP
Valjda će sad uživo preko podkasta prenosti sa Pajom Formulu dok se šta ne skonta da pređu na Arenu.

I šta se dešava sa Akostom, katastrofa ove tri trke jebote isto parmak neki na stazi?
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 31 mar 2025, 11:09

Pretjeruje Acosta, ne moze da se pomiri sa cinjenicom da je KTM kanta

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 31 mar 2025, 11:13

Na programskoj semi, vidim da emituju sutra do 6h i nakon toga nema informacija.
Malo neozbiljno, nikakvih informacija od Telemaha jos nemamo. Ja placam Arena Cloud i necu ostati zakinut , ali ovo je fakat neozbiljno.

Sto se Srdjana tice, sumnjam da ce preci na rezimsku Arenu, nije mi on taj tip.
Ove sezone, F1 i Moto GP su svi prenosi bili na SK3 i bio sam prinudjen ove Hrvatske dosadnjakovice gledati. Ti na Areni, ne mogu biti gori od ovih Hrvatskih.

Sinisa51551
Kontakt:

Post Postao/la Sinisa51551 » 04 apr 2025, 12:52

Ima li kakve sanse da se vrati Pavle Zivkovic, srdan Erceg i Aleksandar Dankic

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 13 apr 2025, 16:38

Kakva trka Moto 3 sampionata
Bolesno :ljepota:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 13 apr 2025, 19:18

yeba alex dvojici utrku mada se evo mark jos drzi

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 13 apr 2025, 19:24

ovo je jedna od onih trka u sezoni gdje nas Maverick podsjeca sta je mogao biti
Don't believe the hype.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 13 apr 2025, 19:31

Joj ove dvojice na SK
Ma ne mozes ovo gledat nego na Mute
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 13 apr 2025, 19:50

Bijela linija ga zaustavila da ne bude 8/8

Kazu ovo mu losa staza, bolje ide Pecco ovdje…

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 13 apr 2025, 19:51

GG3 je napisao/la:
13 apr 2025, 19:31
Joj ove dvojice na SK
Ma ne mozes ovo gledat nego na Mute
ma ovaj Darin je blentovina i veze nema realno, otvoreno navija za Markeza ja gledam s njihovim komentarom vec 2-3 godine i uvijek je ovakav, a Tomislav je normala lik i dobar znalac al ne moze da dodje da izrazaja od ovog mungosa koji 3 puta po utrci profula ko je koji vozac :mrgreen:

opa istraga za Vinalesa, steta bas

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 13 apr 2025, 20:08

Je li bio Erceg na Areni ?

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 13 apr 2025, 20:19

13 apr 2025, 20:08
Je li bio Erceg na Areni ?
Jest. Završio F1 prenos u 18:58 i u 19:01 nastavio MotoGP :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.