FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

anonimni
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la anonimni » 30 okt 2018, 21:53

@Alipasino, ništa jug? :mrgreen:
Jašta nego podržati, kakvi god da su nose dres sa svetim grbom, nema nam druge :)
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 30 okt 2018, 22:15

Pratim i pratiću vala uvijek, 80% utakmica sam na Grbavici, jebga neke ne može čovjek od obaveza raznih ali se više ne uzbuđujem i ne nerviram ko prije. Proći će i ovo a Željo će ostati.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 31 okt 2018, 00:16

slika

:rakija:

Goosman
Kontakt:

Post Postao/la Goosman » 31 okt 2018, 08:45

Plakat cemo mi za ovim ljudima ako odu na zimu, kao sto vec godinama placemo za Amarom.

Svi bi nesto uradili, predlagali mijenjali i ulagali, a adresa kluba je Zvornicka i uvijek je otvoren za nove i konstruktivne ideje i prijedloge, al jok lakse je bosnji sjediti i s.rati nego li doci na neku utakmicu.

Brzo ste zaboravili vremena, Landze, Behmena, Džumhura i Žuje. Brzo ste zaboravili Litekse, Makabije kada su nas kantali, brzo ste zaboravili sumu iznad juga i korov na bivsem istoku, brzo ste zaboravili srusen zapad i blagodet kao i kaljuzu na kojoj smo igrali.

Ljudi moji poslije j.ebanja nema kajanaja, a mi smo vec j.ebali ove ljude ako odu, ostaje samo jos da se pocnemo kajati

Ako je nekome preca neka kanta u vidu trofeja nego uredjen i stabilan i profesionalno organizovan Klub, neka onda gleda i navija za Real, Juventus, Čelzi i ostale VELIKE klube. Ljudi ovo je Željo, ovo je Bosna i bez dobre organizacije nema ni stabilnosti, pa vi razmislite

Neka nam je sa srecom.
:lol:
Istina je da će mnogi plakati, ali od sreće
💩💩

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 31 okt 2018, 09:25

Goosman je napisao/la:
Plakat cemo mi za ovim ljudima ako odu na zimu, kao sto vec godinama placemo za Amarom.

Svi bi nesto uradili, predlagali mijenjali i ulagali, a adresa kluba je Zvornicka i uvijek je otvoren za nove i konstruktivne ideje i prijedloge, al jok lakse je bosnji sjediti i s.rati nego li doci na neku utakmicu.

Brzo ste zaboravili vremena, Landze, Behmena, Džumhura i Žuje. Brzo ste zaboravili Litekse, Makabije kada su nas kantali, brzo ste zaboravili sumu iznad juga i korov na bivsem istoku, brzo ste zaboravili srusen zapad i blagodet kao i kaljuzu na kojoj smo igrali.

Ljudi moji poslije j.ebanja nema kajanaja, a mi smo vec j.ebali ove ljude ako odu, ostaje samo jos da se pocnemo kajati

Ako je nekome preca neka kanta u vidu trofeja nego uredjen i stabilan i profesionalno organizovan Klub, neka onda gleda i navija za Real, Juventus, Čelzi i ostale VELIKE klube. Ljudi ovo je Željo, ovo je Bosna i bez dobre organizacije nema ni stabilnosti, pa vi razmislite

Neka nam je sa srecom.
Uredjen, stabilan i profesionalan klub :lol: :lol: :lol:.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 31 okt 2018, 10:12

Čitam ovu temu, ali vi bi ovdje da se je.bete, ali da vam ne uđe...

U septembru većina vas je govorila da igrače treba kazniti zbog loših rezultata, i to uprava uradi, ali opet ne valja i čitaju se komentari tipa očajnički potez, amaterizam itd itd.

U nedjelju nakon poraza od Zvijezde 09, većina govori da uprava treba reagovati i da više ne može ovako dalje...Ta uprava reaguje sutradan i da punu podršku Milomiru Odoviću i opet ne valja i staje se u odbranu Blagojevića i Bogičevića isto kao da su Kroos i Ramos...Da je uprava otpustila Odovića smijem ruku u vatru staviti da bi ovdje bili komentari tipa opet trener ispašta, a niko da kazni igrače jer su oni glavni krivci itd itd.

Uredu, protiv uprave ste, ali niko da ponudi rješenje ko treba umjesto njih doći...Dajte ta kvalitetna imena koja će raditi transparentno, koja će pobljšavati infrastrukturu u i oko stadiona, koja će izvšavati obaveze prema državi i uz to poboljšati sportski segment itd itd.

Dalje čitam da se dovode istrošeni igrači i polovnjaci iz susjednih država, a ne daje se prilika igračima iz omladinskog pogona...Pa evo vam primjer jedne statistike DFB-a (čiji su klubovi svemirski brod za naše klubove): godišnje samo jedan igrač iz omladinskog pogona uspije da bude član ekipa koje igraju u prve četiri lige (ne može me niko ubjediti da je ta četvrta liga kvalitetnija od naše). Kod nas tokom sezone min. tri igrača igraju polovinu utakmica i opet ne valja...

Prema TM-u od kako su ovi ljudi u raznim funkcijama u klubu:

sezona 2014/15 - Kerim Memija, Riad Bajić, Amir Hadžiahmetović, Damir Sadiković
sezona 2015/16 - Hadžiahmetović i Bajić (do sep. `15), Memija, Vedran Kjosevski (od jan `16)
sezona 2016/17 - Memija (do jan `17), Vedran Kjosevski
sezona 2017/18 - Vedran Kjosevski, Anel Šabanadžović, Haris Hajdarević

PS: tu nisam računao Srđana Stanića iz razloga zato što je starosjedioc...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Urbinato
Kontakt:

Post Postao/la Urbinato » 31 okt 2018, 12:10

Ja ne znam odkud ta prica da je uprava nesto uradila na infrastrukturi? Pa mi smo platili istok. Ne znam odkud da se njima pripisu zasluge kada su to navijaci platili?
Druga stvar koliko je ova uprava trofeja donijela?
Jedan kup.
Dovidjenja i projatno.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 31 okt 2018, 12:44

Istina je da su navijači platili izgradnju tribine, to niko ne poriče...

Nego zašto se prethodne uprave nisu sjetile da naprave takvu akciju i porade na infrastrukturi kluba ? Nego tadašnj čelnici izjavljuju da je blagodat što se je srušio krov na zapadu (uz to došao onaj uhljup da se slika i smije), jer će vlast morati nešta poduzeti po pitanju gradnje stadiona, a mi smo i dalje svoje evropske utakmice igrali na Koševu.

Kažes da su navijaći platili izgradnju istoka, a onda da ja tebi postavim kontra pitanje, a na osnovu čega su navijači dali novac za izgradnju tribine ? Sigurno nisu na lijepe oči.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 31 okt 2018, 13:05

amerosm je napisao/la:Čitam ovu temu, ali vi bi ovdje da se je.bete, ali da vam ne uđe...

U septembru većina vas je govorila da igrače treba kazniti zbog loših rezultata, i to uprava uradi, ali opet ne valja i čitaju se komentari tipa očajnički potez, amaterizam itd itd.

U nedjelju nakon poraza od Zvijezde 09, većina govori da uprava treba reagovati i da više ne može ovako dalje...Ta uprava reaguje sutradan i da punu podršku Milomiru Odoviću i opet ne valja i staje se u odbranu Blagojevića i Bogičevića isto kao da su Kroos i Ramos...Da je uprava otpustila Odovića smijem ruku u vatru staviti da bi ovdje bili komentari tipa opet trener ispašta, a niko da kazni igrače jer su oni glavni krivci itd itd.

Uredu, protiv uprave ste, ali niko da ponudi rješenje ko treba umjesto njih doći...Dajte ta kvalitetna imena koja će raditi transparentno, koja će pobljšavati infrastrukturu u i oko stadiona, koja će izvšavati obaveze prema državi i uz to poboljšati sportski segment itd itd.

Dalje čitam da se dovode istrošeni igrači i polovnjaci iz susjednih država, a ne daje se prilika igračima iz omladinskog pogona...Pa evo vam primjer jedne statistike DFB-a (čiji su klubovi svemirski brod za naše klubove): godišnje samo jedan igrač iz omladinskog pogona uspije da bude član ekipa koje igraju u prve četiri lige (ne može me niko ubjediti da je ta četvrta liga kvalitetnija od naše). Kod nas tokom sezone min. tri igrača igraju polovinu utakmica i opet ne valja...

Prema TM-u od kako su ovi ljudi u raznim funkcijama u klubu:

sezona 2014/15 - Kerim Memija, Riad Bajić, Amir Hadžiahmetović, Damir Sadiković
sezona 2015/16 - Hadžiahmetović i Bajić (do sep. `15), Memija, Vedran Kjosevski (od jan `16)
sezona 2016/17 - Memija (do jan `17), Vedran Kjosevski
sezona 2017/18 - Vedran Kjosevski, Anel Šabanadžović, Haris Hajdarević

PS: tu nisam računao Srđana Stanića iz razloga zato što je starosjedioc...
Transparentni :lol: :lol:. Klub ce biti ugasen kada se povuce ublehas. Razumjeli smo te, hajde sad razguli u bazu i dogovorite se malo bolje kako da nas ubijedite da ne budemo protiv ublehasa i neznalica. Sto igraca i trenera, nikada skuplji igracki kadar u istoriji kluba, tribine prazne, trofeja jedan, bez iskoraka u Evropi, region nam se smije, navijaci nahajcani da lome noge igracima. Da nastavim ili je dovoljno ako nista za demagoski preuzimamo odgovornost.

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 31 okt 2018, 13:22

Odakle vam svega vam da su navijaci sami platili istok... ta tribina sa svim sadrzajem ce na kraju kostati oko 2mil KM, a sama tribina je koštala oko 1.2mil KM... navijaci su kupili oko 850 desetogodisnjih.... od toga su ljudi iz uprave kupili oko 100 karti... (misimovic sam 30 komada i podijelio radnicima svoje firme)... dakle na navijace otpada 750 a ti cifra nije ni blizu tolika jer su desetogodisnje kupovali ljudi i lica koja nemaju veze sa zeljom, tipa dinama, osijeka, radnika, mamica, nihada selimovica itd... kao i mnogi sponzori tipa telecoma... dakle dabogda da su navijaci i pola istoka isfinansirali.... no činjenica da bez navijača i ljudi iz uprave ta tribina ne bi bila napravljena kao sto ne bi bilo skupljeno ni 150.000 KM u ranijoj akciji...

Dakle navijaci, pravna lica, fudbalski klubovi, fizicka lica su prepoznali rad i postenje uprave... i tu sva prica zavrsava... a skoro svaki posao na Grbavici je uprava finansirala u iznosu vecem od 50%... (osim hibrida i abd krova na istoku)... dakle samo dokaz da je trebalo nesto pokrenuti i da bi svi učestvovali, pa čak i vlast... što nisu ranije uprave pokrenule i sto se godinama igralo na ruglu od stadiona (ovo je ružno napisati ali Bože moj činjenicno stanje) je neka druga prica...

Ovako su ovi odlucili da je bolje ulagati pare u infrastrukturu nego u dobre igrace i rezultate... i dosad su dijelom pogriješili... no imaju do kraja sezone sansu da osvoje titulu... a ako ne, onda uraditi najbolju mogucu procjenu i analizu...

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 31 okt 2018, 13:40

Kompromis je napisao/la:Odakle vam svega vam da su navijaci sami platili istok... ta tribina sa svim sadrzajem ce na kraju kostati oko 2mil KM, a sama tribina je koštala oko 1.2mil KM... navijaci su kupili oko 850 desetogodisnjih.... od toga su ljudi iz uprave kupili oko 100 karti... (misimovic sam 30 komada i podijelio radnicima svoje firme)... dakle na navijace otpada 750 a ti cifra nije ni blizu tolika jer su desetogodisnje kupovali ljudi i lica koja nemaju veze sa zeljom, tipa dinama, osijeka, radnika, mamica, nihada selimovica itd... kao i mnogi sponzori tipa telecoma... dakle dabogda da su navijaci i pola istoka isfinansirali.... no činjenica da bez navijača i ljudi iz uprave ta tribina ne bi bila napravljena kao sto ne bi bilo skupljeno ni 150.000 KM u ranijoj akciji...

Dakle navijaci, pravna lica, fudbalski klubovi, fizicka lica su prepoznali rad i postenje uprave... i tu sva prica zavrsava... a skoro svaki posao na Grbavici je uprava finansirala u iznosu vecem od 50%... (osim hibrida i abd krova na istoku)... dakle samo dokaz da je trebalo nesto pokrenuti i da bi svi učestvovali, pa čak i vlast... što nisu ranije uprave pokrenule i sto se godinama igralo na ruglu od stadiona (ovo je ružno napisati ali Bože moj činjenicno stanje) je neka druga prica...

Ovako su ovi odlucili da je bolje ulagati pare u infrastrukturu nego u dobre igrace i rezultate.
.. i dosad su dijelom pogriješili... no imaju do kraja sezone sansu da osvoje titulu... a ako ne, onda uraditi najbolju mogucu procjenu i analizu...
MIT, LAZ, OBMANA. U zadnje tri godine se u igracki i strucni kadar ulaze vise nego bilo kad u istoriji kluba. Budimo transparentni.

Goosman
Kontakt:

Post Postao/la Goosman » 31 okt 2018, 14:17

plavousrcu je napisao/la:
Goosman je napisao/la:

Neka nam je sa srecom.
Uredjen, stabilan i profesionalan klub :lol: :lol: :lol:.
Sa akcentom na profesionalan.
💩💩

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 31 okt 2018, 15:00

Kompromis je napisao/la:Odakle vam svega vam da su navijaci sami platili istok... ta tribina sa svim sadrzajem ce na kraju kostati oko 2mil KM, a sama tribina je koštala oko 1.2mil KM... navijaci su kupili oko 850 desetogodisnjih.... od toga su ljudi iz uprave kupili oko 100 karti... (misimovic sam 30 komada i podijelio radnicima svoje firme)... dakle na navijace otpada 750 a ti cifra nije ni blizu tolika jer su desetogodisnje kupovali ljudi i lica koja nemaju veze sa zeljom, tipa dinama, osijeka, radnika, mamica, nihada selimovica itd... kao i mnogi sponzori tipa telecoma... dakle dabogda da su navijaci i pola istoka isfinansirali.... no činjenica da bez navijača i ljudi iz uprave ta tribina ne bi bila napravljena kao sto ne bi bilo skupljeno ni 150.000 KM u ranijoj akciji...

Ovako su ovi odlucili da je bolje ulagati pare u infrastrukturu nego u dobre igrace i rezultate.
.. i dosad su dijelom pogriješili... no imaju do kraja sezone sansu da osvoje titulu... a ako ne, onda uraditi najbolju mogucu procjenu i analizu...
MIT, LAZ, OBMANA. U zadnje tri godine se u igracki i strucni kadar ulaze vise nego bilo kad u istoriji kluba. Budimo transparentni.
O cemu majstore ti trabunjas... ove godine je u osvjetljenje, uredjivanje prilaza, uredjenje sjevera i na koncu u travnjak (klub je podnio najveci trosak) ulozeno preko milion KM... da se to ulozilo u igracki kadar ne bi imali ovo sto imamo od infrastrukture ali bi imali troduplo bolju ekipu, odnosno trebali bi imati....

Trenutna ekipa je dosta jeftinija od one u Zrinjskom i u Sarajevu i samo jedan igrac ima primanja koja ni blizu nezasluzuje, a to je Vranjes... ostali uopste nemaju velika primanja... puno jeftinija ekipa od one sa stevanovicem i lendricem... cak i dobro jeftinija ekipa od proslogodisnje....

Goosman
Kontakt:

Post Postao/la Goosman » 31 okt 2018, 15:05

Samo ptice znaju koliko su koštala raznorazna 'pojačanja' i raskidi.

Ostavite sport ljudima koji znaju šta je to, ili **** zajedno sa infrastrukturom.
💩💩

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 31 okt 2018, 15:29

MocMahale444 je napisao/la:Ako nije tesko da otvorite temu pod nazivom "Misimovic je kriv" pa opleti tamo.
Peglate i ofirno da dolazi ista prica s par acc.

@Ljoze ovo iznad nije za tebe.
:kafa:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 31 okt 2018, 15:42

Kompromis je napisao/la:

O cemu majstore ti trabunjas... ove godine je u osvjetljenje, uredjivanje prilaza, uredjenje sjevera i na koncu u travnjak (klub je podnio najveci trosak) ulozeno preko milion KM... da se to ulozilo u igracki kadar ne bi imali ovo sto imamo od infrastrukture ali bi imali troduplo bolju ekipu, odnosno trebali bi imati....

Trenutna ekipa je dosta jeftinija od one u Zrinjskom i u Sarajevu i samo jedan igrac ima primanja koja ni blizu nezasluzuje, a to je Vranjes... ostali uopste nemaju velika primanja... puno jeftinija ekipa od one sa stevanovicem i lendricem... cak i dobro jeftinija ekipa od proslogodisnje....
Transparentnos na djelu. Ti u klubu sjedis a veze nemas :rol: :rol: :rol: Sacekaj Skupstini i financijski izvjestaj a do tada pogledaj prosli. Dobro ga prouci.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 31 okt 2018, 16:27

Yebo vala i Misketa više

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 31 okt 2018, 16:46

Kompromis je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la: MIT, LAZ, OBMANA. U zadnje tri godine se u igracki i strucni kadar ulaze vise nego bilo kad u istoriji kluba. Budimo transparentni.

Transparentnos na djelu. Ti u klubu sjedis a veze nemas :rol: :rol: :rol: Sacekaj Skupstini i financijski izvjestaj a do tada pogledaj prosli. Dobro ga prouci.
Evo sad zavrsio sa sjedenjem.. otisao kuci, moze mi se jbg.... mojne tisra... moralna nakazo samo lazes i pljujes po ljudima u Upravi otkako si nalog napravio, a samo su 2 osobe na forumu dosad bile takve Aldin i ona moralni freak Hrasno (tako da jedan si od njih 2)....... nemam ja sta proucavati ja znam koliko je gdje potroseno i planirano potrositi, i apsolutno za razliku od tebe, moralne 0, ja sam ovdje na forumu haman 10 godina, sa prethodnim nikovima Hypnose, MrMuscle i jos jednim.... a Misimovic i ostali nisu ni blizu klubu bili tada... pa sam i tada te Uprave branio, pogotovo onu na celu sa Zujkanom (jer su kao nesto radili za razliku od onih groboidnih uprava sa telibecirevicem i Ahmedbegovicem), i na kraju se ispostavilo da su ovi ne bolji od tih uprava, nego su najbolja poslijeratna uprava.... sa nikakvim elementima kriminaliteta za razliku od ostalih uprava.... jbg jedino SIPA i Kantonalno tuzilastvo ovoj upravi nije naslo sumnjive radnje... ljudi ce otici kad tad iz Zelje cistog obraza, i moci ce reci da voljeni klub nisu ostetili za marku....... nego da je u njihovom mandatu klub ostvario najprofitabilniji ikad finansijski rezultat....

Moze li se sjediti u onom ljigavom SD Zeljeznicar i pisati?....

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 31 okt 2018, 17:02

Gubi se tlo pod nogama. Poceli smo i vrijedjati. Stara i otrcana dobro poznata svi su lopovi osim najveceg ublehasa u istoriji kluba. Digitron i papir u ruke i sracunaj koliko su klub ostetili. Nesavjesno poslovanje se zove u pravnoj terminologiji. Najlakse je bilo trositi i potrositi naslijedjeno od toliko mrske bivse Uprave. Sta cemo sada kada nema za plate i kada u svijetu nogometa nezamislivim kaznama pokusavamo sacuvati financijsku stabilnost. Sta cemo sa Najdrazim, sta cemo sa Petrovicem? Jeste li napravili izlaznu strategiju zvanu hajcanje navijaca na igrace. Da imas obraza i ti i sef ti ublehas odjavio bi se sa foruma. Ovako posto nemas ostaje ti samo da vrijedjas. MIT, LAZ, OBMANA.

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 31 okt 2018, 17:15

Samo Hrasnjak sjedi i placi.... mentor ViJolina (koliko moras biti jadan i neuspjesan da ti je mentor skoro nepismen i neobrazovan covjek) nece vise nikad prici blizu klubu jer automatski ce sa sobom povuci Kantonalno tuzilastvo kao bumerang na sebe.... ovoj upravi samo zamjeram, i to debelo zamjeram, sto nije krenula u obracun sa gnjidama koji su ostetili klub zarad mira u kuci i zarad male pracele zemlje da bi se istok mogao zavrsiti.... ali ne brinem jednog dana, ako ne oni, drugi ce otpetljati to klupko....

Koji Najdrazi, je li onaj koji svaki put da svoj amin na Skupstini, i koji ce dati amin i ovog decembra na finansijski izvjestaj.... jer ako ovi nesto znaju, znaju sa parama raditi, i ''praviti'' ih... koja skupstina je l ona koja svaki put jednoglasno podrzi rad ove uprave :hmmmmm:
Ide sad ona bla bla matrica... kako ono MIT, LAzI i sl :lol:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: mavi, MukiBek i 30 gostiju.