Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
A šćuk novi Pirlo i Gatuzo u jednom...
DRUG NEBI TI PUNCA
Zato je Stilic najbolja desetka svijeta.
Zaslužio je šansu da nam pokaže šta zna. Ništa ne možemo izgubiti, a možemo dobiti solidnog igrača na zadnjem veznom.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zaslužio je šansu da nam pokaže šta zna. Ništa ne možemo izgubiti, a možemo dobiti solidnog igrača na zadnjem veznom.
Znači još jedan selektor koji uzima kintu od menadžera 
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Druga najbolja. Prva je Messi.jasmin10 je napisao/la:Zato je Stilic najbolja desetka svijeta.
Vidjećemo šta će biti sa Šćukom nakon ove sezone. Ističe mu ugovor, ako ne ode u neku ligu šta očekivati od njega. Ako je već tako dobar igrač ne bi imao problema da nađe klub bar u Holandiji, Belgiji ili Švici.
DRUG NEBI TI PUNCA
- Goalgetter
- Kontakt:
Sve je to isto. Jadni mi ako su nam Scuk, Stilic, Susic rjesenja za pozicije u sredini terena. Nista protiv njih licno, ali jednostavno nisu igraci za domete koje mi imamo.
Sparta Prag-Bohemians 1-1. Nakon tri gola PLzenu u proslom kolu Bratanovic je ovaj put zatresao mrezu Sparte.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Taj Scuk nije nista bolji od Hadzica i tu sva prica zavrsava, dzaba se zamarati oko njega kao i oko vecine drugih koji su vec u reprezentaciji a ne zasluzuju da budu u istoj!
Nama trebaju pojacanja i igraci koji na terenu prave razliku a ne igraci koji nisu ni za klupe...dzaba ih samo gomilamo...
I da, Stilic je klasa za Scuka u svakom smislu, samo mu vise trcanja fali za nesto vise u karijeri.
Nama trebaju pojacanja i igraci koji na terenu prave razliku a ne igraci koji nisu ni za klupe...dzaba ih samo gomilamo...
I da, Stilic je klasa za Scuka u svakom smislu, samo mu vise trcanja fali za nesto vise u karijeri.
Trenutno niti jedan potencijalni igrač ne bi bio pojačanje, svi su oni u pet deka. Jedino mi Zec miriše na nekoga ko bi mogao biti malo konkretniji.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Cimirot nije nista losiji od Hadzica i Scuka i moze jos vise napredovati.hurem je napisao/la:Taj Scuk nije nista bolji od Hadzica i tu sva prica zavrsava, dzaba se zamarati oko njega kao i oko vecine drugih koji su vec u reprezentaciji a ne zasluzuju da budu u istoj!
Ma sve prosjecni igraci se spominju, samo da bi se neko spominjao. Yebo i Scuka i Puka i Ducka, nece nam nista bitno donjet.Virtu4l je napisao/la:Trenutno niti jedan potencijalni igrač ne bi bio pojačanje, svi su oni u pet deka. Jedino mi Zec miriše na nekoga ko bi mogao biti malo konkretniji.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Bojim se da nije samo Scuk prosjecan. Izmedju ostalog, citava repka je satkana od takvih igraca izuzev par pojedinaca. Zlatna sredina koja na naboj moze napraviti nesto vise, to je moje misljenje.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
Po meni bi makar 3-4 potencionalna reprezentativca bili pojacanje. Cak bi pojacanje bilo da se izostavi par igraca koji su sada unutra jer ih ne bi bilo moguce ubaciti u igru. Prije svih Milicevic, Martic i Vrancic bi trenutno bili pojacanja od kojih bi 1 upao odmah u prvi tim. A postoje jos 2-3 igraca koji bi trebali biti na sirem spisku repke.
Mi imamo jaku prvu postavu i dobru okosnicu reprezentacije, sve pozicije su zacementirane, a konkurenciju imamo samo na desnom krilu (Višća/Hajrović) i na poziciji stopera.
Igrači za koje nemamo adekvatnu (pa ni približnu) zamjenu su Begović, Mujdža, Spahić, Kolašinac, Bešić, Pjanić, Lulić i Džeko. Potencijalni ne mogu u istu rečenicu sa navedenim igračima, tako da su svi ovi koji se prizivaju samo slovo na papiru.
Igrači za koje nemamo adekvatnu (pa ni približnu) zamjenu su Begović, Mujdža, Spahić, Kolašinac, Bešić, Pjanić, Lulić i Džeko. Potencijalni ne mogu u istu rečenicu sa navedenim igračima, tako da su svi ovi koji se prizivaju samo slovo na papiru.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Pa dobro sad, kad bi nam svi igraci bili klase Dzeke, Pjanica, Begovica onda bi bili u rangu Engleske, Italije itd.Sabinho je napisao/la:Bojim se da nije samo Scuk prosjecan. Izmedju ostalog, citava repka je satkana od takvih igraca izuzev par pojedinaca. Zlatna sredina koja na naboj moze napraviti nesto vise, to je moje misljenje.
Mi cesto govorimo kako nasi ne igraju, te kako igraju u slabim klubovima itd, ali treba malo pogledati i druge reprezentacije, nije ni kod njih idealno stanje, uglavnom po kvaliteti smo sigurno medju 20-25 reprezentacija svijeta.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Po meni imamo solidne zamjene za Kolasinca i Lulica. Za ostatak se slazem. Desetku ili igraca koji bi igrao iza Dzeka a koji je kvalitet Milicevica pa cak i Vrancica nemamo uopce u sastavu sto bi ovu dvojicu odmah konkuriralo za prvi tim. Potpuno sam siguran da bi Milicevic igrao bolje tu poziciju od ijednog igraca kojeg imamo u timu, a mozda i Vrancic. Milicevic je uz to primarno i krilo pa bi valjao i na toj poziciji. Martic bi Mujdzu izbacio iz tvog spiska nezamjenjivih a i to nije lose. Znaci da su ova 3 igraca instant pojacanja.Virtu4l je napisao/la:Mi imamo jaku prvu postavu i dobru okosnicu reprezentacije, sve pozicije su zacementirane, a konkurenciju imamo samo na desnom krilu (Višća/Hajrović) i na poziciji stopera.
Potencijalni igraci koji se prizivaju ne trebaju biti u rangu najboljih 7,8 igraca koje si nabrojao da bi bili potrebni odnosno da nebi bili samo slovo na papiru. Sasvim je dovoljno da je taj igrac bolji 10,20,30% od sadadnjeg i tako na 3-4 pozicije da to ima za posljedicu povecanje ukupnog kvaliteta reprezentacije. Da ne govorim o vecoj sirini klupe odnosno adekvatnim zamjenama na svakoj poziciji sto je isto jako bitno. A i ovi igraci polako stare tako da trebaju postepene zamjene. @Dubrovnik je sasvim upravu ovo sto govori mjesecima i sto ocekuje od Mese kad vec Pape nije to radio maksimalno.Virtu4l je napisao/la:Potencijalni ne mogu u istu rečenicu sa navedenim igračima, tako da su svi ovi koji se prizivaju samo slovo na papiru.
Na svakoj poziciji su potrebna bar po dvojica kvalitetnih igraca. Znaci cetvorica napadaca ne dvojica. Ako na nekoj poziciji nemas dovoljno kvalitetnog igraca onda ciljano trazis, skautiras, nagovaras igrace koji igraju na toj poziciji.
Mada treba biti do kraja posten i priznati da je Mesi puno puno teze jer vec od pocetka u debelom minusu i nema taj luksuz koji je imao prosli selektor da trazi igrace mjesecima, godinama nego mora da ganja rezultat i da ne eksperimentise previse. Tako da sve i da hoce nije pametno da pravi neke korjenite promjene jer jednostavno nema kada.
Milicevic i Vrancic su igraci moguce za prvih 11.
Martic, Susic mozda solidna zamjena za Mujdzu.
Hadzic ( Zaragoza ), Zec, Mahmutovic i jos neki to cemo tek da vidimo.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Vecina ovih potencijalnih sto se spominju su slabija verzija igraca koje vec imamo u reprezentaciji. Sto kaze Cartman, spominju se samo da bi se spominjali. Scuk? Gledao sam ga nekoliko puta i nisam vidio nesto posebno, veliko je pitanje ima li kvalitet za internacionalni nivo. Ali moze se i medju svim tim igracima koji se spominju naci par njih koji imaju nesto zanimljivo za ponuditi. Suljic mi se uvijek svidjao zbog prodornosti i tehnike, to je tip igraca koji bi nam dobro dosao. Trenutno imamo malo igraca koji su dobri jedan na jedan.
Ajax drago mi je da forumasi kao ti shvacaju poantu moga pisanja.Ja ne oponiram nikome da bi trolao ili izazivao reakciju vec jer tako mislim. Nisam ja sumnjicav po pitanju Mese postao slucajno. Kad sam vidio kako trci i skautira igrace hvalio sam ga koliko je maximalno moguce bilo. Sada nakon pola godine mene rezultati ne zadovoljavaju i mislim da je vrijeme da se to moze i reci. Briga mene tko je selektor iz kojeg kluba i takvi i slicni marifetluci. Sto bi se zadovoljavao solidnim igracem iz Poljske lige kada najbolji igrac Belgijskog prvaka vec pola godine govori da bi igrao za nas. Ista stvar sa Vrancicem i Marticem a i jos nekim za koje se slazem da su igraci za siri spisak. Kakva smo mi to repka ako nam stozerni igrac prvaka Belgije nije pojacanje to mi nikako nije jasno. Zasto Avdija vise jesi li vidio kako je zadnju utakmicu u repki odigrao. To su strahote. Dabogda Mesa uspio i ovo bila trenutna slabost ali ja sam se bas razocarao sa njim. Neka pobijedimo Izrael pa cemo lakse progutati ovo sve ali se u mene alarmi vec pale.Ajax je napisao/la:Potencijalni igraci koji se prizivaju ne trebaju biti u rangu najboljih 7,8 igraca koje si nabrojao da bi bili potrebni odnosno da nebi bili samo slovo na papiru. Sasvim je dovoljno da je taj igrac bolji 10,20,30% od sadadnjeg i tako na 3-4 pozicije da to ima za posljedicu povecanje ukupnog kvaliteta reprezentacije. Da ne govorim o vecoj sirini klupe odnosno adekvatnim zamjenama na svakoj poziciji sto je isto jako bitno. A i ovi igraci polako stare tako da trebaju postepene zamjene. @Dubrovnik je sasvim upravu ovo sto govori mjesecima i sto ocekuje od Mese kad vec Pape nije to radio maksimalno.Virtu4l je napisao/la:Potencijalni ne mogu u istu rečenicu sa navedenim igračima, tako da su svi ovi koji se prizivaju samo slovo na papiru.
Na svakoj poziciji su potrebna bar po dvojica kvalitetnih igraca. Znaci cetvorica napadaca ne dvojica. Ako na nekoj poziciji nemas dovoljno kvalitetnog igraca onda ciljano trazis, skautiras, nagovaras igrace koji igraju na toj poziciji.
Mada treba biti do kraja posten i priznati da je Mesi puno puno teze jer vec od pocetka u debelom minusu i nema taj luksuz koji je imao prosli selektor da trazi igrace mjesecima, godinama nego mora da ganja rezultat i da ne eksperimentise previse. Tako da sve i da hoce nije pametno da pravi neke korjenite promjene jer jednostavno nema kada.
Milicevic i Vrancic su igraci moguce za prvih 11.
Martic, Susic mozda solidna zamjena za Mujdzu.
Hadzic ( Zaragoza ), Zec, Mahmutovic i jos neki to cemo tek da vidimo.
Safete smradu dze ti je Scuk
Vahid Hambo dobio poziv Finske:

Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"