FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- grbavicka1921
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ako do kraja svog života doživim grupnu fazu EL, a da ne govorim LP, ne znam šta bi sa mnom bilo, ni sam ne znam šta bi se desilo.
Do tada gledajmo u leđa pored Dinama, Rijeke, sad i ovima istočno FK Kokarda i FK Četnik.
Do tada gledajmo u leđa pored Dinama, Rijeke, sad i ovima istočno FK Kokarda i FK Četnik.
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
Kad mu na ličnoj bude prezime "Bogicevic" onda okRokoko87 je napisao/la:Jašarević bi bio odlična konkurencija Paviću, samo ne znam koliko je to realno.braco je napisao/la:Ko je backup opcija za Pavića? Mislim da Pavića jedan žuti od suspenzije dijeli. Raja često piše Eldar Šehić, ali meni se čini da više na krilo vuče nego na beka. Ako se ispostavi da nemamo zamjenskog beka kako treba onda dovesti Jašarevića na zimu, svakako ne igra u Švedskoj. Jeste da bi mu bio minus to što ne igra tamo, ali mislim da bi bio dobar za rotacije.
Što se tiče Voje, ako dođe vjerovatno je i on svjestan da će bar u početku klupu grijat pa neka se kasnije rotira s Krpićem. Ovako kako Krpić igra nema šanse bar za sada da ga Vojo izbaci iz prvih 11.
Upravu si, Eldar je više krilni igrač.
Krpić je nedodirljiv, mijenjati ga samo kada on to hoće!
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Stojan strašan u ovom izvještaju 
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Mora to postepeno. Stavio se Sehic u Zenici pa zabise gol u roku 30 sekundi preko njega. Ne mozes ni tako djecu gurati da ih syebes psihicki. Da ovi "odrasli" puleni hoce koga nakantati 3-4 razlike pa da ti sve mlade mozes ubacit bilo bi super. Ovako svaku strahujemo do kraja. Gube se i Saban i Hajdar cesto, ali Vranjes 3x gore tako da neka ih.irfo je napisao/la:https://sportsport.ba/fudbal/ko-gura-ml ... uje/288322
Tanki smo ovdje skroz, tek sedmi![]()
Htjeli mi priznati ili ne prestigose nas pitari sa ovim davanjem sanse mladima,a nekad smo bili pojam za njih sto se toga tice
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Zabiju nama svaku 3-4 utakmicu gol preko lika od 35 godina. Da se guro Velic od prosle godine ne bi kikso ko Bogicevic zadnjih godinu dana, pa ljudi zaboravljaju covjek je dao 2 ili 3 autogola za pola godine pa igra konstantno. Pa se vi zapitajte jel igra zbog igrackih stvari ili neceg iza kulisa.LjoZee je napisao/la:Mora to postepeno. Stavio se Sehic u Zenici pa zabise gol u roku 30 sekundi preko njega. Ne mozes ni tako djecu gurati da ih syebes psihicki. Da ovi "odrasli" puleni hoce koga nakantati 3-4 razlike pa da ti sve mlade mozes ubacit bilo bi super. Ovako svaku strahujemo do kraja. Gube se i Saban i Hajdar cesto, ali Vranjes 3x gore tako da neka ih.irfo je napisao/la:https://sportsport.ba/fudbal/ko-gura-ml ... uje/288322
Tanki smo ovdje skroz, tek sedmi![]()
Htjeli mi priznati ili ne prestigose nas pitari sa ovim davanjem sanse mladima,a nekad smo bili pojam za njih sto se toga tice
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Da je bog do pameti pa ostaviti sa strane samo ove sto odskacu kvalitetom enormno od ostatka ekipe, znaci Krpic, Curjuric, Rodin, Bakrac i Pavic donekle, a ostalo sve rastjerat i pustit omladinu koja je ponikla u omladinskoj skoli da igra uz jos ponekog mladjeg igraca sa strane.
U najgorem slucaju bi opet ostvarili plasman u evropu a ligu cini se svakako ne mozemo osvojit. A za koju godinu bi svi ti mladici stasali i postali pravi igraci i onda bi poceli uzimati titule ko na traci.
Najbolji primjer je Dinamo Zagreb za guranje mladih igraca, cak i ne moraju biti bolji od konkurencije na toj poziciji, najbolji primjer dovede Dinamo Lecjaksa prosle godine za 500 k eura i onda usred sezone pocnu davati sansu Sosi od 19 godina na istoj poziciji iako je kvalitetom losiji od Lecjaksa i za pola godine prodaju istog tog Sosu za 6 miliona eura, e tako se daje sansa mladim igracima, a kod nas Sinisa konstantno igra a kvalitetom mladi Sehic nije nista iza njega(ako uopste jeste), meni je Sinisa jedan od drazih igraca ali jednostavno ne bi smio imati priliku ispred Sehica. Dok to ne shvatimo nema ni napretka.
U najgorem slucaju bi opet ostvarili plasman u evropu a ligu cini se svakako ne mozemo osvojit. A za koju godinu bi svi ti mladici stasali i postali pravi igraci i onda bi poceli uzimati titule ko na traci.
Najbolji primjer je Dinamo Zagreb za guranje mladih igraca, cak i ne moraju biti bolji od konkurencije na toj poziciji, najbolji primjer dovede Dinamo Lecjaksa prosle godine za 500 k eura i onda usred sezone pocnu davati sansu Sosi od 19 godina na istoj poziciji iako je kvalitetom losiji od Lecjaksa i za pola godine prodaju istog tog Sosu za 6 miliona eura, e tako se daje sansa mladim igracima, a kod nas Sinisa konstantno igra a kvalitetom mladi Sehic nije nista iza njega(ako uopste jeste), meni je Sinisa jedan od drazih igraca ali jednostavno ne bi smio imati priliku ispred Sehica. Dok to ne shvatimo nema ni napretka.
Zadnja izmjena: irfo, dana/u 30 avg 2018, 12:13, ukupno mijenjano 1 put.
Yebo mater kod tebe uvijek neka teorija zavjere, Stojan igra radi klauzule u ugovoru tako glupe kakvu si izmislio da je za ne povjerovati, sad Bogi igra radi neceg iza kulisa, ne znam kako vam se da neke ancient Aliens teorije smisljati, neka Odma objasnjenja gdje su mutni poslovi gdje neko nekog ucjenjuje i sl.,ali valjda je to bosnjo mentalitet pogani
Sto Rodin nije igrao zna samo Oda sigurno mu nije Bogi prislonio pistolji na celo, nema logike da nakon dvije perfektne tekme bakraca i rodina vrati bogija, haj konto sam povreda neka ali evo odigra protiv Ozrena
I dajte kakve vaznije teme, koliko je ozbiljna povreda veselog? Biti ce spreman za siroki?
Sto Rodin nije igrao zna samo Oda sigurno mu nije Bogi prislonio pistolji na celo, nema logike da nakon dvije perfektne tekme bakraca i rodina vrati bogija, haj konto sam povreda neka ali evo odigra protiv Ozrena
I dajte kakve vaznije teme, koliko je ozbiljna povreda veselog? Biti ce spreman za siroki?
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
To za Vranjesa je provjereno a ti misli sta hoces(sasvim normalne klauzule u svijetu fudbala). Koji ce ti **** vaznija tema od te da nadjemo razlog zbog kojeg 5 **** godina cekamo na titulu.
Rodin nije igrao jer Odovic misli da je umoran. To je i rekao na press-u. Kao odigrao je nekoliko tekmi pa da odmori.
- akisarajevo92
- Kontakt:
stavi arapskog komentatora opetakisarajevo92 je napisao/la:![]()
- akisarajevo92
- Kontakt:
irfo je napisao/la:stavi arapskog komentatora opetakisarajevo92 je napisao/la:![]()
Zadnja izmjena: akisarajevo92, dana/u 30 avg 2018, 13:08, ukupno mijenjano 1 put.
Don't believe the hype.
"Pogledajte kako je arapski komentator dozivio potez Arezine"akisarajevo92 je napisao/la:irfo je napisao/la:stavi arapskog komentatora opetakisarajevo92 je napisao/la:![]()
![]()
akisarajevo92 je napisao/la:irfo je napisao/la:stavi arapskog komentatora opetakisarajevo92 je napisao/la:![]()
![]()
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
Dacić strašan, pravi lažni napadač.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Dragan Petrović glavni sudac
Asist 1. Sreten Udovičić
Asist 2. Igor Radaković
Asist 1. Sreten Udovičić
Asist 2. Igor Radaković
-
nekadafanatik
- Kontakt:
FK Partizan ima Zemunel, mozda najbolju fudbalsku infastrukturu na prostoru bivse zemlje. I svake godine ubace nekoliko juniora u prvi tim. Zvezda ima pare. I to velike. Dinamo ima i jedno i drugo....Zeljeznicaru treba nesto slicno u smislu sportske infrastrukture, jer neki veliki novac sa strane dobiti nece, ako ga sam ne zaradi. A to se moze na tri nacina: da iga u jacoj ligi od sadasnje sa boljim sponzorima, da se plasira u grupnu fazu nekog međunarodnog takmicenja i digne milione evra ili da se pretvori u proizvođača mladih igraca za sve lige ovde i u okruzenju. Prvo ne zavisi od Zeljeznicara, (zavisi od klubova iz Srbije i Hrvatske koji su bogatiji i mogu da prave ili opstruisu takvu ligu - Slovenci bi je vjerovatno igrali), drugo se ne moze bez ozbiljnog tima, za sta treba novac, a za trece treba poseban trening centar, infrastruktura , promoteri, skauti i kvalitetni tereneri - znaci opet lova.
Zato mislim da je dobra ideja koju sam procitao, a i sam je zagovaram, da se nekim igracima ponude ozbiljni ugovori na nekoliko godina uz jasnu klauzulu da će nulu viska na platama dobiti u potpunosti kada se, recimo, uzmu dvije titule u tri godine ili se klub plasira u grupnu fazu. Uz njih dovoditi samo igrace koji mogu da donese kvalitet uz par domačoh klinaca. Onaj ko je "otkrio" npr. Ćurjurica, Rodina itd, a neko je to morao da preporuci, moze da nadje jos slicnih igraca. Znaci SISTEM. Napisao sam nedavno nakon kuknjave zbog izgubljenog boda od Krupe - najvaznije je napraviti sistem igre i sistem funkcionisanja sportskog sektora. Tada ce doci i rezultati. Jos uviiek ne korostimo skoru stogodisnjicu kluba da se animiraju svi potencijali.
Vaznije je sačuvati gro tima nekoliko godina, nego dovesti par zvučnih pojačanja. Uigranost i isti trener su veci aduti od kupovineai vjecnih hokejaskih izmjena u timu svake godine. Zrinjski je legija stranaca (iz BiH i regije) , ali nemaju buducnost sa takvim pristupom. Budite sigirni. Problem je sto Zeljo radi sličnu stvar.
Zato mislim da je dobra ideja koju sam procitao, a i sam je zagovaram, da se nekim igracima ponude ozbiljni ugovori na nekoliko godina uz jasnu klauzulu da će nulu viska na platama dobiti u potpunosti kada se, recimo, uzmu dvije titule u tri godine ili se klub plasira u grupnu fazu. Uz njih dovoditi samo igrace koji mogu da donese kvalitet uz par domačoh klinaca. Onaj ko je "otkrio" npr. Ćurjurica, Rodina itd, a neko je to morao da preporuci, moze da nadje jos slicnih igraca. Znaci SISTEM. Napisao sam nedavno nakon kuknjave zbog izgubljenog boda od Krupe - najvaznije je napraviti sistem igre i sistem funkcionisanja sportskog sektora. Tada ce doci i rezultati. Jos uviiek ne korostimo skoru stogodisnjicu kluba da se animiraju svi potencijali.
Vaznije je sačuvati gro tima nekoliko godina, nego dovesti par zvučnih pojačanja. Uigranost i isti trener su veci aduti od kupovineai vjecnih hokejaskih izmjena u timu svake godine. Zrinjski je legija stranaca (iz BiH i regije) , ali nemaju buducnost sa takvim pristupom. Budite sigirni. Problem je sto Zeljo radi sličnu stvar.
Da je kako mlatnuti sportske, ali daj Boze...
NIŠTA OD POVRATKA: Vojo Ubiparip neće ponovo obući dres Želje
Vojo Ubiparip se vraća u Željezničar. To je vijest koju su prije nekoliko dana objavili mediji u Bosni i Hercegovini i koja je obradovala sve navijače Plavih sa Grbavice.
Srbijanski napadač koji je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača Plavog tima, trenutno je bez kluba, ali od povratka na Grbavicu neće biti ništa saznaju ****.
Ubiparip se na kraju prošle sezone nije uspio dogovoriti sa Upravom Željezničara i odlučio je sreću potražiti u nekoj drugoj sredini. Spominjao se odlazak u Kinu, ali od toga nije bilo ništa.
Prije nekoliko dana Ubiparip, koji nije uspio pronaći klub, ponovo je kontaktiran od strane čelnika kluba sa Grbavice, koji traže napadača, jer su trenutno oslonjeni samo na usluge Sulejmana Krpića koji igra sjajno i koji je odigrao svaki minut ove sezone za Željezničar. Iako je obavljeno nekoliko razgovora Ubiaprip se nije uspio dogovoriti sa čelnicima Želje i od njegovog povratka na Grbavicu neće biti ništa. Navodno sve je “zapelo” oko finansijskih detalja, baš kao što je bio slučaj i u maju ove godine kada je Ubiparipu ponuđeno produženje ugovora.
Srbijanski napadač je prošle sezone za Željezničar odigrao 25 utakmica, uz devet postignutih golova i šest asistencija. Sa Željom je uspio osvojit Kup naše zemlje.
Koliko li ovaj trazi Bogu mu pomogao pa dva puta propadaju pregovaranja 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.