AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 22 nov 2021, 13:16

Rebić se izgleda pretplatio samo na divljanje u drugom dijelu polusezone. :mrgreen: Otkako je došao, svaki put mu je prva polusezona bila za zaborav, što zbog loše forme, što zbog povreda.

Ali ovo je izostanak koji te yebe na više nivoa, prvo što smo najbolje igrali dok je bio zdrav i što je pružao drugu dimenziju u napadu kad je igrao kao devetka, drugo što Leao mora tegliti svaku utakmicu iako je već ionako umoran. Najgore što se može desiti je da se i on povrijedi kao posljedica svega ovoga.

Bar je Maignan jedina pozitivna vijest, iako se nadam da vraćanje na teren ranije od predviđenog neće pogoršati stvari. Neka se 100% oporavi, ako smo dosad izdurali sa Tatarusanuom, može se istrpiti još malo.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 22 nov 2021, 13:52

ronaldo99 je napisao/la:
22 nov 2021, 11:48
Meepo on je krilni i to lijevi,a takav nam trenutno ne treba i glupo bi bilo davati 30-ak miliona i gurati momka na neprirodnu poziciju pa ga onda za godinu prodati kao Paquetu i da negdje igra svoju poziciju i da pokaze sta zna i moze.

Nama su trenutno neophodni desni krilni i napadac
Znam da je krilni i napisao sam da dosta podsjeća na Shevu :salut: I siguran sam da bi razvaljivao na poziciji 9ke, sto zbog brzine , sto zbog driblinga i tehnike.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 nov 2021, 14:53

Da sumiramo, dakle.

Mike- spreman i samo je pitanje da li će igrati za vikend ili će se sačekati još malo.

Calabria- 15-20 dana još će biti OUT.

Romagnoli- oporavljen.

Florenzi i Messias, spremni ali nedostatak minutaže.

Castilejjo- još 10ak dana OUT

Rebić- 4-5 sedmica OUT

Leao i Tomori- prije da će biti spremni za vikend nego za preksutra.

Dakle Mike, Kalulu/Florenzi- Kjaer-Tomori/Romagnoli-Theo, Bennacer/Tonali- Kessie, Sale/Messias-Diaz-Leao, Ibra/Giroud

Ovo je sastav koji će najviše morati izgurati narednih 5-6 mečeva do pauze.

Napoli je ostao na 2 mjeseca bez Osimena, 3 sedmice bez Anguisse. A imaju daleko teži raspored.

Bit će zanimljivo i žestoko do nove godine.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 nov 2021, 15:03

Sad ispade da je i povreda Calabrie ozbiljnija nego što se mislila kao i kod Rebića, ali neka si ti rekao da nije ništa ozbiljno. Ja sam mislio da sam ja baksuz. :mrgreen:

Ne može ova ekipa uvezati utakmice sa punim sastavom, pa da si bog. Ne mogu se više ni sjetiti kad se to zadnji put desilo.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 nov 2021, 15:32

Sreća da na desnoj strani imaju Florenzia i Kalulua, ovaj drugi je posebna priča. Momak je svaki minut na desnoj strani odigrao odlično. I preksinoć je bio odličan.

Tako da nedostatak Calabrie je manji problem. Problem je što Leao nema zamjene.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 22 nov 2021, 16:13

Romagnoli13 je napisao/la:
22 nov 2021, 14:53
Da sumiramo, dakle.

Mike- spreman i samo je pitanje da li će igrati za vikend ili će se sačekati još malo.

Calabria- 15-20 dana još će biti OUT.

Romagnoli- oporavljen.

Florenzi i Messias, spremni ali nedostatak minutaže.

Castilejjo- još 10ak dana OUT

Rebić- 4-5 sedmica OUT

Leao i Tomori- prije da će biti spremni za vikend nego za preksutra.

Dakle Mike, Kalulu/Florenzi- Kjaer-Tomori/Romagnoli-Theo, Bennacer/Tonali- Kessie, Sale/Messias-Diaz-Leao, Ibra/Giroud

Ovo je sastav koji će najviše morati izgurati narednih 5-6 mečeva do pauze.

Napoli je ostao na 2 mjeseca bez Osimena, 3 sedmice bez Anguisse. A imaju daleko teži raspored.

Bit će zanimljivo i žestoko do nove godine.
Jel ovdje pod 2 mjeseca za Osimehena racunas i AKN ili je potvrdjeno da je toliko van terena? Ako jes steta je to,decko ce biti top napadac za buducnost

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 nov 2021, 16:20

Operacija fraktura na licu, dva mjeseca samo za oporavak. A odlazak na AKN je upitan.

slika
Leao je ipak spreman već za srijedu. Mada lično ja bih ga odmarao.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 22 nov 2021, 17:44

Imamo mi izbora za lijevo krilo, Krunic, Florenci :)
Mada bi ja najradije stavio Florencija na desnog beka, Kalulua prebacio lijevo a Thea gurnup naprijed da Leao odmori
Il Club più titolato al mondo!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 nov 2021, 22:39

Longo prenosi da Mendes ima za cilj da Renata dovede u Milan tokom januara. Sigurno mu se sviđa što će Leao dobiti skoro 4M po sezoni. Pa protuusluga Maldiniju. :mrgreen:

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 23 nov 2021, 14:23

Viole su vec zaboravljene, nije ni do Piolija ni do taktike, nego katastrofalnih gresaka Tatarusanua, Gabbije i Thea. Ne mogu vjerovati da pojedini pisu da je Ibra gotov itd a frajer sa 40 pospremio hattrick (lafo autogol zadnji), nakon odigranih 96min. Istina, nije iskoristio dvije dobre sanse u 1.pol, ali dok god nema Rebica ni bilo kakve realne opcije u napadu zapamtite da je Ibra tata :mrgreen:
Jednostavno bila takva utakmica, da smo kojim slucajem i cetvrti zabili, ova katastrofalna trojka bi nekako opet izmislila i peti gol za domacine...

Necu Gabbiju previse kritikovat jer je mlad, a dugo nije igrao - sto nije slucaj sa Tatarusanom i Theom. Ovog zadnjeg treba prebaciti na LW, neka Leao napokon odmori. Btw, Leao je izrastao u odlicnog igraca, samo mu zavrsnica fali. Totalno me je iznenadio, jer je izgledalo kao da mu karijera vec propada poput Balotellijeve.

Atletico next, ne znam ni sam sta da ocekivam od te utakmice. Samo da se ne obrukaju, preferiram radije zadnje mjesto u grupi, nego EL. Scudetto je realan, a znacajno realniji bez borbe na dva fronta. Vidim da su i Coppa Italia utakmicu ubacili pocetkom januara, tu trebaju iskljucivo rezerve tipa Gabbia, elektricar, Bakayoko igrati uz primaveru - nema potrebe da se trose prvotimci.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 nov 2021, 15:10

Ipak koliko toliko fine vijesti, Calabria i Ante će vjerovatno biti spremni za Napoli. Prema zadnjim navodima.

Što se tiče meča sutra. Mislim da će Pioli krenuti sa najjačim timom kojeg ima. Pa ako rezultat bude u dobrom smjeru išao, dat će sve od sebe da dobiju to. Ako krene rano nizbrdo, mislim da će ovi najumorniji, biti sve zamijenjeni i odmarani za Sassuolo.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 23 nov 2021, 15:54

Iskreno radije bih poštedio par igrača poput Lea i Tomorija koji nisu na 100%, bitnija mi je utakmica sa Sasulom, iako mislim da će Pioli ići sa najjačim sastavom jer Liga šampiona je Liga šampiona. :yawn:

Ne znam, najgore što se može desiti je da nekim ludim spletom okolnosti izbore LE, ali to je zadnje što im treba pored svih ovih silnih povreda. Poslije ona dva kiksa sa Portom je postalo jasno da ubuduće Serie A treba biti prioritet, ne može ova ekipa igrati na sva tri fronta.

Rebića i Calabrie svakako nema do januara jer ide ona pauza poslije 22. decembra, a sumnjam da će se do tad stići oporaviti.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 nov 2021, 15:58

Tomori će biti odmoren do vikenda. Leao će skoro pa sigurno najmanje sat vremena sutra igrati.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 nov 2021, 21:41

Mike navodno tražio od Piolia da igra meč protiv Fiorentine. A ovaj to nije prihvatio.

Šteta.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 24 nov 2021, 08:36

Moj Rebiću jesi peh, pa otkako je došao u Milan nije mi vezao pošteno pet utakmica. :(
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 24 nov 2021, 15:45

Večeras je jedna od onih utakmica kad bi volio da Milan dobije, a opet i ako izgube neće biti nekog razočarenja. Serie A je ipak prioritet. Toga su mislim svi svjesni.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 24 nov 2021, 15:47

Kako bi volio da nas fortuna pogleda zbog one krađe iz prve utakmice sa ovim smetljarima.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 24 nov 2021, 16:07

Samo da ne dođe do novih povreda. Pred ovaj nešto komotniji raspored u ligi. Kad je 12 bodova realnost u naredne 4 utakmice.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 24 nov 2021, 16:46

Izgleda da će ipak Rade početi meč i to na poziciji na kojoj ništa ne zna. Leao će čekati da klupe svoju šansu, ako bude bilo potrebe.

slika

Strašno.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 24 nov 2021, 17:00

Vidis kad smo imali sve igrace na raspolaganju naguzili smo staru funjaru ko od sale :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.