Sjećam se da si i ti jednom reko da se Čala prepadne svake veće utakmice, pa da ti je neko od igrača(?) dajdži slao poruku da ni Čala ne vjeruje u pobjednu na derbiju(?), čini mi se.skoroalen je napisao/la:Pa motivator nam i treba, ovdje svakako nema fudbala nikakvog. Eto igrali smo neku kombinatoriku, pojeli čunu na kraju. Adžem Ford nahajca kone i pojedu nas svaki derbi, uzmu kup, bore se za titulu. Dovedi Guardiolu i bit ćemo dobri do druge polovine oktobra, kad tri dana u nizu kiša pada, zayebi igru. Ne kažem da su nama tereni problem k'o Husref, svima su isti, al se mi moramo prilagođavat terenima a ne da svi prave terene koji nama odgovaraju. Nahajcat igrače da se trude, da trče, stavit svakog igrača na prirodnu poziciju, izbacit igrače koji tri kola nisu ništa uradili, ohladit ih... Zar je tako teško majku mu?
Možemo palamudit do sutra o Čalinim, Husrefovim, Dženinim (ne)kvalitetima, al realnost je jedna. Nećemo mi zadugo imat: a)mladog, modernog, neafirmisanog trenera koji ima muda da sprovodi u djelo svoje zamisli i pokaže da može razvalit taktikom mnoge koji se desetljećima ovim bave, a imali smo bruku primjera kad takvi očitaju lekcije našim trenerima i to na sred Koševa. b)ustaljenog, prekaljenog lisca koji ima loptu i taktiku u malom prstu i kojem nije potrebno da 'poznaje ligu'
Za opciju a ti ne trebaju velike pare, ali ti trebaju muda da dovedeš nekog takvog, a za opciju b ti trebaju i pare, a oni nisu u stanju 50k iskeširat za igrača. Spasa nam nema, propasti nećemo - najcrnji scenario.