Ma mi smo malo kur.čeviti kod izbora trenera, iskreno. Nama koga god spomeneš, bude "pa gdje će on vodit Sarajevo". Jednom se ovdje polemisalo o onom Bašiću što je vodio Metalege, mlad i školovan, odmah bilo "joj nemoj njega, neiskusan". Nas su vodili i iskusni i neiskusni, trofejni i amateri, i koji znaju ligu napamet i koji ne prate ligu nikako, i rezultat je manje-više isti. Eto, Čala pet godina van fudbala bio, radio u opštini, na kraju se pokazao kao bolji od Husrefa koji je non stop tu, nije mak'o iz lige cijelu karijeru. I ne samo bolji stručnjak, nego je čovjek čuo kad ga navijači tjeraju i sam otišao.KrajisnikBosnjak je napisao/la:
Joj dosta više tog rotiranja trenera. Uščuplić bi trebao prvo steći te licence, malo se više pozabaviti trenerskom karijerom. Sve što radi u omladinskim selekcijama je za pohvalu, napadački fudbal također za pohvalu, ali mora malo ozbiljniji biti i biće bolje i za njega, a i za nas svakako!![]()
Husref Musemić mi se lično popeo na vrh glave, jednostavno vrijeme je da ide i nikad više ne vodi Sarajevo, znači nikad, kraj! Hvala njemu za sve, ali dosta jaraniko više, dosta.![]()
Dokle ćemo više trpjeti njegovo preseravanje prvo na press konferencijama, izjavama, uvijek nas nešto ne ide, pa priznaj jednom i reci da igramo kao kur?evi i šta će onda biti? Barem ćeš ispasti čovjek. Nema od palamuđenja ništa!
Ja bih najsretniji bio da dobijemo trenera koji ne zna ligu nikako. Koji će na treningu ocijenit ko valja a ko ne valja. Budimo realni, nama pola igrača igra na ime. Svaki trener u ligi zna ko je Bekić, ko je Hodžić, Hebibović... i svaki će ih gurnut u igru. Et da dođe neki Boris Pavić (lupam) i vidi na spisku Bekića i Pidru, prije će stavit Bekića jer je čuo za njega, zna da je ovaj bio tražena roba tamo 2015. i da je bio zvanično najbolji bek lige 2017. Al da dođe neki lik koji nikad nije bio tu, vidi na treningu šta Almir radi, čovjek bi se za glavu hvatao i dao šansu Pidri.