Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Virtu4l
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Virtu4l » 22 maj 2015, 09:37

Nikad ga Željo neće pustiti za 'par stotina hiljada', ni njega, ni Memiju, Bajića, Beganovića...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 22 maj 2015, 10:18

Virtu4l je napisao/la:Nikad ga Željo neće pustiti za 'par stotina hiljada', ni njega, ni Memiju, Bajića, Beganovića...
I ne treba da ih pusti, nisam primjetio da je Luki Modricu skodilo igranje u PL BiH. Dapace izjavio je da nikad ne bi bio takav igrac da nije probao BiH oranice. Ako su talenti propast nece a jedino sto je u BiH opasno po njihovu karijeru su ozlijede. A i to se svugdje dogadja.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 22 maj 2015, 10:37

To ce Mamic uzeti sebi, svakako ima dogovor sa Zeljeznicarom da ima prednost kod zeljinih omladinaca da dovede za "djaba".
1946

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 maj 2015, 10:51

Hoće, k'o i do sad.
Voli te tvoje Sarajevo.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 22 maj 2015, 10:58

Tačno se vidi kolike komplekse u svakom svom postu glava ima prema Želji, koji je na njegovu žalost najbolji i najtrofejniji BH klub. Dinamo u novijoj historiji nije kupio nikad igrača Željezničara, to su bili igrači koji su ponikli u Želji ali su igrali za druge klubove. A Dinamo ili neki drugi klub ce morati platiti onoliko koliko Željo bude tražio za svoje mlade igrače.. ;)
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 22 maj 2015, 11:08

dubrovnik je napisao/la: I ne treba da ih pusti, nisam primjetio da je Luki Modricu skodilo igranje u PL BiH. Dapace izjavio je da nikad ne bi bio takav igrac da nije probao BiH oranice. Ako su talenti propast nece a jedino sto je u BiH opasno po njihovu karijeru su ozlijede. A i to se svugdje dogadja.
Hocemo li to sada , na osnovu jedne sezone igranja Luke Modrica u PL, tvrditi da stvaramo igrace za Real ? E je.bi ga, te samoobmane su cak i za nas mentalitet pretjerane :roll: Samo cekam da neko kaze da smo prizveli Matu Jajala, pa otisao u Serie A !

Ako sada te igrace ne puste za male pare, pustice ih za dvije godine bez obestecenja, samo sto ce tada biti kasno, prekasno za te igrace da nesto naprave. Iskreno, ne mogu da shvatim da svake godine pravimo iste greske, placamo ih i dalje tvrdimo da radimo ispravno !?
Radovac je ljetos trebao otici bilo gdje na zapad, Hadziahmetovic treba otici sada .

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 22 maj 2015, 11:21

Head je napisao/la:To ce Mamic uzeti sebi, svakako ima dogovor sa Zeljeznicarom da ima prednost kod zeljinih omladinaca da dovede za "djaba".
Vecu glupost na formu nisam procito fakat.
Nego kako ide svjetlanje obraza u bijeljini? :urnebes:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 maj 2015, 11:27

bhsport je napisao/la:Nego kako ide svjetlanje obraza u bijeljini? :urnebes:
:rol: :rol: baš je bio poletio pred rudu :lol:
Voli te tvoje Sarajevo.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 22 maj 2015, 11:29

Odlicno je sve, Radovac i Andjusic dominiraju u U19.

Kadeti sto su igrali na ovom turniru su na prvom mjestu u drzavi.
http://sportsport.ba/tabela/Premijer-om ... Kadeti/779

Juniori uzimaju kup a seniori titulu. :bih:
1946

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 22 maj 2015, 11:31

@SjeverniVjetar, Željo nece pustiti svoje mlade igrače za male pare i to je kraj price. Konkretno vec je došla ponuda za Bajića od strane jednog Poljskog giganta koja je glatko odbijena, a koju bi prihvatili gotovo svi klubovi u ligi. Svaki od tih mladih igraca ima dugogodišnji ugovor tako da ne stoji to što si ti napisao da cemo ih za dvije godine pustiti bez obeštecenja. Ovdje se radi o igracima gdje najstariji Bajic ima 21 godinu i ti kažeš da ce biti prekasno za njih da nešto naprave, isto kao da se radi o igracima sa preko 30 godina :facepalm:
Sve dok naši klubovi budu igrace puštali za kikiriki, u ovoj ligi nece biti napretka..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 22 maj 2015, 11:33

Željooooo je napisao/la:Sve dok naši klubovi budu igrace puštali za kikiriki, u ovoj ligi nece biti napretka..
I sve dok igrači budu padali na prvi inostrani poziv.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 22 maj 2015, 11:36

Head je napisao/la:Odlicno je sve, Radovac i Andjusic dominiraju u U19.

Kadeti sto su igrali na ovom turniru su na prvom mjestu u drzavi.
http://sportsport.ba/tabela/Premijer-om ... Kadeti/779

Juniori uzimaju kup a seniori titulu. :bih:
Procitaj ponovo sto sam napisao, kako ide svjetlanje obraza u Bijeljini?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 22 maj 2015, 11:46

SjeverniVjetar je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: I ne treba da ih pusti, nisam primjetio da je Luki Modricu skodilo igranje u PL BiH. Dapace izjavio je da nikad ne bi bio takav igrac da nije probao BiH oranice. Ako su talenti propast nece a jedino sto je u BiH opasno po njihovu karijeru su ozlijede. A i to se svugdje dogadja.
Hocemo li to sada , na osnovu jedne sezone igranja Luke Modrica u PL, tvrditi da stvaramo igrace za Real ? E je.bi ga, te samoobmane su cak i za nas mentalitet pretjerane :roll: Samo cekam da neko kaze da smo prizveli Matu Jajala, pa otisao u Serie A !

Ako sada te igrace ne puste za male pare, pustice ih za dvije godine bez obestecenja, samo sto ce tada biti kasno, prekasno za te igrace da nesto naprave. Iskreno, ne mogu da shvatim da svake godine pravimo iste greske, placamo ih i dalje tvrdimo da radimo ispravno !?
Radovac je ljetos trebao otici bilo gdje na zapad, Hadziahmetovic treba otici sada .
Ne nego bas suprotno po meni care. Treba ih zadrzati sto duze i pokusati vracati igrace u zenitu karijere sa kojim moze ova mladost sazrijevati. Urediti vlasnicku strukturu slicno kao sto je Rijeka napravila. Da ne spominjem Sarajevo jer cu isprovocirati reakcije. Naci sponzora i malo po malo se dizati do prvog plasmana u EL. Pa bi onda vidjeli kako kapaju milioncici. Prodavati max.po jednog igraca a vise njih samo ako su u pitanju milionske ponude. Tako bi to trebalo raditi a ne da Inter iz Zapresica uzima lovu na Hajradinovicu,to veze sa mozgom nema. Tako bi trebalo care a da li ce tako biti to znate bolje vi iz BiH koji u detalje poznate stanje u klubovima.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 22 maj 2015, 11:49, ukupno mijenjano 1 put.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 22 maj 2015, 11:47

Željooooo je napisao/la:@SjeverniVjetar, Željo nece pustiti svoje mlade igrače za male pare i to je kraj price. Konkretno vec je došla ponuda za Bajića od strane jednog Poljskog giganta koja je glatko odbijena, a koju bi prihvatili gotovo svi klubovi u ligi. Svaki od tih mladih igraca ima dugogodišnji ugovor tako da ne stoji to što si ti napisao da cemo ih za dvije godine pustiti bez obeštecenja. Ovdje se radi o igracima gdje najstariji Bajic ima 21 godinu i ti kažeš da ce biti prekasno za njih da nešto naprave, isto kao da se radi o igracima sa preko 30 godina :facepalm:
Sve dok naši klubovi budu igrace puštali za kikiriki, u ovoj ligi nece biti napretka..
Mi igrace pustamo tacno za onoliko koliko u tom trenutku vrijede. Posljednji z.ajeb napravio je Werder i dao fine pare za Husejinovica, to se vise nece desavati. Sada mozemo dobiti sicu ili bez obestecenja, niko nece da baca pare. Mamic je izgubio na Pandzi, Zakaricu, Bekicu i to se vise nece dogadjeti, moze dzaba, pa da sta cvaknemo od slijedeceg transfera ako uspiju.
Kamo srece da neko za Bajica dogodine ponudi milion, nazalost, puno je vjerovatnije da ce slijedeca sezona biti losija i da nece moci uzeti ni sto im se sada nudi, vidi pod "Cimirot". Slicno vazi i za Hadziahmetovica, Radovca...
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 22 maj 2015, 12:01, ukupno mijenjano 1 put.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 22 maj 2015, 11:55

dubrovnik je napisao/la: Ne nego bas suprotno po meni care. Treba ih zadrzati sto duze i pokusati vracati igrace u zenitu karijere sa kojim moze ova mladost sazrijevati. Urediti vlasnicku strukturu slicno kao sto je Rijeka napravila. Da ne spominjem Sarajevo jer cu isprovocirati reakcije. Naci sponzora i malo po malo se dizati do prvog plasmana u EL. Pa bi onda vidjeli kako kapaju milioncici. Prodavati max.po jednog igraca a vise njih samo ako su u pitanju milionske ponude. Tako bi to trebalo raditi a ne da Inter iz Zapresica uzima lovu na Hajradinovicu,to veze sa mozgom nema. Tako bi trebalo care a da li ce to znate bolje vi iz BiH koji u detalje poznate stanje u klubovima.
To su bajke , naci sponzora, plasirati se u EL, da kapaju miloncici he, he ...volio bih i ja !
Realnost je nesto sasvim drugo, igranjem u BHPL , talenti ne napreduju, ne sazrijevaju , nego stagniraju, nazaduju i upropastavaju prirodni talenat i one dobre stvari sto se uce na ulici.
Ma svejedno, ja nisam klupski navijac, interesuje me reprezentacija. Steta sto godinama reprezentacija nema skoro nikakvu ili malu korist od domace lige, a talenata ima 1000%.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 22 maj 2015, 12:04

Željooooo je napisao/la:@SjeverniVjetar, Željo nece pustiti svoje mlade igrače za male pare i to je kraj price. Konkretno vec je došla ponuda za Bajića od strane jednog Poljskog giganta koja je glatko odbijena, a koju bi prihvatili gotovo svi klubovi u ligi. Svaki od tih mladih igraca ima dugogodišnji ugovor tako da ne stoji to što si ti napisao da cemo ih za dvije godine pustiti bez obeštecenja. Ovdje se radi o igracima gdje najstariji Bajic ima 21 godinu i ti kažeš da ce biti prekasno za njih da nešto naprave, isto kao da se radi o igracima sa preko 30 godina :facepalm:
Mi igrace pustamo tacno za onoliko koliko u tom trenutku vrijede. Posljednji z.ajeb napravio je Werder i dao fine pare za Husejinovica, to se vise nece desavati. Sada mozemo dobiti sicu ili bez obestecenja, niko nece da baca pare. Mamic je izgubio na Pandzi, Zakaricu, Bekicu i to se vise nece dogadjeti, moze dzaba, pa da sta cvaknemo od slijedeceg transfera ako uspiju.
Kamo srece da neko za Bajica dogodine ponudi milion, nazalost, puno je vjerovatnije da ce slijedeca sezona biti losija i da nece moci uzeti ni sto im se sada nudi. Slicno vazi i za Hadziahmetovica, Radovca...
Glupu si paralelu napravio i sa Dinamom i sa Werderom, oni dovode puno igraca, mislim da se i ne sjecaju Saida, isto tako Dinamo dovede milion igraca ako njih par uspije za njih je to dobro. Liverpool svake godine dovede par igraca koje plate mnogo i onda se zajebu, to ti je poslovni rizik, al zato im se nekad posreci pa dobiju Coutinha.. Vec sam ti rekao za male pare igraci Želje nece otici, a nijedan mladi igrac ne može otici bez obestecenja jer ima dug ugovor. Ako ti ne cijeniš svoje nece te ni drugi cijeniti, ako težimo ka tome da nam bude bolja liga onda ne smijemo najbolje igrace iz te lige prodavati za kikiriki i tako moramo dizati rejting lige. Moramo ligu dići u svim segmentima na jedan viši i bolji novo..

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 22 maj 2015, 12:23

Željooooo je napisao/la: Glupu si paralelu napravio i sa Dinamom i sa Werderom, oni dovode puno igraca, mislim da se i ne sjecaju Saida, isto tako Dinamo dovede milion igraca ako njih par uspije za njih je to dobro. Liverpool svake godine dovede par igraca koje plate mnogo i onda se zajebu, to ti je poslovni rizik, al zato im se nekad posreci pa dobiju Coutinha.. Vec sam ti rekao za male pare igraci Želje nece otici, a nijedan mladi igrac ne može otici bez obestecenja jer ima dug ugovor. Ako ti ne cijeniš svoje nece te ni drugi cijeniti, ako težimo ka tome da nam bude bolja liga onda ne smijemo najbolje igrace iz te lige prodavati za kikiriki i tako moramo dizati rejting lige. Moramo ligu dići u svim segmentima na jedan viši i bolji novo..
Prijatelju, rejting se ne dize tako sto cemo jedni druge tapsati po ramenu i govoriti "najbolji smo, treba cijeniti svoje"...
Rejting se dize, iskljucivo, tako sto ce neki igrac kojeg nas klub proda , pruziti dobre igre, napraviti rezulta na visem nivou, donijeti zardu klubu koji ga je kupio, pa onda jos jedan takav igrac, pa jos jedan... To je jedini nacin, a mi smo do sada izvezli jedino Edina Dzeku, prije 10 godina i to se zaboravilo. Nazalost to je izuzetak koji potvrdjuje pravilo, a pravilo je da stvaramo ispodprosjecene, lose igrace i to je osnovni problem, a ne prodaja ili zadrzavanje igraca.
Zadrzali smo Cimirota, Radovca i cijena i interes padaju.. Kamo srece da je drugacije, bio bih ja najsretniji da Bajic ode za 2 miliona, pa da postane najbolji strijelac Bundeslige. Realno, temelj za takve domete ne postoji, sto prije ode sanse da bar nesto napravi su vece. Dok se stvari ne promijene u radu s mladim kategorijama i infrastrukturi, steta je zadrzavati nadarene igrace.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 22 maj 2015, 14:40

dubrovnik je napisao/la: Ne nego bas suprotno po meni care. Treba ih zadrzati sto duze i pokusati vracati igrace u zenitu karijere sa kojim moze ova mladost sazrijevati. Urediti vlasnicku strukturu slicno kao sto je Rijeka napravila. Da ne spominjem Sarajevo jer cu isprovocirati reakcije. Naci sponzora i malo po malo se dizati do prvog plasmana u EL. Pa bi onda vidjeli kako kapaju milioncici. Prodavati max.po jednog igraca a vise njih samo ako su u pitanju milionske ponude. Tako bi to trebalo raditi a ne da Inter iz Zapresica uzima lovu na Hajradinovicu,to veze sa mozgom nema. Tako bi trebalo care a da li ce to znate bolje vi iz BiH koji u detalje poznate stanje u klubovima.
To su bajke , naci sponzora, plasirati se u EL, da kapaju miloncici he, he ...volio bih i ja !
Realnost je nesto sasvim drugo, igranjem u BHPL , talenti ne napreduju, ne sazrijevaju , nego stagniraju, nazaduju i upropastavaju prirodni talenat i one dobre stvari sto se uce na ulici.
Ma svejedno, ja nisam klupski navijac, interesuje me reprezentacija. Steta sto godinama reprezentacija nema skoro nikakvu ili malu korist od domace lige, a talenata ima 1000%.
Sa ovim se slazem.

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 22 maj 2015, 19:32

Naš glavni problem je sto naši klubovi ne prave profesionalce. Ozbiljno se mora poceti raditi vec sa dvanaestogodinjacima. Mentalitet ove djece je na jako niskim granama.. U nas dijete pukne laznjak i vec je aman zaman talenat. Ubrzo eto ti ga već počinje ucjenjivati trenera da ne želi za juniore igrati itd. Jbt fizicka sprema je temelj danasnjeg fudbala, a u nasim klubovima je fizicka sprema izgleda zadnja od prioriteta.

Mi imamo samo "sezonske" igrace. Mislim odigra dijete jednu sezonu kako treba i nakon toga slijedi lagano njegov pad. Eto Sarajevo je kao ozbiljno krenulo raditi a jedan od njihovih glavnih produkata ( Radovac) ne može odigrati ni cijelo poluvrijeme a da se ne osjeti znatan pad u njegovoj kondiciji. Ljudi ba nema od tog igrača ništa čim on ne može utakmicu u juniorima odigrati u punom tempu.
Gojak nešto pokazao prije 2 godine i sad digao nosinu, a ne znam jel odigrao i jednu seniorsku utakmicu zadnjih godinu dana. Tobože već Ronaldo postao. To je taj naš mentalitet.

Dok god budemo čitali komentare tipa ma vidi se da imamo talenta al nas ljudi ubiše fizički ništa neće biti od naše djece. Od toliko talenata iz naše lige u zadnjih par godina jedino Višća, Suljić,Horić, donedavno Zahirović uspjevaju igrati. Za njih nisi mogao pročitati jedva je izdržao do poluvremena odigrati..
Talenata tipa Radovac, Gojak, Travančić, Handžić smo imali tonu i ne znam više kako možete išta očekivati od takve vrste igrača.

Poskok
Kontakt:

Post Postao/la Poskok » 22 maj 2015, 20:10

delija je napisao/la:Naš glavni problem je sto naši klubovi ne prave profesionalce. Ozbiljno se mora poceti raditi vec sa dvanaestogodinjacima. Mentalitet ove djece je na jako niskim granama.. U nas dijete pukne laznjak i vec je aman zaman talenat. Ubrzo eto ti ga već počinje ucjenjivati trenera da ne želi za juniore igrati itd. Jbt fizicka sprema je temelj danasnjeg fudbala, a u nasim klubovima je fizicka sprema izgleda zadnja od prioriteta.

Mi imamo samo "sezonske" igrace. Mislim odigra dijete jednu sezonu kako treba i nakon toga slijedi lagano njegov pad. Eto Sarajevo je kao ozbiljno krenulo raditi a jedan od njihovih glavnih produkata ( Radovac) ne može odigrati ni cijelo poluvrijeme a da se ne osjeti znatan pad u njegovoj kondiciji. Ljudi ba nema od tog igrača ništa čim on ne može utakmicu u juniorima odigrati u punom tempu.
Gojak nešto pokazao prije 2 godine i sad digao nosinu, a ne znam jel odigrao i jednu seniorsku utakmicu zadnjih godinu dana. Tobože već Ronaldo postao. To je taj naš mentalitet.

Dok god budemo čitali komentare tipa ma vidi se da imamo talenta al nas ljudi ubiše fizički ništa neće biti od naše djece. Od toliko talenata iz naše lige u zadnjih par godina jedino Višća, Suljić,Horić, donedavno Zahirović uspjevaju igrati. Za njih nisi mogao pročitati jedva je izdržao do poluvremena odigrati..
Talenata tipa Radovac, Gojak, Travančić, Handžić smo imali tonu i ne znam više kako možete išta očekivati od takve vrste igrača.
Svaka ti je zlatna

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 12 gostiju.