FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Mokes
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Mokes » 20 jul 2018, 00:42

:stop:
skoroalen je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Bit ce dosta izmijenjen sastav za Bijeljinu izgleda. Mislim da bi morali/trebali biti zadovoljni sa nerijesenim rezultatom tamo jer cemo igrati u bog zna kakvom sastavu protiv veoma odmorne i spremne ekipe.
Jok, Bijeljinu smo kucali i u puno gorim uslovima. Kad smo zadnjii put kiksali gore?
Nula - dva, sve ispod je neuspjeh.
Prije par mjeseci :lol: Pavlovićeva bravura.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 20 jul 2018, 00:44

Ja sam misljenja da ce se barem 2 mozda cak i 3 kluba koja igraju Evropu okliznuti vec prvo kolo.Nadam se da necemo to mi biti,ali sa sigurnoscu sad u ovom trenutku niciju pobjedu nemogu garantovati da kazem da je toliki favorit nesto.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 20 jul 2018, 00:45

Mokes je napisao/la::stop:
skoroalen je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Bit ce dosta izmijenjen sastav za Bijeljinu izgleda. Mislim da bi morali/trebali biti zadovoljni sa nerijesenim rezultatom tamo jer cemo igrati u bog zna kakvom sastavu protiv veoma odmorne i spremne ekipe.
Jok, Bijeljinu smo kucali i u puno gorim uslovima. Kad smo zadnjii put kiksali gore?
Nula - dva, sve ispod je neuspjeh.
Prije par mjeseci :lol: Pavlovićeva bravura.
Ja bokte, to sam bio zaboravio. :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 20 jul 2018, 00:49

Dali ima gdje snimak tekme

Dzenan Musa pravi je hordas svaka cas lafe

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 20 jul 2018, 00:52

Fola Esch, za koju nastupa Veldin Muharemović, u narednom kolu EL ide na Genk.
Jesmo l' svi pomislili na isto? :mrgreen:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 20 jul 2018, 00:53

skoroalen je napisao/la:Fola Esch, za koju nastupa Veldin Muharemović, u narednom kolu EL ide na Genk.
Jesmo l' svi pomislili na isto? :mrgreen:
Yes :kralj:
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 20 jul 2018, 01:05

miky_hz je napisao/la:Ja sam misljenja da ce se barem 2 mozda cak i 3 kluba koja igraju Evropu okliznuti vec prvo kolo.Nadam se da necemo to mi biti,ali sa sigurnoscu sad u ovom trenutku niciju pobjedu nemogu garantovati da kazem da je toliki favorit nesto.
Svi imaju teske utakmice, a realno Evropa je svima prioritet, doduse mi se komotno mozemo okrenuti ligi :mrgreen:
Pitar6785 je napisao/la:Dali ima gdje snimak tekme

Dzenan Musa pravi je hordas svaka cas lafe
:?:
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 20 jul 2018, 01:11

Ma navijao za nas večeras, na instagramu stavio sliku
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 20 jul 2018, 01:12

Dobro je , nema se sta u Bijeljini odmarat igraci , prva tekma , svjezi , idemo po tri booda :njanjanja:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 20 jul 2018, 01:27

Mamic bi za Resica sutra odbio ponudu od par mill. ili bi prodao . Cini mi se da je Mujakic produzio na 5 god.,sta je sa ugovorima ostalih mladica ? Samo sabura sa omladincima , ne dovoditi nikog , ako nije nivo Benko,Delac,Jajalo.Zar ne?
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 20 jul 2018, 01:59

Nesvakidašnja priča o bordo golgeteru: Spavao u svlačionici, jer ga niko nije želio voziti kući

Rijetki, baš rijetki znaju težak životni i sportski put najboljeg napadača Sarajeva i Premijer lige. Samo njegovi najbliži i najodaniji mu prijatelji znaju kroz što je sve prolazio miljenik navijača Sarajeva. I sportski ambasador Kalesije.

Mersudin Ahmetović je imao “paklen” put do reflektora slave. Živio je s roditeljima u malom mjestu Zukići, bliže Sapni nego Kalesiji. Dijete je iz radničke porodice. Počeo je u klubu koji je imao samo jednu selekciju. Seniore. Premda mlad, s petnaest godina je igrao s desetak godina starijim od sebe.

Kako je brzo “prekucao” FK Memiće, nastavio je u Kalesiji, igrao u Raincima, Radničkom, kasnije Budućnosti iz Banovića, Slobodi. Dalje se sve zna. Rusija, pa ponovo Sloboda i Sarajevo. Rodni list upozorava da misli na neko drugo zanimanje, ali golgeterski osjećaj govori da “Ahmet” nije za staro gvožđe. Igrat će još dvije, tri godine. Na istom nivou. Čak i sada dolaze mu unosne ponude, ali je on odlučio karijeru završiti na Koševu. I početi trenersku u bordo klubu.

Iza Merse u tim najtežim godinama bilo je svega. Krvi, znoja suza… Patnje, a najmanje radosti. Suljo Sinanović, neumorni tragač za talentima, Vilda, Ahmed, Fudo, Hurem, ljudi su i prijatelji koji su bili uz njega kad je bilo najteže. I najpotrebnije.

A trebalo je podrške i pomoći, pravih savjeta u pravo vrijeme. Mersudin je, a to se malo zna, bio na probi u Željezničaru. I nije prošao. Nekako u vrijeme kada je igrao i Edin Džeko. Priznaje da su jednom igrali zajedno na prijateljskoj utakmici u Hrasnici. Nekako u to vrijeme će Džeku etiketirati “klocem” ili kako Nikola Nikić, tadašnji mu selektor kaže “šljivotres”.

Niko od trenera u Želji u Ahmetoviću nije vidio možda klasnog napadača. A tada su drugi kriteriji važili. Platežna mogućnost imala je prednost nad fizičkim predispozicijama. Merso je imao samo to. I veliku želju. Da sit legne. Da pomogne svojoj porodici. Znao je da će mu se to jednog dana vratiti. On je znao, ali ne i mnogi drugi.

Ahmetović je satima pješačio da stigne na autobus za Kalesiju, potom je mijenjao još nekoliko prijevoza kako bi stigao na trening u Lukavac. Najčešće je “tabanao”. Teško, ali je bio sretan što igra. Kao prvoligaški igrač i amaterski reprezentativac BiH čak je spavao u svlačionici. Ne iz hira već iz nužde. Kada bi se s Radničkim vratio s gostovanja, svi autobusi su već završili s redom vožnje. Bio je umoran da bi pješačio tridesetak kilometara do Hemlijaša i Zukića. A i opasno. Svlačionica, tvrde klupe, dresovi su se nametali kao jedino logično rješenje. I rani trening. S osmjehom. Zato što je znao da je to samo jedna stanica, jedna od prepreka koju mora savladati da bi uspio.

I, evo, Merso je bh. Zlatan Ibrahimović. Omiljen među navijačima, kod saigrača, trenera, novinara, kod svojih Kalesijaca. Isti onakav kakav je bio kada je gazio trnjem, kada je dnevno pješačio po dvadesetak kilometara. Umoran, gladan, ali sretan. Svaki igrač ima svoj životni put, ali je Ahmetovićev jednak onom kojim je prolazio Luka Modrić, najbolji igrač svijeta.

Gospodo treneri, skauti, sportski direktori, stručnjaci, nemoj te, kada vam na trening dođe neki “štrkljavi žgoljo” gledati ko je dovezao, nosi li markiranu robu i gdje mi radi babo… Možda se u tom “žgolji” krije Džeko, Modrić, Pjanić ili Ahmetović. Uostalom, ni Pjanićevog oca niko nije shvatao ozbiljno kada ga je doveo na trening. A danas je zvijezda Juventusa. Rame uz rame Ronaldu.
Ahmetadabra :tokralju:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Vratnik10
Kontakt:

Post Postao/la Vratnik10 » 20 jul 2018, 02:09

Za ovu raju što eventualno tvrde da smo bili dobri. Ja sam bio na tekmi i mislim da je ovo daleko od dobre igre. Večeras smo igrali protiv panjeva a po onome što sam vidio ili što nisam vidio večeras imam razloga da budem zabrinut za sezonu koja nam dolazi. Nije igra baš bila na nekom nivou...

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 20 jul 2018, 09:03

Evo ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo će nam kao nagradu za prolazak dati 100 000 KM..

StariGrad071
Kontakt:

Post Postao/la StariGrad071 » 20 jul 2018, 09:10

Vratnik10 je napisao/la:Za ovu raju što eventualno tvrde da smo bili dobri. Ja sam bio na tekmi i mislim da je ovo daleko od dobre igre. Večeras smo igrali protiv panjeva a po onome što sam vidio ili što nisam vidio večeras imam razloga da budem zabrinut za sezonu koja nam dolazi. Nije igra baš bila na nekom nivou...

Ti si vjerovatno jedan od onih sto u 3oj minuti psuje mrtve igracima i treneru, ili u 80oj kod 3:0 sto se dodaju sto ne napadamo. Tako da si garant zabrinut valja sovat a dobra igra, pametna, bez stljanja.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 20 jul 2018, 09:21

viewtopic.php?f=98&t=13503&p=6578295#p6578295

Dajte svoje nominacije, jaka je konkurencija.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 20 jul 2018, 09:34

Sinoc na zapadu Agim Nikolic,Sener Bajramovic ,i jos par trenera.
Svi su slozni da je odbrana losa,neiuigrana,lose se postavljaju.Prenos lopte iz odbrane prema napadu,spor los,gotovo da ga nema.Svaki presing protivnicke ekipe,odbrana vraca loptu Pavlovicu,koji nasumice ispucava prema napadu.Hebibovic na beku katastrofa,par puta izletio ,ostavio odbranu na propuhu,gotovo da nije igrao.Moramo priznati da nam igra sinoc nije bila bajna,kad imamo u vidu kava je ekipa bila na drugoj strani.Svi napadi i sanse su napravljene preko Sisica,dok lijeva strana gotovo da nije postojala.Dobra stvar su djeca iz akademije,posebno Pidro,Resic,Mujakic,Mustafic. :tokralju:
Al eto pobjeda,je pobjeda ,vidjecemo kako ce to izgledati protiv Radnika.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 20 jul 2018, 09:42, ukupno mijenjano 1 put.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 20 jul 2018, 09:38

Eto Sener i Agim bi to bolje posložili hahahahaha
Jbt pa nismo Real da smo posloženi ,STA vam je ljudi ,ovi Banatsti su iznad Zarije i Zete nimalo naivna ekipa.Jbt strumfovi od Narve Trans koja turisticki dodje sa 15, igraca i koja je završila kao 5 u estonskoj ligi napravvise "ozb" ekipu.Ugl sve cemo vidjeti u Bijeljini.Husref ima sirok roster igraca pribliznih kvaliteta pa da vidimo aBd.
Evo Adukora i na TM-u prebacili sa DM na CB. :urnebes:
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 20 jul 2018, 09:40, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 20 jul 2018, 09:38

Sinoc je Armenski predstavnik Pyunik izbacio Vardara u dvije tekme 3-0 rezultat bio.Inace Pyunik je zavrsio kao 5-ti u Armeniji ovi nasi su drugi zavrsili . Tako da se jezim na pomisao kad neko kaze amateri ili nesto tako,ljudi imaju 46 puta bolje uslove od nas ,al eto ta ce oni talasika.

Bravo Husrefe ,bravo momci :salut: Igra svakako moze jos bolja da bude,ali prolaz i sam rezultat je ovdje najbitniji.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 jul 2018, 09:44

miky_hz je napisao/la:Sinoc je Armenski predstavnik Pyunik izbacio Vardara u dvije tekme 3-0 rezultat bio.Inace Pyunik je zavrsio kao 5-ti u Armeniji ovi nasi su drugi zavrsili . Tako da se jezim na pomisao kad neko kaze amateri ili nesto tako,ljudi imaju 46 puta bolje uslove od nas ,al eto ta ce oni talasika.

Bravo Husrefe ,bravo momci :salut: Igra svakako moze jos bolja da bude,ali prolaz i sam rezultat je ovdje najbitniji.
A Lech Poznan drugog armenskog predstavnika izbacio golom u 95.min.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 20 jul 2018, 09:47

bio na sjeveru nakon 16 godina, izasao na poluvremenu, presao na istok, ono sto se od jedne najacih grupa na prostorima bivse juge desilo ovo danas je raspad sistema, trebat ce godina i godina da se grupa oporavi, i da se navijaci vrate na sjever,sad cu malo o tekmi odradila se maestralno bez skrleta sa 30% snage, ekipa djeluje dobro poslozeno, fali nam taj veznjak koji bi mogao poturit loptu i stvorit visak za sisica i hebiba(mora se vratit na krilo) i umjesto njega dovest jos 1 dokazanog beka da pokrijemo strane sve...
krsto babo ove ekipe kapitenski
rahman me pozitivno iznenadio nije fasovo zuti:) odigrao bas dobro
mujakic, pirdo, mustafic i sevkija su pokazatelji da se u akademiji sa dzenom radi odlican posao
ahmet masina, sisic ce da siluje ove bekove u ligi sa onom brzinom sve u svemu treba bit zadovoljan,sutra po tri boda u semberiju.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: fks74 i 22 gosta.