Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Brazzzoo123
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Brazzzoo123 » 09 feb 2022, 17:18

Ima li ko od novinara da moze doci do Mirze da se upita dokle je se stiglo sa Alibegovicem i Garzom, da se napravi medijski pritisak da nesto moraju uraditi, jer su predali Matkovica.Jedan je problem sto nece da igra za nas, ali drugi je i jos veci problem sto ga nismo trampili za nekoga ko hoce.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 09 feb 2022, 17:34

Brazzzoo123 je napisao/la:
09 feb 2022, 17:18
Ima li ko od novinara da moze doci do Mirze da se upita dokle je se stiglo sa Alibegovicem i Garzom, da se napravi medijski pritisak da nesto moraju uraditi, jer su predali Matkovica.Jedan je problem sto nece da igra za nas, ali drugi je i jos veci problem sto ga nismo trampili za nekoga ko hoce.
Mirza bi rekao da rade na tome, kao što rade od 2020. godine.

"Amar Alibegović je naturalizovani košarkaš. Takva su ta striktna FIBA pravila. Razgovarao sam sa ljudima iz FIBA i to ću napraviti ponovo. Učinit ću sve jer nam je značajan igrač i ne vidim nikakve prepreke da u budućnosti ne bude stranac jer je igrao za mlađe selekcije. Naš Amar nije imao pasoš prije 16 godine, to je taj problem, ali nadam se da ćemo kvalitetnim argumentima uspjeti da riješimo njegov status." Samir Avdić(2021)

"Trenutno postoji jedna dilema, da li će Garza nastupiti kao naturalizirani ili domaći igrač.

- Sad je samo pitanje da li će nastupiti kao stranac, da ima zvjezdicu ili bi mogao da bude igrač bez zvjezdice, kako bi mogli osloboditi to mjesto. S obzirom da on ima jedan papir iz 2008. godine kada je aplicirao prema ambasadi BiH u Americi da mu se izda državljanstvo, na osnovu toga ćemo kod FIBA-e pokušati da dokažemo da je on prije 16. godine tražio državljanstvo i pasoš, tako da bi mogao da igra kao domaći igrač – istakao je Čolan." Amer Čolan(2021)

"Lukin proces dobijanja bh. državljanstva traje već nekoliko mjeseci. Preostale su još sitnice i nema sumnje da će biti pojačanje za naš nacionalni tim. Inače, kada sam tek došao u Savez, nije mi bilo jasno kako, recimo, Belgijanci mogu imati toliko ‘stranaca’ i svima im srediti pasoše. Mi ćemo sada tražiti od FIBA-e i da se Alibegović ne vodi kao naturalizovani igrač već kao domaći." Mirza Teletović(2021)

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 09 feb 2022, 19:43

Ghuraba je napisao/la:
09 feb 2022, 07:16
Ethel je napisao/la:
08 feb 2022, 19:54
Neka Jusuf i Enes napisu pjesmicu Mirzi sad i objave na facebooku mozda bude sta bolje.

Sve je ovo zasluzeno, a najvise se prozivalo one koji su imali najbolje rezultate. Sad uzivajmo i nadam se da ce se desiti jos 10 Matkovica.
Gotovo sam ubijedjen da Teletovic o Alibegovicu i Garzi ne zna nista osim imena klubova za koje nastupaju, a i to je naucio silom prilika jer su ga novinari ponekad na kraju intervjua znali upitati nesto o Luki. O navodnim procedurama da im se skine epitet naturalizovanih kosarkasa i o samom procesu koji bio trebao biti zaseban za svakog od njih - glavu dajem da nista ne zna. Medjutim, nas vrli kapiten je zato upucen u desavanja nasih susjeda i ima toliko dobru dusu da njima izlazi u susret kad god zatreba. :ljepota:

Bude covjeku zao kad shvati da konacno imamo dobrog trenera i klapu od 8-9 kosarkasa koji su i kvalitetni i uigrani, ali istovremeno i ljude na celu saveza koje boli ona stvar za cinjenicom da bi takva dva kosarkasa ozbiljno poboljsala tu reprezentaciju. Nakon prvenstva se zahvalis Robersonu, dovedes nekog kvalitetnijeg Amerikanca i bukvalno imas po 2 odlicna kosarkasa na svakoj poziciji. Mi nismo Srbija da nam se neigranje dva kosarkasa na EC (i mozda EL) nivou ne odrazi na kvalitet.

Sto se tice Haruna, malo je reci da je smarao svojim pateticnim i bombasticnim izjavama, ali je bar nesto radio. Imao si utisak da je i glavom i srcem 24/7 u tome i nekako je u tom periodu kosarka zivjela u ovoj zemlji. Sad da nemas Jones u zenskoj i da nema ovog sukoba organizacija u muskoj kosarci, mi bismo imali ugasen jos jedan sport.
Ma lik ima interes samo u onome u cime on ima koristi van kosarke i to je to. Na utakmicu reprezentacije dodje jer ga ovi zovnu da bude sukomentator inace pitanje je da li bi i tu dosao. Nas je problem sto ljudi ne shvataju da vrhunski igrac ne znaci vrhunski predsjednik, sportski direktor, trener itd., a ni vrhunska osoba. Magic Johnson je jedan od najboljih kosarkasa u historiji, ali je uzasan GM i primjera milion u svakom sportu.

I meni se gadila ta patetika, ali ako ovi koji ne rade nista dobro za bh.kosarku rade u ovakvim uslovima, ja mogu samo zamisliti na kakve su oni pritiske nailazile i koliko ih se pokusavalo omesti u apsolutno svemu. Gadi mi se njihov politicki angazman kao i politika generalno, ali ljudi su napravili da prosjecna osoba zna petorku kadetske reprezentacije BiH, danas prosjecna osoba ne zna 5 igraca iz postave seniorske reprezentacije u fudbalu. Samo kad pogledas da su omladinske selekcije vodili ljudi poput Nenada Markovica, Emira Halimica, Gordana Firica, pa eto i tog Dragana Bajica bude ti jasno da je neko imao ludjacku zelju da to lici na nesto i da se igraju i medjunarodni turniri pored ovi omladinskih Eurobasketa.

Izmedju medalja i kakvog takvog sistema birali smo Enese, Mirze, Sinise i ostale patriote na papiru.
Zadnja izmjena: Ethel, dana/u 09 feb 2022, 21:11, ukupno mijenjano 1 put.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 09 feb 2022, 20:55

To je to, slazem se u potpunosti. :thumbup:

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 09 feb 2022, 21:09

Ma kakve "U" selekcije. To je nebitno.

Muska A selekcija na EB.
Zenska 5. reprezentacija Europe. Vjerovatno ce i na SP.

To je bitno. :kafa:

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 09 feb 2022, 21:26

TheChief je napisao/la:
09 feb 2022, 21:09

Muska A selekcija na EB.

I u14 spermatozoidi, jos ni hodati ne znaju, a u16 i u18 ni na vidiku, mada mislim da bi se i oni trebali okupiti u aprilu/maju

RAGIBIZSTRMINA
Kontakt:

Post Postao/la RAGIBIZSTRMINA » 09 feb 2022, 21:30

Halilović,Gegić,Kamenjaš,Nurkić,Garza,Alibegović,Lazić,
Musa,Sulejmanović,Atić... uz kvalitetnog stranca

Kakva bi to ekipa bila,vjerovatno dolazi i jedna od talentovanijih i boljih generacija u zadnje vrijeme,steta da se ne mogu svi okupiti
SCUDETTI 38x 🏆
COPPA ITALIA 14x 🏆
SUPER CUP 9x 🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙🤍

"No Mikey,no no Mikey that was so no right".

Super Max! 🧡

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 09 feb 2022, 21:36

RAGIBIZSTRMINA je napisao/la:
09 feb 2022, 21:30

Kakva bi to ekipa bila,vjerovatno dolazi i jedna od talentovanijih i boljih generacija u zadnje vrijeme,steta da se ne mogu svi okupiti
Polovica ih igra istu poziciju. Nurkić, Garza, Halilović i Kamenjaš ne mogu biti u istoj ekipi ni na igrici.

RAGIBIZSTRMINA
Kontakt:

Post Postao/la RAGIBIZSTRMINA » 09 feb 2022, 21:38

Drape je napisao/la:
09 feb 2022, 21:36
RAGIBIZSTRMINA je napisao/la:
09 feb 2022, 21:30

Polovica ih igra istu poziciju. Nurkić, Garza, Halilović i Kamenjaš ne mogu biti u istoj ekipi ni na igrici.
Nenavodim po pozicijama,onako nabrajam igrače,mnogo vise reprezentativnog potencijala nego prethodnih godina
SCUDETTI 38x 🏆
COPPA ITALIA 14x 🏆
SUPER CUP 9x 🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙🤍

"No Mikey,no no Mikey that was so no right".

Super Max! 🧡

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 09 feb 2022, 21:42

marlostanf1eld je napisao/la:
09 feb 2022, 21:26
TheChief je napisao/la:
09 feb 2022, 21:09

Muska A selekcija na EB.

I u14 spermatozoidi, jos ni hodati ne znaju, a u16 i u18 ni na vidiku, mada mislim da bi se i oni trebali okupiti u aprilu/maju
Bit ce u16 za 2, a u18 za 4 godine. No sikiriki.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 09 feb 2022, 22:32

Za Bosnića dvojba i ne postoji, on planira Robersona voditi na eurobasket, ali kad bi pitali navijače više glasova bi dobio Alibegović. Nekima se ne dopada da uopšte imaju naturalizovanog igrača, ili bi se složili samo ako postoji mogućnost da se priključi vanserijski kvalitet, što Roberson nije. Alibegovića svakako niko ne bi doživljavao kao naturalizovanog igrača, uostalom godinama niko nije skontao da je naturalizovan.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 09 feb 2022, 22:40

ne pratim nesto bolognu, mislio sam da amar ima bitniju ulogu u timu.
evo gledam zadnjih 15ak min kod valensie, prosuse 10ak razlike, bazen ne mogu pogoditi a amar udje samo cca pola minute sredinom zadnje dionice.

ja bih loptu dao musi i gegicu a svakako zvao amara ili garzu umjesto onog kepeca:-)

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 10 feb 2022, 13:26

U životu su sigurni samo smrt, porez i Jure Zubac na skraćenom spisku reprezentacije.

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 10 feb 2022, 22:17

Kameni koliko god bio defanzivno propuh, je definitivno NBA prospekt. Ide karijera finim putem, izdominirao je ABA 2 sa Sparsima. Iskreno nisam ocekivao da ce ovakvo se dobro snaci u ABA1.Trenutno je 3. najkorisniji,a nije cesto starter, i igra oko 25 minuta a s obzirom da je ove godine napunio 22, i da je već ispipavao draft teren, na iduci draft ce zasigurno aplicirati. Iskreno me cudi da nije u januaru presao barem u neki klub spanske lige pa se do kraja sezone tu iskusao radi reputacije.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 10 feb 2022, 22:20

Kakav ba NBA prospekt,budite normalni
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 10 feb 2022, 22:21

armin dju je napisao/la:
10 feb 2022, 22:17
Kameni koliko god bio defanzivno propuh, je definitivno NBA prospekt. Ide karijera finim putem, izdominirao je ABA 2 sa Sparsima. Iskreno nisam ocekivao da ce ovakvo se dobro snaci u ABA1.Trenutno je 3. najkorisniji,a nije cesto starter, i igra oko 25 minuta a s obzirom da je ove godine napunio 22, i da je već ispipavao draft teren, na iduci draft ce zasigurno aplicirati. Iskreno me cudi da nije u januaru presao barem u neki klub spanske lige pa se do kraja sezone tu iskusao radi reputacije.
Nema visinu, nema sut za NBA, to je naucna fantastika, sanse su u promilima ako i toliko. Ako postane euroligaski igrac to je i iznad ocekivanja, do Eurocupa sam siguran da moze dobaciti ako nastavi ovako, svakako ako ga prekomanduju u Buducnost dosao je u Eurocup ekipu.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 10 feb 2022, 22:24

L-Train je napisao/la:
10 feb 2022, 22:20
Ti zaboravio ko je njegov menadžer :kafa:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 10 feb 2022, 22:26

armin dju je napisao/la:
10 feb 2022, 22:17
jao kralja, kaze nije cesto starter i igra oko 25 minuta.

i ostatak posta briljira

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 10 feb 2022, 22:28

bombaysaphire je napisao/la:
10 feb 2022, 22:24
L-Train je napisao/la:
10 feb 2022, 22:20
Ti zaboravio ko je njegov menadžer :kafa:
Ma ni Rich Paul ga ne bi uspio ubaciti,a kamo li pretpostavljam Misko? :D
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.