Očekivaše rat između žabara i kobaja, a ono ništa.
Istina, ranijih godina je tu bilo svega, baš je oštro bilo, ali su se na toj relaciji smirile strasti. Rekao bih da je bavarski dio foruma malo počeo respektovati Juve, što ranije nije bio slučaj. A i Saurmanu nismo više toliko mrski.

A i gdje bi, postali smo im filijala.
Nema se reći nešto specijalno, u momentu izvlačenja Bayerna davao sam male šanse Juventusu da bih promijenio stav onda kada je Juve napravio potpuni zaokret u svojoj igri. Istovremeno je Bayern pokazao slabosti. Tu su šanse porasle sve do momenta ovih silnih povreda.
Oba tima istina imaju problema, ali mislim da Juventusu više fale Chiellini i Sandro nego što Bayernu fali Javi ili Boateng. Zašto, zato što je Juventus prisiljen sutra da igra formaciju i sistem u kojem se ne snalazi najbolje, odriče se formacije 3-5-2 koja je postala zaštitni znak i koja je fenomenalno počela da djeluje dovođenjem Alexa Sandra i Cuadrada. Pozadi pri tome imaš Barzaglia, Chiellina i Bonnucia, vjerovatno najbolja odbrana u Evropi.
To su povrede uveliko poremetile i to je moja iskreno najveća briga, sistem i automatizmi nisu isti u toj dobro naučenoj koncepciji i nekoj drugoj. Da ne govorim da nema Caceresa, Asamoaha, te da su Mandžo i Khedira roviti, a da prvi nije igrao već mjesec dana.
Ali, kako god bi Bayern bi bio favorit jer je jači igrački, ali je Juve iako podmlađen ove sezone pokazao da je mentalitet isti kao lani, da je glad tu, i to je ono što je snaga ove ekipe, timski duh usađen još 2011. godine malo ko ima kao Juve.
Taktički, Juve će kao italijanska ekipa sigurno ići na mali broj golova u dvomeču. Napadački je Bayern monstruozan i mora se ići na zatvorene utakmice. Neki rani gol Bayerna bi po meni napravio velike probleme Juventusu i nadam se da se neće to desiti, sjetimo se gola Alabe prije par sezona u trećoj minuti, gol koji je sve odveo na mlin Bayerna.
Mislim da će biti teško da Bayern ne postigne gol, premoćni su naprijed, ali je interesantno kako će Juve reagovati na takav ishod, taktička borba Pepa i Maxa će svakako biti interesantna. A naravno, Mandžo, Coman i Vidal su mogli prenijeti svoja iskustva i nepoznanica nema.
Ključna borba će biti u vezi, mislim da Juve tu mora biti veoma agresivan i pomagati koliko može naprijed i nazad, s ogromnom taktičkom disciplinom. Tu imamo Samia i Marchu koji taktiku imaju u malom prstu, a i Pogba sigurno treba da pokaže u ovakvim tekmama kakva je klasa.