Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

amerosm
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la amerosm » 10 jan 2014, 15:59

ledar je napisao/la:Danas se očekivano javio Marwijk i zahtijeva u roku odmah novog napadača umjesto Rudnevsa. Da vidimo što će sad kreuzer, Rudnevsa smo jeftino dali a novaca za kupovinu nema. Cirkus, al tako i treba kad su umjesto Schmadtkea uzeli ovog trećeligaškog menadžera.
Mene je samo strah da BvM ne digne ruke ukoliko ne prodje HSV Plus, te ukoliko ga ovi IDIOTI izrade...
On je izjavio da Rudnevs jedino moze ici ukoliko mu uprava dovede novog napadaca. No iskreno vise me kod ovih IDIOTA nista ne bi cudilo.

OK po ko zna koji put dokazuje da nije sposoban da vodi jedan klub u Bundesligi...
ledar je napisao/la:Zato i nije iznanađujuće da se u Večernjem od 1730 abonenata 90% izjasnilo za inicijativu HSV+. Za tjedan dana inicijativa glatko prolazi i u proljeće će se birat nova tijela. Treba izdržat još ovu sezonu, ako Marwijk zatvori igru i igramo samo na kontre možemo izborit ostanak.
Najmanje su bitne ankete novina - jer ovdje ne mozemo znati koliko % tih sto su glasali imaju pravo glasa 19.01. Nadam se da ce se prognoza ostvariti i da ce 19.01. biti oko 10.000 clanova na skupstini i da ce pored HSV Plus-a progurati i glasanje putem poste, jer bi tada jednim metkom ubili dva zeca.
Blaszczykowski je napisao/la:amere ti si drmao nemilice po finku, pa me zanima jel sa bvm-om vidiš ikakav napredak? možda ipak nije bilo do finka.
Ukoliko budes citao moje prethodne postove mozes vidjeti da sam uvijek govorio da nije Fink jedini problem kluba. Isti je bio izgubio kompas i nije znao je li dosao ili posao. Ja sam licno zadovoljan sa radom BvM-a. Po bodovima se ne vidi ogorman napredak, dok organizacija igre pokazuje neke pomake, dok sam od odbrane digao ruke, jer se vidi da u istoj osim Tah-a niko ne posjeduje kvalitet - nakon Leverkusena BvM je izjavio da ima igraca u sastavu kojima ni trening ne pomaze.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 10 jan 2014, 18:47

Može netko misliti o inicijativi što hoće, ali jedno je nepobitno - ona jedina donosi pare. Ostale ideje se mogu nekome sviđati više ili manje, ali ne donose lovu. Možemo prekrajat strukture do prekosutra, nećemo iscijedit niti centa. Tako da zapravo i nema alternative inicijativi.

Kad dođe Magath, što mi se čini 99%, mislim da se neće riješit Kreuzera. Prije će ga koristit ko svog potrčka, nešto ko Zorc u Dortmundu.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 jan 2014, 20:29

Beister iskrenuo koljeno u prijateljskoj utakmici protiv Vitesse-a...
Sada onaj IDIOT mora reagovati, iako to ne zeli.

Nadam se da cemo nekako uspjeti izboriti opstanak i da ce im konacan kraj doci nekad u Maju ove godine.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 10 jan 2014, 22:11

Amere na koliko je beister out? I ko su vama skauti u klubu? Nesto me zivo interesuje jer vec dugo niste iskopali nekog igraca anonimusa a da na njemu profitirate...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 jan 2014, 23:46

gruezi je napisao/la:Amere na koliko je beister out? I ko su vama skauti u klubu? Nesto me zivo interesuje jer vec dugo niste iskopali nekog igraca anonimusa a da na njemu profitirate...
Sam igrac i doktori misle da su pokidani ligamenti, no zvanicnu potvrdu mozemo tek ocekivati sutra...
Dakle za njega je sezona zavrsena. Nasi skauti su amateri koji su u klubu samo radi familijarnih veza i jedina nam je sansa da BvM izabere igraca i predlozi onome IDIOTU pa da uspijemo pogoditi sa transferom.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 jan 2014, 18:36

Sinocnja prognoza je nazalost danas dobila zvanicnu potvrdu...
Beister je pokidao ligamente i sada cemo vidjeti sta ce uraditi treceligaski manager. Citajucu razne forume navijacima izgleda nije bito sta se desava na terenu vec je svima u mislima 19.01.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 12 jan 2014, 10:46

Tako to obično biva - nakon što smo dali Rudnevsa ostali smo i bez Beistera. Ja sam mislio ironično, ali sada postoji i ozbiljna varijanta da zaigra mali Nafiu. Ne vjerujem da će kreuzer izvuć zeca iz šešira, prije će opet biti neki flop.

Objektivno je najbolje ne glumit heroja, priznat da se ne zna, ponovo zadužit i kupit nekog dokazanog napadača da prebrodimo sezonu. A kredite će ionako vraćat "dobri ljudi" bez "pomoći" ovog nazovi menadžmenta.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 jan 2014, 12:54

ledar je napisao/la:Tako to obično biva - nakon što smo dali Rudnevsa ostali smo i bez Beistera. Ja sam mislio ironično, ali sada postoji i ozbiljna varijanta da zaigra mali Nafiu. Ne vjerujem da će kreuzer izvuć zeca iz šešira, prije će opet biti neki flop.
Drugog dana ove godine mu saopsteno da se vise na njega ne racuna i da moze potraziti novi klub, tako da taj film necemo gledati. Ovo je bila odluka BvM-a, a ne onog treceligaskog managera.

BvM je izmedju redova dao naslutiti da je dovodjenje novog napadaca pod moranje, i bojim se da covjeku ne pukne film ukoliko ga ovi IDIOTI izrade.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 12 jan 2014, 23:38

amerosm je napisao/la: Drugog dana ove godine mu saopsteno da se vise na njega ne racuna i da moze potraziti novi klub, tako da taj film necemo gledati. Ovo je bila odluka BvM-a, a ne onog treceligaskog managera.
Znam ja da se na Nafiu-a i Kačara ne računa, nisu uostalom ni putovali u Indoneziju i Abu Dhabi ali tko zna, ako kreuzer nikog ne dovede ...
Ili kako se kaže (velika) nužda zakon mijenja.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 13 jan 2014, 14:00

Kruže glasine da se borimo za najam Philippa Hofmanna, u-21 reprezentativca na posudbi kod Schanzera. Istina je da je Hofmann perspektivan igrač ali se moraju primijetiti 3 stvari:
1. više nismo u stanju niti dogovoriti najam od konkurencije direktno (schalkea) nego se sad moramo boriti za to
2. upitno je koliko je realno da ga schanzeri puste (i za koje nofce) jer se bore za opstanak u zweite
3. mladoj ekipi u borbi za opstanak potreban je dokazani napadač, potencijali predstavljaju velik i nepotreban rizik.

Inače, zahvaljujući ingenioznom Arnesenu Jansen na ljeto može otići za smiješnih 5 milja. Što će vjerojatno i učiniti jer njegove ambicije ipak sežu malo dalje od grčevite borbe za opstanak.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 jan 2014, 16:06

ledar je napisao/la:Inače, zahvaljujući ingenioznom Arnesenu Jansen na ljeto može otići za smiješnih 5 milja. Što će vjerojatno i učiniti jer njegove ambicije ipak sežu malo dalje od grčevite borbe za opstanak.
Mislim da ovdje gledas dosta jednodimenzionalno...
Jansen-ov ugovor istice na ljeto 2015-te, isti polahko ali sigurno ulazi u cetvrtu deceniju zivota, a isto tako treba imati na umu da je sklon povredama zbog kojih dugo izostaje.

Naravno sa druge strane imas kvalitetnog igraca koji kada je spreman je clan prve postave Njemacke na poziciji lijevog beka. Kada sagledas sve ove faktore onda ces vidjeti da je ovih 5 miliona € neka realna cijena. Jer i da nema ove klauzule mislim da ni jedan klub ne bi za njega izdvojio vise od 6 miliona €.

Uostalom ukoliko si citao izjave Jansen-a mogao si izmedju redova zakljuciti da bi isti rado sa HSV-om produzio ugovor, ali pod uslovom da HSV Plus prodje.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 13 jan 2014, 17:16

Jansen je po meni naš daleko najbolji igrač u zadnjih par sezona, ponajviše zahvaljujući njemu izborili smo opstanak kad smo opasno visili prije dvije sezone. Istina je da je sklon povredama ali uvijek se vraćao i brzo dolazio u formu. Osim toga, njegovo iskustvo je u našoj situaciji vrlo bitno za mlade igrače.

Ako uzmemo da je njegova vrijednost 6 milja onda nije jasno kako AK može bit 5. I uostalom što se može kupiti za tih 5? Ne bih imao ništa protiv da Westermanna damo za 5, dapače, ali Jansena? I šta, kupićemo Bergha ili Boenischa, ili još bolje vratićemo Aoga na to mjesto?
Istina je da nemamo para ali glupa je štednja na krivom mjestu. Rinconu recimo ne da ne bi povećao plaću nego ne bih uopće dao novi ugovor, Djurua iduće sezone otkazao, Westermanna potaknuo na odlazak itd. ali nekoga kao Jansen svakako zadržao. Nema teorije da npr. Jansen i Westermann imaju istu plaću, za pola milje više plaće mogla se dogovoriti AK od 10 milja i tu bi bili osigurani.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 jan 2014, 23:48

U interviju za BILD javio se senilni starac i izmedju redova se da zakljuciti da i on podrzava HSV Plus...
Sta li ce nakon ovoga o njemu misliti klaun Jojo i ostala kompanija.

@ ledar

sto se tice Jansen-a Arnesen se ne moze toliko kriviti koliko to navijaci zele. Jednostavno mozda je ovo bio njegov uslov da produzi ugovor, jer da nije bilo toga mozda bi isti davnih dana vec bio prodat za manju sumu novca. Uostalom opet ponavljam ukoliko si citao njegove intervije izmedju redova se da zakljuciti da je spreman na produzenje ugovora ukoliko HSV Plus prodje.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 14 jan 2014, 10:26

Mislim da je gotovo sigurno da će inicijativa proć, pitanje je samo koliko će love ući u klub. I Vdv zaziva Kuhnea, tj. podržava inicijativu, a čini mi se da je podržava i dosta supportersa.

Ako Magath preuzme klub mogao bih se kladit u što god da će na jesen 2015-te od ove ekipe ostati najviše 6 igrača. Treba samo nekako izgurat ovu sezonu, to će biti kritično.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 14 jan 2014, 12:46

Ja se nadam da će nakon prolaska inicijative Kuehne ipak akontirat neku lovu za pojačanja prije nastavka sezone. S tim što to neće dat kreuzeru na ruke nego će u konzultaciji sa Magathom i Marwijkom odabrat akvizicije koje bi kreuzer samo trebo realizirat.

I mislim da smo ipak bolji od braunschweiga i nuernberga, trebali bi ako ništa bar izborit relegaciju.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 15 jan 2014, 10:29

Jansen je na radaru Bayera i (pošto je njima baš neophodan bolji LB) mislim da će biti čudo ako ostane u Hamburgu. Arslana i Calhanoglua love Turci, tako da ne bi bilo čudo da netko od njih također ode (prije Arslan). Lassogga je pak navodno na radaru Woba, a onda vam je lako zaključiti da financijski ne možete u ravnopravan boj.

Nisam upućen sa tom inicijativom koju spominjete, ali fakat se nadam da prođe, jer sve ovo što se zbiva oko HSV-a je jako loše.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 15 jan 2014, 12:55

Oko novca još nije poznato što će nam inicijativa donijeti, zasad je Kuehne najavio 25 milja godišnje. Očekuje se i još poneki investitor, ali sada je najvažnije da klub preuzmu ljudi u nogometnom businessu umjesto političara i diletanata. Sa pravim ljudima koji imaju viziju trebali bi za koju godinu opet biti u prvih 6 i igrati euligu.

O konkretnim imenima (Jansen, Lasogga) više će se moći reć kad vidimo financijsku situaciju nakon razdvajanja. Općenito ne očekujem ne znam kakve pare, a mislim da nisu ni potrebne, oslonac bi trebao biti na mlade perspektivne igrače uz podršku iskusnih provjerenih igrača tipa Jansen, treba ih samo znati prepoznati i pružiti im šansu.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 jan 2014, 14:44

Jansen-ov agent izjavio da ova nagadajanja medija oko prelaska u neki drugi klub nisu istinita, a isti je za BILD izjavio ono o cemu ja dva vec ovdje pisem, a to je da je isti voljan produziti ugovor ukoliko HSV Plus prodje na skupstini.

Sto se tice Arslan-a iz Galate su potvrdili da su kontaktirali HSV-a po pitanju ovog transfera i navodno su prema Sportbild-u mu za 5 godina ponudili 10 miliona € netto. Ukoliko nama ponude tri miliona Eura ja bih licno pristao na transfer.

Kada je u pitanju Clahanoglu njegov novi ugovor je vec spreman samo je OK zamolio njegovog agenta da se posljednjit detalji istog zavrse tek za dvije sedmice kako bi mogao pronaci novog napadaca koji nam je sada prijeko potreban.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 15 jan 2014, 16:49

Nemam ništa protiv da Arslan ode, pisalo se prije par tjedana da Galata nudi 2,5 milje ali to mi ne drži vodu, što će im on? Pa on ne bi trebao ni kod nas igrat a kamoli kod njih.

Što se Lasogge tiče, ako su Wolfovi u igri onda mi tu nemamo što tražit, to je bar jasno. Trebao je kreuzer prije dogovorit bolji deal, sad je kasno.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 15 jan 2014, 22:25

Kakvo je stanje u kadru jedva ćemo skrpat jedanaestoricu za nastavak sezone. Nakon Adlera i Beistera na duže mirovanje će i Demirbay (gležanj), ozlijeđeni su još i Lasogga (bedro), Arslan (prepone), Djourou (list), Sobiech (palac), oporavlja se Westermann (operacija koljena)...

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.