Ma ono je bilo besmisleno šta je uradio. Neshvatljivo. Ja mislio ulijeće da prekine borbu. Lik je na konopcima, nije pao, nije nokdaun, šta ti imaš ulijetati sem ako misliš da je gotov pa hoćeš prekinuti. A on mu brojao nokdaun od 20 sekundi i više. Wtf, pa ovaj bi morao završiti sa suđenjem za sva vremena.
The Ring (sve o boksu)
Moderator/ica: rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: The Ring (sve o boksu)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Nije ovo UFC, sve po pravilimaBundesliga je napisao/la: ↑19 maj 2024, 02:06Ma ono je bilo besmisleno šta je uradio. Neshvatljivo. Ja mislio ulijeće da prekine borbu. Lik je na konopcima, nije pao, nije nokdaun, šta ti imaš ulijetati sem ako misliš da je gotov pa hoćeš prekinuti. A on mu brojao nokdaun od 20 sekundi i više. Wtf, pa ovaj bi morao završiti sa suđenjem za sva vremena.

Što reče ovaj jedan strućnjak iznad

Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Do 8 runde je Fury crko, noge stale, 0 kretanje.
Prekretnica je slomljen nos, i onda onaj debakl u 9 rundi.
Prekretnica je slomljen nos, i onda onaj debakl u 9 rundi.
Nisi ti gledo Zijo Poljo vs Orlando Breinburg.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Gdje ga prekide kad slijedi najjačio dio živ i zdrav bio

Prošlo 5 sekundi dok je odveo Usyka od Furya

Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Pravda za Prknovčiće!
-
- Kontakt:
Po njemu je Usyk Furya udarao dok je bio na podu, pa morao sudija zaustaviti i diskvalifikovati Usyka

Slomljen nos definitivno prekretnica. Do tada ga je Fury kontrolisao aperkatom i uzimao runde. Bilo negdje 5:2 za Furya. Od tada je izgubio vjerovatno svaku rundu, možda jednu dobio, ali i to možda.kempes je napisao/la: Prekretnica je slomljen nos, i onda onaj debakl u 9 rundi.
I am not yet born; O hear me.
Usyku je falila nijansa da okrene meč u svoju korist, ali onaj slomljen nos je evidentno okrenuo vodu na njegov mlin. Jednostavno se poklopilo, a i nagradilo ga za strpljenje, ipak je Fury cijeli meč odradio u svom klaunskom stilu...
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Pravda za Prknovčiće!
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Sto je najgore oni Furyevi iz ugla mu u 11 rundi govore pobjedjujes, izdrzi jos dvije runde, nisu ni pokusali reci da napadne.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Fury ima teži potres mozga to je sigurno, šta kaže dali Usyku pobjedu zbog rata u Ukrajini, nije ni skontao da ga je sudija spasio traumatologije...rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑19 maj 2024, 02:23Sto je najgore oni Furyevi iz ugla mu u 11 rundi govore pobjedjujes, izdrzi jos dvije runde, nisu ni pokusali reci da napadne.
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Pravda za Prknovčiće!
Fury dosta ljude zavarava svojim potezima pa mnogi pomisle kako on dobija runde. Usyk je imao čistije udarce, još je kao vidno manji bokser morao baš da se potrudi da dođe do Fjurija i opet ga je bolje pogađao. To što Fjuri primi u glavu i posle spušta ruke i plazi jezik ne znači da nije primio taj udarac, nego ga je dobro osjetio. Ali on tim svojim pokretima često pokušava da stvori sliku o tome kako dominira. Osim aperkata koji su mu večeras dobro išli i udaraca u tijelo ništa nije pokazao, od toga su dva aperkata dobro pogodila Usyka, čini mi se jedan u petoj drugi u šestoj rundi. I osim tog nekog perioda između treće i sedme runde gdje je Fjuri da kažemo kontrolisao meč Usyk je bio dosta bolji, ubjedljivije dobijao runde, čistije udarce pogađao i ko god misli da je ovo bilo šta osim Usykove čiste pobjede, evo ne znam šta da kažem.
Fury da nema toliku prednost u veličini, da su bar približno građeni Usyk bi se posprdao sa njim, a nije da nije i večeras.
Fury da nema toliku prednost u veličini, da su bar približno građeni Usyk bi se posprdao sa njim, a nije da nije i večeras.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
I jos zazeli sretnu novu godinu*p!p!t@* je napisao/la: ↑19 maj 2024, 02:25Fury ima teži potres mozga to je sigurno, šta kaže dali Usyku pobjedu zbog rata u Ukrajini, nije ni skontao da ga je sudija spasio traumatologije...rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑19 maj 2024, 02:23Sto je najgore oni Furyevi iz ugla mu u 11 rundi govore pobjedjujes, izdrzi jos dvije runde, nisu ni pokusali reci da napadne.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ja sam kontao da to nisam dobro čuo, vidim niko ne komentariše, reko možda sam ja nešto umislio.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑19 maj 2024, 02:44I jos zazeli sretnu novu godinu*p!p!t@* je napisao/la: ↑19 maj 2024, 02:25Fury ima teži potres mozga to je sigurno, šta kaže dali Usyku pobjedu zbog rata u Ukrajini, nije ni skontao da ga je sudija spasio traumatologije...rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑19 maj 2024, 02:23Sto je najgore oni Furyevi iz ugla mu u 11 rundi govore pobjedjujes, izdrzi jos dvije runde, nisu ni pokusali reci da napadne.![]()
- AndreWilliams
- Kontakt:
Fury ima teži potres mozga to je sigurno, šta kaže dali Usyku pobjedu zbog rata u Ukrajini, nije ni skontao da ga je sudija spasio traumatologije...Fuerza je napisao/la: ↑19 maj 2024, 02:51[quote=rio_Ferdy88 post_id=9792139 time=<a href="tel:1716079457">1716079457</a> user_id=22195]
[quote=*p!p!t@* post_id=9792135 time=<a href="tel:1716078304">1716078304</a> user_id=11272]
[quote=rio_Ferdy88 post_id=9792134 time=<a href="tel:1716078201">1716078201</a> user_id=22195]
Sto je najgore oni Furyevi iz ugla mu u 11 rundi govore pobjedjujes, izdrzi jos dvije runde, nisu ni pokusali reci da napadne.
[/quote]
I jos zazeli sretnu novu godinu

[/quote]
Ja sam kontao da to nisam dobro čuo, vidim niko ne komentariše, reko možda sam ja nešto umislio.
[/quote]
Možda je mislio na fiskalnu

- Gumistucna
- Kontakt:
imal se pogledat snimak borbe,taman docekah kraj opetaia breidis,i haman sam zaspo , budim se ono 2 i 59 

А " &, & ?
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini
- ASD
- Kontakt:
Osim Furya sa Usykom teško može neko boksati da bi bilo bar malo zanimljivo.
1) Ovdje očito nitko nije čuo za standing eight count, također poznat i pod nazivom protection count. Sudac ima pravo po svojoj procjeni prekinut borbu i brojat do 8 ako je zabrinut za zdravstvene posljedice boksača bez obzira što nema nokdavna.
2) Ovo što govorite 20 sekundi je isto smiješno, to je uvijek tako, broji se do 8 uvijek i onda se više ne broji nego se gleda je li boksač u redu, traži se od njega da potvrdi da može nastavit borbu, te se borba nastavlja, sasvim je normalno da to potraje i do 14 sekundi.
3) Tko je više čistih udaraca uputio nema veze sa konačnim pobjednikom, suci procjenjuju rundu po rundu i logično je da svaku rundu gdje nije očita razlika u nečiju korist daju kome hoće. Dakle ti ubi Boga u meni 6 rundi, raskrvari mi lice, a u 6 ćemo bit pasivni gdje si možda malo i bolji, laiku je očito tko je pobijedio, u boksu je sasvim normalno da to bude neriješeno.
Koliko je ovo sve glupo je nevažno, to su pravila boksa i takva su kakva jesu.
2) Ovo što govorite 20 sekundi je isto smiješno, to je uvijek tako, broji se do 8 uvijek i onda se više ne broji nego se gleda je li boksač u redu, traži se od njega da potvrdi da može nastavit borbu, te se borba nastavlja, sasvim je normalno da to potraje i do 14 sekundi.
3) Tko je više čistih udaraca uputio nema veze sa konačnim pobjednikom, suci procjenjuju rundu po rundu i logično je da svaku rundu gdje nije očita razlika u nečiju korist daju kome hoće. Dakle ti ubi Boga u meni 6 rundi, raskrvari mi lice, a u 6 ćemo bit pasivni gdje si možda malo i bolji, laiku je očito tko je pobijedio, u boksu je sasvim normalno da to bude neriješeno.
Koliko je ovo sve glupo je nevažno, to su pravila boksa i takva su kakva jesu.
Ovo je tačno. Lomachenko je npr. svoje mečeve gubio baš na taj način gdje je svoje runde ubjedljivo dobijao, a na samo neku aktivnost njegovog protivnika gubio ostale runde u kojima nije dobio čist udarac kako valja. Niko ga nikad nije nadboksao niti izdominirao, ali je gubio mečeve baš na taj način.Galion je napisao/la: ↑19 maj 2024, 09:563) Tko je više čistih udaraca uputio nema veze sa konačnim pobjednikom, suci procjenjuju rundu po rundu i logično je da svaku rundu gdje nije očita razlika u nečiju korist daju kome hoće. Dakle ti ubi Boga u meni 6 rundi, raskrvari mi lice, a u 6 ćemo bit pasivni gdje si možda malo i bolji, laiku je očito tko je pobijedio, u boksu je sasvim normalno da to bude neriješeno.
Međutim i bez obzira na ta pravila Usyk je čisto dobio meč, Furyju je trebalo da osvoji 7 rundi, a nije ih osvojio ni u ludilu. Po meni je uzeo 5 rundi, od treće do sedme, prve dvije Usyk i poslednjih 5 Usyk.
Po meni od 114-113 za Usyka do 116-111 za Usyka, svi ostali rasponi su mi previše naklonjeni na jednu stranu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.