Real Madrid CF (tema za kompleksase :kava:)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,Donnie Darko

Novi trener Real Madrida?

Jürgen Klopp
26
20%
Rafael Benitez
36
28%
Julen Lopetegui
7
5%
Pep Guardiola
20
16%
Unai Emery
9
7%
ostanak Ancelottia je najbolje rjesenje
30
23%

Ukupno glasova: 128

andro234
Kontakt:

Re: Real Madrid CF

Post Postao/la andro234 » 13 jul 2016, 01:36

Sto stvarno netko ozbiljan misli da je ovo izjavio :facepalm:

Mouse
Kontakt:

Post Postao/la Mouse » 13 jul 2016, 01:38

Reko je ovo sto posto. Ja procito jutros na fejsbuku

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 13 jul 2016, 11:31

Sarma se navlazio
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 13 jul 2016, 16:17

jeste li stvarno odusevljeni ovim gostujucim dresovima? LOL

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 14 jul 2016, 12:42

Furymaker je napisao/la:jeste li stvarno odusevljeni ovim gostujucim dresovima? LOL
Za razliku od vas, ljubičasta boja je klupska boja Real Madrida. Dresovi su klasika obična, a takvi su uvek najbolji. Bolje ljubičasti, nego neka divlja boja. ;)

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 14 jul 2016, 13:16

Treci dres je komedija.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 14 jul 2016, 13:44

Mogu dok je rio offline :kafa:

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 14 jul 2016, 13:45

1444 i Rio je tu :mrgreen:
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Furymaker
Kontakt:

Re: Real Madrid CF (tema za kompleksase :kava:)

Post Postao/la Furymaker » 14 jul 2016, 14:29

sad cemo mu opet tamo pisati, da ima sta radit
Zadnja izmjena: Furymaker, dana/u 14 jul 2016, 14:55, ukupno mijenjano 1 put.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 14 jul 2016, 14:55

Furymaker je napisao/la:jeste li stvarno odusevljeni ovim gostujucim dresovima? LOL
Vjerovatno i najljepši dresovi otkad ja pratim klub, a tome ima 15 godina. Vidjećemo kako to izgleda na igračima, ali jedina ozbiljna konkurencija su oni iz La Novene i zadnje La Lige.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 14 jul 2016, 17:20

120 dolara sve ukupno sa dostavom.
Sad ne znam imal se tu jos sta dodatno platit.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 15 jul 2016, 09:12

KingJamesMVP je napisao/la:Nešto kontam u vezi Ballon d'Ora koliko je zapravo retardirana nagrada.

uzmimo za primjer ovu godinu. Više je nego izgledno da će je Rona klepiti zbog UCL i trofeja Eura. Ujedno, lik dugo nije imao goru godinu i sezonu individualno.
Napravit ću jedan breakdown:

Sve do utakmica sa Celtom i Wolfsburgom, ismijavan je koliko je bio zapravo loš. Čitava sezona Reala je ličila na fijasko, s konobarom na čelu i sa ispadanjem iz kupa. Onda se stvari odjednom zakomplikovaše. Barcelona prestala sa nepobjedivim nizom (koji je instantno zaboravljen i postao je očito nerelevantan), Real se približio tituli, ali na kraju ništa. Barca uzela i ligu i kup. Ronaldo nakon dvije godine nije najbolji strijelac lige. Čak nije ni blizu. Suarez ga je ostavio 5 golova iza sebe. Isto je i po pitanju asistencija, gdje zaostaje za Messijem i Suarezom isto 5. Također, Barca je jedini tim u top 4 kojem je Rona zabio ili asistirao. Općenito njegovi golovi postaju češći kako se pozicija tima približava začelju. Driblinge, key passove i ostale statistike da ne spominjem, jer ne idu u korist Ronalda.

onda ima liga prvaka, jedina Realova nada za neuspješnu sezonu. Srećom ždrijeba, svaki put su dobili najlakšeg ili gotovo najlakšeg protivnika. Dođoše do finala preko Rome, Wolfsburga i Citya i postadoše prva ekipa koja je uzela titulu a da se nije susrela niti s jednim osvajačem.
Rona zabio 16 golova, stvarno fenomenalno. Samo kad pogledaš stvari ispod površine, 6 Malmu, 5 Shakhtaru, 3 Wolfsburgu, 2 Romi. Nijedan PSGu, Atleticu niti Cityu, iole ozbiljnim ekipama s kojim su se susreli. Niti je imao asistenciju, niti i na jedan način promjenio smjer utakmice. Hat trick Wolfsburgu je fenomenalan, ali ne mijenja činjenicu da je Wolfsburg završio osmi ove sezone, i nije izborio čak ni Evropsku ligu.

Dođe Euro, Ronaldo opet predmet šprdnje. Promašaji protiv Islanda, promašaji protiv Austrije, promašen ključni penal, zatim spašavanje protiv Mađarske. Kao i s Wolfsburgom, golovi dobijaju značaj jer su pomogli ekipi. S druge strane, to je ipak, Mađarska, koja se posljednji put kvalifikovala na Evropsko 1972. Elem, prođe Portugal kao treći radi novog sistema takmičenja. 120 minuta protiv Hrvatske, Rona nevidljiv. Dobija prvu šansu u 118 minuti i promaši je. Na njegovu sreću naleti Quaresma i spasi mu kožu. A uefa iz nekog razloga Ronaldu upiše asistenciju. Protiv Poljske također nevidljiv, ponovno 120 minuta. Pogodio prvi penal, vrijedno spomena. U utakmici protiv Walesa se nema šta zamjeriti, zabio, asistirao (iako je šutao) i odveo ih u finale. Finale ga Payet seljak povrijedi, i nije ga odigrao.

Vidimo da glavni atributi čovjeka koji će osvojiti Ballon d'Or, a to su timski trofeji, manje više nisu njegova zasluga. Na Euru je bio polunevidljiv, i nije odigrao ključnu utakmicu. U ligi prvaka je nestao nakon Wolfsburga, i zahvaljujući Rami, penalima i golu iz ofsajda osvojio trofej.

I konačno, kalendarska statistika, koja mu je bila glavni adut nakon dugo vremena nije na njegovoj strani. Možda se promjeni, ko zna, ali zasad u 2016: Messi dva gola više, i 12 asistencija više. Da ne govorim o tome kako se Messi vratio na krilo, i često igra ulogu veznog napadača, a Rona već dugo vremena klasičnog špica.

Samo se nadam da će reprezentativni Messijev fail se odraziti slično kao i pretprošle godine, kada je Barci donio treble. Jer na kraju dana, stvarno mi je draže da Barca što više klempa i liga digne dok je Messija, nego Messi Ballon d'Ora.

Vidi druze

1) Suarez kolko god da je zabio jos barem sezonu ili dvije nece moci prismrditi Messiju i Ronaldu u izboru za zlatnu loptu.Njih dvojica ce biti 1 i 2, treci moze biti ko god ali jos uvijek bez pravih šansi za to prvo mjesto.

2) Pet golova nije ni bitno jer je trka sa Mesijem, ali sve i da mu Messi bjezi 5 golova u sezoni (kao sto bjezi sad 2 u kalendarskoj godini) to je zaista smješan broj.Kad jedan igrac zabije 7 a drugi 12 golova to je razlika, kad jedan zabije 40, a drugi 45 to je nebitno.Ronaldo je pred kraj sezone bio povrijeđen i dosta je igrao rovit dok je Mesi imao povredu na pocetku sezone.Zato je CR zabio više za sezonu, a Messi u kalendarskoj 2016.Kao sto vec rekoh, nebitne stvari.Moze godinu zavrsiti i sa 10 golova u minusu nece biti puno bitno, pogotovo ako kasno pocne sezonu zbog povrede.

3) Njihova statistika je vec sezonama jako slicna tako da klupski trofeji odluce na kraju ko ce osvojiti titulu uglavnom.I opet ti kazem, cak i 10 golova razlike nije toliko bitan broj.Godine 2013 je razlika bila 25 golova za CR-a, a osvojili su samo super kup u toj godini.Doduše nije se ni Barca proslavila samo sa ligom, ali da je npr uzela jos jedan trofej opet bi CR bio najbolji ja msm

4)O zrijebovima i slicno je suvišno pričati, o tome samo kreteni pricaju i to uzimaju za neki argument.
Kolku je srecu imao Real/CR sa zrijebom u CL/EURO toliko je imao peh sa **** trenerom vecinu sezone koji ih je koštao titule siguran sam.Ni jedno ni drugo CR nije mogao birati.
Barca je haman 2 pune sezone igrala savršeno i ja sam, dosta prije nego se desila, ocekivao jednu malo duzu crnu seriju od barem 3-5 tekmi i desila se na kraju.Jednostavno je morala.Sve sto je Real trebao je da ima normalnog trenera kroz cijelu sezonu i osvojio bi titulu, nista spektakularno nije moralo da se desi.

5) Previše se podcjenjuje Ronaldov ucinak na euru i taj prolaz u LP.Došao je poslje duge i teske sezone, tek oporavljen od ozljede koju je dobio pred kraj klupske sezone.Kao takav je uspio u 2 od 3 kljucne tekme da bude kljucni igrac.Onu trecu je izasao u 25 min zbog povrede.Sve sto se desilo prve 2 tekme je palo u vodu sa trecom.Cak nije bio loš ni te prve dvije tekme.Mene je iznenadilo kako se dobro krece, kako je aktivan na terenu, kako ulazi u dosta šansi, igra fudbal.Srece nije bilo da zabije, fulao je nesto sto bi zmireci dao to ti priznajem, ali to je ocajni portugal.Svaka cast na tituli ali od te ekipe po kvalitetu ima barem 6-7 jacih ekipa u Europi.Svaki go je ravan svjetskom cudu.
Polufinale riješio isto.
I taj go protiv Hrvatske se malo podcjenjuje kad je Ronaldo u pitanju.Nesreca se desila pa on nije bio taj koji je zabio ali niko ne gleda kako je CR bio taj koji je uzeo loptu hrvatu u svom 16 ercu, povuko je, dao Sanchesu, a onda poslje istrcao 80 metara šprintom, po obicaju se nasao na pravom mjestu, izbjegao ofsajd i "asistirao na kraju".Dobro moj jaran, koji ga ne gotivi baš, reče: "Go protiv Hrvata je 50% Ronaldov, drugih 50 nek podjele Sanches,Nani i Quaresma kako hoće."

Sto se LP tiče.Odron sezona do dolaska Zizua.I on na pocetku ne fata sve konce najbolje, gube od Wolfsburga 2:0 i Ronaldo to sam vraća sa 3 pogotka.Dalje je historija.

To je glavni problem u rezonovanju realnog covjeka, mene, i nekoga ko navija za suprotni tabor tj tebe.
Po tebi je Ronaldo nezasluzan za LP uopšte, a po meni i 90% ostalih je najzasluzniji za tu LP sa 16 golova, 3 Wolfsburgu.
Po tebi je Ronaldo nezasluzan za EURO i predmet sprdnje, a covjek riješio grupu, riješio 1/2 i ima barem pola zasluga za Hrvatsku.Sa takvim portugalom, koji ce se protiv iole ozbiljnije ekipe zatvoriti je bio 2-3 najbolji igrac turnira i daleko najbolji igrac svoje ekipe.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 22 jul 2016, 11:07

Popiša se Gomes po kraljevskom klubu :clap: :lol:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 22 jul 2016, 11:22

Al' ste nam uvalili ovu portugalsku prevaru, svaka čast...
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

Garfield
Kontakt:

Post Postao/la Garfield » 22 jul 2016, 11:37

BoixosNois1899 je napisao/la:Popiša se Gomes po kraljevskom klubu :clap: :lol:
Da je dosao, popiso bi se Real po njemu vec naredno ljeto
"Beware the stare of Mary Shaw. She had no children, only dolls. If you see her in your dreams, make sure you never ever scream, or she'll cut your tongue out at the seam"

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 22 jul 2016, 23:34

slika

cuj uzela im Barca Gomesa :rol: :rol: :rol:
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 23 jul 2016, 00:05

Gomes je odbio Real zato sto je James ostao ;)

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 23 jul 2016, 02:03

MElloo je napisao/la:Real je odbio Gomesa zato sto je James ostao ;)
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 23 jul 2016, 16:37

zar je trebao ici negdje :?:

ipak meni ovo lici na klasicnu odbijenicu i sto je najgore izgleda da nece biti jedini ovo ljeto
slika
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 23 jul 2016, 16:50

Policeman je napisao/la:zar je trebao ici negdje :?:

ipak meni ovo lici na klasicnu odbijenicu
Pa do njega je bilo. Zidane mu ne moze garantovati prvih 11 i zbog toga je bilo upitno da li ce htjeti ulaziti sa klupe, al on izjavi da zeli ostati i boriti se za prvu postavu.

Prethodno se Real povezivao sa Gomesom, ali nakon sto se James izjasnio, taj transfer je propao. Iduci dan Gomes dogovorio sa Barcelonom.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.