Kobe Bryant je napisao/la:Sa --- SPAM --- stranice (najposjeceniji portal u BiH) ciji su vlasnici braca Simic (sarajlije bh hrvati) koji su simpatizeri zelje , kazu da je bilo 22 000 ,
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /090806120
a sportsport ,kao naposjeceniji portal isto direktora Emira Haracica , isto kospicara (valjda se nece naljututi zajedno smo studirali i trenirali odbojku u ratu) pise 15 000 , sramota kao vodeci sport portal da siriti dezinformacije
znaci samo ako je bilo do pola popunjen stadion bilo je 18250 jer kapacitet Koseva AFH je 36500 (br stolica)
zapad : 19500
istok: 8000
sjever : 5000
jug: 4000
zapad 3/5 cirka : 11700
istok : 6/7 cirka : 6850
sjever 4/5 cirka : 4000
najmanje oko 22500
sto ti je zavist
p.s. Moram da priznam , da odavno nije "postenija" ekipa gostovala , osim kad nam nisu vratili loptu zbog faur play-a , nisu se sekunde izlezavali i oduglovacla , samo kad se sjetim Slobode :roll
hvala swedima sto su nam pokazali da nase sarejevo ipak nesta vrijedi ipak su oni prvi u Swe , sudija , jest da nije svirao par puta faulove za nas , al nas nije ostetio .
Već sam čestit'o da se ne ponavljam. Meni je najviše drago zbog Čale legende ovog grada. Naravno, uvijek ima likova koji čovjeka iznerviraju i izvrijeđaju da ti dođe da kažeš bolje da niste prošli ako će te s.r.at.i bezveze.
Šega mi je ova rasprava oko posjete. Šta ima neko sa strane pričat' koliko je bilo raje. K'o zna kapacitet po tribinama i koje bio na tekmi sam će sračunati. Ja koliko znam kapacitet Koševa (poslom sam nekad podavno gore dosta utakmica radio pa relativno dobro znam procijeniti) je 38000 mjesta i to na slijedeći način:
Sjever i jug po 5 milja otrpilike mada je sjever malkice veći (možda za 500 mjesta)
Zapad oko 18 milja i istok oko 10 milja.
Dakle, radi se o dubke punim tribinama. Ono što sam ja na snimku vidio, a BHT radio je to potvrdio, bilo je negdje oko 20 milja maksimalno. Nije ti tačna procjena za zapad. Ispade da je na zapadu bilo više nego na istoku i sjeveru zajedno što nije tačno. Moja procjena je da je na istoku i sjeveru bilo maksimalno 12 milja i na zapadu oko 8. Međutim, ne bitno, radi se u svakom slučaju o finoj posjeti kad se uzme u obzir totalno nepoznat protivnik i vrijeme godišnjih odmora. Mislim da je 20 milja zaista odlično i ne treba sad nešto ni uveličavati ni smanjivati. Cvaja je u našim uslovima fantazija. E sad, ako bude naredno kolo neki atraktivan protivnik i dođe one obične raje koja godinama ne ide na utakmice , raje sa strane itd. može se ponoviti Newcastle.
Eto nadam se da opet neće po meni krenuti rafalna paljba. Ako ima šta argumentovano bujrum, nemojte bezveze šupljirati.