Inače half, a kada smo gubili treneri su ga transformirali u centarfora_dreamer_ je napisao/la:Ne znam odakle je dosao Nedim Isic, ali pamtim ga po tome sto je uvijek bio taze obrijan.Tuzlanski Jaap Stam

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Inače half, a kada smo gubili treneri su ga transformirali u centarfora_dreamer_ je napisao/la:Ne znam odakle je dosao Nedim Isic, ali pamtim ga po tome sto je uvijek bio taze obrijan.Tuzlanski Jaap Stam
Dosao je i Bistrivoda iz DrineSaltCityAttack je napisao/la:samo Hamzic I Berbic su nam dosli iz Drine dok su jos bili u ovoj premier odnosno tad prvoj ligi..hamzic je tacnije dosao one godine kad smo izgubili Huku ..jer Sica je otisao u Erzurum a on ga zamjeniozlajci je napisao/la:Sjetih se,zlajci je napisao/la:A sada mi pomozite da se sjetim prezimena frajera koji je igrao u Drini pa u Slobodi, otišao onda u Njemačku i onda nekoliko sezona igrao odlično u Zvijezdi!? Na vrh mi jezika
Amir Hamzić
Ne zna se sta je vise propalo, ovaj novinar il ovaj portalxvid je napisao/la:http://sportin.ba/3998-kako-su-grijesil ... oslovati-u
Ovo je onaj mladi dečko!klasik je napisao/la:Ne zna se sta je vise propalo, ovaj novinar il ovaj portalxvid je napisao/la:http://sportin.ba/3998-kako-su-grijesil ... oslovati-u
Aneksi koji se spominju u članovima:Član 20 Obeštećenje za treniranje
Klubu(ovima) koji je(su) trenirao(li) igrača plaća se obeštećenje za treniranje:
(1) kad igrač potpiše svoj prvi ugovor kao profesionalac, i (2) prilikom svakog
transfera profesionalca do kraja sezone u kojoj navršava 23 godine. Obaveza
plaćanja obeštećenja za treniranje nastaje kad se transfer odvija bilo tokom ili
na kraju igračevog ugovora. Odredbe koje regulišu obeštećenje za treniranje
propisane su u Aneksu 4 ovog Pravilnika.
Član 21 Mehanizam solidarnosti
Ukoliko se transfer profesionalnog igrača vrši prije isteka njegovog ugovora,
svaki klub koji je doprinio njegovom obrazovanju i treniranju dobiće
proporcionalni iznos obeštećenja isplaćenog njegovom ranijem klubu
(solidarni doprinos). Odredbe o solidarnom doprinosu nalaze se u Aneksu 5
ovog pravilnika.
Uz potpis sve što je ultrasstyle_tz napisao, da se vratim svom prethodnom postu!ultrasstyle_tz je napisao/la:ma veze ovo dijete nema sto pise clanke, prezelen je on za neke stvaripo ovom clanku ispade da je Sloboda otjerala sve sto vrijedi jer eto ne znaju..nije sreco moja nego lopovi u Slobodi i menadzeri uzeli djecu pod svoje, unistili i obezvrijednili klub namjerno da bi lakse mogli izvlaciti igrace i prodavati ih kome zele bez da Slobodi moraju ista dati...
Pirica je ono gov.no Husaric odveo sa treninga u Gradinu kad je trebao bit prvi golman, tako da je glupost cuj nije dobio priliku, pa nije je imao kad ni dobit kad ga je menadzer odveo bez icije saglasnosti i Sloboda ni marke od njeg nije dobila..
Rahmanovic je imao neka neslaganja sa Ibrakom, Jusufovic je otisao jer mu Sadikovic nije dao da igra jer nije htio/imao da mu plati mjesto u timu. A i morao je igrati ovaj Semir Music jer babo placa mjesto. A kakav je vide sad i ovi u Gradaccu, taj jedino sto zna je zabit se u igraca kad ga pokusava predriblati, ali dok je babe igrat ce...Mesanovica takodjer odveo Husaric, Sloboda bona nije dobila itd itd pa do najsvjezijih primjera Gojkovica kojeg je odveo Adem Sabovic da oslabi Azmira i onemoguci mu rezultate da pravi..ovo dijete mi tacno pocinje ic na zivce sto glumi novinara nekog.
a zato ljudi i zele da uniste i obezvrijede Slobodu i zato im i smeta Azmir Husic, da bi mogli da vode igrace iz Slobode kako zele i zaradjuju na njima bez da klubu ista daju. Jaka Sloboda NIKOME nije u interesu, jer jaka Sloboda znaci odmah da Husarici, Sabovici i slicni ne mogu vodit djecu sa treninga kako hoce i zaradjivat na njima desetke hiljada maraka godisnje, jaka Sloboda znaci da odmah i okolni lokalni ali i ne tako lokalni klubovi ne mogu vise dobivati odlicnog igraca tipa Mesanovica, Covica itd itd tako sto ce uletit par hiljada maraka menadzeru..Slobodina skola ce uvijek pravit talente(u nasim okvirima) i ako Sloboda bude jaka mnogima ce to nastetiti jer nece moci popunjavati svoj igracki kadar skoro pa bagatelno igracima iz Tuzle ili nece moci zaradjivati prodajom djece iz Slobode kako god hoce bez znanja i bez ikakve koristi za klub..zato svi i jesu protiv Azmira, zato svi i zele da srozaju Slobodu sto je moguce vise jer jaka Sloboda nije u interesu ni menadzera iz okoline ni pojedinih klubova pretplacenih na nase igrace, a samim ti mi saveza jer su ti pustili korjenje u skoro svim savezime od lokalnih do federalnih pa i vise...dolaskom Azmira, onomad Gracica ili bilo koga ko bi od Slobode napravio klub i zabranio im kradje, oni bi gubili desetine hiljada(na Mesanovicu, Bekicima, Piricu, Gojkovicu itd itd) ako ne i stotine hiljada maraka godisnje(ako se pojavi novi Said Husejnovic).
Ovdje je odlično objašnjeno kako to funkcionira.Reagirali smo odmah te preko agencije koja se s tim bavi podnijeli zahtjev. Dio dokumentacije smo već poslali, ostalo skupljamo, izjavio je Pavlović.
Kad se malo bolje prouči FIFA pravilnik jasno je da GOŠK-u ipak pripada manji iznos od spomenutog. Ranijim klubovima igrača će pripasti 5 posto od ukupnog iznosa transfera, odnosno solidarni doprinos za treniranje i obrazovanje nogometaša od 12. do 23. godine. Prema tome, pravo na postotak od Jelavićevog transfera imaju GOŠK, Neretva (Metković), Hajduk (Split), Waregem (Belgija) i Rapid (Austrija), klub u kojem je nastupao s 23 godine. Prema Transfermarktu ukupni iznos transfera Nikice Jelavića iz Glasgowa u Everton je 6,600.000 eura, pa će pet klubova po mehanizmu solidarnosti raspodijeliti 330.000 eura, što je 5 posto od ukupnog iznosa. Najveći dio kolača će dobiti Hajduk u kojem je nastupao od 2002. do 2007. godine. Međutim, vratimo se onome čemu se mogu nadati u Gabeli. Nikica Jelavić je u GOŠK-u proveo dvije godine i mjesec dana od svoje prve registracije s 12 godina. Za svaku provedenu godinu u klubu od 12. do navršene 15. klubovi dobivaju 0.25 posto od ukupnog iznosa transfera. To znači da GOŠK-u za dvije godine doprinosa treniranju i obrazovanju Jelavića pripada 0.5 posto od ukupnog iznosa transfera (6,600.000 eura) ili 10 posto od iznosa koji će podijeliti klubovi po mehanizmu solidarnosti (330.000 eura). Tako dolazimo do brojke koja pripada gabelskom klubu, a to je 33.000 eura, odnosno oko 65.000 maraka.
pa nas covjek...samo SLOBODA...DrzavaTuzla je napisao/la:[youtube][/youtube]
ne lozi me ovo svakako kakvi glumci i navijaci ...ali sto jest jest Slobodu Ditu je pratio uvjek nije on propustao utkamice uvjek si ga dole mogao vidjeti... samo drago mi je da je ovu kurvu pljusnuo po licu ovako kad joj je odgovorio... cuj Zeljo i Sarajevo mars funjaroDrzavaTuzla je napisao/la:[youtube][/youtube]
On nije ni "n" od našeg čovjeka!FKR_ajla_TZ je napisao/la:pa nas covjek...samo SLOBODA...DrzavaTuzla je napisao/la:[youtube][/youtube]![]()
![]()
![]()
zlajci je napisao/la:On nije ni "n" od našeg čovjeka!FKR_ajla_TZ je napisao/la:pa nas covjek...samo SLOBODA...DrzavaTuzla je napisao/la:[youtube][/youtube]![]()
![]()
![]()
On i ne može biti ničiji ćovjek, on je samo SVOJ čovjek.
Vjerovatno tuzlanska majka nije rodila veće poganče! Neka je on bio u Želji i u Sarajevu, to je normalno i ovo ne govorim zbog toga.
On je svugdje gdje ima keša. Kao glumac odličan, kao čovjek nula.
Po Slatini je 91.godine hodao sa petokrakom na leđima i svoje komšije dezertere sa hrvatskog ratišta prijavljivao vojnoj oliciji. O presvlačenju dresa sve je poznato.
Ali, za mene je skroz umro kada je kao ministar već nečega u kantonu Sarajevo, nakon isteka mandata nastavio da koristi sljedečih 12mjeseci ministarsku platu uz objašnjenje u zahtjevu da ne može sebi pronaći posao. A svaka Tv od Triglava do Đerđelije ga imala na reklamama kako izigrava blesvag bosanca. Kada ga je novinar pitao kako to, on je rekao imam pravo!
Proklet bio, proklet ostao!
Jest vala bas! Hinjo i mrljavac. Nekada zakleti komunista, pa zelenista, a sta ce slijedece biti ko zna.
DrzavaTuzla je napisao/la:[youtube][/youtube]
Mislio sam na zastavu bivše države.lukavac_21 je napisao/la:Pa mozda mu je ta petokraka bila tadasnji grb slobode na ledjima
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.