Dinu?
Premijer liga BiH - aktuelno
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Je l' ti navijaš za želja?
Ako sam ja na Ilidžu....

Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
slazem se da je cudno, ni meni nije prirodno tako izgovoriti; ali sam se raspitivao zasto tako u Srbiji imena "izvrcu" - i dobio sam sljedeci odgovor.
zamisli sada ima zena zove se Dina, i Dino koji je muskog roda. kada napises, idemo kod Dine, nije bas jasno jel idemo kod te zene Dine ili muskog Dine... ali kad kazes idemo kod Dina onda se smatra da se ide kod tog muskarca. a kad idemo kod Dine, idemo toj zeni.
i zato kad neko napise, svaka cast Dinu Merlinu, zna se da se odnosi na covjeka muskog roda (Dino). a kad bio napisao svaka cast Dini Merlinu, onda bi se smatralo da je to osoba koja se zove Dina Merlin.
eto nadam se da sam uspio objasniti kako je meni objasnjeno, ovo cete primjetiti kad slusate prenose srbijanski komentatora, tipa lopta je dosla do Dzeka; nece reci, lopta je dosla do Dzeke, jer bi se opet smatralo da je kod neke zene Dzemile dosla lopta

Zadnja izmjena: mahic, dana/u 01 apr 2022, 01:56, ukupno mijenjano 1 put.
Tako je i ispravno.mahic je napisao/la: ↑01 apr 2022, 00:55slazem se da je cudno, ni meni nije prirodno tako izgovoriti; ali sam se raspitavao zasto tako u Srbiji imena "izvrcu" - i dobio sam sljedeci odgovor.
zamisli sada ima zena zove se Dina, i Dino koji je muskog roda. kada napises, idemo kod Dine, nije bas jasno jel idemo kod te zene Dine ili muskog Dine... ali kad kazes idemo kod Dina onda se smatra da se ide kod tog muskarca. a kad idemo kod Dine, idemo toj zeni.
i zato kad neko napise, svaka cast Dinu Merlinu, zna se da se odnosi na covjeka muskog roda (Dino). a kad bio napisao svaka cast Dini Merlinu, onda bi se smatralo da je to osoba koja se zove Dina Merlin.
eto nadam se da sam uspio objasniti kako je meni objasnjeno, ovo cete primjetiti kad slusate prenose srbijanski komentatora, tipa lopta je dosla do Dzeka; nece reci, lopta je dosla do Dzeke, jer bi se opet smatralo da je kod neke zene Dzemile dosla lopta![]()
Mora da je @mamba iz Istočne Bosne.

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
ma i ja sam iz Tuzle, i meni zvuci neprirodno, ali mi je objasnjeno zasto i kako; tako da mi sada nije strano... ali nisam promjenio nacin kako ja govorim/pricam/pisem - vazno mi je bilo samo da razumijem i drugu stranu.Mokes je napisao/la: ↑01 apr 2022, 01:16Tako je i ispravno.mahic je napisao/la: ↑01 apr 2022, 00:55slazem se da je cudno, ni meni nije prirodno tako izgovoriti; ali sam se raspitavao zasto tako u Srbiji imena "izvrcu" - i dobio sam sljedeci odgovor.
eto nadam se da sam uspio objasniti kako je meni objasnjeno, ovo cete primjetiti kad slusate prenose srbijanski komentatora, tipa lopta je dosla do Dzeka; nece reci, lopta je dosla do Dzeke, jer bi se opet smatralo da je kod neke zene Dzemile dosla lopta![]()
Mora da je @mamba iz Istočne Bosne.![]()
-
- Kontakt:
evo rekli su iz Veleža da će istupiti iz lige, odluka bi uskoro trebala da bude zvanična
Ne znam kakva je vama tastatura, I i U, su veoma blizu na tastaturi, a morate se i vi za nešto uhvatiti, ali džaba, morat ćete u Zenicu 

IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
zrinski je droga !
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Joj kursadzija sa lavora
" Eldin Diglisić od 04.04. zvanično na čelu kluba sa Grbavice" 

-
- Kontakt:
- svrakino1921
- Kontakt:
F.K.Sarajevo 04.04.dobija jos 6 ves masina
@svrakino1921 se napokon emancipovao i privikao na zivot u Sarajevu.
Zadnja izmjena: Hajdeee, dana/u 01 apr 2022, 12:43, ukupno mijenjano 1 put.
- FKS -
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Slaba ti je vadiona

@mahic, valjda smo se borili za to da nas više boli qurac za "prekodrinske" stvari.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
Nema odmora dok traje obnova.
Kakav humor na Kosevu..evo sat i po se ne prestajem smijati. U rangu drugog razreda osnovne skole.
Ne treba biti neki poseban dan sa šalu, šegu i šprdanciju za Željkanom, oni su već godinama evo cirkus i inspiracija za sve oblike humora.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- svrakino1921
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: bvsic, mnon46, Pact1921, VolimBiH96 i 37 gostiju.