napapijri1987 je napisao/la: ↑17 nov 2025, 13:01
edvaE2 je napisao/la: ↑17 nov 2025, 12:33
Čuj pritisak njima ako bude nula do pred kraj. Kakav pritisak na rezultatu koji njima odgovara? Svašta...
Pritisak takav da imas ekipu koja je do prije 15 dana raspravljala u koji ce hotel u USA slijedece godine i onda imas 0-0 a nasi rokaju duge lopte na Dzeku. Sta ako dzeko spusti jednu loptu u 89. oj minuti? Kad ces se vadit?
Oni ce nas napast jer znaju da nula na semaforu puno vise nama pogoduje nego njima.
Vi naš kvalitet precjenjujete a njihov podcjenjujete. Oni su stabilna ekipa, njemački fudbal koji se igra 100% dok sudija ne svira kraj. Da li će nas na početku napasti, vjerovatno hoće ali ne s previše rizika. Da li će se malo vratiti kako se utakmica bude bližila kraju (ako nas do tada ne riješe), hoće naravno i čekati će svoju priliku iz kontre jer to igraju godinama. Tu su svoji na svom. Ljudi ba nama 0:0 ne odgovara. Mi moramo pobijediti, ne oni. MI ćemo rizikovat i tražiti go, ne oni. Ne razumijem vas.
Uz to smo potpuno različitog mentaliteta. Kod nas će država stat u tim trenutcima, stolice lomit, TV kroz prozor bacat, penjati se na semafore, ma Mad Max pa hajd, a kod njih je to - otići pogledati malo utakmicu, da li na stadion ili u restoran, družiti se sa porodicom i prijateljima, i sutra običan radni dan. Ako se plasiramo na SP tražit karte i tamo ljetovati, a ako ne uvijek ima Ibica, Maldivi, Indonezija. Pratit dalje zimske sportove i uživancija. Ljudi su hladni, racionalni, mi smo vrele krvi i blesavi.