Oba kluba, mislim na Ce i Slo su zavaljena od politike, mi malo vise nego vi. Preko Celika se opralo para i para, vlast je birala podobne i poslusne. Kud ces dalje Celik je bio duzan gradskom groblju i nekom vulkanizeru u gradu.
Aščare neko je umro i ukopao se na racun Celika, neko je gume mijenjao ili kupovao na racun kluba. Smijesno i zalosno. Helem znam jednog od bivsih direktora ili je bio sekretar, napravio vikendicu, vozi auto. Briga ga.
Sada toga nema vise, klub vode oni koji ga vole i koji mu ne misle lose. Zato i jesmo imali onakav odnos sa gradom i raznorazne smicalice, podmetavanja.
Bilesi prijetilo se navijacima otkazom sa posla,pucnjave na pojedince i svakakve ucjene.
Ne zelim da palamudim nikome kako ce i sta ce, da nebi bilo "sta ti znas kako je kod nas". Ali pisao sam to vec nije Tuzla neko tamo selo, treci grad u BiH. Valda postoje neki momci, neka ekipa koja ce to podici, okupiti momke. Mora se krenuti od necega.
Prva Liga FBiH 2025/26
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: Prva Liga FBiH 2025/26
E vala i ti nasao kome ces objasnjavati, lik pise iste postove od kada je Azmir ponovo preuzeo Slobodu.....navijaci, simpatizeri Sarajeva, Zelje, Borca, Veleza i drugih imaju uvid u finansijsko stanje svojih klubova....Mirvic se ubi pisuci finansijske izvjestaje, kao i onaj Covicev jevrej.....Bolan nemas ti uvidtuzlanskinacin je napisao/la: ↑08 feb 2026, 13:12Tacno je da nisam neko ko ispija kafe s Azmirom pa da znam sve kako jest i sta jest a sta nije, tacno je i da Sloboda ne objavljuje u javnost informacije sta se i kako uradilo, ali sam poprilično siguran u svoje informacije i izvore. To da daje svoje pare daje jer nema cije drugo davat grad prema FK je totalno spustio uplatu od kad je Azmir tu, prvo preko transe a onda jos dodatno preko raspodjele u RSD. A dugovi se rješavaju i to znam provjereno iako ima jos tu dugova koji su omča oko vrata. E sad da se prave neki usput prave naravno ali se oni uz određena kašnjenja izmiruju kao npr plate ove sezone. Dalje rad nije transparentan ali bolje i ovako nego da nas ko Secer ili Aco transparentno laze. Naša ekipa je na početku izgledala po imenima fino da moze držat gore priključak pa napast na proljeće ali nije sve islo po planu tkd nije on obmanuo navijace vec jednostavno nije uspio ostvariti cilj a za to je krivac i cijela situacija u klubu i gradu. Što se Celika tice neka vama aBd i budjet bude 4 miliona opet je to grčevita borba za opstanak jer Radnik Sloga Rudar imaju bar milion veci i jos protekciju. Ali o tom cemo kad budete u PL I vidite tu protekciju. Investitor je jedino rješenje za nas sport jer ovaj socio model jest dobar za ovo sto ste vi uradili tj riješili dugove izašli na zelenu granu, ali sta i kako dalje nama trebaju investitori da bi išli u korak sa Evropom a i razvijali nasu ligu kako premijer, tako i prvu drugu i petu ligu. Nije Bosna Saudija pa da princ i jos par porodica dovode Ronalda Neymara Benzemu itd.BatistutA19 je napisao/la: ↑08 feb 2026, 12:54Tuzlanski nemas ti bolan pravi uvid u stanje sve su to nagadjanja , ako vraca te dugove ko sto prica ,mozda pravi dugove nove i odkud ti znas da sad svoj novac daje jer kod vas nista nije transparentno i cisto sumnjam da daje svoj novac. ..Tacno znat cete sve u ljeto gdje brod vas plovi a i mi cemo znat,doduse mi izbora drugog nismo imali.Sta onda da se opet desi kao prosli put nabijanje dugova novih,hajd opet novi krug sa novim ljudima bez sistema plana i cilja.Obeco je odmah ulazak ove sezone javno pred tv kamerama i eto vidis sam gdje ste,to je neozbiljno prema navijacima i sponzorima i sad ako obeca opet i sad njemu vjerovat trebas u njegove price..
Mi mozemo kazu budjet izvuc na 3.5 do 4 miliona jer dugova mi necemo vise imat za koji mjesec osim reprograma sto je grad preuzeo.
Nema od nasih investitora nista nijedan klub u BiH veci iskorak nece napravit jer njima je samo cilj da zarade da prodaju igrace a da ne dizu klub igracki nakon prodaje nego onako ko sto je bilo ,primjer i Sarajevo i Zeljeznicar uskoro sve ce bit isto
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.