NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Epidaurus
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la Epidaurus » 18 jan 2016, 18:58

dscile je napisao/la:
slika
30 kandidata za reprezentaciju koja ce igrati na OI.

Ja bih ove uzeo:

1 - Curry, Westbrook, Irving
2 - Butler, Harden
3 - Durant, Kawhi, LeBron
4- Davis, Griffin
5 -Cousins, Drummond

Mogu ljudi napraviti tri ekipe koje ce ici na zlato.. a u ovoj mojoj nema Carmela, Georgea, Draymonda..
Ne znam bas kolko je moguce da ne povedu Mela obzirom da je to igrac kojem daleko najvise odgovaraju FIBA pravila od svih americkkih igraca uz Duranta i Stepha naravno. Msm da je i Klay u prednosti u odnosu na Butlera bas zbog tog suta i on je po meni bolji za FIBA uslove. Ja isto ne bih isao bez jednog pravog klasicnog playa (citaj Paula) na prvenstvo. Ugl neki najbolji sastav za FIBA pravila po meni:

PG: Steph, Westbrook/Irving (Westbrook neosporo dosta bolji igrac al Kyrieu bolje leze FIBA pravila), Paul
SG: Harden, Klay
SF: Durant, LBJ, Kawhi
PF: Davis, Melo
C: Cousins, Drummond

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 18 jan 2016, 19:10

Upasti će George umjesto Drummonda u odnosu na ovu dsciletovu ekipu.
Cousins i Davis na 5
George i Griffin na 4

Curry i Westbrook su sigurni i tu upada Irving kao play kojem najviše odgovaraju FIBA pravila. LBJ, Durant i Kawhi moraju ići. Klay nema šanse pored Butlera i Hardena.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 jan 2016, 19:21

dscile je napisao/la:
slika

Ja bih ove uzeo:

2 - Butler, Harden
4- Davis, Griffin
5 -Cousins, Drummond

Mogu ljudi napraviti tri ekipe koje ce ici na zlato.. a u ovoj mojoj nema Carmela, Georgea, Draymonda..
Petorica Warriorsa. Previse.
Nek pocnu opet slati sa koledza igrace da bude zanimljivije. Nije zanimljivo gledati izivljavanje.
Pitam se hoce li Kanada moci nekada da im bude konkurentna. Oni su jedini koji imaju sansu za to.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 18 jan 2016, 19:44

Ako salju samo sa koledza, onda nisu konkurentni. Mada OI je neki vrh sto se reprezentativnog nivoa tice.. logicno je da ide najbolji tim, makar svakoga dobijali po 50 razlike.

Ja iskreno ne vjerujem da ce ikada Kanada biti konkurentna najboljoj reprezentaciji SAD.

filip13

Post Postao/la filip13 » 18 jan 2016, 23:36

Greivis je napisao/la:
dscile je napisao/la:
slika

Ja bih ove uzeo:

2 - Butler, Harden
4- Davis, Griffin
5 -Cousins, Drummond

Petorica Warriorsa. Previse.
Nek pocnu opet slati sa koledza igrace da bude zanimljivije. Nije zanimljivo gledati izivljavanje.
Pitam se hoce li Kanada moci nekada da im bude konkurentna. Oni su jedini koji imaju sansu za to.

bila je spanija bas blizu prije nekoliko godina

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 jan 2016, 23:38

dscile je napisao/la:
slika

Ja bih ove uzeo:

2 - Butler, Harden
4- Davis, Griffin
5 -Cousins, Drummond

mah, treba im zabraniti ucesca na Olimpijadama i Mundobasketima :stop: ...dosta više :!: basta

kako ih više Boga nije stid, imaju li mjere i u cemu :?:

tri tima mogu sastaviti koja bi se međusobno borila za zlatno, srebro i broznu...pa pošaljite bracu Lopez, Plumllea, Corvera i slicne ojebine ako ste veliki frajeri americki- a ne iživljavati se nad nedoraslom sirotinjom sa Durantom, LeBronom, Curryjem, Kawhiem, Davisom i ostalim
i da im to neko dozvoljava

i nemojte mi nikakvih ismijavanja i fejspalmova :salut:

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 19 jan 2016, 15:56

let3 je napisao/la:
dscile je napisao/la:
slika

Ja bih ove uzeo:

2 - Butler, Harden
4- Davis, Griffin
5 -Cousins, Drummond

mah, treba im zabraniti ucesca na Olimpijadama i Mundobasketima :stop: ...dosta više :!: basta

kako ih više Boga nije stid, imaju li mjere i u cemu :?:

tri tima mogu sastaviti koja bi se međusobno borila za zlatno, srebro i broznu...pa pošaljite bracu Lopez, Plumllea, Corvera i slicne ojebine ako ste veliki frajeri americki- a ne iživljavati se nad nedoraslom sirotinjom sa Durantom, LeBronom, Curryjem, Kawhiem, Davisom i ostalim
i da im to neko dozvoljava

i nemojte mi nikakvih ismijavanja i fejspalmova :salut:
Jesil onda za to da Barca posalje ove ojebine iz B ekipe umjesto Messija, Suareza i Neymara protiv Arsenala? Ipak smo mi nedorasla sirotinja :mrgreen:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 19 jan 2016, 17:15

QUARTERBACK je napisao/la: Jesil onda za to da Barca posalje ove ojebine iz B ekipe umjesto Messija, Suareza i Neymara protiv Arsenala? Ipak smo mi nedorasla sirotinja :mrgreen:
pa ne bih rekao da je Arsenal nedorasla sirotinja :nene: ;) ....a i sam pokušaj poređenja ti je potpuno promašen :crazy: :mrgreen:

moguce je da neko od MSN-a ne nastupi protiv topnika i eto problema za Barcu

mah, bjež' ba , spamamo temu sa fudbalom :mrgreen:

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 19 jan 2016, 17:21

let3 je napisao/la:
QUARTERBACK je napisao/la: Jesil onda za to da Barca posalje ove ojebine iz B ekipe umjesto Messija, Suareza i Neymara protiv Arsenala? Ipak smo mi nedorasla sirotinja :mrgreen:
pa ne bih rekao da je Arsenal nedorasla sirotinja :nene: ;) ....a i sam pokušaj poređenja ti je potpuno promašen :crazy: :mrgreen:

moguce je da neko od MSN-a ne nastupi protiv topnika i eto problema za Barcu

mah, bjež' ba , spamamo temu sa fudbalom :mrgreen:
kako brate promasen tebi da je da ovi posalju plumleea :rol: :rol: i korvera hahaha da ne igraju ovi najbolji, tako i meni da je da ne igraju vasi najbolji :mrgreen:

ma sirotinja nego sta smo :lol:

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 19 jan 2016, 19:44

Epidaurus je napisao/la: Ko je to Spursima najveca konkurencija bio ? Jedine dvije ekipe koje su u historijskom kontekstu vrijedne spomena su Lakersi 2002-03 i Pistonsi u finalu 2004-05. Sunsi uvijek bili ekipa s ogromnom manom (odbrana ispodprosjecna), Dallas uvijek uspjevao da se raspadne, Kingsi ni blizu najvise klase ko ekipa. Cavse iz finala 2007. bolje da ne spominjem. Cak i onaj Heat koji su dobili 2014. je bio totalno raspadnut jer glavni igraci nisu ni na sta licili (sem Brona naravno). Uz to je jos Kobe u najboljim godinama imo k.a.r.i.n.u od ekipe i cim je dobio dobre suigrace Spursi nisu mogli ni naopako do finala. Ona konkurencija koju su Bullsi imali (Shaq/Penny Magic, Bad Boys Pistonsi, Drexler/Porter Blazersi, Bakley/Johnson Sunsi, Cavsi, Rileyevi Knicksi, Stockton/Malone Jazz, Hakeemovi Rocketsi, Admiralovi Spursi, Payton/Kemp Sonicsi) su puno jaca i ozbiljnija konkurencija nego ona koju su Spursi imali. Samo cu ponovit ovo jos jednom: Da se Kobe i Shaq nisu popeli jedan drugom na glavu i odradili prelaz sa Shaqa na Kobea normalno, Lakersi bi izdominirali 2000-te na slican nacin na koji su Bullsi poderali 90-te.
Pa dvije je više od jedne. Bad Boys Pistonsi i to jedne sezone je jedino vrijedno pomena od onih što su dobili Bullsi. Sunsi 2005. bi izašli svake godine 90ih sa zapada.
Heat 2014., Pistonsi 05., Lakersi 04. i Spursi 2013. su ekipe kakve od 80ih nisu gubile finala. Odnosno, Bullsi nisu imali takve ekipe za konkurenciju, osim Bad Boysa jedne sezone.
Spursi 2008. zbog Manuove povrede izgubili finale zapada.

Shaq/Penny Magic :rol: Drexler/Porter Blazersi :urnebes: Barkley/Johnson Sunsi :tokralju: :rol: Cavsi, Ewing :rol: Da ne nastavljam dalje. Jedina ozbiljna ekipa tu Hakeemovi Rocketsi s tim da bi tek oni s Drexlerom što su drugi prsten uzeli mogli odigrati konkurentnu seriju protiv iznad spomenutih ekipa. Sve ostale koje si nabrojao su one man show ekipe u rangu onih Nuggetsa što s Melom jednom odigraše finale zapada kad im se potrefilo.

Da se Duncan nije povrijedio 00 Kobe i Shaq možda nikad ne bi uzeli prsten. I ono najvažnije zbog čega i mislim da je Phil bolji trener od Popa, da Pop nije donosio često katastrofalne in game odluke Spursi bi sada imali nekih 8-9 prstenova. Vjerovatno bi zaredali nekih 4-5 u periodu 03-07. Vidiš kako izgleda ŠBBKBB?

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 jan 2016, 19:53

Kawhi je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la: Ko je to Spursima najveca konkurencija bio ? Jedine dvije ekipe koje su u historijskom kontekstu vrijedne spomena su Lakersi 2002-03 i Pistonsi u finalu 2004-05. Sunsi uvijek bili ekipa s ogromnom manom (odbrana ispodprosjecna), Dallas uvijek uspjevao da se raspadne, Kingsi ni blizu najvise klase ko ekipa. Cavse iz finala 2007. bolje da ne spominjem. Cak i onaj Heat koji su dobili 2014. je bio totalno raspadnut jer glavni igraci nisu ni na sta licili (sem Brona naravno). Uz to je jos Kobe u najboljim godinama imo k.a.r.i.n.u od ekipe i cim je dobio dobre suigrace Spursi nisu mogli ni naopako do finala. Ona konkurencija koju su Bullsi imali (Shaq/Penny Magic, Bad Boys Pistonsi, Drexler/Porter Blazersi, Bakley/Johnson Sunsi, Cavsi, Rileyevi Knicksi, Stockton/Malone Jazz, Hakeemovi Rocketsi, Admiralovi Spursi, Payton/Kemp Sonicsi) su puno jaca i ozbiljnija konkurencija nego ona koju su Spursi imali. Samo cu ponovit ovo jos jednom: Da se Kobe i Shaq nisu popeli jedan drugom na glavu i odradili prelaz sa Shaqa na Kobea normalno, Lakersi bi izdominirali 2000-te na slican nacin na koji su Bullsi poderali 90-te.
Pa dvije je više od jedne. Bad Boys Pistonsi i to jedne sezone je jedino vrijedno pomena od onih što su dobili Bullsi. Sunsi 2005. bi izašli svake godine 90ih sa zapada.
Heat 2014., Pistonsi 05., Lakersi 04. i Spursi 2013. su ekipe kakve od 80ih nisu gubile finala. Odnosno, Bullsi nisu imali takve ekipe za konkurenciju, osim Bad Boysa jedne sezone.

Shaq/Penny Magic :rol: Drexler/Porter Blazersi :urnebes: Barkley/Johnson Sunsi :tokralju: :rol: Cavsi, Ewing :rol: Da ne nastavljam dalje. Jedina ozbiljna ekipa tu Hakeemovi Rocketsi s tim da bi tek oni s Drexlerom što su drugi prsten uzeli mogli odigrati konkurentnu seriju protiv iznad spomenutih ekipa. Sve ostale koje si nabrojao su one man show ekipe u rangu onih Nuggetsa što s Melom jednom odigraše finale zapada kad im se potrefilo.

Da se Duncan nije povrijedio 00 Kobe i Shaq možda nikad ne bi uzeli prsten. I ono najvažnije zbog čega i mislim da je Phil bolji trener od Popa, da Pop nije donosio često katastrofalne in game odluke Spursi bi sada imali nekih 8-9 prstenova. Vjerovatno bi zaredali nekih 4-5 u periodu 03-07. Vidiš kako izgleda ŠBBKBB?
Stvarno ne kontam kako ti moze konkurencija iz 2000.-ih bit jednako onoj iz 90-ih, pa et samo vidi ko je s istoka izlazio i nemam sta dalje pricat. Za 2 klase je jaca u 90im bila liga nego u 2000-im. Samo eto pogledaj ko je s istoka izlazio i dovoljno ti. Jbt bilo dovoljno imat jednog vrhunskog al j.e.b.e.n.o neefikasnog combo beka i jaku odbranu (AI Sixersi naravno) i eto te u finalu. Heat 2014. je bila raspadnuta ekipa.

To za dominaciju Lakersa u 2000im ne moram samo ja bezveze pricat kad velika vecina ljudi koja prati kosarku i sama kaze da bi Lakersi bili nova velika dinastija u rangu Bullsa da se ona dvojica nisu poklali i samo gledali da s.j.e.b.u jedan drugog. Duncan se sam nije mogao nositi sa dvojicom igraca najvise klase od kojih je jedan bio bukvalno nezaustavljiva sila prirode.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 19 jan 2016, 20:00

@kawhi

Ne razumijem tvoj sarkazam iskreno. Po tebi ni knicksi ni blazersi ni jazz ni magic nisu bile ozbiljne ekipe devedesetih? Ovo je neutemeljeno da ne kazem sranje :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 19 jan 2016, 20:04

Epidaurus je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:

Stvarno ne kontam kako ti moze konkurencija iz 2000.-ih bit jednako onoj iz 90-ih, pa et samo vidi ko je s istoka izlazio i nemam sta dalje pricat. Za 2 klase je jaca u 90im bila liga nego u 2000-im. Samo eto pogledaj ko je s istoka izlazio i dovoljno ti. Jbt bilo dovoljno imat jednog vrhunskog al j.e.b.e.n.o neefikasnog combo beka i jaku odbranu (AI Sixersi naravno) i eto te u finalu. Heat 2014. je bila raspadnuta ekipa.

To za dominaciju Lakersa u 2000im ne moram samo ja bezveze pricat kad velika vecina ljudi koja prati kosarku i sama kaze da bi Lakersi bili nova velika dinastija u rangu Bullsa da se ona dvojica nisu poklali i samo gledali da s.j.e.b.u jedan drugog. Duncan se sam nije mogao nositi sa dvojicom igraca najvise klase od kojih je jedan bio bukvalno nezaustavljiva sila prirode.
Koja je to razlika u odnosu na 90e? Jedan dobar igrač, negdje vrhunski poput Sunsa, Blazersa ili Jazza i gomila da popune mjesto u ekipi. Mislim, definitivno su jači od Phile koja je otišla u finale, ali to je majstorstvo Alena koji je jedan od najboljih bekova ikada.

O Heatu 2014. ne kontam kako imaš takvo mišljenje. Ispade da su slučajno dobili Indianu. :rol: Nikad bolji LeBron igrao za taj Heat i oni bili u rasulu. :rol:
slika
Mislim da nikad jačih 8 ekipa nije izašlo iz jedne konferencije.

Pa Duncan ih sam izdominirao 2003. Jesu ga dobili par puta prije toga, ali to je bilo s neuhranjenim Parkerom i bez Manua. Da je imao njih na pravom nivou ne bi nikad bilo 3pita.
BernardBarnjak je napisao/la:@kawhi

Ne razumijem tvoj sarkazam iskreno. Po tebi ni knicksi ni blazersi ni jazz ni magic nisu bile ozbiljne ekipe devedesetih? Ovo je neutemeljeno da ne kazem sranje :mrgreen:
Prije je trava bila zelenija. Nisu bile šampionski kalibar. Nešto kao današnji Rocketsi ili Clippersi. Da nije bilo Bullsa našla bi se neka druga ekipa da im uzima titule.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 19 jan 2016, 20:07

To sa travom ti ne pije vodu. Barem ne kod mene.
Kako Poetland nije bio sampionsku kalibar devedesetih? Dva puta igrali u finalu :shock:
Jazz 2 puta igrali u finalu. Seattle 1... Ne razumijem te iskreno...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 19 jan 2016, 20:11

BernardBarnjak je napisao/la:To sa travom ti ne pije vodu. Barem ne kod mene.
Kako Poetland nije bio sampionsku kalibar devedesetih? Dva puta igrali u finalu :shock:
Phila igrala finale s Alom. Cavsi sa Bronom. Orlando sa Howardom. Potrefila im se slabija konferencija i ekstremno dobre igre prvog igrača.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 19 jan 2016, 20:16

Kawhi je napisao/la:
BernardBarnjak je napisao/la:To sa travom ti ne pije vodu. Barem ne kod mene.
Phila igrala finale s Alom. Cavsi sa Bronom. Orlando sa Howardom. Potrefila im se slabija konferencija i ekstremno dobre igre prvog igrača.
Ja jedno ti drugo. Znaci po tebi je Portland 2 puta igrao finale jer je slaba konferencija bila? :urnebes:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 jan 2016, 20:28

To onakva raspadnuta Indiana koju su zamalo izbacili Hawski s Perom Anticem ko strech 5 ozbiljna ekipa ? Heatu je u tom PO samo LeBron bio na svom nivou, ostali raspad. Jbt Rashad Lewis imao bitnu ulogu :rol:

Jazz imao najbolji pnr duo u historiji kosarke, Houston doktora kosarke i uz Shaqa najboljeg visokog od odlaska Kareema i jos jednog top 5 beka ikad, Sunsi imali vrhunskog Barkleya i 20-10 playa Johnsona i odlican ostatak rostera, Sonicsi ekipa prije svog vremena p oshvatanjima odbrani i shemama, Payton jedini ikad koji je uspio Jordana namucit defanzivno i to pofino, Kemp preteca moderne cetvorke ko strasan atleta, odlican napadac i dosta dobar defanzivac, Shaq vec tad 25+ poena i oko 15 skokova po tekmi, a Penny isto igracina, Bad Boyse ni pominjat ne trebam. Definitivno daleko kvalitetnije nego 2000te gdje je s istoka mogao izac svako ko je imao 1 all star igraca i dobru odbranu.

Lakersi su u Kobeovoj eri sa Spursima igrali ukupno 5 puta (6 ako racunamo onu sezonu kad je Kobe pokidao ahilovu) u PO i samo ste jednom dobili seriju i to te 2003. Prva dva puta smo se buvalno sprdali s vama i jednom vas pomeli, a drugi put 4-1 dobili. Kobe 2004. iz sudnic fakticki na utakmice dolazio, cijeli tim bio zaracen i niko nikog nije mogao pa smo opet uzeli 4-2. 2008. Kobe prvi put u najboljim godinama dobio konkurentu ekipu i odma pomeo pod Spursima s 4-1. Mislim da nema potrebe ni zamisljat sta bi bilo da je u onim sezonama kad je 40 ubacivo ko dobar dan imao neku ekipu oko sebe, a ne Smush Parkera i Chris Mihma u startnih 5.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 jan 2016, 20:32

A ko ono zatvori Forum?Kako ti selektivno pamcenje imas. :roll: :roll: Doduse siguran sam da tada nisi ni gledao kosarku.

[youtube][/youtube]

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 jan 2016, 20:38

NEZALAGANJE je napisao/la:A ko ono zatvori Forum?Kako ti selektivno pamcenje imas. :roll: :roll: Doduse siguran sam da tada nisi ni gledao kosarku.

[youtube][/youtube]
Vec sam pisao, kosarku sam poceo pratit 2001. godine i ovog se ne sjecam. Eto 4-2 za nas kako god s tim sto je Kobe ovdje tek pocinjao ozbiljan igrac da bude. Kad je stasao onda vam je radio sta je htio.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 19 jan 2016, 20:40

AHAHA ovog Kawhija, 97o godiste i nesto spominje trava zelenija, to mu glavna osnova :D. Nisu 90e bile prije 100 godina, ima raje koji se sjecaju obje ere i mogu usporedit svacas?

Danas je kosarka soft sport, jos malo im fali W ispred NBA :D. 90ih je bila muski sport, fraza se generalno furala "no blood, no foul" (nea krvi nea faula). Flagranti i to :rol: Danas je bolan furka e odnosno uzdizanje igraca i to postala norma "2 way igrac" ahaha. Ja se ne mogu sjetit superstara 90ih da nije igro odbranu, to se podrazumljevalo.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.