FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
22%
2. Borbu za Evropu
87
46%
3. Sredinu tabele
34
18%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 189

manijacikonjic87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la manijacikonjic87 » 16 feb 2023, 18:23

MocMahale444 je napisao/la:
16 feb 2023, 18:00
Nemam pojma ali stvarno bi bio pun pogodak kao onda u 90toj :pray:

Ignorisi carapicu života ti.
valjo bi nam nema sta ko kec na 10 :D

trudim se al jbg :urnebes:
Mi smo Željini, Željo je naš !

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 16 feb 2023, 18:35

19vendetta87 je napisao/la:
16 feb 2023, 16:49
Nije dzabe Aylah sjedila kraj Vice u Antaliji skoro
Sjedila je ona i na Vici, drug moj.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 16 feb 2023, 18:41

manijacikonjic87 je napisao/la:
16 feb 2023, 18:23
Nemam pojma ali stvarno bi bio pun pogodak kao onda u 90toj :pray:

valjo bi nam nema sta ko kec na 10 :D

trudim se al jbg :urnebes:
De prelistaj koliko si postova napisao za tri dana a koliko ja :urnebes: ali samo s jednog acc necemo brojati ove druge s kojih pises :urnebes:

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 16 feb 2023, 18:48

Ali majke mi, ne znam šta je ljudima. Neka ga svi ignorišu 24h ugasiće se ko opušak.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 16 feb 2023, 19:04

:rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 16 feb 2023, 20:21

Hahah e cuj plavi svat
Od soka bi se udruzili hz, ra i um hahah

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 16 feb 2023, 21:03

slika
16 godina za kadete nase nastupa na probi u Bayernu

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 16 feb 2023, 21:09

Gledaj terena u Tiraspolu,bolji na Otoci a mi se zalimo..

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 16 feb 2023, 21:35

zasto zvanicna stranica nije jos nista objavila vezano za ovu plocu.. mislim da je bio red da prvi ovo objave prije bilo kakvih portala..

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 16 feb 2023, 21:42

Manijakalnost99 je napisao/la:
16 feb 2023, 21:03
slika
Ovo je kao dobro? Ako je imalo kvalitetnije dijete odmah se ide na nekakve probe, zasto se to dopusta? Ostavit ga ovdje vezati ugovorom...

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 16 feb 2023, 21:50

zeljovac21 je napisao/la:
16 feb 2023, 21:42
slika
Ovo je kao dobro? Ako je imalo kvalitetnije dijete odmah se ide na nekakve probe, zasto se to dopusta? Ostavit ga ovdje vezati ugovorom...
Ja to ne podrzavm
Msm i jeste dobro i nije
Pogotvo ako su ga oni zvali
To znaci da su im ljudi tu oko kluba
Moze se nesto i pametno nauciti o radu s djecom
Ja sam uvijek za razvijanje omladisnkog pogona

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 16 feb 2023, 21:55

16 feb 2023, 21:50
zeljovac21 je napisao/la:
16 feb 2023, 21:42
slika
Ja to ne podrzavm
Msm i jeste dobro i nije
Pogotvo ako su ga oni zvali
To znaci da su im ljudi tu oko kluba
Moze se nesto i pametno nauciti o radu s djecom
Ja sam uvijek za razvijanje omladisnkog pogona
Gubimo talenta i potencijalne pare od transfera...

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 16 feb 2023, 22:12

Opet lupate gluposti a veze nemate o čemu se radi. Samo neko objavi nešto a onda ko sivonje dave uvijek s jednom te istom pričom. Od Kocevica pa nadalje. A Kocevic će završiti u Orijentu..

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 feb 2023, 23:52

braco je napisao/la:
16 feb 2023, 14:14
U ova 3 preostala kola + zaostali derbi nam se odlično otvara raspored. Svi konkurenti igraju međusobno, a mi na papiru imamo lakši raspored. Idealna prilika za iskoristiti da se napravi neka bodovna prednost, ako budemo pravi naravno.

20. kolo:

Igman - Željezničar
Sarajevo - Zrinjski
Tuzla City - Velež
Borac - Široki Brijeg

21. kolo:

Željezničar - Sloboda
Velež - Borac
Široki Brijeg - Sarajevo

Zaostala utakmice - sarajevski i mostarski derbi

22. kolo

Sloga - Željezničar
Borac - Tuzla City
Sarajevo - Velež
Joj kad bi klepili 10 bodova u četiri utakmice, valjalo bi životom.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 16 feb 2023, 23:59

Raonffa je napisao/la:
16 feb 2023, 23:52
braco je napisao/la:
U ova 3 preostala kola + zaostali derbi nam se odlično otvara raspored. Svi konkurenti igraju međusobno, a mi na papiru imamo lakši raspored. Idealna prilika za iskoristiti da se napravi neka bodovna prednost, ako budemo pravi naravno.

20. kolo:

Igman - Željezničar
Sarajevo - Zrinjski
Tuzla City - Velež
Borac - Široki Brijeg

21. kolo:

Željezničar - Sloboda
Velež - Borac
Široki Brijeg - Sarajevo

22. kolo

Sloga - Željezničar
Borac - Tuzla City
Sarajevo - Velež
Biće to dobro brate. :cool:

Analiza sa meridiana
(ANALIZA) Šta Krpić donosi Željezničaru?

Sulejman Krpić se vratio na Grbavicu i tako popunio mjesto na kojem je Željezničaru bilo najpotrebnije dovesti kvalitetno rješenje.

Nakon neuspješne polusezone u Australiji Sulejman Krpić ponovo se vratio u Bosnu i Hercegovini, te još jednom zadužio opremu sarajevskog Željezničara.

Tako će ovo biti deseta sezona u Krpićevoj karijeri u kojoj će igrati u najvišem rangu našeg fudbala, što raduje mnoge ljubitelje Premijer lige, a ponajviše navijače Željezničara.

Zašto Krpić nije uspio u Australiji?

Sidnej je lučki grad, koliko god je to mnogima od njegovih preko pet miliona stanovnika neprimjetno, moderne arhitekture, dom stotinjak plaža, te raznih kultura čiji su se nosioci u njega nastanjivali od kraja 18. vijeka.

Krpić je ljetos predstavljen kao novi igrač Vestern Sidnej Vonderersa, drugog najpopularnijeg kluba australijske metropole, ali ne onog koji predstavlja njenu blistavu stranu – već onog koji dolazi iz zapadnog dijela, smještenog i darovanog radničkoj klasi Sidneja među njihove multietične ulice.

Trener Vonderersa upravo tako želi i prezentovati svoju ekipu na terenu, želi je povezati sa zajednicom koju ona predstavlja.

“Večeras se ovdje ne radi samo o nama, ovo je veče ljudi koje predstavljamo. Njihova priča je i naša priča. Oni su ponosni na sebe i na ono što jesu, ponosni su što pričaju dva jezika i ponosni su na kulture koje su donijeli u ovu državu. Ovo je dio grada koji odiše raznovrsnošću i mi to moramo predstaviti na terenu. Ovo večeras je njihov trenutak koliko i naš, oni žele pokazati onima preko puta da su bolji od njih. Idemo izaći na teren i dati sve što imamo u sebi. To je sve što tražim od vas, jer ništa u životu nije zagarantovano, ništa u fudbalu nije zagarantovano. Izađite na teren i borite se. Svaki sekund i svaku akciju se borite. Budite zajedno, budite hrabri, budite ponosni, kao što su naši ljudi iz zapadnog dijela grada jesu i uvijek će biti. Budite ratnici” – uzvikivao je Rudan u svlačionici pred gradski derbi.

Zašto je Vonderers bio pogrešan klub za Krpića?

U klubu iz zapadnog dijela Sidneja Krpić je bio preopterećen defanzivnim zadacima. Trećeplasirana ekipa A lige Australije pod palicom Marka Rudana protivnika čeka u srednjem bloku, ako se njih pita šta žele, a vrlo često su spušteni i u niski blok, a ekipu s druge strane terena ugrožavaju kroz tranzicije po osvojenoj lopti.

Krpić je tako po prvi put u svojoj karijeri trebao da radi stvari koje mu ne odgovaraju. Veliki dio svog vremena na terenu provodio je braneći napade protivnika koji bi stizali u valovima, a onda po osvojenoj lopti je trebao istrčati najmanje 60 metara kako bi uradio ono zbog čega je doveden u tim – postizao golove.

Rudan jednostavno nije dobar trener za Krpića, kao što Krpić nije dovoljno dobar špic za Rudana, te je tako bilo logično da prvom prilikom dođe do raskida saradnje.

Krpićeva individualna upotrebljivost bila je u padu po svakom paramteru u odnosu na prošlu takmičarsku godinu, pa je tako i logično da je 14 golova iz cijele prošle sezone spustio na dva za jedno fudbalsko polugodište u Australiji.

Ono što je vidljivo je da je Krpić bio dosta nervozniji, te je za 14 odigranih utakmica dobio tri žuta kartona. Poređenja radi do sada je za cijelu sezonu gledajući od prethodne prema početku karijere dobijao: 4, 1, 2, 6, 3, 4, 2, 2, 1, 1, 2, 1.

Kada su u pitanju konkretniji podaci Krpić je smanjio broj ključnih dodavanja, uveliko smanjio broj šuteva na gol, niti jednom nije uputio centaršut, prepolovio je broj driblinga, trostruko mu je opao postotak njihove uspješnosti, dok je zadržao na istom nivou samo broj vazdušnih duela i povećao broj uklizavanja za jedno po utakmici.

slika

Šta Krpić donosi Željezničaru?

Željezničar igra vjerovatno i najpragmatičniji fudbal u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, na Grbavici je i te kako jasno šta radi bek, šta radi krilo, šta rade vezni… nejasno je samo, ponajviše protivnicima šta radi Semir Štilić, a Edis Mulalić na raspolaganju od sada konačno ima i napadača – onog koji može davati golove.

Ekipa iz Doline ćupova brzo dolazi u posljednju trećinu, lopta se iz posljednje linije uputi ka veznima nakon prve rotacije dvojice, a onda se Štilić nađe u međuprostoru iz kojeg prebacuje loptu na bok, a odatle potom stiže lopta prema šesnaestercu. Uglavnom tako Željezničar stvori 5,5 prilika po utakmici.

Problem Želje leži u realizaciji – direktno u realizaciji njegovih napadača. Od 24 gola koliko ih je prethodne polusezone zabio Željezničar samo je jedan djelo špica. Dva puta je pogodio Nedim Mekić, četiri pita Žozef Amoa, jednom Samir Bekić, po tri puta Štilić, Hamza Gasal i Armin Hodžić. Tome je dva gola dodao Santos Klarismario, a jedan Edin Cocalić.

Ako Krpića vratimo sezonu unazad i Krpića ponovo postavimo u premijerligaške okvire u kojima će djelovati ovog proljeća dolazimo do jasnog zaključka da je on idealan fit za Željezničar.

Postigao je tada 14 golova iz 50 udaraca, a gotovo svaki od njih došao je iz zone u kojoj Mulalić zamišlja napadača Plavih.

slika

Istina je da Krpić nije ekstremno kombinatoran špic, kao da mu i ne leži igra u paru sa drugim, kao ni sa krilima koje se vole uvlačiti unutra, ali isto tako je istina i da je Krpić idealan napadač za Mulalićev Željezničar.

Pred njim je sada minimalno 15 utakmica u kojima će imati pravo nastupa, a navijači Željezničara i te kako se imaju pravo nadati da će tokom njih biti ono po čemu ga pamte – golgeter.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 17 feb 2023, 00:28

Ma od ljeta se očekuje vrhunski učinak Sulejmana, onaj pravi...
Valjat će on i ovu polusezonu, ali kad prođe cijele pripreme i kad se potpuno navikne na ekipu, mogao bi i do 20tak golova u narednoj sezoni aBd...
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 17 feb 2023, 10:15

Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 17 feb 2023, 11:53

Raonffa je napisao/la:
16 feb 2023, 23:52
braco je napisao/la:

20. kolo:

Igman - Željezničar
Sarajevo - Zrinjski
Tuzla City - Velež
Borac - Široki Brijeg

21. kolo:

Željezničar - Sloboda
Velež - Borac
Široki Brijeg - Sarajevo

22. kolo

Sloga - Željezničar
Borac - Tuzla City
Sarajevo - Velež
Devet bodova im je imperativ

TigerWoods
Kontakt:

Post Postao/la TigerWoods » 17 feb 2023, 12:13

kolezeljovac je napisao/la:
17 feb 2023, 10:15
jel ovo edis kosi?

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, Firebase, ristagrad i 35 gostiju.