Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Bravo, to je to ! Razvojni deficit nasih igraca (fizicki i mentalni ) , u odnosu na konkurenciju iz razvijenih sredina, vec sa 17 godina je skoro nenadoknadiv , a povecava se svakom novom sezonom igranja u BIH.delija je napisao/la:Naš glavni problem je sto naši klubovi ne prave profesionalce. Ozbiljno se mora poceti raditi vec sa dvanaestogodinjacima. Mentalitet ove djece je na jako niskim granama.. U nas dijete pukne laznjak i vec je aman zaman talenat. Ubrzo eto ti ga već počinje ucjenjivati trenera da ne želi za juniore igrati itd. Jbt fizicka sprema je temelj danasnjeg fudbala, a u nasim klubovima je fizicka sprema izgleda zadnja od prioriteta.
Mi imamo samo "sezonske" igrace. Mislim odigra dijete jednu sezonu kako treba i nakon toga slijedi lagano njegov pad. Eto Sarajevo je kao ozbiljno krenulo raditi a jedan od njihovih glavnih produkata ( Radovac) ne može odigrati ni cijelo poluvrijeme a da se ne osjeti znatan pad u njegovoj kondiciji. Ljudi ba nema od tog igrača ništa čim on ne može utakmicu u juniorima odigrati u punom tempu.
Gojak nešto pokazao prije 2 godine i sad digao nosinu, a ne znam jel odigrao i jednu seniorsku utakmicu zadnjih godinu dana. Tobože već Ronaldo postao. To je taj naš mentalitet.
Dok god budemo čitali komentare tipa ma vidi se da imamo talenta al nas ljudi ubiše fizički ništa neće biti od naše djece. Od toliko talenata iz naše lige u zadnjih par godina jedino Višća, Suljić,Horić, donedavno Zahirović uspjevaju igrati. Za njih nisi mogao pročitati jedva je izdržao do poluvremena odigrati..
Talenata tipa Radovac, Gojak, Travančić, Handžić smo imali tonu i ne znam više kako možete išta očekivati od takve vrste igrača.
Koji je onda smisao lige Vjetre, moze se i ukinuti. NK Rijeka je do prije par godina bila ruglo HNLa, klub u raspadu koji se samo tradicijom drzao u ligi. Za 2-3 godine postala je klub koji igra u Rijeci nerijeseno sa Sevilom a dobija ozbiljne Nizozemske i Njemacke klubove. Izuzev Mocinica nisu proizveli znacajnog igraca kroz sve to vrijeme. Neki dan je na Kosevu odigrana utakmica pred 30000 ljudi a to je u HNLu moguce samo u Splitu a u Rijeci jos ne. Znaci liga ima potencijal za privuci kapital. Smanjiti ligu ,pronaci sponzore,graditi kampove,obucavati trenere i dovoditi igrace osrednje kvalitete da mladi stasavaju uz njih kao rezultat ovog prije i nista nece biti nemoguce. Vec sada liga ima par igraca koji ce otici za ozbiljne novce. Ja se ne sjecam toga zadnjih par godina. Tome je pomogao i rezultat repke naravno.Samo pomalo, mislim da je Sarajevo na pravom putu.Valda ce i Zeljo brzo a oni vec sada imaju bolju skolu. Ali vidjet cete kako ce Sarajevo brzo pobjeci svima ako se ne povedu njegovim primjerom.I Hajduk je godinama imao najbolju skolu a sada mu je Dinamo pobjegao miljama a cak i maloprije spomenuta Rijeka.SjeverniVjetar je napisao/la:Bravo, to je to ! Razvojni deficit nasih igraca (fizicki i mentalni ) , u odnosu na konkurenciju iz razvijenih sredina, vec sa 17 godina je skoro nenadoknadiv , a povecava se svakom novom sezonom igranja u BIH.delija je napisao/la:Naš glavni problem je sto naši klubovi ne prave profesionalce. Ozbiljno se mora poceti raditi vec sa dvanaestogodinjacima. Mentalitet ove djece je na jako niskim granama.. U nas dijete pukne laznjak i vec je aman zaman talenat. Ubrzo eto ti ga već počinje ucjenjivati trenera da ne želi za juniore igrati itd. Jbt fizicka sprema je temelj danasnjeg fudbala, a u nasim klubovima je fizicka sprema izgleda zadnja od prioriteta.
Mi imamo samo "sezonske" igrace. Mislim odigra dijete jednu sezonu kako treba i nakon toga slijedi lagano njegov pad. Eto Sarajevo je kao ozbiljno krenulo raditi a jedan od njihovih glavnih produkata ( Radovac) ne može odigrati ni cijelo poluvrijeme a da se ne osjeti znatan pad u njegovoj kondiciji. Ljudi ba nema od tog igrača ništa čim on ne može utakmicu u juniorima odigrati u punom tempu.
Gojak nešto pokazao prije 2 godine i sad digao nosinu, a ne znam jel odigrao i jednu seniorsku utakmicu zadnjih godinu dana. Tobože već Ronaldo postao. To je taj naš mentalitet.
Dok god budemo čitali komentare tipa ma vidi se da imamo talenta al nas ljudi ubiše fizički ništa neće biti od naše djece. Od toliko talenata iz naše lige u zadnjih par godina jedino Višća, Suljić,Horić, donedavno Zahirović uspjevaju igrati. Za njih nisi mogao pročitati jedva je izdržao do poluvremena odigrati..
Talenata tipa Radovac, Gojak, Travančić, Handžić smo imali tonu i ne znam više kako možete išta očekivati od takve vrste igrača.
Nazalost, izdvajati Viscu , Suljica, Horica ili Zahirovica kao najuspjesnije produkte BH fudbala posljednjih godina, a koji sa 24-25 godina igraju u timovima u kojima igraju, samo pokazuje koliko je stanje porazavajuce.
Svaka godina koju provedu u domacoj ligi, talente ce vise udaljavati od profesionalnih sposobnosti i navika, zato sam misljenja da trebaju napustati BiH sto je ranije moguce i to u manje lige , gdje ce imati sansu da igraju.
dubrovnik je napisao/la:Koji je onda smisao lige Vjetre, moze se i ukinuti. NK Rijeka je do prije par godina bila ruglo HNLa, klub u raspadu koji se samo tradicijom drzao u ligi. Za 2-3 godine postala je klub koji igra u Rijeci nerijeseno sa Sevilom a dobija ozbiljne Nizozemske i Njemacke klubove. Izuzev Mocinica nisu proizveli znacajnog igraca kroz sve to vrijeme. Neki dan je na Kosevu odigrana utakmica pred 30000 ljudi a to je u HNLu moguce samo u Splitu u Rijeci jos ne. Znaci liga ima potencijal za privuci kapital. Smanjiti ligu ,pronaci sponzore,graditi kampove,obucavati trenere i dovoditi igrace osrednje kvalitete da mladi stasavaju uz njih kao rezultat ovog prije i nista nece biti nemoguce. Vec sada liga ima par igraca koji ce otici za ozbiljne novce. Ja se ne sjecam toga zadnjih par godina. Tome je pomogao i rezultat repke naravno.Samo pomalo, mislim da je Sarajevo na pravom putu.Valjda ce i Zeljo brzo a oni vec sada imaju bolju skolu. Ali vidjet cete kako ce Sarajevo brzo pobjeci svima ako se ne povedu njegovim primjerom.I Hajduk je godinama imao najbolju skolu a sada mu je Dinamo pobjegao miljama a cak i maloprije spomenuta Rijeka.SjeverniVjetar je napisao/la:Bravo, to je to ! Razvojni deficit nasih igraca (fizicki i mentalni ) , u odnosu na konkurenciju iz razvijenih sredina, vec sa 17 godina je skoro nenadoknadiv , a povecava se svakom novom sezonom igranja u BIH.delija je napisao/la:Naš glavni problem je sto naši klubovi ne prave profesionalce. Ozbiljno se mora poceti raditi vec sa dvanaestogodinjacima. Mentalitet ove djece je na jako niskim granama.. U nas dijete pukne laznjak i vec je aman zaman talenat. Ubrzo eto ti ga već počinje ucjenjivati trenera da ne želi za juniore igrati itd. Jbt fizicka sprema je temelj danasnjeg fudbala, a u nasim klubovima je fizicka sprema izgleda zadnja od prioriteta.
Nazalost, izdvajati Viscu , Suljica, Horica ili Zahirovica kao najuspjesnije produkte BH fudbala posljednjih godina, a koji sa 24-25 godina igraju u timovima u kojima igraju, samo pokazuje koliko je stanje porazavajuce.
Svaka godina koju provedu u domacoj ligi, talente ce vise udaljavati od profesionalnih sposobnosti i navika, zato sam misljenja da trebaju napustati BiH sto je ranije moguce i to u manje lige , gdje ce imati sansu da igraju.
Ti nas stalno poredis sa Hrvatima, a razlika je ogromna, valjda to ne treba posebno objasnjavati.dubrovnik je napisao/la: Koji je onda smisao lige Vjetre, moze se i ukinuti. NK Rijeka je do prije par godina bila ruglo HNLa, klub u raspadu koji se samo tradicijom drzao u ligi. Za 2-3 godine postala je klub koji igra u Rijeci nerijeseno sa Sevilom a dobija ozbiljne Nizozemske i Njemacke klubove. Izuzev Mocinica nisu proizveli znacajnog igraca kroz sve to vrijeme. Neki dan je na Kosevu odigrana utakmica pred 30000 ljudi a to je u HNLu moguce samo u Splitu a u Rijeci jos ne. Znaci liga ima potencijal za privuci kapital. Smanjiti ligu ,pronaci sponzore,graditi kampove,obucavati trenere i dovoditi igrace osrednje kvalitete da mladi stasavaju uz njih kao rezultat ovog prije i nista nece biti nemoguce. Vec sada liga ima par igraca koji ce otici za ozbiljne novce. Ja se ne sjecam toga zadnjih par godina. Tome je pomogao i rezultat repke naravno.Samo pomalo, mislim da je Sarajevo na pravom putu.Valda ce i Zeljo brzo a oni vec sada imaju bolju skolu. Ali vidjet cete kako ce Sarajevo brzo pobjeci svima ako se ne povedu njegovim primjerom.I Hajduk je godinama imao najbolju skolu a sada mu je Dinamo pobjegao miljama a cak i maloprije spomenuta Rijeka.
Kad smo kod Ceske, i Mahmutovic je u prvih 11.jasmin10 je napisao/la:Scuk standardno u prvoj postavi. Igraju veoma važan meč za Evropu.
Mahmut gol , za 2-1!Pivopija je napisao/la:Kad smo kod Ceske, i Mahmutovic je u prvih 11.jasmin10 je napisao/la:Scuk standardno u prvoj postavi. Igraju veoma važan meč za Evropu.
Hahah brt evo mogu sad sam da ih pozdravim sa Bratanovicem, malo je reci da je danas izvrsio silovanje Plzenove odbrane. Hvala Bogu, zna se ko je prvi spomenuo ovog momka.Sheyi je napisao/la:Pozdrav svima od sabinha i Elvisa Bratanovica
Dobar ti je Dzuric druga liga 234 min za 30 utakmica 1-2 gola ili Zec zadnji na tabeli Turske lige 3 gola,vide HULKA na tv ko i ti a tek GOL uvalit Zenitu sta mislis to ?! A dao je 8 golova ukljucujuci i kup utakmice a jedan veliki HULK 15 prema tome lupas bezveze ....Željooooo je napisao/la:Handžić je kari.na od igrača i ne zaslužuje uopšte da se spominje u kontekstu reprezentacije. U 28 nastupa u Ruskom prvenstvu zabio 4 gola, što znači da mu za postizanje jednog gola treba 458 minuta. Ako smo spali na igrace tipa ovog Handžića onda nam se ne piše dobro..
Đurić je koristan na terenu,da si ga gledao vidio bi kako otvara prostor saigracima. Zec ima 7 golova i 3 asistencije u 15 nastupa i ako je vecinu utakmica igrao na krilu. I Zec i Đurić su bolji igrači od Handžića ,možeš li mi reći jel ti Haris Handžić neki rod jer je nevjerovatno koliko guraš tog panja preko ovog foruma u reprezentaciju..Iskren je napisao/la:Dobar ti je Dzuric druga liga 234 min za 30 utakmica 1-2 gola ili Zec zadnji na tabeli Turske lige 3 golaŽeljooooo je napisao/la:Handžić je kari.na od igrača i ne zaslužuje uopšte da se spominje u kontekstu reprezentacije. U 28 nastupa u Ruskom prvenstvu zabio 4 gola, što znači da mu za postizanje jednog gola treba 458 minuta. Ako smo spali na igrace tipa ovog Handžića onda nam se ne piše dobro..
DOGURAT ce on sam sebe na tvoju zalost a ti tvoji igraci su toliko KORISNI da leprsaju oba ka DRUGOJ LIGI .haj zdra,oŽeljooooo je napisao/la:Đurić je koristan na terenu,da si ga gledao vidio bi kako otvara prostor saigracima. Zec ima 7 golova i 3 asistencije u 15 nastupa i ako je vecinu utakmica igrao na krilu. I Zec i Đurić su bolji igrači od Handžića ,možeš li mi reći jel ti Haris Handžić neki rod jer je nevjerovatno koliko guraš tog panja preko ovog foruma u reprezentaciju..Iskren je napisao/la:Dobar ti je Dzuric druga liga 234 min za 30 utakmica 1-2 gola ili Zec zadnji na tabeli Turske lige 3 golaŽeljooooo je napisao/la:Handžić je kari.na od igrača i ne zaslužuje uopšte da se spominje u kontekstu reprezentacije. U 28 nastupa u Ruskom prvenstvu zabio 4 gola, što znači da mu za postizanje jednog gola treba 458 minuta. Ako smo spali na igrace tipa ovog Handžića onda nam se ne piše dobro..
Trenutno korisnika/ca: bordocrveni, GG3, Hardzavi, s4mke i 28 gostiju.