Postao/la nekadafanatik » 16 avg 2018, 10:26
Sinoc sam bio vruce glave nakon utakmice, ali i dalje mislim da Zeleljeznicar ima brzi i "tehnicki" bolji tim od Sarajeva, te da to nismo do kraja iskoristili. Odovic je rekao (sasvim tacno) nakon utakmice da jedan broj igraca nema naviku da igra i naprijed i nazad. I to jeste problem. Ova dvojica - Zajmovic i Jazvic su za domace uslove jako brzi igraci, a bili su i odmorni. Morali su da cine kvalitet u oba pravca uz pomoć pokretljivih bekova, a nisu, ako izuzmemo dva gola Zajmovica. Ali on igra samo od centra prema golu. Za Jazvica rekoh da je suludo da igrac provede cijelo poluvrijeme - u ofsajdu! On je profesionalni igrac i ne moze sebi dozvoliti da ga pet puta u cistim situacijama, kada je izgrađena akcija i kada je jasno i pticama na grani da mu ide lopta, da ga svak put hvataju u ofsajdu. Pa da je samo dva puta izasao pred golmana, druga prica bi se danas pricala. Ćurjurić je napokon prostojan plej u Zelji. Nije dugo bilo takvog igraca. Zadrzati ga, ponuditi mu najbolje moguce uslove. Bolje njega zadržati sto duze nego dovoditi stalno nove igrace. Blagojevic - pristojan . Dobro je pomagao Ćurjuriću. Hajdarevic borben, ali sa loptom - ne postoji. Mora nesto i da odigra. Bekovi pristojni, ali bez pomoci krila u odbrani . Krpic je klasican spic za kazneni prostor. On van šesnaesterca nije previše koristan, ali sa dobrim krilima i bekovima stvar se mijenja. Halfovi tanki. Nije ni Rodin briljirao, daleko od toga, ali Bogićević čovjek izgleda kao grogi bokser. Nepokretan.
Samo brz fudbal! Tu su dva para krila i dobra konkurencija. U Tuzli na pobjedu i bez izgovora na "umor".
Ponavljanje je majka znanja. Na trenigu se automatizuju kretnje,a za to treba više mjeseci rada sa istim trenerom. Kada pogledam kakvih osnovnih nedostataka ima medju igracima i u timu, čovjek ne moze a da se ne zapita - sta su radili treneri u Zelji zadnjih godina? I te kako je do trenera! Ponovo igramo klopte i nastojimo da to bude koliko toliko fudbal kakv se igra po svijetu, u skladu sa nasim mogucnostima. Neke nove hokejaske promjene u igrackom kadru i sručnom stabu bi nas vratile debelo nazad. Valjda u klubi ima dovoljno normalnog svijeta? Najvaznije je napraviti Igru, zadrzati kostur tima i stvoriti kontinuitet. To je meni vaznije od bilo kakve titule.