NBA draft
Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna,kad_kako,Pasha
Re: NBA draft
Musin prvi korak brz i za NBA standarde ? Ok nemoj više Boga ti. Vidjeli smo kako je taj njegov prvi korak izgledao protiv francuskih atleta (a najbolji američki prospekti su još brutalnije atlete). Dončić ima mozak i osjećaj za igru ko malo koji bek i to je ono što ga čini posebnim toliko.
Musin prvi korak je brz i prednja promjena mu je odlicna. Ipak pricamo o momku sa preko 2 m, a ne nekom kepecu. Navedi mi igrace njegove visine, a da imaju te karakteristike. Francuske atlete koji su tezi od njega po 20-30 kg. Ne lupaj molim te. Cekaj dok Musa nabaci misicne mase, pa da ga ne moze svaki fizikalac izgurati kako zeli. Doncic ima mozak i osjecaj za igru velis, pa ima i Teodosic pa ne znaci da moze igrati u NBA. Doncic je spor za svoju poziciju i imat ce velike probleme u odbrani. To sto neko svrsava na dodavanja iza ledja i slicno je druga stvar. Lijepo za oko nema sta. Slicno kao kod Jokica, dodavanje iza ledja, ima osjecaj, zna igru. Oke sve to stoji i sve je to lijepo na oko, ali dodje drvosjeca Nurkic koji nije znao kako izgleda lopta do prije 3 godine i uvali ti preko 30 poena, uzme preko 15 skokova. Pa ti igraj lijepo na oko i guraj asistencije iza ledja.
A Jokić odigra inače brutalno sezonu i jedini igrač koji je u sezonu ušao sa 21 godinom il manje i koji je imao veći plus/minus u historiji NBA lige od njega je, pazi ovo sad, neki tamo LeBron James. Luka ima za beka strašno tijelo (a kad ode u NBA bit će još bolje), prvi korak mu nije John Wallov al daleko od toga da je spor. Odbrambeno je odigrao odlično veći dio sezone i imao itekakvih reakcija. GLupo je Musu uopće poredit s njim, ovaj momak je nešto drugo.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Odmah cim ga svi hvale znas da nece biti niti blizu toga, nije ni prvi niti zadnji. Kako su Hezonju hvalili pred draft ja kontam evo ga Bog neki. Momak dodje i provali se, sve sto zna je kada dobije na trici loptu odmah ispalit i zdravo.
treba se nekada i pogledati neki igrac, a ne samo citati medijske natpise ili jos gore, samo statisiku gledati...tuzlak1987 je napisao/la:Kako su Hezonju hvalili pred draft ja kontam evo ga Bog neki. Momak dodje i provali se, sve sto zna je kada dobije na trici loptu odmah ispalit i zdravo.
za hezonju se sve znalo. prvo, da je idiot u glavi, da misli da je uhvatio boga za muda i da je najbolji na svijetu iako je to predaleko od istine. drugo, za njega se znalo da ce biti atletski izuztno jak za bijelca, sto se i ispostavilo tako. trece, njega je barcelona doslovno unistila, ali za to je i on podjednako kriv (vidi prvu stavku). na kraju je otisao u najgoru ekipu za njega u nba ligi u kojoj mu se i predvidjao krag zbog guzve na njegovoj poziciji.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ako gledamo realno, koji igraci budu u karijeri 10-15 puta najcesce all star igraci? To su crnci iz USA u vecini slucajeva, najbolji USA prospekti, sada imamo i ove crnce iz citavog svijeta kao ovi iz Kanade, Francuske, Australije i Giannis, a kada vidim bijelca iz Evrope koji nije PF ili C smuci mi se zivot. Izbjegavati u sirokom luku pravilo broj jedan. I kada su talenti nemaju zivotinjski nagon kao crnac iz USA koji je se patio citav zivot i zeli novac i slavu.KK_Bosna je napisao/la:treba se nekada i pogledati neki igrac, a ne samo citati medijske natpise ili jos gore, samo statisiku gledati...tuzlak1987 je napisao/la:Kako su Hezonju hvalili pred draft ja kontam evo ga Bog neki. Momak dodje i provali se, sve sto zna je kada dobije na trici loptu odmah ispalit i zdravo.
za hezonju se sve znalo. prvo, da je idiot u glavi, da misli da je uhvatio boga za muda i da je najbolji na svijetu iako je to predaleko od istine. drugo, za njega se znalo da ce biti atletski izuztno jak za bijelca, sto se i ispostavilo tako. trece, njega je barcelona doslovno unistila, ali za to je i on podjednako kriv (vidi prvu stavku). na kraju je otisao u najgoru ekipu za njega u nba ligi u kojoj mu se i predvidjao krag zbog guzve na njegovoj poziciji.
Istina najvise se na draftu i fula sa prospektima sa college-a ali se najvise i pogodi. Neka 10 ekipa uzme sutere i kreatore sa collegea, jedna ce pogoditi kao sto je to Phoenix uradio sa Bookerom (2015 kada je Hezonja izasao na draft), a levati neka uzimaju Hezonje.
Hezonja je u zadnjoj sezoni u Evropi sa 19 godina odigrao manje minuta nego Luka u prvoj sa 16 godina.tuzlak1987 je napisao/la:Odmah cim ga svi hvale znas da nece biti niti blizu toga, nije ni prvi niti zadnji. Kako su Hezonju hvalili pred draft ja kontam evo ga Bog neki. Momak dodje i provali se, sve sto zna je kada dobije na trici loptu odmah ispalit i zdravo.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Doncic je puno bolji od Hezonje, daleko od toga. Mada Doncicu fali ono sto Hezonja ima, ali eto niko nije savrsen. Ali najbolji evropski prospekt ikad !?? Uvjeren sam da ce npr. Porzingins imati bolju NBA karijeru od Doncica.
Ja ne padam na Jokiceve asiste iza ledja i slicno, jer mi jednostavno to bezveze, nema smisla. Njegov zadatak kao centra nije to, zna se koji je zadatak centra u ekipi. A Jokic je najgori u tim stvarima sto bi trebale biti njegov zadatak. Sve to lijepo izgleda, ali nije ucinkovito. U najvaznijoj utakmici sezone (protiv Portlanda) ti to ne prodje, jer te tamo nekakav drvosjeca koji je do jucer tovio bikove i obaro drva u sumi zatvori u potpunosti i jos ti uvali 30 poena i uzme 15 skokova ispred nosa. Nurkic odlicno radi stvari koje bi trebale biti zadatak centra, zastita obruca, postovljanje blokova i dobra odbrana.
Sam znas da to +/- nije pokazatelj nicega. Puno igraca ima + iako igraju losu odbranu. Cak i Harden ima +, a dobar je u odbrani koliko i Buza.
Samo sam htio reci da Musa ima puno vise prostora za napredak. A tek ce se vidjeti koliko je Doncic spor kad ode u NBA, gdje se razumijevanje kosarke cijeni toliko da Westbrook ostvari triple double u prosjeku. Frajer kojem je najbolji potez nadskociti 2 igraca i zakucati, a asistenciju su mu u fazonu protrcati sve i ostaviti centru na zicer. Ko ga pita na kraju, broji se isto kao i ona na oko ljepsa asistencija iza ledja koju rade igraci koji ''razumiju'' igru.
Svi ovi sto razumiju igru, tesko da ce imati toliko prosjek asistencija ikad u karijeri.
Luka je sa 16 imao izgradjenije tijelo nego sto ce Musa imati sa 22. Samo polako, docekat ce i Musa svoje vrijeme.
Ja ne padam na Jokiceve asiste iza ledja i slicno, jer mi jednostavno to bezveze, nema smisla. Njegov zadatak kao centra nije to, zna se koji je zadatak centra u ekipi. A Jokic je najgori u tim stvarima sto bi trebale biti njegov zadatak. Sve to lijepo izgleda, ali nije ucinkovito. U najvaznijoj utakmici sezone (protiv Portlanda) ti to ne prodje, jer te tamo nekakav drvosjeca koji je do jucer tovio bikove i obaro drva u sumi zatvori u potpunosti i jos ti uvali 30 poena i uzme 15 skokova ispred nosa. Nurkic odlicno radi stvari koje bi trebale biti zadatak centra, zastita obruca, postovljanje blokova i dobra odbrana.
Sam znas da to +/- nije pokazatelj nicega. Puno igraca ima + iako igraju losu odbranu. Cak i Harden ima +, a dobar je u odbrani koliko i Buza.
Samo sam htio reci da Musa ima puno vise prostora za napredak. A tek ce se vidjeti koliko je Doncic spor kad ode u NBA, gdje se razumijevanje kosarke cijeni toliko da Westbrook ostvari triple double u prosjeku. Frajer kojem je najbolji potez nadskociti 2 igraca i zakucati, a asistenciju su mu u fazonu protrcati sve i ostaviti centru na zicer. Ko ga pita na kraju, broji se isto kao i ona na oko ljepsa asistencija iza ledja koju rade igraci koji ''razumiju'' igru.
Svi ovi sto razumiju igru, tesko da ce imati toliko prosjek asistencija ikad u karijeri.
Luka je sa 16 imao izgradjenije tijelo nego sto ce Musa imati sa 22. Samo polako, docekat ce i Musa svoje vrijeme.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Uvijek prevagne na stranu crnaca, oni igraju kao glavni igraci NBA Finala, oni osvajaju to gotovo uvijek sa izuzetkom Dirka koji je treba napomenuti PF.
Njihova liga, nema Evropljana koji tokom 5 godina kada krenu od starta moze biti ispred njih, da se toliko zrtvuje, da ima toliku zelju, da se bori 82 utakmice i jos gine u PO. Otici ce tamo Doncic ali ce se pojaviti kroz 5 godina nekih 5 novih mladih all star igraca tipa Westbrook, Wall, Harden, Leonard koji ce da presisaju ligu.
Njihova liga, nema Evropljana koji tokom 5 godina kada krenu od starta moze biti ispred njih, da se toliko zrtvuje, da ima toliku zelju, da se bori 82 utakmice i jos gine u PO. Otici ce tamo Doncic ali ce se pojaviti kroz 5 godina nekih 5 novih mladih all star igraca tipa Westbrook, Wall, Harden, Leonard koji ce da presisaju ligu.
Dirk je treći igrač generacije nakon Tima i Kobea. To moraš priznati nije malo. Barkley/Malone kako kome je nakon Jordana i Hakeema treći u svojoj recimo. Westbrook, Wall i Harden imaju minimalne šanse da budu Dirkov nivo, ako uopšte i imaju.
- tuzlak1987
- Kontakt:
I Dirk je izuzetak, onaj Porzingis koji je predstavnik visokih igraca iz Evrope nece NY uvesti u PO, a kamoli neke pobjede u PO. Zato je ovaj draft 2017 odlican, nema nekih EU prevara, 4 od 5 pickova ce kad tad biti star i all star igraci.Kawhi je napisao/la:Dirk je treći igrač generacije nakon Tima i Kobea. To moraš priznati nije malo. Barkley/Malone kako kome je nakon Jordana i Hakeema treći u svojoj recimo. Westbrook, Wall i Harden imaju minimalne šanse da budu Dirkov nivo, ako uopšte i imaju.
Zingis uvodi NYK u PO cim se rijese ubleha Mela i Rosea.tuzlak1987 je napisao/la:I Dirk je izuzetak, onaj Porzingis koji je predstavnik visokih igraca iz Evrope nece NY uvesti u PO, a kamoli neke pobjede u PO. Zato je ovaj draft 2017 odlican, nema nekih EU prevara, 4 od 5 pickova ce kad tad biti star i all star igraci.Kawhi je napisao/la:Dirk je treći igrač generacije nakon Tima i Kobea. To moraš priznati nije malo. Barkley/Malone kako kome je nakon Jordana i Hakeema treći u svojoj recimo. Westbrook, Wall i Harden imaju minimalne šanse da budu Dirkov nivo, ako uopšte i imaju.
NYK ako se ne varam imaju 8. pick ove godine i hoce bar jos jedan da dobiju u trejdu od nekog. S obzirom da je jak draft, 8. pozicija bi mogla donijeti dobrog igraca. Samo, previse je tu losih ugovora da bi se lako izgradila ekipa za PO.
Roseu je istekao ugovor jbes njega problem je Melo(nikad nisma mislio da cu ovo napisat
)
Valjda ga terejdaju za nesto dobro
Valjda ga terejdaju za nesto dobro
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: RE: Re: NBA draft
Po čemu je nešto drugo? Ista su generacija, Musa se također dokazao u seniorima, u mlađim kategorijama da ne govorim. Ima bolju igru 1 na 1, odličan pregled igre i osjećaj za asistenciju a pogotovo je to bitno za poziciju koji igra, takvih igrača je malo i u NBA a oni koji to imaju su velike zvijezde u NBA. Možda je Luka trenutno ispred Muse zato što ima 90% izgrađeno tijelo, ali sam takođe ubijeđen da će Musa napraviti bolju karijeru, živi bili pa vidjeli.Epidaurus je napisao/la:A Jokić odigra inače brutalno sezonu i jedini igrač koji je u sezonu ušao sa 21 godinom il manje i koji je imao veći plus/minus u historiji NBA lige od njega je, pazi ovo sad, neki tamo LeBron James. Luka ima za beka strašno tijelo (a kad ode u NBA bit će još bolje), prvi korak mu nije John Wallov al daleko od toga da je spor. Odbrambeno je odigrao odlično veći dio sezone i imao itekakvih reakcija. GLupo je Musu uopće poredit s njim, ovaj momak je nešto drugo.
Penny Hardaway #1
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Re: RE: Re: NBA draft
Pa sigurno su u Bronovoj generaciji neki mislili da će neki žgoljo ostvariti bolju karijeru od Brona jer je Bron već izgradio tijelo.Tracy3McGrady je napisao/la: Po čemu je nešto drugo? Ista su generacija, Musa se također dokazao u seniorima, u mlađim kategorijama da ne govorim. Ima bolju igru 1 na 1, odličan pregled igre i osjećaj za asistenciju a pogotovo je to bitno za poziciju koji igra, takvih igrača je malo i u NBA a oni koji to imaju su velike zvijezde u NBA. Možda je Luka trenutno ispred Muse zato što ima 90% izgrađeno tijelo, ali sam takođe ubijeđen da će Musa napraviti bolju karijeru, živi bili pa vidjeli.
Penny Hardaway #1
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: RE: Re: RE: Re: NBA draft
Pa Bron je jedan u historiji ovog sporta, milion je drugih primjera gdje su igrači koji su ranije sazrijevali, ostali na nekom sličnom nivou i koji se nisu dalje razvijali, jedan Kwame Brown npr. Je takođe bio zvijer ali kasnije je zatrokirao i šta se desilo zna većina od vas. Ne možemo Brona u istu recenicu stavljati ni u snu, to je glupo i pomisliti.Kawhi je napisao/la:Pa sigurno su u Bronovoj generaciji neki mislili da će neki žgoljo ostvariti bolju karijeru od Brona jer je Bron već izgradio tijelo.Tracy3McGrady je napisao/la: Po čemu je nešto drugo? Ista su generacija, Musa se također dokazao u seniorima, u mlađim kategorijama da ne govorim. Ima bolju igru 1 na 1, odličan pregled igre i osjećaj za asistenciju a pogotovo je to bitno za poziciju koji igra, takvih igrača je malo i u NBA a oni koji to imaju su velike zvijezde u NBA. Možda je Luka trenutno ispred Muse zato što ima 90% izgrađeno tijelo, ali sam takođe ubijeđen da će Musa napraviti bolju karijeru, živi bili pa vidjeli.
Penny Hardaway #1
Obojica su strašni talenti, o Luki se više priča zbog klub za koji igra ali mi bar najbolje znamo koliko je Musa u stanju napraviti.
Penny Hardaway #1
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Jel ima sanse kakve da Musa ne bude gradjen kao Quasimodo tokom cijele karijere?
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
je li ovo neko poredi Doncica i LeBrona

FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
i ja se nadam da cu guzit Kendall Jenner[Keith Pompey] Fultz will only workout for the Celtics
The Suns are reportedly "hopeful" Lonzo Ball falls to them at 4 according to ESPN's Chad Ford. They see Ball as a perfect fit next to Booker
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.