LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna,kad_kako,Pasha

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la KK_Bosna » 26 dec 2011, 02:10

za sve sto krivite gasola:

- promašio šut u zadnjoj minuti za +5
- napravio najgluplji faul ikad na +3
- izgubio loptu na +1
- promašio šut za pobjedu

ko je osoba x?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 dec 2011, 02:17

KK_Bosna je napisao/la:za sve sto krivite gasola:

- izgubio loptu na +1

ko je osoba x?
- osoba X je u zavrsnici pogodila tri teska suta za dovoljnu prednost, ali glupi Gasol nije u stanju pogoditi jedno slobodno bacanje

- bilo bi +4 da glupi Gasol nije napravio prekrsaj za 2+1 iako ga je Deng vec bio prosao

- naravno da ce je iozgubiti kada je bio odvojen, a ostali oko njega stoje ko panjevi

- eh samo mi reci ko bi po tebi trebao uzeti taj sut, mozda Blake koji nije u stanju pogoditi tri otvorena suta zaredom

Kada se sve sabere Gasol snosi 95% krivice za ovaj poraz, a 5% ostatak ekipe.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 26 dec 2011, 02:18

KK_Bosna je napisao/la:za sve sto krivite gasola:

- izgubio loptu na +1

ko je osoba x?
Da nije MWP,a ne ne to je bio Kobe :mrgreen:
Ne znam što ste takvi ovo večeras i nije toliko loše još s Bynumom bi bili glavni kandidati za finale istoka :D .Ozbiljno Lakersi mi odavno nisu izgledali kao tim,a to je noćas bio slučaj i Kobe je bio odličan samo je fkt usrao onaj zadnji napad.Ondje ide šut s vrha reketa i kraj 8-)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 26 dec 2011, 02:21

I to je znaci ova katastrofalna ekipa LA Lakersa koja doslovno pokloni pobjedu Chicagu u zadnjim sekundama, promasi 4 slobodna bacanja, napravi glup TO i kao slag na tortu ona penetracija Kobe-a na kraju koja je bila nigdje veze. To je znaci ta cirkus ekipa koja bez glavnog centra pokloni pobjedu Chicagu. Chicago koji je u prosloj sezoni gazio u regularnoj sezoni. Pa da je Drew veceras igrao ovo bi bilo laganini +10 za nas. Hvala i prijatno.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 26 dec 2011, 02:22

2:32 Los Angeles 20 Sec. timeout
2:32 77-82 Official timeout
2:32 77-82 Devin Ebanks enters the game for Metta World Peace
2:11 77-85 Steve Blake makes 27-foot three point jumper (Kobe Bryant assists)
1:58 77-85 Kobe Bryant personal block (Luol Deng draws the foul)
1:58 Luol Deng makes free throw 1 of 2 78-85
1:58 Luol Deng makes free throw 2 of 2 79-85
1:39 Ronnie Brewer personal foul (Pau Gasol draws the foul) 79-85
1:39 79-85 Pau Gasol misses free throw 1 of 2
1:39 79-85 Los Angeles offensive team rebound
1:39 79-85 Pau Gasol misses free throw 2 of 2
1:38 Carlos Boozer defensive rebound 79-85
1:27 Carlos Boozer makes driving layup (Derrick Rose assists) 81-85
1:12 Ronnie Brewer personal foul (Josh McRoberts draws the foul) 81-85
1:12 81-85 Josh McRoberts misses free throw 1 of 2
1:12 81-85 Los Angeles offensive team rebound
1:12 81-85 Josh McRoberts misses free throw 2 of 2
1:10 81-85 Los Angeles offensive team rebound
0:54 81-87 Kobe Bryant makes 8-foot two point shot
0:54 Chicago full timeout
0:47 Luol Deng misses 27-foot three point jumper 81-87
0:46 Luol Deng offensive rebound 81-87
0:45 Luol Deng makes layup 83-87
0:45 83-87 Pau Gasol shooting foul (Luol Deng draws the foul)
0:45 Luol Deng makes free throw 1 of 1 84-87
0:24 84-87 Kobe Bryant misses 18-foot jumper
0:22 Luol Deng defensive rebound 84-87
0:20 84-87 Kobe Bryant personal foul (Luol Deng draws the foul)
0:20 Luol Deng makes free throw 1 of 2 85-87
0:20 85-87 Metta World Peace enters the game for Devin Ebanks
0:20 Taj Gibson enters the game for Carlos Boozer 85-87
0:20 Luol Deng makes free throw 2 of 2 86-87
0:20 Los Angeles full timeout
0:20 86-87 Derek Fisher enters the game for Josh McRoberts
0:16 86-87 Kobe Bryant bad pass (Luol Deng steals)
0:04 Derrick Rose makes 9-foot hook shot 88-87
0:04 Los Angeles 20 Sec. timeout
0:01 88-87 Luol Deng blocks Kobe Bryant's 5-foot jumper
0:00 88-87 Los Angeles offensive team rebound
0:00 End of the 4th Quarter
0:00 End Game

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 dec 2011, 02:29

Balon je napisao/la:I to je znaci ova katastrofalna ekipa LA Lakersa koja doslovno pokloni pobjedu Chicagu u zadnjim sekundama, promasi 4 slobodna bacanja, napravi glup TO i kao slag na tortu ona penetracija Kobe-a na kraju koja je bila nigdje veze. To je znaci ta cirkus ekipa koja bez glavnog centra pokloni pobjedu Chicagu. Chicago koji je u prosloj sezoni gazio u regularnoj sezoni. Pa da je Drew veceras igrao ovo bi bilo laganini +10 za nas. Hvala i prijatno.
Ziv bio pa vidio. Vidjeces neke stvari polovinom Feburara. Gasol podhitno mora biti trejdovan, jer je bio i ostao pic.ka zbog koje gubimo vazne utakmice.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 26 dec 2011, 02:40

amerosm je napisao/la:
Balon je napisao/la:I to je znaci ova katastrofalna ekipa LA Lakersa koja doslovno pokloni pobjedu Chicagu u zadnjim sekundama, promasi 4 slobodna bacanja, napravi glup TO i kao slag na tortu ona penetracija Kobe-a na kraju koja je bila nigdje veze. To je znaci ta cirkus ekipa koja bez glavnog centra pokloni pobjedu Chicagu. Chicago koji je u prosloj sezoni gazio u regularnoj sezoni. Pa da je Drew veceras igrao ovo bi bilo laganini +10 za nas. Hvala i prijatno.
Ziv bio pa vidio. Vidjeces neke stvari polovinom Feburara. Gasol podhitno mora biti trejdovan, jer je bio i ostao pic.ka zbog koje gubimo vazne utakmice.
Do februara ko ziv ko mrtav :D ali ja i dalje stojim iza toga da je ova ekipa potencijalom medju top 5. I sta ti podrazumjevas pod tim "nekim stvarima"? Sto se mene tice nemoramo ni odigrati furiozno u reg. sezoni, treba malo i cuvati snagu za PO.
A sto se tice Gasola, moze on ici ali da dodje adekvatna zamjena.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 dec 2011, 02:56

Balon je napisao/la:
amerosm je napisao/la:
Do februara ko ziv ko mrtav :D ali ja i dalje stojim iza toga da je ova ekipa potencijalom medju top 5. I sta ti podrazumjevas pod tim "nekim stvarima"? Sto se mene tice nemoramo ni odigrati furiozno u reg. sezoni, treba malo i cuvati snagu za PO.
A sto se tice Gasola, moze on ici ali da dodje adekvatna zamjena.
Ova ekipa mozda jeste na zapadu u top 5, ali u cijeloj ligi jedva je u top 10. Gasola bih nakon vecerasnje predstave poklonio, jer sam siguran kada se opet bude lomilo da ce zakazati. Pod tim "nekim stvarima" podrazumjevam sljedece:

- da je Bryant u godinama i da nece moci izdrzati ovaj tempo i da njegovo forisiranje nece svaki put zavrsavati poenima

- da ce se tesko ponoviti danasnji slucaj da protivnik ima 18% sut iz igre u drugom poluvremenu, jer sa iole normalnim porcentom suta bi nas "nakantali", no opet je i ovaj procenat dovoljan da nas pobjede

- da ce trener izgubiti na autoritetu jer mu igrac crta akcije u napadu

- da ho-ruk napad nece svaki put prolaziti, odnosno da nemamo izradjene akcije u napadu

Nakon ove vecerasnje predstave nadam se da cemo i danas i sutra izgubiti protiv Kingsa i Jazza, a Knicksi siguran sam nece imati previse problema sa nama jer GaSOFT nije u stanju cuvati AS, a protiv Denvera ce klupa presuditi tako da ocekujem da mediji "razapnu" upravu, jer je po meni bolji kraj sa uzasom, nego uzas bez kraja.

Najvece pojacanje za Lakerse je odlazak dvojece IDIOTA.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 26 dec 2011, 09:54

majestic24 je napisao/la:Dobivamo ovaj mec...od 1-5 ce biti kos razlika
Bio sam blizu svoje procjene. Iskreno,nisam razocaran toliko s ovim porazom. Jos ekipa nije uigrana. Obrana je bila dobra. Kobe ce opet biti na svom prosjeku od 28 poena po utakmici uz 40% suta. Fali play. Ako dodje kojim slucajem D-Will,biti cemo odlicna ekipa opet. Gasol jos ima motiva,Bynum kad se vrati pod kos...nije sve tako crno. Ima i na klupi potencijala
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 26 dec 2011, 10:08

Gasol jeste najveci krivac,ali Bgm Kobe izgubi loptu na 20 sekundi prije kraja i kasnije ste opet mogli pobjediti da se isti ne zavuce bez ikakve potrebe pod kos ;)
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 dec 2011, 12:50

majestic24 je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Dobivamo ovaj mec...od 1-5 ce biti kos razlika
Bio sam blizu svoje procjene. Iskreno,nisam razocaran toliko s ovim porazom. Jos ekipa nije uigrana. Obrana je bila dobra. Kobe ce opet biti na svom prosjeku od 28 poena po utakmici uz 40% suta. Fali play. Ako dodje kojim slucajem D-Will,biti cemo odlicna ekipa opet. Gasol jos ima motiva,Bynum kad se vrati pod kos...nije sve tako crno. Ima i na klupi potencijala
Druze samo mi reci za koga ces dovesti D-Willa ? Opcija kao FA agent otpada jer su IDIOTI opteretili salary cap prosjecnim igracima, a u nekom trejdu jedino za Netse bi bio interesantan Bynum - iako je i to upitno radi njegovih koljena. Kupchak da je pametan - kao sto nije - trebao bi napraviti trejd za Timberwolvsima i poslati Gasola i dovesti Love-a, jer GM Minnesote pristaje na svakakve gluposti.
Opet ponavljam da Bullsi sa normalnim procentom suta u drugom poluvremenu ovo dobijaju sa preko 10 razlike, ali eto Vi dalje mislite da ovo samo splet nesretnih okolnosti.
Druze imas na stranici Lakersa interviju sa Bryantom i samo mu pogledaj govor tijela i sve ce ti biti jasno. Na njemu se vidi koliko je iznerviran, ali se mora suzdrzavati kada su mediji u pitanju.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 dec 2011, 12:51

Iskreno, imali smo ih sinoc. Ne spominje niko da je klupa napravila razliku. Tezak sut Murphya, tezak sut Rona, Blake pogodio onu tricu. Nije Chicago sve promasivao, nego smo mi odlicno u odbrani igrali. U drugom poluvremenu Boozer nije mogao loptu da primi, Rose nije isao na ulaze citavu utakmicu (ko zna zasto), Noah je jos jednom pokazao da ne moze biti ozbiljan centar bez obzira na sve. Gasol je dobar bio, ne znam sta ocekujete od njega, covjek igra u paru sa MC Robertsom i Murpheyem. Mnogo se potrosio u odbrani, da je Endi bio 10+ bi za nas bilo sinoc, jer nam je falilo u kljucnim trenucima da se dvije lopte spuste na njega i da ih ugura pod tablu. Kobe je igrao dobro do kraja, ali na kraju je sve upropastio sa onim pasom za Gasola, kada su ga udvojili, da nije dao pas ondje, morali bi mu svirati faul sigurno. A onda je glup onaj faul na +3 na Dengu bio.

Mc Roberts je odigrao korektno, ovakav igrac je trebao uspavanim Lakersima, jedna paljevina, koja skace dobro, igra odbranu dobro, i ponesto i uradi u napadu, 2 - 3 zakucavanja. Murphy ce biti dobra ispomoc, ali sve zavisi od Endija kakvo ce biti stanje s povredom.

Nije mi jasno zasto se Kapono nije skidao, pa ni Barnes. A mogli su pomoci sinoc, to je vise nego sigurno, pogotovo Kapono da uzme 2, 3 suta.

Banks i Gudelock su nova lica koja zele da imaju svoje mjesto u ovom timu. Momci ce da se bore, ko zna mozda na kraju budu puni pogodak.

I da, Lakersi su TOP 3 na Zapadu to je vise nego sigurno. Nista nisu Sparsi, Clipersi, Dallas bolji. Oklahoma jeste mozda, ali ako Endi bude zdrav nikoga se ne treba bojati.

Zivi bili pa vidjeli. Ja nikada ne bi mijenjao Gasola i Endija za Hauarda. Nikada. Bajnam i jos dvojica, da. Ali dati im prakticno najbolju unutrasnju liniju lige. A, to ne.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 26 dec 2011, 14:31

amerosm je napisao/la:
Ova ekipa mozda jeste na zapadu u top 5, ali u cijeloj ligi jedva je u top 10. Gasola bih nakon vecerasnje predstave poklonio, jer sam siguran kada se opet bude lomilo da ce zakazati. Pod tim "nekim stvarima" podrazumjevam sljedece:

- da je Bryant u godinama i da nece moci izdrzati ovaj tempo i da njegovo forisiranje nece svaki put zavrsavati poenima

- da ce se tesko ponoviti danasnji slucaj da protivnik ima 18% sut iz igre u drugom poluvremenu, jer sa iole normalnim porcentom suta bi nas "nakantali", no opet je i ovaj procenat dovoljan da nas pobjede

- da ce trener izgubiti na autoritetu jer mu igrac crta akcije u napadu

- da ho-ruk napad nece svaki put prolaziti, odnosno da nemamo izradjene akcije u napadu

Nakon ove vecerasnje predstave nadam se da cemo i danas i sutra izgubiti protiv Kingsa i Jazza, a Knicksi siguran sam nece imati previse problema sa nama jer GaSOFT nije u stanju cuvati AS, a protiv Denvera ce klupa presuditi tako da ocekujem da mediji "razapnu" upravu, jer je po meni bolji kraj sa uzasom, nego uzas bez kraja.
Najvece pojacanje za Lakerse je odlazak dvojece IDIOTA.
Realno ja samo vidim mozda tri ekipe ispred nas, to su NY,Miami i Bullsi. OKC ima dobru ekipu ali fali njima iskustvo, mladi timovi neosvajaju prvenstva. Boston je tu negdje sa nama, stara ali iskusna i crvsta ekipa.

U pravu si za Kobe-a, normala da on nece moci izdrzati ovaj tempo tokom cijele sezone mada opet Kobe je Kobe, on ce promjeniti svoju igru, vise ici na sut manje na atletiku i to je to. Ionako je dobar suter.
U pravu si i za ovaj los procenat suta Chicaga ali ja tu i velike zasluge prepisujem nasoj odbrani.
Takodjer ce se rijetko desiti da onako fulamo trice kao jucer.

Za trenera neznam ali su mi ove price djecije, igraci mu crtaju akcije ovo ono, jah eto vi (mi) znate ko kreira akcije a ko ne :roll:
Brownova igra i jeste fokusirana na odbranu, sinoc smo imali 5-6 novih igraca na parketu dok su Bullsi istrcali u skoro istom sastavu i opet nas jedva pobjedili, tacnije mi smo sami sebe pobjedili na kraju.

Kazes da "ho-ruk-napad" nece uvijek prolaziti, pa ako je ovo taj ho-ruk napad koji Bullsima koji igraju strasnu odbranu ubaci skoro 90 poena sta li ce taj ho-ruk uciniti tek ovim ostalim ekipama, i opet nemoj zaboraviti da nam nije igrao jedan od top 3 igraca :roll:

Amere postujem tvoje misljenje ali ga duboko pretjerujes, sve sto valja pripisujes protivniku i njegovoj nemoci dok sve sto nevalja pripisujes nama, nemozes gledati sve na tako ogranicen nacin, nije to sve bas tako u zivotu.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 26 dec 2011, 14:57

neno#4 je napisao/la:Iskreno, imali smo ih sinoc. Ne spominje niko da je klupa napravila razliku. Tezak sut Murphya, tezak sut Rona, Blake pogodio onu tricu. Nije Chicago sve promasivao, nego smo mi odlicno u odbrani igrali. U drugom poluvremenu Boozer nije mogao loptu da primi, Rose nije isao na ulaze citavu utakmicu (ko zna zasto), Noah je jos jednom pokazao da ne moze biti ozbiljan centar bez obzira na sve. Gasol je dobar bio, ne znam sta ocekujete od njega, covjek igra u paru sa MC Robertsom i Murpheyem. Mnogo se potrosio u odbrani, da je Endi bio 10+ bi za nas bilo sinoc, jer nam je falilo u kljucnim trenucima da se dvije lopte spuste na njega i da ih ugura pod tablu. Kobe je igrao dobro do kraja, ali na kraju je sve upropastio sa onim pasom za Gasola, kada su ga udvojili, da nije dao pas ondje, morali bi mu svirati faul sigurno. A onda je glup onaj faul na +3 na Dengu bio.

Mc Roberts je odigrao korektno, ovakav igrac je trebao uspavanim Lakersima, jedna paljevina, koja skace dobro, igra odbranu dobro, i ponesto i uradi u napadu, 2 - 3 zakucavanja. Murphy ce biti dobra ispomoc, ali sve zavisi od Endija kakvo ce biti stanje s povredom.

Nije mi jasno zasto se Kapono nije skidao, pa ni Barnes. A mogli su pomoci sinoc, to je vise nego sigurno, pogotovo Kapono da uzme 2, 3 suta.

Banks i Gudelock su nova lica koja zele da imaju svoje mjesto u ovom timu. Momci ce da se bore, ko zna mozda na kraju budu puni pogodak.

I da, Lakersi su TOP 3 na Zapadu to je vise nego sigurno. Nista nisu Sparsi, Clipersi, Dallas bolji. Oklahoma jeste mozda, ali ako Endi bude zdrav nikoga se ne treba bojati.

Zivi bili pa vidjeli. Ja nikada ne bi mijenjao Gasola i Endija za Hauarda. Nikada. Bajnam i jos dvojica, da. Ali dati im prakticno najbolju unutrasnju liniju lige. A, to ne.
samo je ukrao 3 lopte i to onu jednu koja je haman nas i probudila iz mrtvih..kod rezultata 82-73 kad nam nista nije islo od ruke, Noah krade loptu kobiu na centru i daje je Dengu koji napokon poentira i tad ulazimo u mini seriju gdje smo se priblizili Lakersima.....istina imao je jko losu utkamicu i ako je poceo jako dobro,.. bez obzira on u onim trenutcima kad treba tu je uvjek,a to je i sinoc pokazao u kljucnim trenutcima koliko je zapravo vazan :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 26 dec 2011, 15:16

Pojedinci su stvarno nekorektni ali hajd nema veze...cuj kakav je trener Brown kad mu igrac crta akcije...brzo vi zaboravljate da je Kobe radio to isto i kod Phila(ili mozda ne valja Phil :? ).

Ne zna nacrtati akciju u kojoj ce igrac moci da primi loptu? Ja kol'ko sam vidio Kobe je primio loptu bez problema...nije Brown kriv sto Kobe i Gasol saradjuju k'o da prvi put igraju zajedno.

Naravno losa igra Bullsa u drugom poluvremenu nema veze sa odbranom Lakersa a onih +10 na 3 minutte do kraja je palo s neba ali ovi luzeri su i to uspjeli prokockati.

Ono sto sam ja vidio je veca borbenost nego prosle godine u play offu protiv Dallasa...ekipa koja gine na svaku loptu,ekipa zeljna dokazivanja.

Bullsi su najbolja ekipa regularnog dijela sezone,i svako omalovazavanje iste je smijesno.Odbrana Lakersa u drugom poluvremenu je bila odlicna,bez obzira na par promasenih suteva Bullsa(otvorenih).

Napad jest problem...i to je nesto sto treba popraviti u nastavku sezone.Samim povratkom Bynuma neke ce stvari doci na svoje...Gasol nece morati igrati previse minuta,bice mnogo vise prostora i za Bryanta.Samo da trojka proradi(sinoc katastrofalna)...a opet smo imali mec u svojim rukama i to bez Bynuma koji pravi veliku razliku na oba kraja.

Zavrsnica nevjerovatna...prvo 4 vezana promasena slobodna bacanja(Gasol i McRoberts) pa onda prva izgubljena Kobe...glup faul Gasola za 2+1 Denga(bez faula bi ostali na 2 posjeda lopte...+4).Ne znam sad tacno kako je bio slijed dogadjaja ali bio je pred kraj onaj dosta sumnjiv faul Kobe-ja nad Dengom a kasnije i cisti koraci Denga prije poena Rose-a za konacan rezultat.

Kod onog time-outa na 20 sekundi Kobe je morao pametnije da odigra...iako i ovi ostali su morali biti spremni na neko dodavanje,previse su svi bili staticni.

Vdijet cemo kako ce ekipa reagovati veceras...ako ponove pristup od sinoc,moze se do pobjede...

@neno#4

Bezveze to pises...klupa Lakersa je "zvanicno" losa i sta god uradili oni ce uvijek biti krivi.Realno najveci krivci za poraz sinoc su Kobe i Gasol,nasa 2 najbolja igraca.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 dec 2011, 15:19

@amerosm

U pravu si. Ekipa je bolno limitirana.

@neno#4 i ostali

Sinocna utakmica je pokazala koliko Lakersi imaju falinki, a ne koliko zapravo mogu da se unaprede. Ocajni Bullsi, domaci teren, svezi Kobe i opet...poraz. Da nece biti bolje kad se bude igralo "na noz" u maju, po gostujucim terenima i sa izmorenim Kobijem, mozda :?:
Jedino je resenje drasticna promena rostera i nekakav deal sa DH12. Jedino tako. Ako to ne uradi Kupchak, onda je osudio na limitiranost citavu franchizu u narednim godinama. Kobe nece biti mladji i bolji, trener ne zna, roster je pun izvikanih i past prime igraca.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 26 dec 2011, 16:14

Da iskreno kazem, meni ste sinoc izgledali daleko bolje, nego pred kraj sezone onih 10ak mecheva i u toku one PO serije. Zalaganje je bilo zaista na nivou. Odbrana vam funkcionisala sasvim solidno. Za napad je i ocekivano da ce se muciti, jer skoro sve ekipe jucer su muku mucile sa tim segmentom igre. + kod vas novi trener, novi sistem. Vidim da pokusava da odrzi barem dio trokut napada. Sinoc to nije nesto funkcionisalo, ali tek jeprva tekma.

I pored toga sto je Kobe, jedan od krivaca za poraz, ja tom covjeku skidam kapu, sto je igrao citavu utakmicu sa onakvim zglobom. Malo je njih koji ce sa tako opasnom povredom, da cak i trenira, a kamoli da odigra citavu utakmicu.
Postovanje treba zaraditi.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 dec 2011, 17:29

samo je ukrao 3 lopte i to onu jednu koja je haman nas i probudila iz mrtvih..kod rezultata 82-73 kad nam nista nije islo od ruke, Noah krade loptu kobiu na centru i daje je Dengu koji napokon poentira i tad ulazimo u mini seriju gdje smo se priblizili Lakersima.....istina imao je jko losu utkamicu i ako je poceo jako dobro,.. bez obzira on u onim trenutcima kad treba tu je uvjek,a to je i sinoc pokazao u kljucnim trenutcima koliko je zapravo vazan
Znam da ces da ga branis, ali centar ekipe koja pretenduje na titulu, sutira 3 - 12, ili tako nesto iz igre je stvarno lose. Koliko god igrao odlicnu odbranu, ali u napadu je i dalje limitiran igrac. A budi ubijedjen da ako Bullsi zele (a naravno da zele) titulu, on ce morati da igra za 30 - 40 posto bolje, nego sto je to sinoc radio.

Zamisli samo da je Endi bio unutra kakvih bi tek onda problema imao.
Sinocna utakmica je pokazala koliko Lakersi imaju falinki, a ne koliko zapravo mogu da se unaprede. Ocajni Bullsi, domaci teren, svezi Kobe i opet...poraz. Da nece biti bolje kad se bude igralo "na noz" u maju, po gostujucim terenima i sa izmorenim Kobijem, mozda
Jedino je resenje drasticna promena rostera i nekakav deal sa DH12. Jedino tako. Ako to ne uradi Kupchak, onda je osudio na limitiranost citavu franchizu u narednim godinama. Kobe nece biti mladji i bolji, trener ne zna, roster je pun izvikanih i past prime igraca.
U petorci dva igraca koja vjerovatno ni slutila nisu da ce igrati u Lakersima ikada, a kamoli u petorci. Iskreno, puno se ovdje provelo u pisanju da smo ranga jedne prosjecne ekipe u NBA ligi, sto nije istina. Lakersi su i dalje medju tri tima na Zapadu, i bice i ove sezone. Phil nije vise tu, drugi najbolji igrac tima je suspendovan. Zamisli samo da je u Bullsima Deng na hladjenju ili slicno.

Ja sam vec gore napisao, ako je cijena da se Dwight dobije a da se da i Pau i Endi, definitivno ne.

A mi smo masu suteva sinoc promasili, pogotovo Blake, iako je imao 12 poena, trebao je od tri otvorena suta jos jedan da pogodi.

Zato se nadam da bi Kapono mogao ovdje biti od koristi.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 26 dec 2011, 18:20

Izvini neno , ali Ebanks je kosarkas u odnosu na MWP , prema tome jeste najbolje rjesenje za startnu 3, nazalost niko se nije nadao da pored Barnsa i MWP , momak koji je prosle god skupljao trenerke dobiti mjesto , ali sta je rad i upornost u odnosu na zajebavanje ove dvojce.

A McRoberts je prosle godine bio starter za Indianu , tako da njemu nije bas toliko iznenadjene s obzirom na minutazu.

Prvi se macici u vodu bacaju , nadam se da su nesta naucili , boje je da sad gube ovakve zavrsnice nego kasnije , ali ako se ponovi onda smo stvano u problemu.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 26 dec 2011, 18:30

McRoberts je solidan igrac...ustvari vise dobar nego solidan. Biti ce od njega nesto.

Vidjeti cemo kakvo ce veceras biti stanje,da li su igraci i dalje motivirani.

Jedno znam a to je da je pozicija playa jedna velika rupa.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: alemsa i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []