FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
-
Slobodanpad1945
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
U iščekivanju srijede i polufinala DFB Pokala i na nevjerovatni napad koji Bayern tokom čitave sezone prezentuje, treba istaknuti da je trenutnih 109 golova, 9-ti najbolji rezultat u ligi petica svih vremena po broju postignutih pogodaka u ligi.
Na listi ispred se rotiraju naravno Barcelona i Real Madrid u zlatnim erama Messija i Ronalda.
S obzirom da su ostala i četiri kola, čak i sa 'drugim' postavama u ligi, izvjesno je da će ova sezona biti među 5 najefikasnijih na toj listi.
Bundesliga spram La lige ima naravno 4 kola manje.
Nevjerovatne brojke
Na listi ispred se rotiraju naravno Barcelona i Real Madrid u zlatnim erama Messija i Ronalda.
S obzirom da su ostala i četiri kola, čak i sa 'drugim' postavama u ligi, izvjesno je da će ova sezona biti među 5 najefikasnijih na toj listi.
Bundesliga spram La lige ima naravno 4 kola manje.
Nevjerovatne brojke
- Omerbavarac
- Kontakt:
Situacija oko Gordona je izgleda jako ozbiljna, sve strane su saglasne oko transfera, samo treba poslati 80 miliona na racun Njukasa.
Karl bi mogao biti spreman za PSG, danas je odradio 30 minuta individualnog treninga.
Zwayer sudi u srijedu.
Karl bi mogao biti spreman za PSG, danas je odradio 30 minuta individualnog treninga.
Zwayer sudi u srijedu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
I Kompany je aminovao transfer Gordona koji je izrazio želju za prelazak a uskoro kreću pregovori sa Newcastlom.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Sta kontaju sa Gordonom pored Diaza i Olisea? Nece to biti malo para za igraca u rotaciji.
ma moze gordon i desno igrati a diaz lijevo i olise 10ka ionako to igra u reprezentaciji i to jako dobro. Ja bih vise volio ako bi doveli nicu paza ili gulera iz reala svakako ce jedan biti visak iduce sezone ili eventualno ako ode belingham onda radije gordon
Olise moze u sredinu, ali i nemora. Za ovakve duge sezone po dvoica na svakoj poziciji su neophodna ako pretendujes na sve trofeje. Olise, Diaz, Gordon i Karl (ako se potvrdi) bi moglo biti mocno, najace na svijetu. Momak je i radnik i ratnik i znalac. Veliko ZA, iako da bude iskren, ne vjerujem da ce doci. Jedino da su samijasi zavrnuli pipu.
pa evo vidiš šta kontaju, ušli smo u zadnjih 9 utakmica sezone, Gnabrya nema sigurno, Karl pod upitnikom, znači kad igrači imaju 70 utakmica u sezoni ne može ti zafaliti takav igrač, a i mislim da su ga dobro skautrali, uklopiće se samo tako
a misle li koga u odbrani dovesti i sta ce za golmana sljedece sezone, je li Urbrig ili?
Volim te Zeljo!!!
- Omerbavarac
- Kontakt:
Urbig ostaje primarna opcija uz eventualno produzenje ugovora Neueru na jos jednu godinu ali bi ta njegova sezona bila skoro pa provedena na klupi te ostaje da vidimo kakvu ce odluku sam Neuer donijeti.
Ekipi je potreban desni bek i na trzistu ce se traziti ta opcija sigurno.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- Centre forward
- Kontakt:
Ekipi je potreban vrhunski obrambeni igrač, uz kojeg se neki od postojećih mogu šlepati. Inteligentan stoper, smiren i racionalan. Nešto kao Virgil u Liverpoolu. To je otp primarna opcija. Računali su vjerojatno sa će Kim biti taj al' on je rang Emira Spahića sa kraja karijere i treba ga prodat' čim prije.
Gordon nije loš igrač. Borben, polivalentan. Svidja mi se to kidnapovanje domaćina sa Otoka. Možda da još malo spuste cijenu, mada će to biti poteško.
Šteta za Serža. Jedan od 4 igrača u našem timu koji je sposoban riješiti tekmu.
U slučaju osvajanja LP možda bi moglo biti odlazaka nekih od vrhunskih igrača.
Za Oliseom će vjerojatno biti jagma na fudbalskom Bazaru. Senilni gradjevinac Pero i skorojevići sa Otoka koje je Olise magarčio će odriješit' kesu da ga dovedu.
Gordon nije loš igrač. Borben, polivalentan. Svidja mi se to kidnapovanje domaćina sa Otoka. Možda da još malo spuste cijenu, mada će to biti poteško.
Za Oliseom će vjerojatno biti jagma na fudbalskom Bazaru. Senilni gradjevinac Pero i skorojevići sa Otoka koje je Olise magarčio će odriješit' kesu da ga dovedu.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Van Dajk. je jedan od najboljih, ali bi ga ti i slični ubrzo poredii ne sa Spahom, nego sa Pandzom i Mravcem.Centre forward je napisao/la: ↑21 apr 2026, 13:26Ekipi je potreban vrhunski obrambeni igrač, uz kojeg se neki od postojećih mogu šlepati. Inteligentan stoper, smiren i racionalan. Nešto kao Virgil u Liverpoolu. To je otp primarna opcija. Računali su vjerojatno sa će Kim biti taj al' on je rang Emira Spahića sa kraja karijere i treba ga prodat' čim prije.
Hajd nam reci koga bi ti doveo za stopera pa da košta ne znam šta, pod uslovom da nije pred penziju?Centre forward je napisao/la: ↑21 apr 2026, 13:26Ekipi je potreban vrhunski obrambeni igrač, uz kojeg se neki od postojećih mogu šlepati. Inteligentan stoper, smiren i racionalan. Nešto kao Virgil u Liverpoolu. To je otp primarna opcija. Računali su vjerojatno sa će Kim biti taj al' on je rang Emira Spahića sa kraja karijere i treba ga prodat' čim prije.
Realna mogućnost, da će odgovarati timu, kao kompletna persona i prilagodiv na naš način igre.
Pa vidi kod Reala stopera...Ovaj dugi plavcan što su ga skoro kupili je malo reći smiješna pojava. Barca tu pogotovo ništa ne valja.
Treba biti sretan što imamo Kima kao alternativu, mada je to skupa akvizicija.
I što bi bilo ponuda za njega, izgleda da se on zadovoljava trenutnim stanjem.
Prije bih rekao da u slučaju neuspjeha može doći do nekih klackalica i potražnje za najboljim igračima. U protivnom šanse ne postoje. Zar bi to ličilo na Bayern?
Gordon je dobra smjernica, mada me pomalo čudi što ga do sada nije niko pokupio od ovih jaćih. Pare nisu problem, barem ne kod Engleza.
Što se tiče štopera, ne bi bilo loše pratiti hrvatsko-bosansku liniju mladića.
Vušković, Gvardiol i naš Muharemović.
Ima i u podmlatku dobrih potencijala, mada je teško doći do prilike da se pokažu, malo ih povrede spriječe i što bi dobili koju utakmicu.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Štoper će se dovoditi ukoliko Kim napusti klub, što izgledno postoji mogućnost s obzirom na interes turskih klubova plus Chelsea koji ga ima na svojoj listi, možda Italija radi pozitivnog iskustva tamo. Primarno nije pozicija o kojoj klub razmišlja jer ovisi o njegovoj preferenciji, a klub ne bi pravio problem ukoliko se odluči ići uz neku pristojnu cijenu. Isto tako je izgleda i za Ita, klub im neće stajati na putu jer su rotaciona uloga.
Spominje se desni bek koji bi isto bio dio rotacije, vjerovatno mladi prospekt tipa Reada iz Feyenoorda (koji je dugo povrijeđen, City isto zainteresovan) ili Banjaqui iz Benfice koji se spominjao. Koliko se govori do 30 mil bi se uložilo za Reada, vidjet ćemo.
Gordon sve ozbiljniji razgovor sa njegovim timom, obje krilne pozicije, igrao je i 9-ku u New, polivalentan igrač. Miriše da će se završit.
I naravno Einchorn iz Herthe, kao i svi veći bundesligaši zagrizlo se, čeka se odluka dečka. Vjerovatno zamjena za Goretzku.
Spominje se desni bek koji bi isto bio dio rotacije, vjerovatno mladi prospekt tipa Reada iz Feyenoorda (koji je dugo povrijeđen, City isto zainteresovan) ili Banjaqui iz Benfice koji se spominjao. Koliko se govori do 30 mil bi se uložilo za Reada, vidjet ćemo.
Gordon sve ozbiljniji razgovor sa njegovim timom, obje krilne pozicije, igrao je i 9-ku u New, polivalentan igrač. Miriše da će se završit.
I naravno Einchorn iz Herthe, kao i svi veći bundesligaši zagrizlo se, čeka se odluka dečka. Vjerovatno zamjena za Goretzku.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
Mislim da stoper nije pod moranje, sasvim smo solidni sa ovim sto imamo. Kako Armando rece, nemas ti tu sad i neki izbor da odskace od nasih. Da ne smaram o sve nezahvalnijoj ulozi stopera i da se uglavnom sve na njih svaljuje. Realno je da najbolji odnosno najvece platise pokupe sve sto valja pa ako pogledas engleske klubove, Barcu, Reala, PSG...nema tu skoro pa niko koga bi ja bas ono pozelio umjesto nekog od nasih. Imamo tri prava stopera, dva solidna po potrebi i mislim da se lijepo poslozilo, Ima i sirove snage i fudbalskog znanja. Kim je poceo veoma dobro, cak odlicno rekao bi, zbog cestih povreda ostalih igrao "i dan i noc" do onog nekakvog Azijskog Kupa, otisao tamo i po povratku napravio 3-4 ozbiljne greske. Nista sto svi ponekad ne rade, ali je od tada nekako ostau u zapecku vise na klupi nego na terenu. Tah i Upa su postali fina kombinacija, Po meni je trebao vise na teren: prilicno brz i dobar u skoku, jak u duelima. Zaboravlja se da je on u onih nekoliko VAUUU sezona Napolija odusevljavao iznosenjem lopti i smislom za kombinatoriku...par puta je i kod nas "pojeo teren", mozda bi jedino onaj mladti Hrvat mogao doci u obzir, izgleda mocno na terenu. Ne znam da li ce ganjati ovoga iz Herte, malo sam gledao u mladjim kategorima Osmanija, rekao bi da bi mogao biti ozbiljna perspektiva u sredini, a tu je i ovaj kako kazu na pozajmici iz Afrike, rekao bi ima stofa i u njemu. Ima i onaj na pozajmici u Hanoveru, kazu da ce ga vratiti, a pitanje je hoce li se Palija moci nekome uvaliti..Sve u svemu, mislim da necemo biti previse aktivni na ljeto, jedna zvijezda i par ne preskupih koji po potrebi mogu u rotaciju bi bilo sasvim solidno.
- Centre forward
- Kontakt:
Halide, moraš malo ohanit' sa tim lošim sarkazmom. Na početku je bilo simpatično al' više nije. Taj humor level "Žikina Dinastija" će se bolje apsorbovat' na temi Barse recimo.
Armando, Nico iz Prussie idealan za nas. Real i je duplo golo zbog defanzive i zato će i ove godine gledat' kako umirovljenik Lewandowski osvaja još jednu ligašku titulu.
Kvalitet naših stopera se najbolje vidio contra Mbapea i malog džipsija iz Brazila (WC igrača). Onakvi demoralisani i u kanalu u svakom momentu prave pometnju našim centralnim bekovima
Armando, Nico iz Prussie idealan za nas. Real i je duplo golo zbog defanzive i zato će i ove godine gledat' kako umirovljenik Lewandowski osvaja još jednu ligašku titulu.
Kvalitet naših stopera se najbolje vidio contra Mbapea i malog džipsija iz Brazila (WC igrača). Onakvi demoralisani i u kanalu u svakom momentu prave pometnju našim centralnim bekovima
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
Neloš igrač, to stoji. Uzeti u obzir da je u prošlosti pokidao ligamente i da je i dalje sklon povredama. Fali mu i konstantnost.
Produžio ugovor uz klauzulu koja ne važi za Bayern
Nijedan gol Reala nije pao na postavljenu odbranu. Tu malo i zamjerim Kompanyju što god vodstva 2:0 u gostima ostavlja previše prostora nazad, umjesto da se malo zatvori pa da mi prijetimo iz kontre.
Pogledaj snimak utakmice u Parizu iz grupne faze kada smo ih razmontirali i zbog isključenja se morali povući cijelo drugo poluvrijeme. Može to drugačije i bolje izgledati, ali to nije Kompin stil, niti samog Bayerna.
Ja se zbog toga toliko ne brinem dokle god se gol više postigne. Ovo što imamo u napadu je monstrouzno i treba uživati.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Nisam pisao odmah u nedjelju, ali i ova je titula prvaka Njemačke slatka, skoro ko svaka, ali osjetio se i ovde neki poseban osjećaj, jer ovaj put se proslavlja titula nakon što se prošlo u polufinale LP, pa je osjećaj slađi od onoga kada je proslavljaš a ispao si u četvrtfinalu i još možda protiv protivnika koji i nije jači od tebe...
A generalno ovo oko stopera sam mišljenja da ne treba niko ni okivati u zvijezde a ne biti ni previše kritičan. Mislim sve je ranije rečeno, zapravo naša odbrana dobro odrađuje posao i ona može izgledati još čvršća kada se povućemo kao što armando spomenu na primjeru utakmice protiv PSG-a. A prije je defanziva bila primarna Bayernu, prije 20+ godina a sada se igra drugačije, tako da je i stoperima drugačija uloga. Mi imamo lidera odbrane u Tah, Upamecano se bori, dosta toga dobrog odradi, a ima on svojih crnih minuta. Samo s obojicom mi imamo uspješnu sezonu i sveukupno kada se pogleda oni su odradili dosta dobru sezonu. Dok je Tah svakako onaj inteligentniji, smireniji. Kod Upe mi se ipak sviđa što se bori, gine za dres, vidi se da mu je stalo i onda doprinese u napadu. Mogao bi ja i o njegovim manama, govorio sam o tome, govorili su i drugi, ali jedan mi je primjer kritike bio nevjerovatan, smiješan i oslikava ono razmišljanje ma ako se udara po jednom igraču onda mu svu krivicu svali, a to je bio slučaj kada nije pogodio gol protiv Reala u onoj jednoj izglednoj situaciji.Pa nije ta sada situacija toliko bila jednostavna, da je on mora pogoditi, a neki su mu to pripisali kao veliki minus na toj utakmici. To je ono apsolutni NO GO.
A generalno mi samo možemo razmišljati o stoperu broj 3, to dolazi u obzir ako bi se Kim prodao (koji eto danas ili jučer izjavi da je zadovoljan s ovom ulogom kakvu ima - izazivača
).
A Plettenberg jučer reće da se na tržištu posmatraju igrači za pozicije: lijevog krila, veznog igrača i napadača (back up za Kanea). Jackson prema njemu sigurno ide. Svaka čast Jacksonu, ono što je trebao je odradio, skupio se tu određen broj golova, a i on sada kada igra izgleda sretnije. Nije on neko mega, giga pojačanje, ali solidno je ovo kod nas odradio. Pored Kanea i obzirom na sve ostalo više od ovog nije moglo, a možda se desi još poneki bitan gol i čovjek će zasluženo pokupit i trofeje. Nadajmo se tri
Sutra protiv Leverkusena bitno proći i doći do prvog od dva moguća finala, odmah bi se skinuo pritisak, a u kupu kada uđemo u finale onda nam je i veliki postotak da osvajamo.
A generalno ovo oko stopera sam mišljenja da ne treba niko ni okivati u zvijezde a ne biti ni previše kritičan. Mislim sve je ranije rečeno, zapravo naša odbrana dobro odrađuje posao i ona može izgledati još čvršća kada se povućemo kao što armando spomenu na primjeru utakmice protiv PSG-a. A prije je defanziva bila primarna Bayernu, prije 20+ godina a sada se igra drugačije, tako da je i stoperima drugačija uloga. Mi imamo lidera odbrane u Tah, Upamecano se bori, dosta toga dobrog odradi, a ima on svojih crnih minuta. Samo s obojicom mi imamo uspješnu sezonu i sveukupno kada se pogleda oni su odradili dosta dobru sezonu. Dok je Tah svakako onaj inteligentniji, smireniji. Kod Upe mi se ipak sviđa što se bori, gine za dres, vidi se da mu je stalo i onda doprinese u napadu. Mogao bi ja i o njegovim manama, govorio sam o tome, govorili su i drugi, ali jedan mi je primjer kritike bio nevjerovatan, smiješan i oslikava ono razmišljanje ma ako se udara po jednom igraču onda mu svu krivicu svali, a to je bio slučaj kada nije pogodio gol protiv Reala u onoj jednoj izglednoj situaciji.Pa nije ta sada situacija toliko bila jednostavna, da je on mora pogoditi, a neki su mu to pripisali kao veliki minus na toj utakmici. To je ono apsolutni NO GO.
A generalno mi samo možemo razmišljati o stoperu broj 3, to dolazi u obzir ako bi se Kim prodao (koji eto danas ili jučer izjavi da je zadovoljan s ovom ulogom kakvu ima - izazivača
A Plettenberg jučer reće da se na tržištu posmatraju igrači za pozicije: lijevog krila, veznog igrača i napadača (back up za Kanea). Jackson prema njemu sigurno ide. Svaka čast Jacksonu, ono što je trebao je odradio, skupio se tu određen broj golova, a i on sada kada igra izgleda sretnije. Nije on neko mega, giga pojačanje, ali solidno je ovo kod nas odradio. Pored Kanea i obzirom na sve ostalo više od ovog nije moglo, a možda se desi još poneki bitan gol i čovjek će zasluženo pokupit i trofeje. Nadajmo se tri
Sutra protiv Leverkusena bitno proći i doći do prvog od dva moguća finala, odmah bi se skinuo pritisak, a u kupu kada uđemo u finale onda nam je i veliki postotak da osvajamo.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Šta je sad, ne valja ni kad si dobar i fin sto onomad rece ČakiHalide, moraš malo ohanit' sa tim lošim sarkazmom. Na početku je bilo simpatično al' više nije. Taj humor level "Žikina Dinastija" će se bolje apsorbovat' na temi Barse recimo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.