Sad sam ponovo pročitao ovaj intervju sa menadžerom Arežine, strašno je za šta sve čovjek optužuje Misimovića. Da sam iznenađen, baš i nisam, jer svi oni koji racionalno razmišljaju znaju da je sve onako kako je čovjek rekao. Pričamo o čovjeku koji se pita za apsolutno sve u klubu, control freak, i zbog toga smo tu gdje jesmo, tri godine bez sistema, osramoćeni na svim poljima, predmet sprdnje, a krivac je samo jedan čovjek - Senad Misimović.
Arežina je samo jedan u nizu, a mnogo ih je i siguran sam da neće biti posljednji. Odavno sam izgubio volju za pisanjem, jer nema više svrhe, ovako će biti sve dok se dotični pita za apsolutno sve u klubu.
Egoizam jednog čovjeka uništava FK Željezničar i ne postoji nikakva šansa da se to promijeni dok sam on to ne odluči. Skupština je pod njegovom šapom, gdje ima apsolutnu kontrolu glasova. Uporedio bi ga sa političarima iz našeg regiona, koji se hvališu nekim kvazi uspjesima, a narod nema hljeba da jede, tako i on, vozi se na krilima priče o stadionu, kontroliše Skupštinu, a Želju je doveo na najniže moguće grane.
Tužno je da Željo evo već godinama ne može da napravi sistem, da nismo u stanju odraditi posao do kraja, stvoriti okosnicu tima i saradnju sa omladinskim pogonom.
Izbor Krpića za kapitena FUDBALSKOG KLUBA ŽELJEZNIČAR valjda dovoljno govori koliko nisko smo pali. Sram ih bilo.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović