FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Samozdravlje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Samozdravlje » 07 avg 2018, 17:20

bordopoeta je napisao/la:
Samozdravlje je napisao/la:
bordopoeta je napisao/la: Puno ljepse pises prijatelju ,mora da si koju god. stariji od mene ,a evo jos da te podsjetim(znam da znas).Pricao mi ratni drug u vrtaci na Igmanu(primirje-uz kahvu),tad bio junior i gledao iz autobusa Musemija,Muftic i Vozac(V) autobusa okrenuli ledja jedan drugom i marisali se sa desetinama navijaca Bora u Boru(Srbija),Bor uvijek igrao bunker(ala mi u Italiji),a jednom ih Musemija saceka i tri komada (cini mi se sve glavom).Ne mogu da zaboravim kako je nokautirao Sestica (Alarahmetile),provukao mu loptu ispod,ovaj klizeci i zakaci ga.Sestic se dize ,kad sjevnu saka nokaut klasicni i ode bez cekanja van.Jaca marisana bila i u Tuzli i neki drotovi nastradali ,on i Muftija(oet),bili kaznjeni ,al bas.I Refik Muftic je legenda , Becejac ili neko iz Olimpije ga htjeo potkupiti u autu , a Muftija snimi i da savezu.Olimpija kaznjena -6 bodova(po sjecanju) ,ali su ostali u lizi.Na proljece Muftic nije smjeo(ili mu nisu dali)da ide u Ljubljanu ,otisao Dugalic(ako se nev.)i mi primili 6 komada.Pamtis sigurno i onu marisanu s Velezom ,letjele one klupe(duge 2-3 m.,3 grede medjusobno povezane metalnim sipkama ,uh kako su glave pucale ,iskrivila se ograda sto je dijelila tribinu.KONJI NA DROTOVIMA POSEBNA PRICA. :rol: :rol: :rol: :rol: A sad ove ublehe,sta ces,kakvi su nasi su ,pa da su od.....
[b] DO ZADNJEG DANA ZIVOTA MOG SAMO SARAJVO,OOO SAMO SARAJVO[/b]

Još malo o Velikom Vahidinu. U pravu si, prijatelju, on i danas prima francusku penziju, koju su mu dali iz poštovanja i za igračke zasluge, a morao je vrlo rano, zbog čestih povreda prekinuti igračku karijeru. Povrede je zadobijao zbog svoje fanatične borbenosti i požrtvovnosti ne štedeći ni sebe ni protivnika. Veoma često su pogibeljna startova li na njega, a on bi im uzvraćao šakom. Takav je bio temperament i živac. A kakav je bio igrač? Dovoljno govori činjenica da je bio standardan reprezentativac, što je bila privilegija isključivo igrača"velike četvorke" u to vrijeme. Strah i trepet za svaku odbranu i golmana i njihova najgora noćna mora. Pa i Stepniju iz Manchestera je na prepunom Koševu dao gol (gledao utakmicu), ali ga sudija nije priznao, kao nije lopta prešla gol liniju. Uputio je Musemija šut sa jedno 10-ak metara, ne toliko snažan, vjerojatno misleći da je pogodak neminovan, ali je Stepni reagovao kao mačka i uhvatio loptu, svi smo na stadionu bili ubijeđeni iza gol linije. Nadimak Spenser smo mu dali mi, navijači i skovali onu "dva Boška (Prodanović i Antić) na dva Boška, Musemija na sredini, za golove ne brini. Bio je toliko omiljen među navijačima da skoro ni jedna radnja na čaršiji nije bila bez njegove slike. Moglo je bez Tite, ali gdje ćeš bez Musemića. I danas ima jedna lijepa fotografija na zidu u aščinici "Stari grad" - Hase, Safet Isović i Vahidin - tri veličanstvene i istinske legende ovog grada. Debi za reprezentaciju je obilježio golom Francuzima-tamo, kojom pobjedom je Juga eliminirala ih iz kvalifikacija. Nebeskim skokom a la Džordan, nadvisio je odbranu Francuske i glavom zakucao loptu u mrežu. Mjesecima su kasnije treneri u Francuskoj svojim igračima puštali snimak gola i uvježbavali potez "a la Muzemik".
P.S. Za one koji ne znaju, Blažević kojemu je Miladinović slomio nogu, je Stjepan - naše lijevo krilo, a Franco Lovrić pomoćni trener i legenda našeg kluba. Bio je pravi pronalazač talenata, pa je i Muftića doveo iz Famosa. Vjerojatno je Muftija iz tog razloga kaznio Miladinovića za šamar našem Franci.

Mislim da je interesantno procitati sta pises,u ovo zatisje mozda bi bilo lijepo i neku rijec o Mufticu,pokojnom Vuji i Mirsi Fazlagicu(Faketiju,znam da nije bas najomiljeniji sad , ali i on je bio sudionik finala u Rimu 1968.g.-mozda i kapiten).U Rimu dobismo Engleze u polufinalu(Musemic-Djajic),a oni bili SP 1966.g.Pozdrav i Selam tebi i ljudima koji su sve to gledali.Da molio bih te komentar na to o "nasoj djeci" Akademija obzirom da su 2 prijeratne titule bile ako ne sarajevske onda bh. :thumbup:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

High

Post Postao/la High » 07 avg 2018, 17:23

Dokad li će vladati ova utopija o tituli? Vjerovatno do derbija.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 07 avg 2018, 17:24

Znam druze :plac: Poslije Rahmetli Asima Ferhatovica i Vahidina Musemica svaki iskreni navijac Sarajeva ocekivao je novog ljubimca da nastavi tamo gdje su ova dva slavna igraca stala. I pojavio se mali Robert nova nada bordo tima. Svi smo se nadali golovima naseg novog centarfora. Problem je sto mi neodlucujemo nista na ovom svijetu jedan skok naseg golmana Muftica prilikom intervencije u kaznenom prostoru bio je koban za neseg Robert. U duelu sa svojim igracem dozivo je strasan lom noge i nikad se vise nije vratio na zeleni tepih kosevskog stadiona.[/quote]

Nadam se da se nećeš naljutiti, dragi prijatelju što ću te ispraviti. Robert Košar je ponikao u našem klubu, igrao je centarhalfa, bio najbolji junior na toj poziciji u ondašnjoj državi i stalni član juniorske reprezentacije. Zaista neviđeni talenat. Na jednoj utakmici je Muftić nakon skoka pao na Roberta, pali su obojica, Muftić je svom težinom pao na njegove potkoljenice i slomio mu da li jednu na dva mjesta ili obadvije. Od te povrede nikada se nije oporavio, kasnije radio kao taksista na štandu kod Katedrale. A obećavao je da će biti velika zvijezda u rangu tih koje si naveo. Ovo je istinska tragedija, odlično sam ga poznavao kao igrača našeg kluba.

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 07 avg 2018, 17:26

Vode cure

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 07 avg 2018, 17:27

Nije Husref izgubio tri derbija. Prvi poraz je bio Repuhov.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 avg 2018, 17:28

Esport je napisao/la:Vode cure
:opaopa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 07 avg 2018, 17:29

High je napisao/la:Dokad li će vladati ova utopija o tituli? Vjerovatno do derbija.
tako i ja kontam, imat će sviju na raspolaganju , neće dovest golmana niti bilo koga... stavit će juniora na gol i željo nas kanta jedno 9-0 , Krpa dupli het-trick...i sa ta tri rekorda nas napušta Hus... :wave:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 07 avg 2018, 17:32

Derdiyok je napisao/la:U stilu Kahn - Elber :kafa:

Ovo su bili derbiji

jao, nuki legenda... poslije je došao igrati za istru iz pule. sjećam se kad ga je netko krenuo nešto pitati na engleskom, a ovaj mu odgovori : Šta ti je ba, ja sam bosanac? :D :D 
Na ovom 0:1 gdje ga je zabio Matko, najvatrenije je bilo na zapadu. Da ne povjerujes malo falilo da se pobijemo, a sve " fina raja"

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 07 avg 2018, 17:37

Sosovic.Vjerovatno dobar fudbaler,ja iskreno nisam nesto upoznat.Medjutim nekako mi se cini da imamo dobru(filing za osjecaj :rol: ) atmosveru u svlacionici.To zakljucujem po gestikulaciji Handzica,kad je zavrsena utakmica u Tuzli.Bio bas onako zadovoljan,iako nas vecina misli da zasluzuje vise minuta.E sad u tu dobru raspolozenu ekipu udje dobar igrac i sa sobom donese i ljubomoru.Mislim da moze biti mac sa dvije ostrice,ugovor na 1.g.,trebao bi igrati,koga izbaciti i ..... Zrinjski ipak nije FK Sarajevo ,pa da uzme i deset titula.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 07 avg 2018, 17:40

Ala ga kenjas Denchi care, ohani malo.. Prije si uz Majkla bio najveći pozitivac u historiji čovječanstva, nisi dao pisnuti riječ protiv FKS, a sad sipa iz tebe ogorčenost. Šta ti se desilo?

P.S. Boli Duška qurac za sve, sunča se u Budvi..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 07 avg 2018, 17:43

AlfredNobel je napisao/la:Ala ga kenjas Denchi care, ohani malo.. Prije si uz Majkla bio najveći pozitivac u historiji čovječanstva, nisi dao pisnuti riječ protiv FKS, a sad sipa iz tebe ogorčenost. Šta ti se desilo?
krenulo me
Hus
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 07 avg 2018, 17:48

Dok je Husrefa ja se ne bojim!
Bahati, bahati Željkan!
1946

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 07 avg 2018, 17:51

joker90 je napisao/la:Dok je Husrefa ja se ne bojim!
#štajetuje
slika

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 07 avg 2018, 17:51

Poluvrijeme 2-0

Los termin za utakmicu, jedva trce po vrucini...

Mislim da je za Sofranca istina. Javio mu se ja na ig, kaze bice dobro abd...
Sabrine mi moje!

High

Post Postao/la High » 07 avg 2018, 18:00

DenchiNL je napisao/la:
High je napisao/la:Dokad li će vladati ova utopija o tituli? Vjerovatno do derbija.
tako i ja kontam, imat će sviju na raspolaganju , neće dovest golmana niti bilo koga... stavit će juniora na gol i željo nas kanta jedno 9-0 , Krpa dupli het-trick...i sa ta tri rekorda nas napušta Hus... :wave:
Husref svoju ekipu poznaje bolje nego Odović svoju. Izgubiti ne smijemo.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 07 avg 2018, 18:02

bordopoeta je napisao/la:Znam druze :plac: Poslije Rahmetli Asima Ferhatovica i Vahidina Musemica svaki iskreni navijac Sarajeva ocekivao je novog ljubimca da nastavi tamo gdje su ova dva slavna igraca stala. I pojavio se mali Robert nova nada bordo tima. Svi smo se nadali golovima naseg novog centarfora. Problem je sto mi neodlucujemo nista na ovom svijetu jedan skok naseg golmana Muftica prilikom intervencije u kaznenom prostoru bio je koban za neseg Robert. U duelu sa svojim igracem dozivo je strasan lom noge i nikad se vise nije vratio na zeleni tepih kosevskog stadiona.

Nadam se da se nećeš naljutiti, dragi prijatelju što ću te ispraviti. Robert Košar je ponikao u našem klubu, igrao je centarhalfa, bio najbolji junior na toj poziciji u ondašnjoj državi i stalni član juniorske reprezentacije. Zaista neviđeni talenat. Na jednoj utakmici je Muftić nakon skoka pao na Roberta, pali su obojica, Muftić je svom težinom pao na njegove potkoljenice i slomio mu da li jednu na dva mjesta ili obadvije. Od te povrede nikada se nije oporavio, kasnije radio kao taksista na štandu kod Katedrale. A obećavao je da će biti velika zvijezda u rangu tih koje si naveo. Ovo je istinska tragedija, odlično sam ga poznavao kao igrača našeg kluba.
Na tribini se ćuo lom, i sada se naježim kada se sjetim toga.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 07 avg 2018, 18:14

High je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:
Husref svoju ekipu poznaje bolje nego Odović svoju. Izgubiti ne smijemo.
apsolutno nikakvo povjerenje nemam u trenera a još manje da će se ovi odvojiti od para, treba im pregledat rodne listove, da ne stoji Foča mjesto Visoko?? :rol:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 07 avg 2018, 18:19

Esport je napisao/la:
bordopoeta je napisao/la:Znam druze :plac: Poslije Rahmetli Asima Ferhatovica i Vahidina Musemica svaki iskreni navijac Sarajeva ocekivao je novog ljubimca da nastavi tamo gdje su ova dva slavna igraca stala. I pojavio se mali Robert nova nada bordo tima. Svi smo se nadali golovima naseg novog centarfora. Problem je sto mi neodlucujemo nista na ovom svijetu jedan skok naseg golmana Muftica prilikom intervencije u kaznenom prostoru bio je koban za neseg Robert. U duelu sa svojim igracem dozivo je strasan lom noge i nikad se vise nije vratio na zeleni tepih kosevskog stadiona.

Na tribini se ćuo lom, i sada se naježim kada se sjetim toga.
Da upravu je centarhalf(tada) ,bio korner ,ako se nevaram , da me ubijes ne znam da li sam bio,ali znam da su svi bordo-bijeli navijaci bili utuceni.Bilo ono cuveno Muftijino"MOJA".Neko je pricao da ga je Muftija gotivio i finansijski?(nisam u ovo siguran).

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 07 avg 2018, 18:25

Mislim da je interesantno procitati sta pises,u ovo zatisje mozda bi bilo lijepo i neku rijec o Mufticu,pokojnom Vuji i Mirsi Fazlagicu(Faketiju,znam da nije bas najomiljeniji sad , ali i on je bio sudionik finala u Rimu 1968.g.-mozda i kapiten).U Rimu dobismo Engleze u polufinalu(Musemic-Djajic),a oni bili SP 1966.g.Pozdrav i Selam tebi i ljudima koji su sve to gledali.Da molio bih te komentar na to o "nasoj djeci" Akademija obzirom da su 2 prijeratne titule bile ako ne sarajevske onda bh. :thumbup:[/quote]

Kad me već prozivaš red je da ti odgovorim, ali prvo ispravak u mom postu. Dva Boška na dva ćoška, a ne na dva Boška. Pokojni Vuja, šta reći o tom džentlmena u kopačkama i vanserijskom igraču. Na utakmici sa košpicarima na Koševu, negdje oko centra bori se za loptu sa Jankovićem i ovaj ga ptetrčava i postepeno odmiče od njega. Mogao ga je zaustaviti faulom, što bi svaki igrač učinio. Dao nam je Janković gol, a Gospodin Vujović je odmah završio karijeru. Bio najbolji bek u državi, nije ostvario značajniju reprezentativnu karijeru zbog straha od letenja. Takva veličina je nama bio direktor, a vidi ko je sada. Legendarno je ono kad dođu igrači kod njega da traže pare (najčešće Pape), a on im odgovori: "mane rapa". Mirsad Fazlagić, ne razumijem zašto ga navijači (ne mogu reći ni neki ni mnogi, ali sam na ovom forumu nailazio na takve postove) ne vole. Čovjek bio najbolji desni bek u Evropi, bio kapiten jednom Džajiću! Hej!!! Ali takvi su naši navijači, kad nekoga uzmu na zub (može i bez razloga) krene to kao lavina. Što se tiče Akademije, svakog ljubitelja fudbala i sporta uopšte a pogotovo naših navijača, može da raduje ovo što se pruža prilika našoj djeci. Uostalom okosnicu šamponske generacije su činili igrači ponikli u našim mlađim kategorijama ili dovođeni iz "malih" klubova iz i oko Sarajeva (Vratnik, partizan,bosna,jug,unos,Ramos i dr). Dovođeni su najtalentovaniji mladi igrači, čiji je razvoj dovršavanje u našim mlađim kategorijama. A za tvoje pisanje i pokušaje pune afirmacije naše Akademije, od mene duboki naklon i veliko poštovanje. Bog ti dao zdravlje!!! Selam!!!

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 07 avg 2018, 18:34

Zukanovic je napisao/la: :opaopa:
slika

za Šovšića ;) :clap: :rol:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Google Adsense [Bot] i 21 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []