FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
U međuvremenu je Resić potpisao već drugi profesionalni ugovor za Sarajevo i bordo klub smatra svojim domom. Interesantno je da i svlačionicu kluba krasi jedan njegov citat u kojem on navodi, „Dat ću sve za ovaj klub, jer je ovaj klub dao sve za mene“.
Najezio sam se,samo naprijed momcino,voli te tvoj Zivinicanin
Samo Sarajevo
Oprosti al nisi u pravu. Prvo ovi "panjevi" su poprilicno trkacki spremni, u pocetku me malo zabrinulo to sa obzirom da nasi znaju biti umorni na pocetku sezoneVratnik10 je napisao/la:Za ovu raju što eventualno tvrde da smo bili dobri. Ja sam bio na tekmi i mislim da je ovo daleko od dobre igre. Večeras smo igrali protiv panjeva a po onome što sam vidio ili što nisam vidio večeras imam razloga da budem zabrinut za sezonu koja nam dolazi. Nije igra baš bila na nekom nivou...
Mislim da ce iz kola u kolo ovo biti sve bolje i bolje, ipak ovaj kostur ekipe igra vec duze zajedno
U novi boj ...
Svaka cast za ovakvog fudbalskog dragulja,nek niste samo dobri u zvezdama granda.kanarinac je napisao/la:U međuvremenu je Resić potpisao već drugi profesionalni ugovor za Sarajevo i bordo klub smatra svojim domom. Interesantno je da i svlačionicu kluba krasi jedan njegov citat u kojem on navodi, „Dat ću sve za ovaj klub, jer je ovaj klub dao sve za mene“.
- StariGrad071
- Kontakt:
Cuj hebib los hahahahaha. Kako raja ne zna gledati fudbal. Hebib, krle, ahmet, niho, pidro perfektni sinox. Hebib opet asistencija. Kaze los na beku hahahaha. Al haj ne treba se nervirati, atmosfera ko da smo izgubili. Pitarski poremeceni mozgovi.
Vladimir Petkovic kaze da je gledao obje nase utakmice
Kaze da nam za ovaj nivo takmicenja nedostaje brzine i vise igraca sa izrazenim brzinskim sposobnostina.Takodjer dodao je da je bolje za nas kada bi eventualno isli na Fiorentinu jel su prvo zvucnije ime a drugo po njegovom Atalanta je ekipa koja je trenutno bolji i uigraniji tim.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Ma sasvim solidno i relativno dobro smo odigrslk sinoc, odbrana sto je svima vidljivo nesigurna al et pocetak je sezone pa je i razumljivo, s tim da je meni licno puno sigurnija odbrans Sofranac - Mujakic a ispred dva vezna Adukor Stanojevic
U svakom slucaju okrenut se Radniku koji je slabija ekipa nego prosle sezone, a u ostalom uvijek se s njima moglo i igrat, nisu seljacka ekipa ko Krupa koja ti se valja po tekme po terenu
Sve zavisi od naseg pristupa, ako odigraju borbeno i agresivno mislim da uzimamo i to u hendikepu
U svakom slucaju okrenut se Radniku koji je slabija ekipa nego prosle sezone, a u ostalom uvijek se s njima moglo i igrat, nisu seljacka ekipa ko Krupa koja ti se valja po tekme po terenu
Sve zavisi od naseg pristupa, ako odigraju borbeno i agresivno mislim da uzimamo i to u hendikepu
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !
"Amateri" su i u devedesetoj minuti trčali kao navijeni, cijelo vrijeme dobro pokrivali prostor i dobro pritiskali naše igrače, i kako god to neko pokušao predstaviti, sinoč nije bila nimalo lagana utakmica.hz033 je napisao/la:Oprosti al nisi u pravu. Prvo ovi "panjevi" su poprilicno trkacki spremni, u pocetku me malo zabrinulo to sa obzirom da nasi znaju biti umorni na pocetku sezoneVratnik10 je napisao/la:Za ovu raju što eventualno tvrde da smo bili dobri. Ja sam bio na tekmi i mislim da je ovo daleko od dobre igre. Večeras smo igrali protiv panjeva a po onome što sam vidio ili što nisam vidio večeras imam razloga da budem zabrinut za sezonu koja nam dolazi. Nije igra baš bila na nekom nivou..., al se to nije desilo. Igrali su nam vecinu vremena visoki presing, sto nam je bila bolna rana, i sto nas je znalo iscrpiti da nasi nekad nisu mogli u 60. minuti da dignu noge, medjutim djelovali smo poprilicno solidno. Eventualno treba malo poraditi na isnosenju lopte, mislim da Adukor nebi trebao to da radi, ali sa obzirom na visoki presing moralo je tako. Extra je to sto se podmladak pokazao, barem na ovoj tekmi. Meni jedino Pavlovic djeluje onako nesigurno, podsjeca me na Alaima, sto je duzi let lopte on sve nesigurniji
![]()
Mislim da ce iz kola u kolo ovo biti sve bolje i bolje, ipak ovaj kostur ekipe igra vec duze zajedno
Sa povratkom drugog centarhalfa i pomjeranjem Adukra na zadnjeg veznog, te igranjem "normalnog" beka umjesto Hebibovića(kojem je mjesto naprijed) sve će to mnogo bolje izgledati.
- StariGrad071
- Kontakt:
Ali sa hebibom dobijamo igraca vise u napadu kada je na beku. Meni je jedino halilovic potanak.
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Kad naši idu za Bijeljinu?
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
AKADEMIJA FKS
- AlfredNobel
- Kontakt:
Jojj, ali ne mogu ovog tupljenja u prazno.. On bio na stadionu, pa vidio sve i sve mu je loše, a eto mi preko TV-a gledali drugu tekmu..
Odigralo se sigurno i mirno utakmica, bez puno potrošnje i ne do bog kakvih povreda. Čitavim tokom meča se kretalo iz odbrane polako i strpljivo i to je jedan plus. Zašto je toliko teško reći da se odigrala dobra tekma, da je igra bila vrlo dobra, uz par korekcija koje se moraju napraviti u pojedinim segmentima?
Drugo je to što pojedini očekuju da u revanš meču, gdje imaš rezultat na svojoj strani nešto jurišaš i fajtaš se, pa imaju očekivanja da se ode s peticom na poluvrijeme. Malo realnost nije na odmet.. Napokon se jedan meč odigrao taktički.. Dobro pokrivali nazad, gradili igru strpljivo osim u par navrata, pokazali da imamo dobru transformaciju i da znamo odigrati na kontre, iz koje je na kraju i pao gol. Kažem nismo srljali, osim u nekoliko situacija, gdje ih je malo ponijelo pa su se zaigrali, ali naravno i to treba usavršiti.
Eto baš nas zanima mišljenje strašnih svjetskih kultnih trenerskih faca, Agima i Šenera..
Kakve se gluposti iznose..
Odigraš veoma dobro taktički utakmicu, opet ne valja, naziva se to pickastom igrom. A kad neka ekipa iz svijeta odigra dobru defanzivu i privede ovako utakmicu kraju, onda je to divljenje. Još su im naši strpali tri komada, a mogla su još ona dva zicera Ahmeta i Krstea.
Odvadite malo..
Odigralo se sigurno i mirno utakmica, bez puno potrošnje i ne do bog kakvih povreda. Čitavim tokom meča se kretalo iz odbrane polako i strpljivo i to je jedan plus. Zašto je toliko teško reći da se odigrala dobra tekma, da je igra bila vrlo dobra, uz par korekcija koje se moraju napraviti u pojedinim segmentima?
Drugo je to što pojedini očekuju da u revanš meču, gdje imaš rezultat na svojoj strani nešto jurišaš i fajtaš se, pa imaju očekivanja da se ode s peticom na poluvrijeme. Malo realnost nije na odmet.. Napokon se jedan meč odigrao taktički.. Dobro pokrivali nazad, gradili igru strpljivo osim u par navrata, pokazali da imamo dobru transformaciju i da znamo odigrati na kontre, iz koje je na kraju i pao gol. Kažem nismo srljali, osim u nekoliko situacija, gdje ih je malo ponijelo pa su se zaigrali, ali naravno i to treba usavršiti.
Eto baš nas zanima mišljenje strašnih svjetskih kultnih trenerskih faca, Agima i Šenera..
Kakve se gluposti iznose..
Odigraš veoma dobro taktički utakmicu, opet ne valja, naziva se to pickastom igrom. A kad neka ekipa iz svijeta odigra dobru defanzivu i privede ovako utakmicu kraju, onda je to divljenje. Još su im naši strpali tri komada, a mogla su još ona dva zicera Ahmeta i Krstea.
Odvadite malo..
Zadnja izmjena: AlfredNobel, dana/u 20 jul 2018, 10:59, ukupno mijenjano 2 puta.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
Sutra krecu,danas odmah rani trening u 10 imaju.BordoSarajevo je napisao/la:Kad naši idu za Bijeljinu?
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- AlfredNobel
- Kontakt:
Pa to je to, zato ga je Husref i pomjerio na beka. Hebib je primjer modernog desnog beka, koliko god to nekom bilo smiješno i pravio neku komediju od toga. Još kad bi malo popravio defanzivu, to bi bilo jako dobro. Pogledajte samo njegovu kretnju i osjećaj za prostor, koliko je puta ispratio svaku akciju i uz Šišića po toj strani, može napraviti dar-mar. Oba brza i tu se može napraviti dosta toga.StariGrad071 je napisao/la:Ali sa hebibom dobijamo igraca vise u napadu kada je na beku. Meni je jedino halilovic potanak.
Ja bi Tatara ubacio umjesto Halilovića, koji je prespor, meni se čini kao da ima kila viška. Spor, zna zeznuti dosta situacija, ali zna nekada zabiti kad treba. Šta ja znam, niti mi smrdi, niti miriše..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
-
bordobijeli
- Kontakt:
A ne znam cemu uopste sad neka prevlika analiza igre 3:0 lagan prolaz i to je to . nije ni Francuska briljirala pa osvoji SP . naravno da treba raditi na uigravanju odbrane na duel igri ,agresivnosti ,na kompaktnosti tima da igraci blize stoje kad se branimo da dajemo manje prostora protivniku itd . al sve u svemu ok, idemo dalje . Sjever katastrofa.
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Uh, znači iz busa na teren, možda je bolje da su danas predveče krenuli..miky_hz je napisao/la:Sutra krecu,danas odmah rani trening u 10 imaju.BordoSarajevo je napisao/la:Kad naši idu za Bijeljinu?
Rekoše da će biti izmjena dosta, kako li će to izgledati... po meni, najviše sinoć su se potrošili bekovi, krila i Velkoski..
Hodžić nek bude na desnom beku a Hebib i Šišić nek odrade po poluvrijeme, lijevo neka odigra Šabanović, Pidro neka odmori, potrošio se sinoć, pretrčao je dosta. Štoperi se nisu puno potrošili ali bi Adukora prebacio i vezni red, a Šofranca stavio sa Mujakićem. U vezi je svjež Stanojević, i Halilovića bi odmorio.
Pavlović, Hodžić, Šofranac, Mujakić, Šabanović, Adukor, Stanojević, Hebib/Šišić, Rahman, Velkoski, Ahmetović
Joj da bi samo pobjedit....
Ja sve mislio da ćemo imat 2 dana odmora, kad vraga, dan odmora
FK Sarajevo
Citam po raznim forumima raja sere nesto kao Mustafic im tanak bio, a izgleda pola ih ne konta ili se ne razumije u fudbal i poziciju na kojoj momak igra. Sigurno najteza pozicija za iznijeti, jer u oba pravca moras biti maksimalno odgovoran, a momak je sigurno takticki odgovorio na sve ono sto mu je Husref zadao. Fino drzao liniju u veznom redu, vrsio je i presing, kvalitetno fizicki spreman, dobro odradio posao i sa zutim kartonom, a uz to je igrao i sa Rahmanovicem u vezi i sam je sa njim drzao taj dio terena a Rahmanovic je svakako igrac koji vise doprinosi u ofanzivi, tako da malom kapu treba skinuti...
Nije podlegao cuvenom pritisku i generalo su svi odlicno odigrali.
Moram reci da sam se poprilicno zajebo sa sjeverom... imao sam info da to nije pravi povratak i ispostavilo se tacnim, iako sam zagovarao to da se trebaju vratiti...
Nije podlegao cuvenom pritisku i generalo su svi odlicno odigrali.
Moram reci da sam se poprilicno zajebo sa sjeverom... imao sam info da to nije pravi povratak i ispostavilo se tacnim, iako sam zagovarao to da se trebaju vratiti...
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
-
bordobijeli
- Kontakt:
U nedjelju je utakmica . kakav umor ne treba nikog odmarati najbolji trebaju igrati , nije ni pocelo prvenstvo pricamo o nekom umoru.BordoSarajevo je napisao/la:Uh, znači iz busa na teren, možda je bolje da su danas predveče krenuli..miky_hz je napisao/la:Sutra krecu,danas odmah rani trening u 10 imaju.BordoSarajevo je napisao/la:Kad naši idu za Bijeljinu?
Rekoše da će biti izmjena dosta, kako li će to izgledati... po meni, najviše sinoć su se potrošili bekovi, krila i Velkoski..
Hodžić nek bude na desnom beku a Hebib i Šišić nek odrade po poluvrijeme, lijevo neka odigra Šabanović, Pidro neka odmori, potrošio se sinoć, pretrčao je dosta. Štoperi se nisu puno potrošili ali bi Adukora prebacio i vezni red, a Šofranca stavio sa Mujakićem. U vezi je svjež Stanojević, i Halilovića bi odmorio.
Pavlović, Hodžić, Šofranac, Mujakić, Šabanović, Adukor, Stanojević, Hebib/Šišić, Rahman, Velkoski, Ahmetović
Joj da bi samo pobjedit....
Ja sve mislio da ćemo imat 2 dana odmora, kad vraga, dan odmora
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Negdje sam procito da je u subotu tekma tj. sutra, al evo na stranici saveza piše da je u nedjelju, e to mjenja stvar, eh to je odlično onda
FK Sarajevo
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Memara je napisao/la:AKADEMIJA FKS
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- muhamedhulk
- Kontakt:
sluzbeno, kolika je bila posjeta? ucinilo mi se da je bilo oko 6k.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!