FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

nikad_izvini
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nikad_izvini » 09 jun 2010, 14:17

Pirke_TM87 je napisao/la:
nikad_izvini je napisao/la:Za ove što kukaju jedna zanimljivost. Željo je u zadnjih 5 godina prodao ukupno dva igrača kako treba:

Štilića i Dialibu(za kojeg plaćamo nekakve naknade pa ispade da smo samo Štilića prodali kako treba).

Jahića smo prodali za 12.000 e ili 24.000 :roll: :lol: ako neko misli da smo i njega prodali za normalan iznos :lol:

Također, Europe nismo vidjeli očima, nit smo zaradili para.

Od kad aje Amar došao, desilo se slijedeće:

Bekrić: 250.000-300.000 eura
Šehić: 300.000 eura cca
Eufa nagrade: 330.000 eura
----------------------------------------------
Total: jel neko blesav ili neupućen pa govori da se raspadamo. Halo ba, u zadnjih 5 godina nismo imali više para :mrgreen:
Ovo za Bekirca je nagadjanje u to budi siguran jer toj cifri ni blizu nije cifra oko koje se vrti taj trasnfer, a prava cifra za koju je Bekric otisao nece nikada biti objavljena, a budi siguran da je daleko veca, jer skontaj da su oni ukrainci na polusezoni davali 250 000 eura i Osim je to sve stopirao zbog mogucnosti da uzme mnogo vise.
Sehic takodje ide za mnogo veci iznos od postavljenog, a o Uefinoj nagradi ne znam pa ne mogu da kazem nista...
A za ove gore navedene Stilic, Dialiba smo se mi samo propisno zajebali, jer su to igraci koje bi sadasnja uprava masno unovcila a Zeljo je pod vodstvom prosle uprave za igrace tog kalibra uzeo neki sitnis, ili blabo receno Dzparac, da bi se sada neki drugi klubovi na kvalitetu Zelje, jer je Zeljo stvorio obojcu kurcili i lupali milionske cifre.
Menadžer Bekrića ima pravo na 35% od transfera. Tako dogovorio Samir the pijačar Ahmetbegović :roll: 35% je **** cifra, realno. Ako mi dobijemo 300.000 e nogama u guzicu da se udaramo.
Također, čisto sumnjam da će neko za igrača iz BiH kojem ugovor ističe u Decembru dati milion eura. Pa nije niko blesav.
Što se tiče UEFE i iznosa, poprilično je tačno. Potvrđeno na temi o Zrinjskom.

Saznaćemo koliko smo zaista dobili od transfera, ne brini se ;)
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Jajcani
Kontakt:

Post Postao/la Jajcani » 09 jun 2010, 14:18

Pirke_TM87 je napisao/la:
Jajcani je napisao/la:Pozitivno gledajuci na ove odlaske igraca, dokazuje se da se iz Zelje moze "prodati" dalje. Misljenja sam da je i to jedan vid kapitala. Sehic je dobar golman, al daleko od toga da je nezamjenjiv. Meni je malkice vokri sto Bucan ode, jer ono utakmica sto sam odgledo, pravo je zahvalan igrac. Amar Osim je trener s profinjenim njuhom za pronalazak i nadogradnju igraca tako da bez sumnje u ovoj ligi nepostoji igrac koji se ne bih veoma rado stavio pod njegovu trenersku palicu. Ko god dodje, doce s smislom i bice dio Amarove vizije tako da ne brinem za ove odlaske. Bice to sve u dure.
Bucan je svje u Zelji odradio na najbolji moguci nacin, i hvala mu na tome, momak polako ali sigurno gazi svoju 30 tu godinu i ako mu je Split ponudio vise, neka je otisao, neka zaradi nesto, i on i Simic, a na Bucanovo mjesto sada vec sigurno upada decko koji je svojim igrama u proljetnom dijelu prvenstva zaduzio cijelu upravu da od ove sezone bude u startnih 11, naravno mislim na Viscu, koji tek ima 20 godina i vezan je dobrim ugovorom, tako da je on taj igrac koji ce siguran sam na superioran nacin zamjeniti Bucana, a cak mislim i biti bolji, a siguran sam da je on igrac od kojeg Zeljo moze najvise profitirati. Zivi bili pa vidjeli!!! A ta pozicija na krilu, po meni je dobro pokrivena i igracima sa klupe, Haris Beslija, Srdjan Stanic... i Edin Visca
Sve najbolje Seji u bilom gradu.Tip je igraca koji i islo i ne islo ga, na terenu da uvjek sve od sebe.Igrac s kar akterom. Vjerujem da ce i publika u Splitu znati cjeniti njegove vrline. Pozdrav drug
Semper fidelis

LiMvOtElJoZe
Kontakt:

Post Postao/la LiMvOtElJoZe » 09 jun 2010, 14:18

Prodajem crni dux 1987...
XL velicina

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 09 jun 2010, 14:19

pile87 je napisao/la:
cassanova je napisao/la:Dešavali se šta ? :(
Bugari :D Mozda dovedemo Karica golmana :D
:D
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 09 jun 2010, 14:19

Nemojte samo Avdukica spominjati :shock: :mrgreen: nije on materijal za Zelju,nema kvaliteta da brani u prvaku BIH nekada je bio dobar golman ali sad je los totalno,najbolje se osv rnuti na nekog mladjeg kao Radosevic ili neki drugi,a rece Osim 3 500 000 miliona :lol: :lol: :mrgreen: BRUTO!
Mislim da ce Amar na kraju okupiti slicnu ekipu ovoj koja je osvojila Titulu,znaci pokrpiti pozicije koje su ostale upraznjenje odlascima i to je to bar za sada,u slucaju da se dobiju dobre pare dovesce jos nekoliko kvalitetnih igraca..
Tu je Visca :mrgreen: sta ti treba vise!
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 09 jun 2010, 14:21

Grbavica moj zivot je napisao/la:Rece Amar za Bekrica (na znate vec cemu) cca. 3,5 mil :) :) :) :) :) :) :) :) ako sam ga dobro cuo malo sam se nasmijo
Šta je ba? Ako mu je plata 30.000 dolara x 12 mjeseci = 360.000 dolara x 4 godine = 1.440.000 dolara x 1,6 (tu je negdje kurs dolara) = oko 2.300.000 maraka. Taj resto (oko 1.200.000) do 3,5 milona je djelimično naš, a ostalo su razni talovi i ulagači.
Ovako se računa :D . Dakle, ako je Amar rek'o 3,5 milona bruto onda je tako. Ha ja.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 09 jun 2010, 14:27

Grbavica moj zivot je napisao/la:Kakav Nemanja Supic rupa !!!!!!!!!.Karic je dobar golman gledo sam ga ono kad je protiv zelje igro odlicno je barnio trbo bi nam jos jedan dobar spic i ofanzivni vezni mislim da vise nije nista potrebno jos par rezervi mozda.Kad bi se doveo Osmanagic ili Zeba a mozda i SPIC BORCA KAJKUTili kako se vec zove. :D :D :D :D Ali ja bi najvise volio Messia Ibrahimovica i po Barce nek odigraju kvalifikacije pa nazad kuci ;) ;)
pa nemozemo tako .ko god dobro igra u zelju,mislim doce jednom tako vrijeme,al znas li ti kakav ugovor ima kajkut i dokad vazi,a da ne govorim sto igra u borcu,toje koda sad bekric predje u borac,..malo realnosti

kad vec sehicu istice ugovor za pola godine,zasto ga ne prodati i uzeti love,karic je sasvim solidna zamjena,iako bi radosevic bio bolji,treba se trudit da obojica potpisu,gancev nazad ,visca umjesto bucana,i zebe,osmanagic umjesto bekrica....ljudi sta nam fali,cuj rasipamo se,nikad para vise nismo imali i to uzmemo milijon KM na igrace kojim ugovor istice za pola sezone,ko se tu rasipa :D ,,,nesvidjaa mi se jedino sto je ugovor za karica 1+1,trebali su makar odma dvije godine il 3,al vjerovatno ga amar nesmatra kao dugorocno rjesenje,al zamene je solidan,jedino nam fali napadac,al zakojeg bi trebalo dat neke pare,jel kolko god mesanovic bio majstor u godinama je,i treba neko da ga malo zamjeni...a inace siguran sam da nece bit pro blema oko sastava,jos ce amar nac 2 za klupe i eto ga,nova sampionska generacija :D
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

Jajcani
Kontakt:

Post Postao/la Jajcani » 09 jun 2010, 14:29

"Bekrić je u Južnoj Koreji već 13 dana, a nakon što je obavio ljekarske preglede, odugovlačenje potpisa ugovora uslijedilo je nakon što su klubovi usaglašavali način plaćanja obeštećenja. Naime, Korejanci su nudili da obeštećenje isplate u dvije rate, dok su u Želji insistirali da se polovina novca uplati odmah, a ostatak do kraja godine u pet ravnomjernih rata.

Kao što smo već pisali Željezničar će na ime obeštećenja oko pola miliona maraka, dok će Bekrić imati mjesečnu platu od 30. 000 dolara."
Semper fidelis

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 09 jun 2010, 14:33

čamac je napisao/la:
Grbavica moj zivot je napisao/la:Rece Amar za Bekrica (na znate vec cemu) cca. 3,5 mil :) :) :) :) :) :) :) :) ako sam ga dobro cuo malo sam se nasmijo
Šta je ba? Ako mu je plata 30.000 dolara x 12 mjeseci = 360.000 dolara x 4 godine = 1.440.000 dolara x 1,6 (tu je negdje kurs dolara) = oko 2.300.000 maraka. Taj resto (oko 1.200.000) do 3,5 milona je djelimično naš, a ostalo su razni talovi i ulagači.
Ovako se računa :D . Dakle, ako je Amar rek'o 3,5 milona bruto onda je tako. Ha ja.
Ok malo sam se ja zbunio nes sam jos gledo hvala :D :D :D
svoj ti pos'o !

patkica
Kontakt:

Post Postao/la patkica » 09 jun 2010, 14:34

elninho_resTO je napisao/la:
Grbavica moj zivot je napisao/la:Kakav Nemanja Supic rupa !!!!!!!!!.Karic je dobar golman gledo sam ga ono kad je protiv zelje igro odlicno je barnio trbo bi nam jos jedan dobar spic i ofanzivni vezni mislim da vise nije nista potrebno jos par rezervi mozda.Kad bi se doveo Osmanagic ili Zeba a mozda i SPIC BORCA KAJKUTili kako se vec zove. :D :D :D :D Ali ja bi najvise volio Messia Ibrahimovica i po Barce nek odigraju kvalifikacije pa nazad kuci ;) ;)
pa nemozemo tako .ko god dobro igra u zelju,mislim doce jednom tako vrijeme,al znas li ti kakav ugovor ima kajkut i dokad vazi,a da ne govorim sto igra u borcu,toje koda sad bekric predje u borac,..malo realnosti

kad vec sehicu istice ugovor za pola godine,zasto ga ne prodati i uzeti love,karic je sasvim solidna zamjena,iako bi radosevic bio bolji,treba se trudit da obojica potpisu,gancev nazad ,visca umjesto bucana,i zebe,osmanagic umjesto bekrica....ljudi sta nam fali,cuj rasipamo se,nikad para vise nismo imali i to uzmemo milijon KM na igrace kojim ugovor istice za pola sezone,ko se tu rasipa :D ,,,nesvidjaa mi se jedino sto je ugovor za karica 1+1,trebali su makar odma dvije godine il 3,al vjerovatno ga amar nesmatra kao dugorocno rjesenje,al zamene je solidan,jedino nam fali napadac,al zakojeg bi trebalo dat neke pare,jel kolko god mesanovic bio majstor u godinama je,i treba neko da ga malo zamjeni...a inace siguran sam da nece bit pro blema oko sastava,jos ce amar nac 2 za klupe i eto ga,nova sampionska generacija :D[/quote

amar je to namjerno za karica 1+1 jer oce golmana iz pionira za 2 god u prvi tim koji brani za kadete ;) (trebao ici u sevillu prije par dana dosao dopis u omladinski pogon i avionska kart da ide u Dinamo) talenat samo takav ;)

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 09 jun 2010, 14:37

Seyo_TM je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la: 330 000€ UEFA
200 000€ Bekric (cca)

To su vec sigurne pare, i to je milion...a gdje su jos sponzori?

Al et raspadamo se po savovima :roll:
Da dodam jos:

300 000€ Seha (cca)

Preko milion i pol cemo zaraditi u ovom prelaznom, bez Dzekinog i Silinog transfera, sponzora...4-5 miliona ukupno bi mogli imati kada bi se njih dvojica prodali...

fakat se raspadamo...
ovdje ima picke ko salate
AJJJJJJ sto cemo dobiti paraaaaaaaaa
Zadnja izmjena: pile87, dana/u 09 jun 2010, 14:41, ukupno mijenjano 1 put.

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 09 jun 2010, 14:39

Amar Osim pregovara sa Incheonom? Izvor Hayat tv. Prema njihovim riječima Amar jee saslušao ponudu te će dati odgovor do kraja sedmice. :| :|
FEDERER= KLOC

maltasa
Kontakt:

Post Postao/la maltasa » 09 jun 2010, 15:08

Trener koji ih je trenirao od prekjučer je smijenjen tako da je ostalo upražnjeno mjesto

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 09 jun 2010, 15:12

maltasa je napisao/la:Trener koji ih je trenirao od prekjučer je smijenjen tako da je ostalo upražnjeno mjesto
Nije smjenjen nego je dao ostavku radi bolesti svoje zene!

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 09 jun 2010, 15:22

malo sam citao i na forumu i slusao onaj njegov intervju, jel fakat moguce da je komplet obestecenje 3,5mil €, realno to je nemoguce, svi pricali daj boze da i nekih 700.000€ uzmemo, otkud sad 3,5 mil €

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 09 jun 2010, 15:24

cala je napisao/la:malo sam citao i na forumu i slusao onaj njegov intervju, jel fakat moguce da je komplet obestecenje 3,5mil €, realno to je nemoguce, svi pricali daj boze da i nekih 700.000€ uzmemo, otkud sad 3,5 mil €
Zajebava se Amar pa ocigledno je da nije hio da kaze koliko smo para uzeli!!!

vjeran1987
Kontakt:

Post Postao/la vjeran1987 » 09 jun 2010, 15:25

ma sta hayat zna,koliko puta su izletili sa lazima,uglavnom bice para,tako da niko ne moze reci da para nece biti,mozemo se pojacati da nam niko nista ne moze u ovoj jadnoj ligi...

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 09 jun 2010, 15:25

Opet se spominje 3,5 pa za Dzeku :D :D :D :D
svoj ti pos'o !

patkica
Kontakt:

Post Postao/la patkica » 09 jun 2010, 15:26

Bekric potpisaooo !!!!!!!!!!!!!

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 09 jun 2010, 15:26

Ma nema se tu sta filozofirati, slabiji smo nego prosle godine i to je to,

Otisli su Bekric, Bajic, Simic, Bucan, ruku na srce 3 standardna igraca iz prvih 11, sa tim da su u finalu kupa startala sva cetvorica.
Slazem se da imamo neke zamjene u liku Visce, Stanica, Hasanovica,

Gancev nije potpisao, Karic je kao sto sam danas napisao donji dom BH golmana, odlazi nam kapiten za kojeg mi je drago da ide, nek uzme pare jer se forsirao nerealno i sada kada je odbranio par tekmi kako treba i treba da vrati zelji svo to forsiranje on ide za sicu.
Sto se sad ne prospe prica ko Bekricu prosle godine, ostani dokazi se u europi otici ces za milion i svima bolje, jbg nase je dijete, dajmo mu pare i nek potpise na 3 godine, kad je Dzeko mogo u wolf moze i nase dijete i kapiten.

Niko izgleda u klubu nije svjestan da ima jos 10-tak dana za prijavu igraca za euro takmicenja i po svemu sudeci ne da nemamo tu nikakvih ambicija nego nemamo ni ambiciju da se borimo za europu u nasem jadu od lige.

Trenutno su bolji po imenima i sastavima Borac i Siroki kod kojih nema osipanja, Sloboda koja je zadrzala ekipu a igrala je kao preporodjena i to je to.

Ne znam vise cemu ovo kuliranje da je sve dobro i da se ne raspadamo, ali uz moje perspektive, tim se osipa, pare se uzimaju, ne dovode se pojacanja, ne zna se gdje idemo na pripreme, ne pravi se stadion, ne ulaze se u ekipu ...

Jos kada sam vidio da je ovaj ex pitarcic i kopija Alaima potpisao dodje mi da povratim al ono posteno.
Cuva Bog Zelju svog!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.