Haris Medunjanin

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

bulbasor
Kontakt:

Re: Haris Medunjanin

Post Postao/la bulbasor » 21 jul 2014, 19:41

zizu1991 je napisao/la:Proguraj ga da počne igrati ozbiljni nogomet. Svi su slijepi i taj veliki talent koji u njemu čuči nije prepoznat. Unatoč njegovom nastupu na SP, ostade u Turskoj. Ali neka, on ima još uvijek vremena da se razvije, i, moram reći da si povukao pravu komparativnu paralelu Bešić/Medunjanin.
Nisi me skonto sta zelim da ti kazem. Ne mozemo se tek tako odricati igraca koji znace igri reprezentacije, ako se nekome treba zahvaliti nakon SP, uz Ibricica to su Spahic i Miske ponajvise radi godina i mozda Mujdza radi povreda.
Medunjanin nije odigrao lose tekme za reprezentaciju, znao se uklopiti u sivilo, ali nikad nije bio najslabiji na terenu.
Odigrao je nekoliko vrhunskih utakmica npr. u Francuskoj, u Latviji, protiv Grcke...
Covjek koji je ostao "duzan" reprezentaciji dobrim igrama je Salihovic. Ruku na srce taj covjek je najcesece zrtva taktike, ali on jednostavno od Turske u Zenici i Bjelorucije u gostima nije odigrao utakmicu da valja..
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 jul 2014, 19:45

zizu1991 je napisao/la:Baš zato što
ASD je napisao/la:Istina, spor je i slabo se krece
igra u qrcosporima. Ni u njima redovno.
Imas world class igraca koji su ili spori ili slabo se krecu ili oboje.
Ne bih takve igrace u prvom timu ali na klupi bih ih drzao ukoliko "znaju lopte", a Medunjanin zna.

ibish1995
Kontakt:

Post Postao/la ibish1995 » 21 jul 2014, 19:52

zizu1991 je napisao/la:Baš zato što
ASD je napisao/la:Istina, spor je i slabo se krece
igra u qrcosporima. Ni u njima redovno.
A mi inace imamo podosta igraca koji su u top klubovima,pa nam on ne treba ;)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 jul 2014, 20:29

bulbasor je napisao/la:Nisi me skonto sta zelim da ti kazem. Ne mozemo se tek tako odricati igraca koji znace igri reprezentacije, ako se nekome treba zahvaliti nakon SP, uz Ibricica to su Spahic i Miske ponajvise radi godina i mozda Mujdza radi povreda.Medunjanin nije odigrao lose tekme za reprezentaciju, znao se uklopiti u sivilo, ali nikad nije bio najslabiji na terenu.Odigrao je nekoliko vrhunskih utakmica npr. u Francuskoj, u Latviji, protiv Grcke...Covjek koji je ostao "duzan" reprezentaciji dobrim igrama je Salihovic. Ruku na srce taj covjek je najcesece zrtva taktike, ali on jednostavno od Turske u Zenici i Bjelorucije u gostima nije odigrao utakmicu da valja..
Kažem da nije čovjek tip igrača koji mogu ostati u ovoj ekipi na osnovu svojeg iskustva, i renomea kojeg je stekao igrajući za repku. On nije kalibar Misimovića koji se trpi/o bez obzira na njegove fizičke deficite. Igrač je koji od odlaska iz Španije kontinuirano stagnira. Njegova igra je monotona, igrač je kojeg je pregazilo vrijeme i ne može odgovoriti zahtjevima koje pred ovu reprezentaciju postavlja moderni nogomet.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 jul 2014, 20:33

zizu1991 je napisao/la:
bulbasor je napisao/la:Nisi me skonto sta zelim da ti kazem. Ne mozemo se tek tako odricati igraca koji znace igri reprezentacije, ako se nekome treba zahvaliti nakon SP, uz Ibricica to su Spahic i Miske ponajvise radi godina i mozda Mujdza radi povreda.Medunjanin nije odigrao lose tekme za reprezentaciju, znao se uklopiti u sivilo, ali nikad nije bio najslabiji na terenu.Odigrao je nekoliko vrhunskih utakmica npr. u Francuskoj, u Latviji, protiv Grcke...Covjek koji je ostao "duzan" reprezentaciji dobrim igrama je Salihovic. Ruku na srce taj covjek je najcesece zrtva taktike, ali on jednostavno od Turske u Zenici i Bjelorucije u gostima nije odigrao utakmicu da valja..
Kažem da nije čovjek tip igrača koji mogu ostati u ovoj ekipi na osnovu svojeg iskustva, i renomea kojeg je stekao igrajući za repku. On nije kalibar Misimovića koji se trpi/o bez obzira na njegove fizičke deficite. Igrač je koji od odlaska iz Španije kontinuirano stagnira. Njegova igra je monotona, igrač je kojeg je pregazilo vrijeme i ne može odgovoriti zahtjevima koje pred ovu reprezentaciju postavlja moderni nogomet.
Medunjanin istina je los trkac ali sposoban je odigrati citavu utakmicu dok Misimovic to nije i mislim da njega treba drzati u timu kao rezervu Pjanicu.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 jul 2014, 20:35

Šta misliš o Prciću kao rezervi za Pjanića umjesto Medunjanina?

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 21 jul 2014, 20:45

zizu1991 je napisao/la:Šta misliš o Prciću kao rezervi za Pjanića umjesto Medunjanina?
Pa Prciću treba pružiti šansu. Ali ti stvarno nemaš garancije da će on biti napredak u odnosu na Medunjanina. Jasno je da Medo vjerovatno neće biti bolji, ali nemamo mi baš toliki izbor kvalitetnih igrača da bi otpisivali igrača kao što je Medunjanin.

Prcić, Vrančić sve su to igrači u dolasku....niko se od njih nije još dokazao toliko da bi mi sad naprasno pravili čitavu smjenu generacije......i to naše, objektivno govoreći, zlatne generacije

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 jul 2014, 20:51

Koga još računaš da će otići? Kad bolje razmislim, ne smatram da je iko otišao bitan. Ibričić je svakako bio dvorska luda i još jednom bio, bio marginaliziran. Njegovim odlaskom smo dobili, ništa izgubili nismo.
gost je napisao/la:Ali ti stvarno nemaš garancije da će on biti napredak u odnosu na Medunjanina.
Ali mu mi moramo dati prostor i vrijeme za napredak. Uloga Medunjanina u ovoj ekipi je na SP svedena na minimum, minute je na kapaljku dobivao. Zar zaista misliš da gubimo više odlaskom Medunjanina nego što dobivamo dolaskom Prcića?

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 21 jul 2014, 20:57

zizu1991 je napisao/la:Koga još računaš da će otići? Kad bolje razmislim, ne smatram da je iko otišao bitan. Ibričić je svakako bio dvorska luda i još jednom bio, bio marginaliziran. Njegovim odlaskom smo dobili, ništa izgubili nismo.
gost je napisao/la:Ali ti stvarno nemaš garancije da će on biti napredak u odnosu na Medunjanina.
Ali mu mi moramo dati prostor i vrijeme za napredak. Uloga Medunjanina u ovoj ekipi je na SP svedena na minimum, minute je na kapaljku dobivao. Zar zaista misliš da gubimo više odlaskom Medunjanina nego što dobivamo dolaskom Prcića?
Pa samo čitam šta raja pišu.....pa se spominju, Spaha, pa miske, pa evo ti spomijneš Hareta, na nekoj temi se spomenuo Sejo...i tako to......to je sve jedna generacija igrača, zamisli ti situaciju recimoJednog Edina Džeke ili Vede, koji se odjednom nađe u situaciji da su oko njega sve neki novi momci, logično je da pomisli, pa više ni meni nije mjesto ovdje....

Na Prcića treba računati,dati mu priliku, ali ne po svaku cijenu.....mislim, ako je kvalitet jednostavno će se samo po sebi nametnuti da on dolazi umjesto, recimo, Mede.....ovako, rekao bih na silu, mislim da je to opasan put....

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 jul 2014, 21:02

zizu1991 je napisao/la:Šta misliš o Prciću kao rezervi za Pjanića umjesto Medunjanina?
Nije provjeren za tako vaznu ulogu.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 jul 2014, 21:05

U ovoj ekipi mjesta po mom mišljenju nemaju slijedeći igrači: Ibričić (otišao), Medunjanin, Vršajević, Hadžić, Avdukić. Smatram da se za njih mogu naći adekvatne ili bolje zamjene u mladosti koju imamo. Ostali igrači su tu mnogo duže i zaslužuju određenu vrstu poštovanja kako zbog imena kojeg su stvorili tokom igranja u svetom dresu do kvaliteta koji imaju i razloga da za njih nemamo adekvatne zamjene. I da imamo, to se radi postepeno.

Ovi igrači koje sam gore nabrojao nisu dostojni da igraju za reprezentaciju iz mnogih razloga. Ipak, njihov izostanak neće značiti urušavanje svega što smo dosada gradili, nego jednostavno čišćenje trulog tkiva oko koliko-toliko zdrave srži jednog drveta.
ASD je napisao/la:Nije provjeren za tako vaznu ulogu.
Koja važna uloga? Sjedenja na klupi i dodavanja peškira? Uz to vrijeme s rastom reprezentacije može mu se davati prilika za igru pomalo, i možemo dobiti igrača za budućnost.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 21 jul 2014, 21:09

zizu1991 je napisao/la:U ovoj ekipi mjesta po mom mišljenju nemaju slijedeći igrači: Ibričić (otišao), Medunjanin, Vršajević, Hadžić, Avdukić. Smatram da se za njih mogu naći adekvatne ili bolje zamjene u mladosti koju imamo. Ostali igrači su tu mnogo duže i zaslužuju određenu vrstu poštovanja kako zbog imena kojeg su stvorili tokom igranja u svetom dresu do kvaliteta koji imaju i razloga da za njih nemamo adekvatne zamjene. I da imamo, to se radi postepeno.

Ovi igrači koje sam gore nabrojao nisu dostojni da igraju za reprezentaciju iz mnogih razloga. Ipak, njihov izostanak neće značiti urušavanje svega što smo dosada gradili, nego jednostavno čišćenje trulog tkiva oko koliko-toliko zdrave srži jednog drveta.
pa dobro, na nivou principa ću se složiti sa tobom, doduše ne mislim da Medo ide u kategoriju ovih gore nabrojanih, ali ukusi su različiti

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 jul 2014, 21:12

zizu1991 je napisao/la:
Koja važna uloga? Sjedenja na klupi i dodavanja peškira? Uz to vrijeme s rastom reprezentacije može mu se davati prilika za igru pomalo, i možemo dobiti igrača za budućnost.
Ako se Pjanic povrijedi bice glavni kreator igre.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 jul 2014, 21:22

Rekao sam neko svoje mišljenje, mada vjerujem da ćemo obojicu do kvalifikacija gledati u ekipi (Prcić, Medunjanin). Nadam se.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 jul 2014, 22:17

ASD je napisao/la:
Ne bih takve igrace u prvom timu ali na klupi bih ih drzao ukoliko "znaju lopte", a Medunjanin zna.
Cega imas ?? :D :D
World class igrac koji je spor ili se slabo krece ili oboje ??
World class igrac nije za prvi tim nego za klupu :rol: :rol:
Jeli ovo neka zajebancija mozda ??
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 21 jul 2014, 22:20, ukupno mijenjano 1 put.

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 21 jul 2014, 22:18

zizu1991 je napisao/la:U ovoj ekipi mjesta po mom mišljenju nemaju slijedeći igrači: Ibričić (otišao), Medunjanin, Vršajević, Hadžić, Avdukić. Smatram da se za njih mogu naći adekvatne ili bolje zamjene u mladosti koju imamo. Ostali igrači su tu mnogo duže i zaslužuju određenu vrstu poštovanja kako zbog imena kojeg su stvorili tokom igranja u svetom dresu do kvaliteta koji imaju i razloga da za njih nemamo adekvatne zamjene. I da imamo, to se radi postepeno.

ASD je napisao/la:Nije provjeren za tako vaznu ulogu.
Imaju li mjesta Spahic i Misimovic??

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 jul 2014, 23:17

Jesam ih igdje pomenuo u postovima da ih treba zatjerat? Suvišna pitanja postavljaš.

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 22 jul 2014, 01:35

zizu1991 je napisao/la:Jesam ih igdje pomenuo u postovima da ih treba zatjerat? Suvišna pitanja postavljaš.
Samo me zanima tvoje misljenje?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 jul 2014, 08:01

Ajax je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Ne znam sta ti nije jasno, drzim se one Osimove, igrac koji ne moze trcati ne moze ni igrati pa ne znam kakva klasa bio ja bih ga zakovao za klupu, ako pratis uopste fudbal znas da ima takvih igraca u najjacim klubovima.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 22 jul 2014, 10:10

ASD je napisao/la:
Ajax je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Ne znam sta ti nije jasno, drzim se one Osimove, igrac koji ne moze trcati ne moze ni igrati pa ne znam kakva klasa bio ja bih ga zakovao za klupu, ako pratis uopste fudbal znas da ima takvih igraca u najjacim klubovima.
Ako ti uopste pratis fudbal ( ili bilo koji sport ) onda znas sta znaci World class ili Svjetska klasa. Ti si izjavio da bi drzao svjetsku klasu na klupi jedne reprezentacije i to neme veze sa vezom. Jednostavno nisi mogao da izjavis nesto nelogicnije. Slazem se donekle da bi Medunjanin trebao da bude na klupi ali nema teorije da je on blizu svjetskoj klasi. Svjetskih klasa imas po 10-ak maksimalno na svakoj poziciji u cijelom svijetu. Mozda jos nekako da nebi zaigrala neka svjetska klasa u Njemackoj, Spaniji ili mozda Argentini zbog jos jedne svjetske klase na njegovoj poziciji. Ali ti si rekao da imamo Svjetsku klasu koju bi ti drzao na klupi BiH. TI si izjavio da je Medunjanin prva zamjena umjesto Misimovica. Znaci mi imamo svjetsku klasu koja neigra zbog jednog 32 godisnjega igraca ( koji je isto spor ) koji uz to jos igra u Kini. Sta je onda tek Misimovic ?? Jer veci naziv od svjetske klase ne postoji. Jedino jos izbor za zlatnu loptu je iznad svjetske klase.

Medunjanin nije ni klasa nego jedan solidan igrac. A ti si rekao da je on Svjetska klasa. A sada mi molim te nabroj petoricu ili bar trojicu igraca koji su svjetske klase i nemogu ta trce i jos igraju u najjacim klubovima. Jer sam tvrdis da oni postoje.

Jedino sto se slazem je da igrac koji nemoze da trci nema sta da trazi u prvih 11 jedne od top40-50 selekcija svijeta. Tako da naravno to isto vazi i za top20-25. Samo se nesto ne sjecam da si govorio za Misimovica da nebi trebao da igra jer je jos sporiji od Medunjanina ??

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.